Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogszabályzó fórum

Fogszabályzó (beszélgetés)

1443. cskata (válaszként erre: 1438. - Kismo)
2007. szept. 4. 10:27
húú, ilyen "íny-gyűrődésem" nekem is volt párszor! nem is értettem először, mi az a "pukli" a fogam tövénél, aztán szakavatott szemek mondták, hogy olyan, mintha meg lenne gyűrődve az ínyem.. gondolom túl nagy sebességgel nyomult a fogam!:DD
1442. Tasa (válaszként erre: 1438. - Kismo)
2007. szept. 4. 09:31
Kismo, köszi a gratulát! ;) Kellemes ínyregenerálódást! :)
1441. Tasa (válaszként erre: 1437. - Casia)
2007. szept. 4. 09:24
:DDD Szüleidnek is mondd el! Tuti így fognak szólítani ezentúl. :D
1440. Tasa (válaszként erre: 1436. - Cskata)
2007. szept. 4. 09:21

Lehet, hogy nekem sincs, én csak magamtól gondolom. :) Merthogy eddig az ívem egyenes volt, de most rakott bele kétoldalra 1-1 görbét. De az is lehet, hogy semmi köze a k.loop-hoz. :) Hmm, dr.Laci? :)

Azt hittem a kamillás zuhit próbáltad ki. :) Az se lehet rossz. ;)

1439. kismo (válaszként erre: 1437. - Casia)
2007. szept. 4. 09:15
Ez a "Kicsi Vacogó Vasmosoly" nagyon bejön :P!! Látom így ebben a borús időben sem hagyott el a humorérzéked :D
1438. kismo
2007. szept. 4. 09:10

Sziasztok!

Tasa: én is megnéztelek, bizonyám!! Azok a rések záródnak :D, gratula!

Szyra: az a homeopátiás mizé, amit írtam, azok ilyen golyócskák, és a gyógyszertárban lehet beszerezni, és ott el is mondják mennyit kell bevenni egy nap. Én a szúnyogallergiámra szedtem egész nyáron, napi 5golyócskát, és csodák csodájára elkerültek a vérszívó dögök :) De amint leálltam vele, egyből megtaláltak, mint ahogy tegnap este is a teraszon, pedig a franc se gondolta volna, hogy ebben a hűvösebb esős időben is aktívak!

Casia: tök csúcs, hogy ien kis focirajongó vagy, én legutóbb az olasz-magyar meccsen voltam kint, és azóta én is sűrűbben ülök a párom mellé a bőrbogyó hajkurászást nézni :D!

Az ősz téma nekem se jön be! Ok, gyönyörű színkavalkádra képes, de valahogy én a melegebb hónapokért vagyok oda!

Visszatérve a rések zárása gumival kérdésre, nekem is ez csak azután történ, amikor megkaptam az acélívemet! És jelentem, impala ma reggelre be is zárta azt az apró hézagot a baloldalon :D!! Nagyon örültem neki, de valahogy éreztem, mert amikor felkeltem, azt hittem, hogy az éjszaka folyamán valami boxmeccset vívtam volna, és a maflásokat csak én kaptam :) Viszont az ínyemnek még regenerálódni kell, mert egy icipicit összegyűrődött.

1437. Casia (válaszként erre: 1433. - Dr.Laci)
2007. szept. 4. 09:10

Hm, "türelem"?? Azmiaz? És hol lehet beszerezni? :P Komolyra fordítva: köszi, és örülök, hogy jobban vagy!

Hű, lányok, hogy Nektek mennyi minden van a szátokban! Csak kapkodom a fejem, és a fél szöveg idegen. Most mondjam, hogy szerencsére?

Ami az őszt illeti: a város egy völgyben van, sztem ide beszorultak a felhők, az eső meg a hideg. Úgy ülök itt a gép előtt, nyakig pokrócba burkolódzva, mint a nagy indián törzsfőnökök a tűz körül... csak a tolldísz hiányzik a fejemről. Már találtam is nevet magamnak: Kicsi Vacogó Vasmosoly. Na?

1436. cskata (válaszként erre: 1435. - Tasa)
2007. szept. 4. 08:26

na, látod!:) nekem meg kontrakciós loop-om nincs..:( erről nem csinálnál képet..?:) úgy megnézném..:)

Egyébként nekem ezt a nivellálást mondta a kezdetek kezdetén a dokim (bár ő nem használta a szakzsargont..:), csupán annyit mondott, hogy első lépés a sorbarendezés!:))

Vízkőtelenítő-projekt a 7végére napolódott, rengeteg melóm van mostanában és ha lesz időm, akkor első körben lakást kellene már takarítani végre, és utána jöhet a zuhi!:)) Szerencsére még nem vészes a helyzet - az is közrejátszhat a jelenségben, hogy lassan majd fejet kell cserélni, mert már csak 1 "szűz" van a 4-ből és lehet hogy csupán a 3 használt fej vacakol időnként..

A szájvizet nem próbáltam még, de amikor pár hete tört a szabi, akkor (nem röhögni!) kipróbáltam a Corsodyl+víz eleggyel történő zuhit!:))) Tapasztalat: q**ára habzik..:DD

1435. Tasa (válaszként erre: 1432. - Dr.Laci)
2007. szept. 4. 07:56

Szép reggelt! :)

Köszönöm szépen a választ, dr.Laci! :) Akkor megnyugodtam, hogy nem szükséges mindenképp a gumizás. Szóval a kezdeti nivelláláson (milyen okos vagyok, mi? :)) már túl vagyunk, elöl szépen sorba rendeződtek már a kicsikék. Kaptam új ívet is múltkor, akkor gondolom ez lehet a merev acél és a ketteseknél rakott bele a dokinő egy-egy kis "görbét". Ezek lehetnek a kontrakciós loop-ok? Vagy ennek semmi köze ahhoz?

Jah és örülök, hogy jobban vagy már! :)

Kata, elfelejtettem kérdezni, sikerült a vízkőtelenítés? :) És kipróbáltad már a szájvizes zuhit? Én azóta is így használom, nagyon bejött.

Köszi a véleményeket, Csajok! Megnyugodtam, hogy szerintetek is alakulok (mint púpos gyerek a prés alatt :)).

Húú, Lilla most már én is teljesen összezavarodtam. Először nem is tűnt fel, de most, hogy Kata írja, én sem értem már, hogy lehet érettségi után szalcsi? :)

1434. dr.Laci (válaszként erre: 1424. - F7cbe21b45)
2007. szept. 3. 23:03

szia!

egy ferdesík arra való, hogy a keresztharapásban levő fogat átbillentse a másik oldalra. pl. ha az egyik felső nagymetsző az alsók mögés harap az a keresztharapás. Ha jól van megcsinálva a készülék, akkor ált. 2-4 hét alatt átviszi a fogat a jó oldalra. Ha annyi idő alatt nem, akkor vmi bibi lehet a ferdesíkkal. Sokág nem szabad fennhagyni, mert mellékhatásai is vannak....

1433. dr.Laci (válaszként erre: 1398. - Casia)
2007. szept. 3. 22:54

szia!!!

türelem, alul mindig lassabban mennek a dolgok, mert vastagabb az alsó állcsont...

1432. dr.Laci (válaszként erre: 1387. - Tasa)
2007. szept. 3. 22:49

Üdv Mindenkinek! Üdv Tasa!

Remélem mindenkinek rendesen mozgolódtak a fogai a hétvégén :)

Visszatérve a részárásra: kisebb rések zárására mindkét módszer elfogadott, a gumi talán gyorsabb. Feltétel az, hogy a kezdeti nivelláláson, azaz sorba rendezésen már túl legyetek és már egy merev acél fogszabályozó ív mellett történjen a rések összehúzása. Nagyobb rések zárására, pl. foghúzás után, szerintem ezektől jobb megoldás ha az ívbe úgynevezett kontrakciós loop-ok vannak hajlítva és azok aktiválásával történik a részárás.

És köszi, már teljesen jól vagyok! -használt a sok jó kívánság :)

1431. cskata
2007. szept. 3. 22:34

Sziasztok!:)

Tasa, há'má' tök kicsi a rés..:O Gumi ide vagy oda..;DD

A "ropogós lányoknak" üzenem, hogy nekem nem ropogott semmi.. ez olyasmi, mint mikor "kattog" az ember álkapcsa..?:O

Lilla, én meg vagyok már totál kavarodva.. Te nem most érettségiztél..?? akkor meg milyen szalagtűzés/szalagavató, milyen negyedik..?? (asszem, elvesztettem a fonalat..:))

Szyra, nekem is bejön az ősz - nem vagy egyedül!:) Ezt pl. kimondottan imádom benne: ősszel, verőfényes napsütésben, gyönyörű kék ég alatt, sárga-barna-vörös és egyéb színű fákkal szegélyezett úton vezet az ember, mondjuk egy nyugis szombat délelőtt..:)) - na, ilyen most nem lesz pár napig állítólag..:D

Zsu, utólag is happy birthday a kis ünnepeltnek!:)

Erank, sok sikert a holnapi aktiváláshoz!

Casia, te micsoda fanatikus foci rajongó vagy..!:)) Nagyon ááállat!:)) Tavaly a VB-t én is követtem - de hősiesen bevallom, férfiúi ráhatásra történt..;) Magamtól lehet hogy nem ültem volna a TV elé..:))

na, túl sok fogszabis infót nem zúdítottam ma senkire - úgy 80%-ban OFF-oltam a topikot..:))

1430. .Lilla. (válaszként erre: 1428. - Tasa)
2007. szept. 3. 20:57

Tasa: meglestelek éniss.. naháát tényleg kisebb, nyugiiii: )))

igne, szalcsi=szalagtűző :p

1429. Casia (válaszként erre: 1428. - Tasa)
2007. szept. 3. 20:28
Láttamláttamláttam!!! Iiiigen! Mozdult: kisebb lett a rés!!! :-))))
1428. Tasa (válaszként erre: 1425. - Szyra)
2007. szept. 3. 20:27

Ehhhehehe gumi nélkül! :DDD Hát tudod Szyra, én már csak így csinálom, minden hónapban meghúznak gumi nélkül. ;DD

Zsu, köszi a gratulációt! :) Azért 2 hónapnál kicsit több lesz, bár a próféta szólna belőled! :) Jó fej lehet Annuska tesója is, nem unatkozhatsz mellettük. ;)

Szalcsi=szalagavató? Húú, bazi öreg vagyok! :)

1427. dobos
2007. szept. 3. 19:47
Nekem a fiamnak volt fogszabályzója és szépen rendbe is hozta a fogait.Sok kitartás kell hozzá.
1426. .Lilla.
2007. szept. 3. 19:42
jah végülis nem az órák terheltek le hanem a tanárok.. meg a negyedik.. jujj :D minnyá szalcsi, azaz 15én és jajj ne mondjátok h uristen minden okt-nov-dec-jan-ban van, nálunk van a leghamarabb mi nyitjuk a szalcsiszezont :PPPP
1425. szyra
2007. szept. 3. 19:34

Sziasztok!

:)) Tetszik, hogy mostanában egyre többen bedobják a humorukat, jókat kuncogok itt magamban! :))

Tasa: én is megkukkoltalak, és tényleg kisebbek azok a rések! ;) Ezt hogy csinálod??? Gumi nélkül??? (bocs, ha félreérthető voltam... :)))

Kismo: köszi az afta-gyilkoló ajánlást :)), ez valami ecsetelő? S hol lehet kapni?

Részvétem a sulisoknak.... s most kövezzetek meg, de én szeretem az őszt... na jó, nem ezt a most következő depis, esős, nyálkás napokat, hanem az igazi vénasszonyok nyarát.... talán nem véletlenül (?) :)))

2007. szept. 3. 19:11

Helló!

Tasa, gratulálok! Szerintem harmadával csökkent a rés ... vagyis 2 hónap múlva a helyére kerülnek a fogaid :)

Laci, ha felbukkansz, légyszi, meséld el nekem, hogy a ferdesík mire jó, és szerinted meddig kell fent maradnia? A kezelőlap szerin 6 hét után, ( május 29.) kellett volna levenni, de amikor megkérdeztem, hogy meddig lesz még fent, a doki azt mondta, hogy még egy darabig marad. Eme kimerítő válasz után nem mertem tovább érdeklődni :(

Ja, az őszt én is utálom. Annaboszi örül, hogy elseje szombat volt, így legalább nem a szülinapján kezdődött a suli, reggel volt is egy kis vitánk a pulóver+harisnya témakörben. Tesója meg azért balhézott, hogy miért kell ünneplőben menni, amikor neki az évnyitó egyáltalán nem ünnep, inkább koszos macinaciban menne... Szóval higgyétek el, nekünk szülőknek sem könnyű. És még fázom is, meg holnap esni fog :P Ja, hogy ez nem az olyandepivagyokhogymingyáöngyileszek topik?

1423. Vio (válaszként erre: 1420. - Casia)
2007. szept. 3. 18:32
Mondom!:D De az én szívem csücske az olasz foci:)
1422. erank
2007. szept. 3. 17:59

Sziasztok!

Először is Boldog szülinapot akinek szülinapja van/volt! Gyümölcsös-tiramisu torta, húúú jól hangzik.

Én is köszöntöm Laci dokit!

De jó, hogy idetévedt egy doki. :)

Holnap megyek aktiválásra.

Lilla, jó, hogy sikerült meggyőzniük a többieknek, hogy ne piszkáld szét a fogszabit.

Én is sokára kaptam időpontot június közepén voltam és a szeptember 4-et kaptam. Titkon örültem is mikor szétment a kütyöm és mehettem megjavítatni.

Az őszt én se szeretem. Az első nap se sikerült valami jól és nálunk is megtartották az összes órát és még leckét is kaptunk. :( Gondoltam legkésöbb délre hazaérek, így nem is reggeliztem. Hát így jártam.

1421. Tasa (válaszként erre: 1418. - Casia)
2007. szept. 3. 17:46

Gratula a chipshez! ;) Mekkora focirajongó vagy, le a kalappal! Bátyád fertőzött meg vele? Én is szeretem a focit, de ennyire nem mélyülök el benne.

Öööö, jelentem 1 db új kép a bem.oldalamon! :) Véleményeket várok!

1420. Casia (válaszként erre: 1419. - Vio)
2007. szept. 3. 17:26

Hát, sajna csak a Bundes Ligát tudom ebben a szezonban követni (meg Serie A-t és Primera División-t, de a színészkedést nem igazán bírom, úgyhogy azokat kihagyom.. hm, bár ma érdekesnek ígérkezik a Milan-Fiorentina...), mert a nagyon ostoba EuSport2-nek valami jogi gubanca akadt az angolokkal... pedig a Premier League a szívem kalácsában a mazsola (hogy plagizáljak kicsit)... szóval foci. Bűnös vagyok, kövezzetek meg!!

Mondd, hogy Te is sportrajongó vagy!!

1419. Vio
2007. szept. 3. 16:32
Ügyes vagy Casia!Milyen meccset néztél?
1418. Casia
2007. szept. 3. 15:57
Ja, és dobpergést kérek: tegnap este, meccs közben, felfaltam a nagy empata bátyám elől a chips-ét (nekem nem hozott, mondván: úgysem tudnám megenni)... azt a meglepett arcot! Még haragudni is elfelejtett!!! :-)))
1417. Casia
2007. szept. 3. 15:55

Sziasztok!

Á, Ariv, örülök, hogy megkerültél! :-) Nemsoká nekem is lesznek új képeim, mert szerdán két ketes leszek (Hűűűűűűű... mikor lesz már a tizedik hónapforduló???). Szóval úgy gondoltam, akkor majd lecserélem az egyhetes képeket... nem mintha azóta látványos változás történt volna... a kettesek esetleg... türelmetlen vagyok? Türelmetlen vagyok...

Köszi, Kismo, reméltem, hogy normális jelenség a reccs-ropp-pop a számban... Szóval mozognak? Ez remek! Mivel a fájdalom elmúlt, elkezdtem azon törni a fejem, hogy akkor ez mozog még, vagy ennyi volt...

Lilla, örülök, hogy sikerült a meggyőzés, mikor hívod fel a dokid, hogy gáz van? És ne mondd, hogy máris minden órát megtartottak a suliban!!?? Ez meg milyen új divat?

Tasa, alig várom a képeket! Csökkenő rések? Ez nagyon izgalmas! :-) Előveszem a nagyítóm! ;-)

1416. Tasa (válaszként erre: 1412. - Ariv)
2007. szept. 3. 14:40

Szép napot! :)

Ariv, még nincsenek fent az új képeim (tegnap készítettem), de fel akarom rakni valamikor. Mégpedig azért, hogy megnyugtassatok, csökkentek a réseim. Ugyanis én úgy látom, a párom is úgy látja, remélem Ti is majd megnyugtattok. Akkor viszont nekem úgy mozognak, hogy az első 6 együtt megy hátra! Az lehet, dr.Laci? Igen eltűntél! Jobban vagy már? :)

Amúgy szerintem nyugodtan lehet fehérítős fogkrémet használni, mert levétel után úgyis a polírozás jön. Tehát akkor egy "színbe" hozzák a fogakat.

1415. .Lilla.
2007. szept. 3. 14:39
najó, meggyőztetek nem pitiszkálok bele :P ez az első nap jól leterjelt amugy :P és énsem akarok hideget :(
1414. Ariv (válaszként erre: 1395. - Vircus)
2007. szept. 3. 13:24
ÉN is utálom az őszt!!! Főleg az esőt! És tényleg meg lehet szokni hamar a dolgokat. Habár én sem hittem volna, főleg az első este után.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook