Fogszabályzó (beszélgetés)
a gyűrűből csiszolt..?:O mert nekem most annak a belső felén lévő "pöcök" karistolja a nyelvem, leginkább a bal oldalon..:S remélem, nem fog fokozódni, mert persze elfelejtettem viaszt hozni magammal - és rágóm sincs..;)
Azt hiszem, ennyi fájdalom épp elég lesz mára..:)
volt fogszabályzóm, évekig, éjszakai hordásra.
Asszem amiatt van egy vízszintes halvány csík elöl a fogaimon.
Két fogamat kellett "megregulázni" vele, nagyjából a helyükre mentek, de azért nem tökéletes. Kevés volt nekik a hely, ki kellett volna venni vagy két fogamat, hogy elég hely legyen. Talán jobb is így, ahogy van, bár esztétikailag kicsit zavar.
HI! :)
Ez a lingualis (nyelv felöli) készülék, amit írsz, itt a fórumon senkinek nincs ilyen szabija, és ahogy Kata is írta, horror ára van a külsőhöz képest... Ha mindkét fogívre kell, benne vam kb. 1,5 millióba a kezelés...
Itt pl. megnézheted:
Casia: hát én is ledöbbentem ezen a fergeteges diagnózison, majdhogynem hipochondernek tituláltak... Elszomorító helyzet... :(( De tényleg jól tetted, hogy erősködtél! Reméljük nem lesz semmi komoly gond.
Kata: jajaja... most jut eszembe... nekem is karistolta a nyelvem a "tartóegység" helye, pedig csiszoltunk belőle ott helyben, de mégis a legközelebbi aktiváláson újra kellett "smirglizni"... fényesre políroztuk :))
Nem hiányzik egy kis fájdalom? ;))
szija!:D
kb. 400.000,-/fogsor
tehát alul + felül összesen úgy 800.000,-
tudtommal..
szijasztok
hallottam olyan fogsziról ami a fogsor belsején van vagyis nem láccik 1általán!!!
aki tud róla vmit írjon lécci!!
kb MENNYI AZ IEN???
nah pusszh
Sziasztok!
Casia, remélem hamar meglesz a vizsgálat és semmi nagyobb bajod nincs!
Tegnap megnéztem a képeiteket, nagyon szépen alakultok és a rések is egyre kisebbek.
Köszönöm az érdeklődést, még helyén van a kütyü.
Semmit nem érzek, remélem azért húzza.
köszi az érdeklődést, semmi bajom!:) nem fáj, nem húz - de azért remélem, aktívan mozog..;))
Viszont a gyűrűim belső felén lévő "pöcök" (amibe a kereszttartó volt erősítve) az én nyelvem is birizgálja néha.. de sebaj, hiszen olyan szép az élet a nyelvgyilkos drótocskám nélkül!;))
Casia, akkor már Te is házilag barkácsolod a fogszabid, mint Peter!?:DD Lasan mindenki profivá válik a témában - meddig is kell beadni a jelentkezési lapokat az orvosira..?;DDD
Remélem, a gyorsan a vizsgálatok végére jutsz és nem lesz semmi baj! Ez a Valeriana tényleg nyugtató..?:O Ez aztán a megoldás, akár stressz, akár más okozza a panaszaid! Nem mondom..
Szerintem NE kezdd el szedni..:S
Micsodaa? Én teljesen fel vagyok háborodva! Még Neked kell erősködni, hogy vizsgáljanak már ki?? Há' mi van itt kérem szépen? Bezzeg ha arról az ütnivalófejű, unszimpatikus, zsírosképű H.Á.-ről (egészségügyi min.) lenne szó, nem azt kapná, hogy szimulál! De mi fizessük a vizitdíjat, a drága gyógyszereket és ha urambocsá' valami bajunk van, adnak rá Valerianát?! Nyugtatóót? Hogy megnyugodjál, amiért ennyire ostbobák és nem tudják mi bajod van? Húú, most nagyon felhúztam magam!
Casia, együttérzek, a tűtől nekem is fóbiám van. :( Vérvétel után általában kicsit rosszul is szoktam lenni. De ha muszáj, hát muszáj. Helyes, hogy nem hagytad annyiban!
Á, addig erősködtem, amíg nem utalt laborba, teljes vizsgálatra. Ha van valami, akkor ott kiderül, nem? Jövő héten szúrnak, de az eredményekre várni kell még majdnem két hetet. Mit mondjak, nem sietik el. Eddig ekg volt, rtg, meg tapenyolás, hallgatózás. Eggyiket sem élveztem különösebben, de a tűtől már most félek. Kaptam valeriánát, azt mondták, ezt szedjem addig is... hát jó.
Amúgy csőstül jön a baj, mert tegnap este Szabi is rosszalkodott egy sort. Szép nyugisan vacsoráztam (este negyed tíz), és egyszer csak valami kattogás, és érzem, valami nincs rendben. Azt hittem, letört a hatosról alul bal oldalon a breki, de nem, csak az ív szabadult el. Azonnal felhívtam a bogaras dokit, ő meg elmagyarázta, hogyan dughatom vissza. És egy fél óra múlva, amikor már teljesen meg is feledkeztem a balesetről, visszahívott, hogy "Na, bogaram, sikerült?" Hát ez a különbség a magán- és az állami gyógyászok között...
Sziasztok!
Na, ma közölték velem, hogy szimulálok. Köszi, biztos, mondom, de a fájdalommal nem lehetne kezdeni valamit addig is, amíg belepusztulok valami általuk nem diagnosztizált kórba? Hm, legalább a család jól jár, milliókra perelheti a kórházat...
Sziasztok!
Hogy van Mindenki? :))
Kata, aktiválás utáni nap? :D
Casia, reméljük jó hírek a dokitól! :)
Vircus, mindjárt indulsz a műhelybe! :)
Erank, kütyüd szépen ücsörög a helyén? :)
Éjjel megint sejtelmes dolgok történtek a számban, mert reggelre egy óriás puklival a nyelvemen ébredtem... most a jobb gyűrűm rakoncátlankodik (látod, Korall, "iskolás" fogszabis korom ellenére előfordul közben is ilyen kellemetlenség.... :( ).
Mindenesetre már tudom, hogy jövő héten kérek egy aktiválással egybekötött gyűrű-igazítást is! :D
Szép reggelt!
Kata, ezek aztán a haladás biztos jelei. :) Nemhogy plusz kütyüket kapsz, hanem inkább megszabadítanak tőlük! De nem lehetett kellemes a rángatással egybekötött ívtágító-eltávolítás. :O Nekem végig fent lesz, de mivel általában szokott rajta állítani, vagy épp kicseréli, ezért elég könnyen ki tud jönni a gyűrűkből.
Erank mi történt a dokiddal? Lehet, hogy olvassa a fórumot és kicsit összekapta magát? ;) Szegénykém, megszenvedsz a kütyüddel, de az jó hír, hogy ők is úgy látják jön a fogacskád! :)
Vircus, kellemes szervízelést! :)
Casia, jelentkezz, mi volt a belgyógyászaton!
Hali!
Meg van!holnap 11, és megjavítanak:)Bár félek tőle..
puszi
Kata: akkor most szinte "csupasz" Vagy! :D Jaj, átéreztem a sorokat a kereszttartód leszedéséről, hasonlóan kellett "lecibálni" az egyik oldalról nekem is a harapásemelőmet... és én is napokig keresgéltem a nagy egységet a nyelvemmel... de óriási megkönnyebbülés, nem? ;)) Hidd el, sokkal hamarabb megszokod, hogy nincs.... :)))
Mukli: biztos így is megoldható a szabályozás, azért kérdezz rá legközelebb a dokinál, hogy megnyugodj! :) Egyébként nálam sem lesz teljes a szimmetria, hiszen nem ugyanazok a "típusú" fogak lettek húzva oldalanként... mindegy, ezen már nem agyalok... meg lehet őrülni a sok kérdőjeltől.. :D
Erank: nem semmi napod volt, de tök jó, hogy ilyen vidáman végigcsináltad! :))
Sziasztok!
Én is megjöttem. Ilyen még nem volt, a dokim, nagyon kedves és vicces volt. Mikor benézett a számba megkérdezte, hogy, hogyan bírtam ki azt, hogy ennyire lelóg (a kütyü). Mondtam, hogy nem bírtam, ezért jöttem és csak nevetett. Azt, mondta vagy nagyon gyorsan jön a fogam, vagy valami más miatt lóg a drótom, aztán az aszisztens kiszúrta a nagy dudort a szájpadlásomon. Szerintük is jön. :) Kivette a kütyüt, hajlított rajta, az ínyemből lógó drótot is jól megtekergette, és lekicsinyítette,(ez már megint nagyon fájt még a könnyem is kicsordult.) majd nehezen, de felküzdötte a kütyüt a helyére. Elváltunk, hogy majd dec. 10-én találkozunk.
Sétálunk anyámmal, majd 5 perc múlva egy nagy kattanással a kütyüm elhagyta a helyét. Hát jó akkor megyünk vissza. Újra bahívnak, mondom, hogy lent hozzáér az egyik fogamhoz. Doki: Jó akkor kihúzzuk amihez hozzáér. Nevetek. Doki: Nem hiszi el. Még jobban nevetek. Doki:Hát még mindig nem hiszi el, lányok adjátok csak a (nemtudommilyen)fogót. Megkapta a fogót, majd helyre tette a kütyüt. Mondta, hogy a biztonság kedvéért kerüljünk még egyet a háztömb körül, hogy ne 10, 20, 100 km-ről kelljen visszajönni.
Rákérdeztem a ferdeségre. Azt mondta, hogy majd a végén foglalkozunk vele. Most megyek és megnézem a képeiteket. :)
Sziasztok!
Na, megjártam a doktorbácsit és pár alkatrésszel szegényebben távoztam!!:)) Leszedte az összes ligatúrámat (számszerint 3 db), valamint mindkét füzérgumimat - és most nem is kaptam újakat helyettük! Ééééés: levette a kereszttartómat is!:O (Bakker, a bal oldalon alig tudta kirángatni a gyűrű oldalából.. már azt hittem, eldeformálódik a fél fogsorom, annyira húzta és rángatta..:S) De a lényeg, hogy ezennel felszabadult a szájpadlásom a fél éves elnyomás alól!;D
Tök fura, állandóan keresem a nyelvemmel a "cuccot"..;) Azért emlékezni még egy ideig fogok rá, mert a nyelvemen még mindig szépen látszik a lenyomata!;)
Ez - ha jól értettem - most azért került le, mert már nem kell hátrébb vinni a fogaimat előlről. (?)
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mennyire másznak el majd a fogaim, mert most lényegében csak az ívem van a brekikhez gumizva (+a gyűrűk) és ennyi..
Azért egy kicsit érzékenyek a "drágáim" most felül..
Mukli, nem akarlak megijeszteni, de úgy tudom, hogy a szimmetria miatt szoktak húzni a másik oldalról is, ha már az egyiken eleve hiányzik valamelyik fog.. (lásd Szyra ki nem nőtt fogának esete alább..;)) - de ezt csak gondolom.. lehet, hogy nem "kötelező" így csinálni, hiszen akinek nincs fogszabija és muszáj fogat húzatnia, annak sem kapják ki egyúttal a párját is..:D
tényleg jó nagy csapatmunka szyra...:)
nekem régen kihúzták a bal négyesemet felül, mert annyira nem fért el, hogy a fogsor belső oldalára benőtt, a szájpadlásomon volt majdnem...:)
viszont most mondta a ogszabis, hogy azt is milyen szépen be lehetett volna vinni a helyére...na puff neki...viszont így szimmetrikus leszek szerintetek, mert most egy oldalamon eggyel több fog van, mert a másik oldalról nem húztak ki fogat...
mindig van min aggódni, most ezen is fogok...:)