Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2014. nov. 6. 17:18
Csajok! Tudtok valamit arról,hogy aszabadulást megelőzően mennyivel előbb hívja a nevelő a fogvatartottat szabadulási felkészítőre?
371. Silver75 (válaszként erre: 366. - Liza88888)
2014. nov. 6. 15:21
Igen az ... a többiek szabadlábon vannak a másodfokig ! Elhiheted , hogy én is dühös vagyok ..mondjuk ez enyhe kifejezés és igen hidd el ,hogy jól olvastad és értelmezted mert valóban ez történt !
370. Silver75 (válaszként erre: 365. - Karika01)
2014. nov. 6. 15:19
Elvileg sajnos megtehetik de ez a vád nem állhat meg másodfokon és ezenkívül is sok mindent lehet az üggyel kapcsban támadni !
369. Liza88888 (válaszként erre: 368. - Karika01)
2014. nov. 6. 14:34

Ez így nem teljesen igaz, amit írsz!

A BVOP börtönszerű szolgáltatást vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a fegyőrökön kívül mindent a KÉSZ-nek kell megoldania. Azaz: a társaság üzemelteti az épületet, gondoskodik az étkeztetésről, a ruházatról, a mosatásról. A kft. biztosítja a szükséges gyógyszereket, az irodai berendezéseket, az irodaszereket, a telefonokat, faxokat, számítógépeket, tisztítószereket, még az őrkutyákat és az állatorvosi kezelést is. A gépjárműpark és a járművek üzemeltetése ugyancsak magánkézben van, mint ahogy a biztonságtechnikai rendszer üzemeltetése is, a fegyverek, a kényszerítő eszközök, a lőszerek szintén a KÉSZ-éi. Emellett a raboknak - kint lévőknek - fizetni kell és a kártyán is korrekt összegnek kell lennie ahhoz, hogy szóba álljanak veled.

Amit írsz, hogy más helyre kérje a beszélőt, tök jó ötlet.

Én a nevelővel nem tudok beszélni sosem, mert arra hivatkoznak, hogy nem tudnak beazonosítani - mondjuk e-mail alapján sem lehetséges szerintem -.

Ez a négyszemközti beszélő mit jelent? Én még ilyenről nem hallottam! Ez nem csak ügyvédi/képviselői kapcsolattartóival lehetséges?

2014. nov. 6. 13:04

A privát börtönben nem a fogvatartott fizet, hanem az állam fizet a börtön üzemeltetőjének, vagy valahogy így. Én a szombathelyiről tudok konkrétumokat, parkettás szobák, közös konyha, ahol főzhetnek, tehát emberiek körülmények. Nagyon szűrik, hogy ki kerül oda, nem engedik a legkisebb balhét sem.

Kérhetsz beszélőt más intézménybe is, ha jól tudom három havonta egyszer, akkor a párodat arra a hétre átszállítják. Én próbálnék a nevelővel beszélni, a mienk beszélt velem telefonon amikor gondjaink voltak. Próbáld meg, sokat nem veszíthetsz. Hátha engedélyeznek négyszemközti beszélőt a családi mintájára. Telefonálj, írj emailt, ott is emberek vannak, ha ez nem is mindig látszik. És az ügyvédi telefont nem hallgatják le, beszélj az ügyvéddel, ő tud rá megoldást, ha nem, írj priviben, megírom.

367. Liza88888 (válaszként erre: 365. - Karika01)
2014. nov. 6. 11:17

Elévülés:

Bűncselekmények esetében a büntetési tétel felső határának megfelelő idő elteltével, melynek viszont legalább öt évnek kell lennie.

Vádmódosítás:

310. § (1) Ha az ügyész úgy látja, hogy a vádlott más bűncselekményben bűnös, vagy más bűncselekményben is bűnös, mint amely miatt ellene vádat emelt, a 321. § (1) bekezdése szerinti tanácsülésig a vádat megváltoztatja, illetőleg kiterjeszti, vagy a vádirat kiegészítése végett a tárgyalás elnapolását indítványozza.

(2) A vád megváltoztatása esetén a bíróság a tárgyalást elnapolhatja, ha azt az ügyész vagy - a védelem előkészítése érdekében - a vádlott, illetőleg a védő indítványozza.

(3) A vád kiterjesztése esetén a bíróság a tárgyalást legalább nyolc napra a vádlott és a védő együttes indítványára elnapolja, vagy hivatalból elnapolhatja; illetőleg azt az ügyet, amelyre a vádat kiterjesztették, elkülöníti.

(4) Az ügyet át kell tenni, ha a módosított vád elbírálása a bíróság hatáskörét meghaladja, vagy az a fiatalkorúak elleni, illetőleg a katonai büntetőeljárás hatálya alá tartozik.

366. Liza88888 (válaszként erre: 363. - Silver75)
2014. nov. 6. 11:15

Akkor meg pláne nem értem! Mi indokolta az elvezetését? Az, hogy már előzetesben volt? - fel lehetett volna oldani -

Vagy befolyásol olyan embereket, akik igazából arra sem emlékeznek mi történt és hogyan és különben is ...

Különösen veszélyes embered van basszus 5.000,- Ft miatt???????????? Vicc!!!!!

Annyira dühös vagyok! Tudom, ez rajtad nem segít most, de nem kapok szikrát reggel óta, mióta olvastam a bejegyzésedet ... már többször elolvastam, hogy tuti jól értelmezem-e?

365. karika01 (válaszként erre: 363. - Silver75)
2014. nov. 6. 10:16

Nem vagyok jogász, de ez nekem meredek. Egy tárgyaláson belül vádat módosít és itélete hozott?

Itt is van elévülés szerintem, ha eltelt, és 7 év sok idő, akkor már mással meg sem vádolhatja, ha jól tudom. Keress egy jó ügyvédet!!! Lehet, hogy én vagyok menthetetlenül naív, de ezt szerintem nem tehetik meg!

2014. nov. 6. 10:11

Én már többször mondtam, hogy ha nyugdíjas leszek, könyvet írok az életemről. Úgy látom, vagyunk itt egy páran akik több kötetes bestsellert írhatnának.

Én mindenképp kérném a párod áthelyezését, hogy fizikailag biztonságban legyen. Lehet hogy 3 napig tart, lehet, hogy nem történik semmi, de mindig benne lesz a köztudatban, és bármikor előkerülhet a téma ismét. És nem lehet, hónapokat, éveket úgy leélni, hogy mindig a holnaptól rettegtek. Se neki, se neked. Talán a privát börtönök (Szombathely, Kecskemét), lenne a legjobb, szerintem ők nagyon vigyáznak a jó hírükre. Ha leírod a valódi okot, nem azt, hogy smasszer kihallgatta, csak, hogy kitudodott, biztos, hogy mellétek fognal állni, a vezetőségnek nem hiányzik egy ilyen botrány. Ha már biztonságban van, a vérmérségleteddől függően döntsetek, hogy csináltok-e utólag ügyet belőle. Nem csak neked kényes téma, nekik még inkább. És lehet, hogy a smasszerok összetartanak, de valójában olyan emberek, akiket máshova nem vennének fel dolgozni. És tisztelet a kivételnek, embertelenek is. A központban nem fognak megvédeni egy smasszert, főleg, ha ők is belebukhatnak. Próbálj minél kevesebbet aggódni, mert te is belebetegszel a félelembe.

363. Silver75 (válaszként erre: 361. - Liza88888)
2014. nov. 6. 08:51
Szia! Nem ez még csak első fokú ítélet!Fellebbezés és ügyvèd csere...meglátjuk mit tudunk elérni de minden követ megmozgatok az biztos!
2014. nov. 6. 08:16

"Holló, hollónak szemét nem vájja ki!"

Kéressétek át másik helyre, csak ott újra beilleszkedni, felvenni a ritmust stb.

Mennyi a büntetési tétele? Mennyi van még vissza belőle?

361. Liza88888 (válaszként erre: 359. - Silver75)
2014. nov. 6. 08:11

ISTENEM!!!!

Elmondani nem tudom mennyire sajnálom!!!!! :( :( :(

Annyira bíztam abban, hogy hazaviheted! Elképesztő, hogy mekkora összegről van szó és hogy egyik pillanatról a másikra megtörtént az átminősítés :(

Sajnos ezek azok a helyzetek, amivel nem tudunk mit kezdeni. Jobban mondva egy dolgot: menni tovább, amíg csak tudsz. Gondolom ez már másodfok volt. 30-60 nap van Kúriára menni, onnan FBK stb ... van lehetőség. Kívánom neked a legjobbakat.

Az én páromat 5 év fegyházra ítélték, láttam én is meg- és összetörni, sírni, remegni, kiborulni stb.

Aztán megrázzák magukat és megcsinálják. Most neked kell nagyon erősnek maradnod, tartani a lelket és a szerelmet a párodban! Én itt vagyok neked, ha bármilyen segítség kell!

Szerintem vagyunk még egy páran, akire számíthatsz!

360. TFSRita (válaszként erre: 359. - Silver75)
2014. nov. 6. 04:38
Rettenetesen sajnálom! Remélem sikerül még valamit tenni! Nagyon szorítok! Muszáj erősnek lenned!!!!!!! Tudom, hogy most nagyon nehéz, de akkor is muszáj!
359. Silver75 (válaszként erre: 354. - Liza88888)
2014. nov. 5. 20:09

Szia!

Köszönöm szépen, h gondoltál ránk és elnézést de most tudtam annyira összekaparni magam ,h belépjek és le is írjam mi történt !

Sajnos a tegnapi nap mindent felülmúlt ... még most sem hiszem el ami történt !

Röviden..7 éve húzódó önbíráskodás 3 vádlottal és 2 sértettel! Összegszerűen 5 azaz 5 ezer forintról beszélünk ,ami egy baráti kölcsön volt és ez lett belőle! Tegnapi vallomás 1.sértett..semmi sem történt és nem emlékszik semmire sem akkoriban alkoholista volt tartozott fűnek -fának..2.sértett nem emlékszem pontosan rájuk ,de mivel ők ülnek itt biztosan ők voltak de ESKÜ ALATT NEM VALLANÁM!

Végig röhögtük a tárgyalást ...mert tiszta vicc volt ,igazából nem volt ügy ... sőt a párom mellett mindkét sértett azt vallotta baráti beszélgetés volt és egyedül ő segítő szándékkal munkát ajánlott a sértettnek,h abból majd vissza tudja fizetni! Ezek után viszont mivel láthatta az ügyész ,h ebből ugyan ítélet így nem lesz max. pénzbírság felállt és kérte a vád átminősítését rablás és zsarolásra !!! A bíró meghallgatta a védőbeszédeket és szünet után az ítéletet már a módosított koholt vádakkal hirdette ki..nekünk 6 év fegyház jutott bűnsegédként ! Amit természetesen nem hagyjunk annyiban ! A párom összeroppant ahogy én is ...szörnyű volt látni mivé lett röpke pár perc alatt mikor megtudta ,h nem h nem jöhet velem haza,ahogyan mindenki mondta és jósolta de a legrosszabbnál is rosszabb történt amire senki sem számított ! Zavart volt ,remegett búcsúzkodott és elvezették..

2014. nov. 5. 12:25

Nagyon sajnálom! :(((((

Nem elég, hogy tré helyzetben vagytok, a primitívséggel még tetézik mások baját :(

Igazából akkor teljesen egyértelmű, hogy belső infókat szivárogtattak ki. Nagyon sajnállak benneteket!

Én abszolút bírom a melegeket, a biket, a transzikat, vagytok jó páran az ismeretségemben! Nem a nemi identitás dönt abban, hogy valaki milyen ember, mit tesz és aki ez alapján ítél meg másokat, az gyökér és a no comment kategória számomra.

Emellett viszont a párod nagyon kiélezett helyzetben van bent és nem tud semmit sem tenni ellene. Mindenesetre az őrt, aki kiszivárogtatott ilyen dolgokat aljas módon felrúgnám a Holdra. Ez embertelenség. Ezek szerint ők mindent megtehetnek. Ha feljelentést teszel, talán kirúgják az őrt, de akkor a párod kerül még rosszabb helyzetbe, ha nem csinálsz semmit, akkor marad a bunkóság. Egy dologban bízzatok, minden csoda 3 napig tart és csak letelik előbb-utóbb.

Kitartást és szerelmet kívánok nektek a továbbiakban is!

2014. nov. 5. 09:18

Minden bv intézetnek vagy egy informatikai-távközlési központja ott helyben, ahol külön emberek vannak a lehallgatásokra. Hétköznap nem őrök vannak, hétvégén viszont igen.

Én azt kizártnak tartom, hogy a hallott információkkal ilyen módon vissza lehetne élni. Hallgatják, hogy infókat ne szivárogtassanak ki a fogvatartottak és fordítva sem - szökési kísérleteket megelőzhetnek vele stb. -. Leellenőrzik tárcsázás során, hogy adott rab - a száma alapján - csak adott embereket hívhat - akik a kapcsolattartóin szerepelnek -.

Szerintem ilyen formán való visszaélést nem lehetne megengedni. Nálunk a leveleket ellenőrzik, átolvassák - ezért megérteném, ha mosolyognak :) -.

Amit írsz, az nagyon felháborítana, ha hasonló helyzetbe kerülne a párom. Nem tudom mit képzelnek, hogy mások 'személyes beszélgetéseit' amiben amúgyis legalább 10-en részt vesznek a sorakozó alatt plusz még a lehallgató-személyzet másokkal megosszanak.

356. TFSRita (válaszként erre: 355. - Karika01)
2014. nov. 5. 09:10
Igen, én is úgy tudom, hogy a "helyiek" intézik ezt. Egészen biztosan nincs joguk kiadni ezeket a dolgokat, de nálunk is előfordult ilyen még Baracskán. Nem szabad ezzel foglalkozni, úgysem tudunk mit tenni, de aki ilyet tesz, az ugye őt minősíti...
2014. nov. 5. 07:17

A helyi smasszerok hallgatják le a beszélgetéseket? Én ezt mindig úgy képzeltem, hogy ül valahol egy központban pár emberke fülhallgatóval a fülén, és ha olyat hall, akkor megnézi, hogy ki beszélt, melyik börtönből. Akkor ha rámmosolyognak a beszélőn, lehet, hogy ezért van :)

Szerintem nincs joga semmi infót kiadni harmadik félnek, ha csak hallotta a folyóson, akkor sem, de ha az a munkaköre, hogy hallgatozzón, akkor főleg nem.

354. Liza88888 (válaszként erre: 330. - Silver75)
2014. nov. 4. 10:24

Ma nagyon-nagyon-nagyon szorítok neked/nektek!!!!!!

Várom, hogy fellépj és leírd mi volt, remélem hazaviszed az urad! :)

353. Liza88888 (válaszként erre: 352. - Karika01)
2014. nov. 4. 10:20

Sajnálom ... elhiszem, hogy rossz lehet előtte elmenni. Én sokkot kaptam, amikor bevonulás után minden nap a városi bv. előtt rakott le a helyi járat. Tudtam, hogy ott van tőlem pár méterre és mégsem láthattam, érinthettem.

Én a gyilkosokkal valahogy máshogy vagyok. (nem ezért ül a párom)

Szerintem aki gyilkosságért ül, lehet attól még egyébként normálisabb ember, mint mondjuk egy elmebeteg garázda, betörő. Sosem lehet tudni mit vált ki a bezártság, a fegyház, a börtön az emberekből sajnos.

Az intézettel kapcsolatban azért egy dolgot el lehet mondani, hogy rend és fegyelem van bent, amúgy meg intézményi szinten szerintem összevisszaság.

352. karika01 (válaszként erre: 351. - Liza88888)
2014. nov. 4. 10:02

Mi Pesten mindig csak "átutazóban" vagyunk, de azért nekem is feltünt, hogy sokminden más, a csomag tartalmában is vannak eltérések, igaz apróságok, de ha emiatt dobnak ki valamit, és nem tudod pótolni csak egy hónap múlva, az nekem nem apróság.

A párom azért került Kőhidára, mert itt fogták el, ez volt a legközelebb, és hiába voltak a tárgyalások Pesten, maradni akart. Csak hónapok múlva merte bevallani, hogy gyilkosokkal volt egy cellában. (ő nem erőszakos bűncselekményért van bent)Engem már attól is kiráz a hideg, ha elmegyek előtte, és sajnos ez naponta előfordul.

351. Liza88888 (válaszként erre: 347. - Karika01)
2014. nov. 3. 20:35

Köszi! Megint okosabb lettem!!!!

Kőhida szerintem kemény hely. Sokszor azt hiszem egy külön bolygón van. A szabalyozasok minden más mint az átlag ... nincs gyakorlatilag EVSZ, csak elméletben. Nyilván nem véletlenül. Mindenesetre ez nem a tábor kategória. Ahogy azt hiszem a legtöbb bv. sem az.

2014. nov. 3. 19:41
Elméletileg bárki képviselheti különböző jogi ügyekben. Én a cégügyei miatt lettem kapcsolattartó , de ismerek olyat, akit az édesanyja bűntetőügyben képvisel. Nekünk a gyakoribb találkozás illetve a korlátlan telefonálás miatt lett volna fontos, de mindig van megbeszélni, aláírni való is. Kőhidán nem fogadják el, minden emailra azt írták, hogy csak postai úton kérhetek időpontot, ami hülyeség, ügyvédek sem postán kérik. Pesten csak írok egy emailt, és pár órán belül jön az engedély. Egyszer volt csak, hogy nem engedtek be elfejtettek szólni a kapusoknak, de akkor volt normál beszélő is, arra bemehettem.
349. Divius11 (válaszként erre: 347. - Karika01)
2014. nov. 3. 18:36
Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az hogy jogi kapcsolattartói. Nem csak az ügyvédnek lehet olyan?
2014. nov. 3. 18:13
Sziasztok vègre megtudtam hogy 20-àn mehetek làtogatni! :) Elöször miota bement Baracskàra!De sajnos hètköznapra esik igy csak vonattal tudok menni!Tènyleg olyan messze van az àllomàstol!?Nincs màs modja hogy az àllomàstol odajussak!?Taxi vagy ilyesmire gondolok vagy marad a gyaloglàs? :(
347. karika01 (válaszként erre: 346. - Liza88888)
2014. nov. 3. 11:08

Köszönöm, akkor inkább megvárom a szombati beszélőt és még egyeztetünk az engedélyről.

Kicsit visszaolvastam, és láttam, hogy kérdeztél a szállítás alatti beszélőről. Az én párom sokat van szállításban, ő kért többször is beszélőt Pesten, ha van hely engedélyezik az utolsó pillanatban is. Nekünk egyszer volt elmaradt beszélőnk Kőhidán, nem nagyon mertem szólni érte. De volt olyan is, hogy engédélyezték beszélőt Pesten, és egy hét múlva volt itt is, mehettem mind a kettőre. Nekem van jogi kapcsolattartóim is engedélyezve, azt is máshogy kezelik, Kőhidán soha nem mehettem be hozzá soron kívül, Pestre írok egy emailt, és akár másnap bemehetek, ha szerencsém van.

346. Liza88888 (válaszként erre: 345. - Karika01)
2014. nov. 1. 15:49

A szabadulashoz szukseges ruhanemu lehet benne kizarolag:cipo, polo, nadrag, zokni, alsonemu, pulcsi.

Kerelmet kell ra irni a nevelonel.

Szabadulas elott 30 nappal mar be lehet kuldeni.

Ha ugy mentek erte, a nehezebb cuccokat, mint a kabat pl. vigyetek magatokkal.

2014. okt. 31. 20:34

Sziasztok?

Tudja valaki, hogy Kőhidán mi lehet a szabadulo csomagban? Már írtam nekik emailt, de nem válaszoltak. (ha megkapjuk a kedvezményt november végén aktuális :)

2014. okt. 31. 20:24
Állampuszta, konyha jó hely.
2014. okt. 31. 16:14
Vác,nyomda,havonta van dicséret.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook