Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Tegnap én is beszélőn voltam...ejj de jó volt.Imádtam:)
szia én Baracskáról tudok infót adni neked. Attól függ hol dolgozik,amúgy 2 havonta kaphat dicséretet.
Jelentem feltöltődtem APÁVAL :)))))
Jó volt látni és egy óra helyett másfél órát kaptunk :))) Istenem de jó volt látni, ölelni,csókolni ! :)
Sziasztok Csajok!
ma végig olvastam pár nap termését:) Mindenkinek kitartást és sok erőt,szeretetet szerelmet és minden jót kívánok.Magamnak is:)
Csak ezt tudjuk innen kintről nyújtani nekik..határtalan szerelmet ami erőt ad nekik ott bent! De azt hiszem nekik ez a minden ,enélkül elvesznének !
Akkor már félig az urad :) :)
Mindenkinek eljön az ideje egyszer! A tietek is, a miénk is!!!
Csak abban bízhatunk, hogy hatalmas szeretettel, szerelemmel és ép elmével túléljük ezt az elme roggyant helyzetet! :)
Nagyon köszönöm! Örülök,h rátok találtam ! Jó ,hogy van ilyen oldal ,ahol megértik és átérzik a másik helyzetét még ha ismeretlenül is de tartjátok egymásban lelket és együtt tudtok örülni a másik sikerének! Ez nagyon jó dolog! Egyébként még csak jegyesek vagyunk,:) mielőtt bevitték előtte 4 nappal történt meg az eljegyzés így nem sokáig tudtunk egymásnak örülni sajnos! De majd pótoljuk amint itthon lesz :)
Nagyon szorítok nektek a találkozó miatt is és azért is, hogy hazavihesd az urad! :)
Köszönöm, azt hiszem ránk fér ! :)
Örülök, és szorítok jövő hétre! Remélem sikerrel jártok! :)
Köszönöm aranyosak vagytok ,h velem örültök:) Már csak kettőt kell aludni és láthatom is :) 4.-én pedig tárgyalás ... remélem hazahozom ! :)
3-szoros hipp-hipp hurrá!
Most kicsit irigyellek:-)) én is nagyon várom már hogy kapjak levelet mert csak akkor nyugszom meg, hogy jól van. Már 1 hete nem tudok róla semmit:-(( annak viszont örülök hogy végre te meg kaptad:-)
Ma megkaptam a várva várt levelet :)) Jó napom volt! :) Tudom,h jól van hála istennek ...de sajnos még mindig nem tudott hívni !
Szia!
Mi már 7 hónapja nem vagyunk érintettek Baracska tekintetében, de előtte közel 6 hónapig volt ott a férjem. Tapasztalataink alapján írok neked néhány dolgot, talán nem sokat változott. Ha valóban nem tudsz mindig autóval menni, akkor a 2 pici gyerekkel a látogatások elég nehézkesek lesznek, mert ide szükség lenne rá... A vasútállomástól igen messze van az intézet, pontosan nem tudom, mert én mindig autóval mentem, de talán 10 km is lehet (ha valaki tudja, nyugodtan pontosítson! köszi!), a busz közlekedést nem ismerem. A látogatás itt igen szervezetlen és egyszer sem kezdték pontosan, sőt... Olyan is előfordult, hogy másfél órát álltunk kinn a kapu előtt az esőben, mire méltóztattak kisétálni a papírokért... Szóval a te szempontodból ez a helyzet, de ezt ugye havonta 1x kell kibírnod/kibírnotok a gyerekekkel, mert itt havi 1 beszélő van normál esetben. A benti dolgokról megoszlanak a vélemények, az őrökről is elég vegyesek a tapasztalatok. Az biztos, hogy eléggé hangulatfüggőek náluk a dolgok, és ez alatt a fegyelmiket is értsd. A levelek gyorsan jönnek-mennek, a pénz is elég normális tempóban odaér és a kártyájukra kerül. A kaja tűrhető a párom szerint, a mennyisége változó. Ott nem a celláikban kapják, hanem minden alkalommal sorakozó és levonulás az "étkezdébe". Csomagot 3-at lehetett havonta küldeni, és egyenként 5kg lehetett: 1 tisztasági, 1 élelmiszer, 1 írószer. Naponta kb. 7-18-ig tudott hívni, óránként 5-5 percet. Eléggé túlzsúfolt hely, 16-18 fős cellák, amennyire én tudom. Elsőre ennyi, ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
Sicuriék tudnának segíteni, tőlük abszolút korrekt elsőrendű infókat kaphatsz. Szerintem az átkéretéssel kapcsolatban is hasznos infók lehetnek!
Sicuriék OLVASSATOK! :) :)
Én nem vagyok érintett Baracskán, de biztosan érkezik válasz a kérdéseidre, mert többen vannak itt.
Viszont nagyon hasznosak voltak az infók, amit Venyigéről leírtál, gyakorlatilag komplett képet adtál!
Sziasztok!Én új vagyok itt a fórumon,de mégis egy cipőbe járok veletek,ha fogalmazhatok igy,és nem haragszotok meg érte! A párom 1 éve van a Venyigébe börtön "fokozat",most megy bv biróhoz a fogház miatt!Vagyis várjuk hogy vigyék végre,bár sok elönye nem lesz,de végre átkerül egy másik zárkába!mert most egy nem normális emberrrel van együtt,aki kikésziti őt idegileg,igy bármi jobb annál a zárkánál amiben most van!Amiért én irni merek,az az,hogy a segitségeteket szeretném kérni,és lehet vissza kellett volna olvasnom,de inkább kérdezek,mert az a tiszta,a párom a fejébe vette hogy át kéreti magát miután meg kapta a fogházat,jövö évben Baracskára!mert azt mondták neki ott jobb lesz!De messziről jött ember azt mond amit akar,én szeretném tudni mégis milyen börtön a Baracskai?itt a Venyigébe,2 havonta van dupla beszélőnk,amit dicséret fejébe kap!havonta lehet 1 csomagot küldeni,ami vagy tisztasági,vagy általános csomag ami nem lehet több 5kg-nál!A kaja borzalom,főleg a robantott csirke leves amit a wc-be öntenek,vagy nem is kérik!Mindennap telefonálhat 10 percet,nincs megszabva hánynap,mindennap lehet,az örök?Változó! este 18:30-kor zárják öket,de ezis őr válogatja,volt rá példa hogy 18-kor már levoltak zárva!a levelek elég gyorsan jönnek mennek!van olyan hogy ma feladom holnap ott van,és ugyan ez forditva!de volt hogy 1 hét alatt 1 db levél volt,neki is,nekem is!,A börtön elött ott kell lenni a beszélő elött 30 percel,ami jól megközelithető,szinte a szájába van az épületnek a villamos,busz,behivnak minket,papirok ellenörzése,átvizsgálás,automata használata,és elfoglalhatom az őr általa nekem kiválasztott bokszot,hogy végre láthassam a szerelmemet!40percig!!!ez a procedura kb 30 percet vesz igénybe,és általába percre pontosan,a kapuba való érkezéstől számitva, 30 perc mulva össze is jön a randink!itt igy megy egy beszélő!Tudtok nekem segiteni hogy Baracskán milyen a börtön,a fogház,,maga a látogatás,a hely,a megközelités,pláne hogy nem mindig van autóm,2 kicsi gyerekkel vagyok,és néha elég nehéz a bementelünk!Előre is köszönöm a segitséget,és bocsánat hogy ilyen sok kérdésem van!De nem vagyok benne biztos jó döntés lenne ha átkérné magát,pláne hogy itt a munkájával is megvannak elégedve,és vele is,soha probléma nem volt vele,még 1 évünk van hátra,és utána remélem elfelejtjük ezt a borzalamat!mindenkinek Szép,és nyugodt estét kivánok!üdv,Melinda
Csak nem értem ,ha ennek így kell működni mi az az "ELVILEG" ? Miért nem ez a válaszuk, h igen hölgyem nyugodjon meg ez ÍGY VAN! Komolyan szégyen ahogy ezek végzik a munkájukat...
Mindig rakatszámra küldöm neki az elsőbbségi borítékokat ezért azzal adja fel ,a venyigében hétfőn feladta kedden már itt is volt ..ott valahogy minden gyorsan ment ,de itt basszus ...áááá kivagyok ! Na látod szerdán adta fel ahogyan az én párom és még semmi ...egy intézetből !
Megkérdeztem a győri bvt. Ha a látogatás engedélyezett az anyaházban, akkor itt Győrben biztosítják a beszélőt ELVILEG (ezt kiemelték). Ahogy itt írtátok, ha elmarad mégis valamiért, lehet reklamálni ELVILEG. :-)
Szóval akármi is lehet.
Köszi lányok a válaszokat!
A levelezessel kapcsolatban: a férjem kedden adta ki a levelet, szerdán leellenőrizték, akkor már nem adták ki postára az ünnepek miatt, csak ezen a héten hétfőn reggel. Én ma kaptam meg a múlt hét keddi szerelmes levelet.
Nem tudom sajnos, hogy miért ilyen lassan ér oda a levele, picivel ez is lassabban zajlik itt. Én ma kaptam meg a férjem levelét, amit szerdán adott fel, elsőbbségi bélyeggel. Ha a párod nem elsőbbségivel tudta küldeni, akkor is holnapra nálad kell lennie. Ne izgulj, biztosan megérkezik! Tudom, jó lenne már olvasni, de az is eljön, mint ahogyan ennek az egész pokoli helyzetnek a vége is!!!!! És majd nekünk is olyan lesz -reméljük - mintha meg sem történt volna... :)
Viszont még mindig nem tudott hívni és az ügyvéddel üzente ,h szerdán reggel kiadta a levelet amit ugye elvileg hétfőn meg is kellett volna kapnom na most kedd van és még nem jött levél ! Ennyit arról mit tartanak be és mit nem ! Kezdek ki lenni, h nem elég ,h nem hívhat már a leveleket sem kapom meg ???? Ez hogy van ?
Ha nem volt kapcsolattartóid valószínű azért !
De ,ha szállításban van más a helyzet mert akkor nem engedik a beszélőt ! Viszont jogilag a havi egy kötelező,így ha az nincs meg reklamálni kell és kötelesek biztosítani ezt most kérdeztem meg és állítólag ez a menete és ez a gyakorlatban is így van a amit be is tartanak!
Nekünk a venyigébe 28.-án lett volna itt pár nappal csúszik de megvan hála istennek !
Nekünk nem volt az átszállítás után két héttel beszélőnk, csak a következő hónapban. De amikor bement, akkor is csak kb. egy hónap múlva mehettem... Nektek nem értem miért olyan sokára volt az első "randitok" :(
Sziasztok!
Nekünk pont akkor lett volna a beszélőnk Baracskán, amikor átszállították Pestre, így az el is maradt, sajnos... Viszont reklamáltunk miatta, és így a következő hónapban duplázhattunk! :) Ugyanazon a napon volt két látogatás is! Kijöttem meg vissza is mentem :), de jó is volt...
Akkor mi ezek szerint lemaradtunk két beszélőről az elején.
Mi 2,5 hónapig nem találkoztunk. Az tiszta, hogy viszik magukkal a kapcsolattartókat most már a legtöbb helyre és ha olyankor éppen van beszélő, akkor ezek szerint részt lehet rajta venni, ha az anyaházban (ahonnan szállításban van) már megkapta az engedélyt.
Én igazából erre lennék kíváncsi, mert úgy néz ki, minket most ez fog érinteni. Győrben csak börtön és ennél alacsonyabb fokozatú bv. van. Fegyházasként is biztosítják a beszélőt ilyen esetben? Az elméleti részét ismerem, nekem gyakorlati dolog kellene, akinek volt már ilyenben része, mert ugye az elmélettel sokra ebben a világban nem megyünk :)
További ajánlott fórumok: