Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)
Sziasztok!
Tájékoztatásul közlöm, hogy sajnos az új börtön kódex miatt a Januári jutalom beszélők elmaradnak Baracskán. :(
ennyit találtam:
638. ezaz_ 2015-01-09 20:43
Szia, hát sajnos erről semmit nem találtam, de ma mesélte telefonba, gondolom ez az új BV kódex egyik előnye! :) Állampuszta - Solt!
Baracskàról mit lehet tudni ? Vagy hol tudok uttana nêzni ? Nem kaptam levelet...:( nemtudok semmit..
Ha valaki tud Baracskarol vslamit azt megköszönöm...
Kitartas mindenkinek
Szisztok!Baracskán a beszélő változott?
Minden orában valóban lehet 5 percet beszélni? Kitartást puszi nektek!:))
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen új változásokat a Kaposvári BV-ből??
Kitartást mindenkinek!!
A Btk. és az új Btk. összbüntetésre vonatkozó rendelkezéseinek összehasonlító táblázata
A Btk. 2009. január 12. napjától 2013. június 30. napjáig hatályos szabályai.
Az új Btk. 2013. július 1. napjától hatályos. Szabályai:
92. § (1) Ha az elkövetőt több, határozott
ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, és az
elkövető valamennyi bűncselekményt a
legkorábban hozott ítélet jogerőre
emelkedését megelőzően követte el, a
jogerősen kiszabott büntetéseket
összbüntetésbe kell foglalni.
(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó
szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket
az összbüntetésbe foglaláskor még nem
hajtottak végre, vagy amelyeket
folyamatosan hajtanak végre.
(3) Ha a felfüggesztett szabadságvesztést kell
utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe
foglalás szempontjából a továbbiakban
végrehajtandó szabadságvesztésnek kell
tekinteni.
93. § (1) Ha az elkövetőt több, határozott
ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, a
jogerősen kiszabott büntetéseket –
törvényben meghatározottak szerint –
összbüntetésbe kell foglalni, ha az elkövető
valamennyi bűncselekményt a legkorábbi
elsőfokú ítélet kihirdetését megelőzően
követte el.
(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó
szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket
az összbüntetésbe foglaláskor még nem
hajtottak végre, vagy amelyeket
folyamatosan hajtanak végre.
(3) Ha felfüggesztett szabadságvesztést kell
utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe
foglalás szempontjából a továbbiakban
végrehajtandó szabadságvesztésnek kell
tekinteni.
(4) Nem foglalható összbüntetésbe
a) a korábban már összbüntetésbe
Segitsetek brkrm abban hogy 22.en kapja mrg a masik iteletet a parom....de felhoztak neki egy ujabb ügyet.. ;(...Az öszbüntetest mikor adjak ? Vagy ez hogy van....? Aki tud irjon!
Kitartast mindenkinek
Én értem!
Te mar tapasztalt vagy....ensem voltam meg ilyen helyzetbe...
Sziasztok. Nagyon örülök nektek és minden segitségnek. Nem ilyedtem meg mert közbe már hivtak a barátok hogy nyugodjak meg a posta lassu ők már beszéltek vele.
Mivel dec 18 kisértem be bizony friss az élmény mindent szoknom kell. Minden jó szó töletek nagyon jó mégegyszer köszi.
Azóta már többször beszéltem vele. Holnaptól már dolgozik de a posta miatt én a beszéléről kimaradtam:( de majd legközelebb. Kitartást mindenkinek.
En nem irtam, hogy barki rosszindulatbol irt volna ide. En annyit kertem, hogy ne legyen paraztatas okkal es ok nelkul, foleg ne egy "friss" sorstarsnak.
En pl. ha kimaradt egy telefon vagy ketto, mint mult heten nem estem panikba, majd jelentkezik, ha tud es engedik. Ha az allando aggodasrol szolna a napom, en biztos becsavarodnek. Ezert kell lefoglalni magunkat. En dolgozom, van egy minikenk, tanulok is. Mindenben mellettuk kell allni, szivvel-lelekkel kitartani, tamogatni, az ugyeket tovabb vinni es emellett a mindennapi dolgokat intezni ... de itt kint megy tovabb az elet.
Az eleje mindenkinek nagyon nehez, docogos. Idobe telik minden a benti burokracia es a bent levonek is bele kell razodnia, hiszen ez mindenki szamara uj helyzet es erre nem lehet felkeszulni.
En sok segitseget kaptam a forumon, meg alapjaraton ez szemelyiseg kerdese, de jol eso erzessel tolt el, hogy most mar en tudok segiteni masoknak annak ellenere, hogy sajnalatos mindenkinek a helyzete ebben a szituban. En szemely szerint nem orultem volna annak, ha vki egy evvel ezelott megijeszt azzal, hogy lehet buntiben van, azert nem jelentkezik a parom. Altalaban a buntikrol elore tudnak, igy tudnak tajekoztatni minket itt kint, hogy mire lehet szamitani es mennyi ideig. Az szerintem ritkan fordul elo, hogy hulyeseget csinal vki es egybol mzre viszik. Mivel kivizsgalasi ideje van.
Kedves Liza
En nem rosszindulatbol irtam .... van bunti...sajnos van..csak probalok felkeszult lenni...mert sokszor nem a parjaink miatt hanem mas ...hibajabol kapnak buntetest...enis keson kaptam levelet...visszatartjak sokszor...de orulok h tudtak kapcsolatba lepni...:) es tenyleg nem rosszindulatbol irtam enis ugyan ezen mek at es ha pl...nem jelentekezik logikus hogy egyszerre minden megfordul az ember agyaba...:( legalabb is nalam. Igen segiteni kell oket...csak ezen a 450 ft..kiakadtam...az en parom nem dolgzik mert targyalasi vannak ihy havonta hozzak gyorbe... ... vagy amit kuldok neki kajara vagy telora ..nem kapja meg es..levonjak tole? vagy leulik..? vagy nem ertem... mennyi penzt kellen kuldeni nekik? a csomagot is 30.000 takarja be foleg aki dohanyzik...mit gondolnak.....450ft ..pff..pofam leszakad...Kitartas mindenkinek..