Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

252. Silver75 (válaszként erre: 251. - Liza88888)
2014. okt. 17. 21:08
Mi az az elterelés ?
251. Liza88888 (válaszként erre: 250. - Silver75)
2014. okt. 17. 21:00

A parom ugy vonult be tavaly decemberben jogeros iteletet kovetoen. A gyujt eltereles lehetosege miatt van porondon nalunk. A gyujtoben vegzik el azt a 'vizsgalatot', felmerest, ami megmutatja hova fog kerulni a tovabbiakban. Mivel kabitoszerrel kapcsolatos itelet miatt ul, az elterelest meg kell csinalnia. Itthon 2 helyen van ilyen, az egyik valamelyik bp.i bv, a masik Szombathely.

Mi bizunk a masodikban.

250. Silver75 (válaszként erre: 248. - Liza88888)
2014. okt. 17. 20:12
Én is úgy tudom friss infóból , h ha letöltendőt kapsz jobb azonnal átkéretni magad más intézetbe!
249. TFSRita (válaszként erre: 248. - Liza88888)
2014. okt. 17. 20:05
Sztem a híre rosszabb, de tény, hogy egész más emberek vannak ott, mint Baracskán...
2014. okt. 17. 20:02
A gyujto milyen hely? Tenyleg annyira rossz, mint a hire?
247. TFSRita (válaszként erre: 245. - Silver75)
2014. okt. 17. 19:20
Szintén egyetértek, én is eléggé megijedtem, amikor átvitték ide (mai napig nem tudjuk miért) Baracskáról a férjem, de sok tekintetben normálisabb hely, főleg az őrök! A többi elítélt, hááát, köztük azért vannak érdekesek, valóban odafigyelést igényel...
246. TFSRita (válaszként erre: 242. - Silver75)
2014. okt. 17. 19:11
Ezt megerősíthetem, lényegesen több dolgot tudok küldeni én is a férjemnek ide(BFB), mint korábban Baracskára. Szerencsére sokkal kevésbé "kukacosak" a csomagok terén.
245. Silver75 (válaszként erre: 244. - Liza88888)
2014. okt. 17. 19:10
Örülök,ha tudtam segíteni :) Egyébként állítólag a közhiedelemmel ellentétben sokkal nyitottabb mint a többi intézet de azt mondják letöltendőt nem biztonságos ott ülni.
244. Liza88888 (válaszként erre: 242. - Silver75)
2014. okt. 17. 19:05
Na, akkor most letisztazodott bennem a fovarosi bv. szerkezete. Eddig en kevertem. Koszi, hogy igy leirtad. A paromnak is varhato egy szallitasa a pesti gyujtobe valamikor, igy legabb kepben vagyok nemileg mi var ra ott. :-(
243. Liza88888 (válaszként erre: 241. - Patkosne)
2014. okt. 17. 18:56
Koszonom!
242. Silver75 (válaszként erre: 240. - Liza88888)
2014. okt. 17. 18:48
Eddig a venyigébe nem volt gond ,ez most új és nem tudom mennyire kukacosak az őrök. Egyébként írta vki ,h a fővárosi BV intézetébe nem lehet cigit küldeni ....ez igaz de oda csak a markó,venyige és a gyorskocsi utca tartozik. A Budapesti Fegyház és Börtön (BFB) nem tartozik ide ..minden féle dohány termék megengedett!Azonkívül rengeteg mindent be lehet küldeni csomagban ami a venyigéről rohadtul nem mondható el!
2014. okt. 17. 18:19
Kedves ago.Nem tudom hogy miért vagy itt a fórumba?Én ezelőtt fél éve kerültem sajnos ebbe a fórumba.Hidd el nekem hogy itt csak a jót akarja neked mindenki a hasznos tanáccsal.Gondolom hogy te is azért kerültél ebbe a fórumba mert bánatodba azt sem tudtad hogy mit csináljál,kihez forduljál.Hidd el hogy Liza 88888csak segíteni szeretne mindenkinek és nem ártani.Én nagyon sok okos hasznos dolgot olvastam arról amit ö írt na és persze a többiek is.Azt tudom hogy az mind igaz amit Baracskáról írnak mert az én kedvesem is ott van sajnos.Jobban jár mindenki ha betartja a szabályokat mert abból csak nekünk lesz bajunk na és persze neki.Én tudom azt hogy milyen az mikor valakinek a hülyesége végett mindenki szenved,mert én voltam olyan beszélőn hogy még egy puszit sem lehetett adni neki de még a kezét sem lehetett megfogni.Hidd el hogy a szívem majd megszakadt és kívánom hogy ezt soha senki ne élje át.Még egyszer köszönöm hogy van ez a fórum.További szép napot mindenkinek és kitartást.
240. Liza88888 (válaszként erre: 225. - Silver75)
2014. okt. 17. 17:05

Mi Kohidan vagyunk erdekeltek es az 5,30-as csomagot nalunk se kuldtek vissza. En az elso fel evben 5 kg es az alatti csomagokat kuldtem, nehogy visszajojjenek. Azt mondtak bent, hogy ido letoltott ido kerdese is a csomag. Ugy ertem, hogy a 'kezdoknel' nagyon odafigyelnek mindenre. Volt, hogy a parom csomagjabol kivettek olyat, amit mondjuk az evek ota bent levonek beengedtek.

Mindenesetre igyekszem nagyon betartani azt, amit a parom mond csomagugyileg ne legyen gond belole. Nem olcso dolig a csomagolas minden honapban.

2014. okt. 17. 15:49
A csomagok nem azert nem jottek vissza, mert annyira uberfasza vagyok, hanem mert csak azt kuldtem be, amit a parom mondott. Lemasolta a csomaglistat is, amit kapott es az alapjan allitottam ossze a havi ellatmanyt.
238. Liza88888 (válaszként erre: 237. - 48d427b5d7)
2014. okt. 17. 15:43

En inditottam a forumot segitsegnyujtas celjabol. A hozzaszolas minden rosszindulatot nelkulozott. Amit irt itt mas is: csak a bv szabalyai ervenyesek mindenhol. Azt hiszem en eddig is csak segitettem neked! Ha nem tetszik az inditoszoveg, nem kell olvasni. Ennyi.

Mindannyiunk, aki itt van, atment azon a kezdeti nehezsegen, amin te most es azt hiszem mindannyiuk bele is halt egy kicsit. En egy 2 eves gyerekkel maradtam egyedul karacsony elot par nappal.

En a telefonkartyat nem lattam a listaban, ezek szerint figyelmetlen volram.

Turelem! Mert nincs mas valasztas.

237. 48d427b5d7 (válaszként erre: 1. - Liza88888)
2014. okt. 17. 15:18
Ezzel a nyito hsz-el meg hát tudod..
236. Sicuri (válaszként erre: 232. - 48d427b5d7)
2014. okt. 17. 15:17
Szia. Én is szeretnék hozzá szólni. Arra soha nem szabad alapozni ,hogy itt kinn mit mondanak. Az a lényeg,hogy a BV-ben mi van. A szabályok sokszor változnak,és én is tudom,hogy a legjobbat akarod a fiadnak,de nem szabad elhamarkodottan cselekedni,és nagyon fontos a szabály. A csomag volt,hogy nekem is visszajött,és csak azért mert hallgattam a kint lévőkre ,hogy nem lesz gáz ha nagyobb dobozba küldöm mint ami a megengedett. Nem szabad kockáztatni semmivel,én még egy dekával sem tettem bele többet mint ami megengedett. Nem szabad mert sajnos a hozzátartozónkat szívatják ezek miatt is ,amit ugye nem mondanak el nekünk,nehogy minket bántsanak meg ezzel . Nem szabad soha mást tenni mint ami elő van írva. nálunk Baracskán úgy tud telefonálni a férjem,hogy ha én küldök neki pénzt ,azt ráteszik a saját kártyájára. Viszont ez is idő,mire ez elkészül. Tudom nehéz,de légy türelmes,idő kell mindenhez amíg az ember bele rázódik, viszont szerintem inkább itt érdeklődj a tuti biztosért mint olyan emberektől ,akik hiába voltak,de nincsenek tisztába az aktuális szabályokról ami jelenleg van a szóba jövő BV-intézetben .
235. 48d427b5d7 (válaszként erre: 233. - Liza88888)
2014. okt. 17. 15:14
telefonkártya... ez van irva. magyarként telefonálásra valo kártyának értelmezem. na hello
234. 48d427b5d7 (válaszként erre: 231. - Liza88888)
2014. okt. 17. 15:12
Rendben, koszi szépen. Azt hittem, ez a forum azért van, hogy segitséget adjunk és kapjunk. Orulok neki, hogy te nem "parázol" viszont én igen. Mert aggodom a fiamért! Aggodom és olyanokat olvasok a neten, hogy ide ezt oda azt stb. Ugy voltam vele és azért regiztráltam ide, hogy itt majd konkrétan olyan infot kapok, amit az emberek, hozzátartozok és fogvatartottak megtapasztaltak. A papiron lásd rajta a telefonkártya és mégsem lehet beküldeni. továbbá, a neten az van, utalni kell a pénzt, számlaszám megvan adva!! a hét elején erre azt mondta nekem a szolnoki bv teloszámán valaki, hogy csak személyesen lehet befizetni, ma meg hogy csekken!! Szuper, hogy van egy év tapasztalatod.. ezen a forumon én avval nem vagyok kisegitve. minden jot.
2014. okt. 17. 15:06

Jaaaa és a kártya: az játékkártya!!!!!!!!

Időtöltésre!

Nem telefonkártya! Én tudom honnan vetted!

2014. okt. 17. 15:03

Dr. Böröczky Kornélia Ügyvédi Iroda

szeptember 4.

FONTOS változás a Fővárosi BV-ben!!

A Fővárosi BV Intézet mindhárom Objektumába cigaretta és dohányáru NEM KÜLDHETŐ be a csomagban!!

Ezen termékeket a fogvatartottak kizárólag "spejzon" vásárolhatják meg. Amennyiben a kapcsolattartó a csomagban ilyen termékeket küld, azokat kidobjá

2014. okt. 17. 15:02

AGO!!!!

Most lehet nem leszek szimpatikus sok mindenkinek, de ez vicc egy kicsit ...

Én nem nagyon értem ezt az egészet most már, pedig egy éve benne vagyok, csomagot küldök mindig - még sosem jött vissza - de valószínűleg már azért kavarodtam bele én is, mert ekkora probléma van köré kerítve

Van egy lista - amit feltettél a képet -.

Oda totálisan egyértelműen le van írva mit lehet beküldeni!!!!!

Én azt hiszem, akinek fogvatartott a párja, ezt a listát mindenki látta már, áttanulmányozta, hiszen ez az általános szabály MINDENHOL!

[link]

Persze mindenhol vannak eltérések (cigi, kávé és egyebekben), de ezt senki sem a kisujjából szopja ki, hanem a bent lévőknek kell megírni mit lehet PONTOSAN és mennyit! Hiszen ahogy én is írni szoktam: mindenhol más a szokás.

Ha jól emlékszem pont miattad hívtam fel a szolnoki intézetet, amit ide le is írtam neked és ott elmondták mi hány kiló lehet

Szerintem kicsit nyugodj le, hagyd ülepedni a dolgokat, mert annyira ráparáztál már és annyi dolgot hallasz, hogy nem tudsz szelektálni már közülük. Nyilván azért, mert a legjobbat akarod a hozzátartozódnak.

Minden intézet más: ezért van az, hogy aki bent van, elmondja mit lehet, mit nem. Ez egy teljesen zárt világ, teljesen máshogy működnek a dolgok, mint itt kint - sajnos -. Ott az van, amit ott bent mondanak. És ha egy őrnek olyanja van, azt enged be, amit ő éppen gondol.

Úgyhogy nyugi!

Majd telefonál és elmondja mi mehet be!

2014. okt. 17. 14:58
Nekem erről is két infom van. Az egyik azt mondta a kajásba csak kaját. A másik meg a kajásba lehet a cigit. Itt egy utcára lakik egy férfi, ö sokat ült. Ö meg azt mondta, minimális kaját és rengeteg cigit. De ha pénz van, akkor minden van a szuzk.rva kivételével. Ezt ezekkel a szavakkal mondta.
229. 48d427b5d7 (válaszként erre: 225. - Silver75)
2014. okt. 17. 14:55
Szerintem ne kockáztass. én nem merném. hallottam olyat, hogy a fogvatartott elött dobták ki az egészet. sose tudni.
228. TFSRita
2014. okt. 17. 14:54
Ja, én cigit nem szoktam küldeni,ezért ezt nem tudom sajnos.
227. TFSRita (válaszként erre: 223. - Silver75)
2014. okt. 17. 14:53
Én még nem mertem kockáztatni...
2014. okt. 17. 14:51
Na most megint felhivtam a szolnoki bv.t. A telefonkártyát megkérdeztem, mert ugye rajta van a papiron. Na küldjek pénzt postai csekken telefonra, mert nincs telefonkártyás készülék. A hét elején vagy mikor azt mondta a fazon csak személyesen lehet pénzt befizetni a bv pénztárába. ááááááááááááááááááááá mindjárt felrobbanok
225. Silver75 (válaszként erre: 224. - 48d427b5d7)
2014. okt. 17. 14:42
Nem tudom ,mert a venyigébe az 5,30 as csomagot nem küldték vissza....
224. 48d427b5d7 (válaszként erre: 223. - Silver75)
2014. okt. 17. 14:34

Én mindenhol azt olvasom, ne legyen több

én nem kockáztatnék.

223. Silver75 (válaszként erre: 214. - TFSRita)
2014. okt. 17. 14:16
A csomagnál mennyire szigorúan tartják a súlyhatárt ?? Pont 5 kg vagy ha picit több visszaküldik ? Most kért élelmiszer mellé cigit és füzetet ,ezeket összerakhatom ? A venyigébe nem lehetett cigit küldeni ezért nem tudom .

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook