Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
ezt sajnos nem tudom... :(
Köszönöm szépen a válaszod! Ez jó mert 2.án kapott csomagot még a másik helyen akkor gondolom buktuk a második lehetőséget ! Vagy ezt ilyenkor ,hogy kezelik ? Mert a venyigébe havi 2 élelmiszer csomag engedélyezett .
az előzetest nem tudom, csak azt tudom neked leírni, ahogy "nálunk" zajlanak a dolgok. A látogatás - mivel dolgozik - 1,5 óra, egyébként 1 óra lenne. Csomagot havi 2x lehet küldeni, egy élelmiszeres max.5kg és egy vegyes (tisztasági+írószer lehet benne), aminek nincs súlykorlátja. A doboz mérete ugyanaz, mint máshol: 30x50cm. Naponta 2x15 percet tud hívni. Nemrég beszéltem vele, a rehabosok pont az ő szintjükön vannak, azt mondta ma érkeztek is oda újak, de ennyit tudott csak mondani róluk.
Nem, előzetesbe vágták kórházból mert nem jelent meg a tárgyaláson! Nem fogadták el a kórházi papírt. Egy hónapig a venyigébe volt és tegnap közölték az átszállítást.
Szia!
Pontosan nem tudom melyik részére tették ,mert egyenlőre nem tudott tájékoztatni! Arra lennék kíváncsi, h mennyi csomagot engedélyeznek ,beszélő mennyi idő stb...általános dolgok mert semmit sem tudok ,minden oldalon mást olvasok!Annyit még, hogy előzetesben van nem elítélt!
Közben hívott a párom, megkérdeztem, most már értem! :)
Bocs, de ezt meg én nem értem! :) Ez alatt mit értesz?
Elterelést csinál ott a párod?
A szóban benne van: vélemény az ügyről, a fiad helyzetéről, a kilátásokról.
Az első foknál mi is túl jóhiszeműek voltunk az ügyvédet illetően, nem jártunk a nyakára, nem hívogattuk stb ... aztán rájöttünk, hogy de kell hívogatni, a nyakára kell járni és nem kell békén hagyni. Neki az a dolga, hogy segítsen nektek/fiadnak.
Szia!
Az én férjem is ott van, pontosabban a maglódi úti részén a BFB-nek, talán tudok válaszolni néhány dologra, gondolom akkora különbség nem lehet egy intézeten belül.
Mi az a szakvélemény? Annyira nyominak érzem magam, hogy nem tudok semmit :(
múlthét kedden vitték a fiam a szolnoki bv be a helyi rendőrségi fogdából ahol majd 30 napot volt.Az ügyvéd nem volt bent nála. Könyörögtem az ügyvédnek, menjen a fiam után, hogy mi van vele, adjon információt neki stb... ma már csütörtök van, az ügyvédnek nincs ideje..
A kirendelt ügyvédnek ugyanúgy kell elvileg dolgoznia és ugyanannyit kell megtenni, mint egy fizetett ügyvédnek.
Igazából mindkettőtől azt fogod hallani: " Én nem ígérek semmit, de mindent megteszek!" - az elmúlt egy évben milliószor hallottam.
Szakvéleményért egyébként akárhány ügyvédhez elmehetsz, az pénzbe nem kerül.
Sziasztok! Valaki tud valami friss infót a Kozma utcai börtönről? Páromat ma szállították át a rehabra és nem tudok semmit az ottani intézetről. Előre is köszönöm
Szerintetek mit lehet elvárni a kirendelt ügyvédtől?
Én is ezzel nyugtatom magam: "Mindenkinek eljön ez a nap egyszer" :)
Addig meg marad a "nekünk már csak kettőt kell aludni és megyünk apához"- szlogen!
Szombaton végre láthatjuk, ölelhetjük! :) :)
Nagyon szépen köszönöm neked is. Nekem még most id hihetetlen ,hogy hazajön:) talán majd akkor fogom fel amikor itthon lesz. És tiszta szívemből kívánok én is neked is és mindenkinek nagyon sok erőt és kitartást!!!
Nagyon sok boldogságot kívánok én is, persze én is egy pici irigységgel, de azért persze nagyon örülök nektek! És az a jó, hogy mindenkinek eljön ez a nap!!! :) Addig is mindannyiunknak sok erőt és kitartást!
báááár ott lenne Szolnok helyett :(((
Szia. Nagyon szépen köszönöm neked. Én is minden jót kívánok nektek,és nagyon nagyon sok erőt és kitartást :) Igen ismerős ez az irigység nekem is , hányszor sírtam amikor ilyet olvastam ,de kívánom nektek is ,hogy bármennyi idő is van még hátra teljen le nagyon hamar ! :)
A telefon hány óra fele várható?
Sicuri! Az erős irigység mellett:) nagyon örülök Nektek! :) Véget ér a rémálom! Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok Neked és az egész családodnak! :)
Igen a két kisebb gyerek is már napokat számol :) Megértem az irigységed,én is az voltam sokszor másokra kiknek letelt. mindig azt mondtam ,bár mi is itt tartanánk,és eljött végre nekünk is :) 17 hónapig nélkülöztük.
De jó!!!! A lányom mondaná, addig már csak 6-ot kell aludni! :) :)
Nem szép dolog az irigység, de ugye most nem baj, ha mégis az vagyok :)
Mennyi ideig nélkülöztétek a párod?
Szia. Igen,21-én reggel vége az egésznek,újra együtt lesz végre a család :) Köszönöm a jó kívánságodat :)
Sicuri nemsokàra hazatèr a pàrod jol emlèkszem?
Minden jot kivànok nektek! :-)
Szia. A fiad Baracskán van ?
sziasztok! Baracskán nekünk a neve mellé oda kellett írni a nyilvántartási számát is. Bp-en pedig egy darabig szintén azt kellett írni, aztán egyszer csak jött egy új nevelő és botrányt csinált abból, hogy azt írtam a levélre és azóta a zárkaszámot kell írni levélre, csomagra egyaránt. Szóval ez nem csak, hogy intézmény, de nevelő függő is, bár leginkább hangulatfüggő dolognak tűnik számomra...
Név cím és ennyi. Olvastam valahol a neten, hogy van ahol számot kell irni, de ott nem kell nevet. Sajnos kezdek belejönni ahogy jönnek a helyzetek.
További ajánlott fórumok: