Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
A parom ugy vonult be tavaly decemberben jogeros iteletet kovetoen. A gyujt eltereles lehetosege miatt van porondon nalunk. A gyujtoben vegzik el azt a 'vizsgalatot', felmerest, ami megmutatja hova fog kerulni a tovabbiakban. Mivel kabitoszerrel kapcsolatos itelet miatt ul, az elterelest meg kell csinalnia. Itthon 2 helyen van ilyen, az egyik valamelyik bp.i bv, a masik Szombathely.
Mi bizunk a masodikban.
Én is úgy tudom friss infóból , h ha letöltendőt kapsz jobb azonnal átkéretni magad más intézetbe!
Sztem a híre rosszabb, de tény, hogy egész más emberek vannak ott, mint Baracskán...
A gyujto milyen hely? Tenyleg annyira rossz, mint a hire?
Szintén egyetértek, én is eléggé megijedtem, amikor átvitték ide (mai napig nem tudjuk miért) Baracskáról a férjem, de sok tekintetben normálisabb hely, főleg az őrök! A többi elítélt, hááát, köztük azért vannak érdekesek, valóban odafigyelést igényel...
Ezt megerősíthetem, lényegesen több dolgot tudok küldeni én is a férjemnek ide(BFB), mint korábban Baracskára. Szerencsére sokkal kevésbé "kukacosak" a csomagok terén.
Örülök,ha tudtam segíteni :) Egyébként állítólag a közhiedelemmel ellentétben sokkal nyitottabb mint a többi intézet de azt mondják letöltendőt nem biztonságos ott ülni.
Na, akkor most letisztazodott bennem a fovarosi bv. szerkezete. Eddig en kevertem. Koszi, hogy igy leirtad. A paromnak is varhato egy szallitasa a pesti gyujtobe valamikor, igy legabb kepben vagyok nemileg mi var ra ott. :-(
Eddig a venyigébe nem volt gond ,ez most új és nem tudom mennyire kukacosak az őrök. Egyébként írta vki ,h a fővárosi BV intézetébe nem lehet cigit küldeni ....ez igaz de oda csak a markó,venyige és a gyorskocsi utca tartozik. A Budapesti Fegyház és Börtön (BFB) nem tartozik ide ..minden féle dohány termék megengedett!Azonkívül rengeteg mindent be lehet küldeni csomagban ami a venyigéről rohadtul nem mondható el!
Kedves ago.Nem tudom hogy miért vagy itt a fórumba?Én ezelőtt fél éve kerültem sajnos ebbe a fórumba.Hidd el nekem hogy itt csak a jót akarja neked mindenki a hasznos tanáccsal.Gondolom hogy te is azért kerültél ebbe a fórumba mert bánatodba azt sem tudtad hogy mit csináljál,kihez forduljál.Hidd el hogy Liza 88888csak segíteni szeretne mindenkinek és nem ártani.Én nagyon sok okos hasznos dolgot olvastam arról amit ö írt na és persze a többiek is.Azt tudom hogy az mind igaz amit Baracskáról írnak mert az én kedvesem is ott van sajnos.Jobban jár mindenki ha betartja a szabályokat mert abból csak nekünk lesz bajunk na és persze neki.Én tudom azt hogy milyen az mikor valakinek a hülyesége végett mindenki szenved,mert én voltam olyan beszélőn hogy még egy puszit sem lehetett adni neki de még a kezét sem lehetett megfogni.Hidd el hogy a szívem majd megszakadt és kívánom hogy ezt soha senki ne élje át.Még egyszer köszönöm hogy van ez a fórum.További szép napot mindenkinek és kitartást.
Mi Kohidan vagyunk erdekeltek es az 5,30-as csomagot nalunk se kuldtek vissza. En az elso fel evben 5 kg es az alatti csomagokat kuldtem, nehogy visszajojjenek. Azt mondtak bent, hogy ido letoltott ido kerdese is a csomag. Ugy ertem, hogy a 'kezdoknel' nagyon odafigyelnek mindenre. Volt, hogy a parom csomagjabol kivettek olyat, amit mondjuk az evek ota bent levonek beengedtek.
Mindenesetre igyekszem nagyon betartani azt, amit a parom mond csomagugyileg ne legyen gond belole. Nem olcso dolig a csomagolas minden honapban.
A csomagok nem azert nem jottek vissza, mert annyira uberfasza vagyok, hanem mert csak azt kuldtem be, amit a parom mondott. Lemasolta a csomaglistat is, amit kapott es az alapjan allitottam ossze a havi ellatmanyt.
En inditottam a forumot segitsegnyujtas celjabol. A hozzaszolas minden rosszindulatot nelkulozott. Amit irt itt mas is: csak a bv szabalyai ervenyesek mindenhol. Azt hiszem en eddig is csak segitettem neked! Ha nem tetszik az inditoszoveg, nem kell olvasni. Ennyi.
Mindannyiunk, aki itt van, atment azon a kezdeti nehezsegen, amin te most es azt hiszem mindannyiuk bele is halt egy kicsit. En egy 2 eves gyerekkel maradtam egyedul karacsony elot par nappal.
En a telefonkartyat nem lattam a listaban, ezek szerint figyelmetlen volram.
Turelem! Mert nincs mas valasztas.
Ezzel a nyito hsz-el meg hát tudod..
Szia. Én is szeretnék hozzá szólni. Arra soha nem szabad alapozni ,hogy itt kinn mit mondanak. Az a lényeg,hogy a BV-ben mi van. A szabályok sokszor változnak,és én is tudom,hogy a legjobbat akarod a fiadnak,de nem szabad elhamarkodottan cselekedni,és nagyon fontos a szabály. A csomag volt,hogy nekem is visszajött,és csak azért mert hallgattam a kint lévőkre ,hogy nem lesz gáz ha nagyobb dobozba küldöm mint ami a megengedett. Nem szabad kockáztatni semmivel,én még egy dekával sem tettem bele többet mint ami megengedett. Nem szabad mert sajnos a hozzátartozónkat szívatják ezek miatt is ,amit ugye nem mondanak el nekünk,nehogy minket bántsanak meg ezzel . Nem szabad soha mást tenni mint ami elő van írva. nálunk Baracskán úgy tud telefonálni a férjem,hogy ha én küldök neki pénzt ,azt ráteszik a saját kártyájára. Viszont ez is idő,mire ez elkészül. Tudom nehéz,de légy türelmes,idő kell mindenhez amíg az ember bele rázódik, viszont szerintem inkább itt érdeklődj a tuti biztosért mint olyan emberektől ,akik hiába voltak,de nincsenek tisztába az aktuális szabályokról ami jelenleg van a szóba jövő BV-intézetben .
telefonkártya... ez van irva. magyarként telefonálásra valo kártyának értelmezem. na hello
Rendben, koszi szépen. Azt hittem, ez a forum azért van, hogy segitséget adjunk és kapjunk. Orulok neki, hogy te nem "parázol" viszont én igen. Mert aggodom a fiamért! Aggodom és olyanokat olvasok a neten, hogy ide ezt oda azt stb. Ugy voltam vele és azért regiztráltam ide, hogy itt majd konkrétan olyan infot kapok, amit az emberek, hozzátartozok és fogvatartottak megtapasztaltak. A papiron lásd rajta a telefonkártya és mégsem lehet beküldeni. továbbá, a neten az van, utalni kell a pénzt, számlaszám megvan adva!! a hét elején erre azt mondta nekem a szolnoki bv teloszámán valaki, hogy csak személyesen lehet befizetni, ma meg hogy csekken!! Szuper, hogy van egy év tapasztalatod.. ezen a forumon én avval nem vagyok kisegitve. minden jot.
Jaaaa és a kártya: az játékkártya!!!!!!!!
Időtöltésre!
Nem telefonkártya! Én tudom honnan vetted!
Dr. Böröczky Kornélia Ügyvédi Iroda
szeptember 4.
FONTOS változás a Fővárosi BV-ben!!
A Fővárosi BV Intézet mindhárom Objektumába cigaretta és dohányáru NEM KÜLDHETŐ be a csomagban!!
Ezen termékeket a fogvatartottak kizárólag "spejzon" vásárolhatják meg. Amennyiben a kapcsolattartó a csomagban ilyen termékeket küld, azokat kidobjá
AGO!!!!
Most lehet nem leszek szimpatikus sok mindenkinek, de ez vicc egy kicsit ...
Én nem nagyon értem ezt az egészet most már, pedig egy éve benne vagyok, csomagot küldök mindig - még sosem jött vissza - de valószínűleg már azért kavarodtam bele én is, mert ekkora probléma van köré kerítve
Van egy lista - amit feltettél a képet -.
Oda totálisan egyértelműen le van írva mit lehet beküldeni!!!!!
Én azt hiszem, akinek fogvatartott a párja, ezt a listát mindenki látta már, áttanulmányozta, hiszen ez az általános szabály MINDENHOL!
[link]
Persze mindenhol vannak eltérések (cigi, kávé és egyebekben), de ezt senki sem a kisujjából szopja ki, hanem a bent lévőknek kell megírni mit lehet PONTOSAN és mennyit! Hiszen ahogy én is írni szoktam: mindenhol más a szokás.
Ha jól emlékszem pont miattad hívtam fel a szolnoki intézetet, amit ide le is írtam neked és ott elmondták mi hány kiló lehet
Szerintem kicsit nyugodj le, hagyd ülepedni a dolgokat, mert annyira ráparáztál már és annyi dolgot hallasz, hogy nem tudsz szelektálni már közülük. Nyilván azért, mert a legjobbat akarod a hozzátartozódnak.
Minden intézet más: ezért van az, hogy aki bent van, elmondja mit lehet, mit nem. Ez egy teljesen zárt világ, teljesen máshogy működnek a dolgok, mint itt kint - sajnos -. Ott az van, amit ott bent mondanak. És ha egy őrnek olyanja van, azt enged be, amit ő éppen gondol.
Úgyhogy nyugi!
Majd telefonál és elmondja mi mehet be!
Nekem erről is két infom van. Az egyik azt mondta a kajásba csak kaját. A másik meg a kajásba lehet a cigit. Itt egy utcára lakik egy férfi, ö sokat ült. Ö meg azt mondta, minimális kaját és rengeteg cigit. De ha pénz van, akkor minden van a szuzk.rva kivételével. Ezt ezekkel a szavakkal mondta.
Szerintem ne kockáztass. én nem merném. hallottam olyat, hogy a fogvatartott elött dobták ki az egészet. sose tudni.
Ja, én cigit nem szoktam küldeni,ezért ezt nem tudom sajnos.
Én még nem mertem kockáztatni...
Na most megint felhivtam a szolnoki bv.t. A telefonkártyát megkérdeztem, mert ugye rajta van a papiron. Na küldjek pénzt postai csekken telefonra, mert nincs telefonkártyás készülék. A hét elején vagy mikor azt mondta a fazon csak személyesen lehet pénzt befizetni a bv pénztárába. ááááááááááááááááááááá mindjárt felrobbanok
Nem tudom ,mert a venyigébe az 5,30 as csomagot nem küldték vissza....
Én mindenhol azt olvasom, ne legyen több
én nem kockáztatnék.
A csomagnál mennyire szigorúan tartják a súlyhatárt ?? Pont 5 kg vagy ha picit több visszaküldik ? Most kért élelmiszer mellé cigit és füzetet ,ezeket összerakhatom ? A venyigébe nem lehetett cigit küldeni ezért nem tudom .
További ajánlott fórumok: