Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2015. jan. 14. 17:11

Sziasztok!

Tájékoztatásul közlöm, hogy sajnos az új börtön kódex miatt a Januári jutalom beszélők elmaradnak Baracskán. :(

2015. jan. 14. 17:03
Vácom is 1:30 perc lett a beszélő ha érínt valakit!
670. Anycy (válaszként erre: 669. - Melinda1226)
2015. jan. 14. 16:27
Szia Melinda, ha az van a papíron, hogy 7-8-ig fogadhat látogatót, negyed 8 körül elég odaérni, akkor még úgyis eleget fogtok fagyoskodni, mire összeszedik a papírokat, és elindultok befelé. Lehet gyalogolni kell, nekünk múltkor nem volt busz, de nem vészes. Aztán a beszélőhelyiségbe lépve indul az 1 óra.
2015. jan. 14. 15:10
Sziasztok! pénteken reggel 7-re megyünk a drágámhoz a kicsikkel beszélőre!:-) VÉGRE! :-) 2 hónap után!,viszont mi most megyünk elöször oda Baracskára!Tudtok nekem segitni abban hogy tényleg elötte 20 percel elég oda énünk,mert a nevelője ezt mondta a telefonba!A másik kérdésem ,hogy könnyen oda lehet e találni,mi az MO után hogy lejövök róla jobbra a 6 úton megyünk,úgy tudom hogy a 6-ról is rá lehet menni a 7-re,ami oda visz az Annamajorhoz?!A GPS-be elég ha azt irom be Annamajor? Küldtem csomagot neki,ment be tálcás vákumos szalámi,é küldtem be neki gyulai szálas kolbászt,amit a kiszolgáló pultból kérek,megkapta azt is,csak a cimke rajta kellett hogy legyen! 01.12-én szó volt az m1-en a kékfényben, az utolsó 6 hónapról(reintegrációs örizet)sajnos linket nem tudok kitenni,de a mediaklikk.hu-n lehet megnézni,én is ott néztem meg tegnap. a parancsnok helyettes azt mondta: ez egy új dolog,de mikor lép hatályba ,erről nincs szó! !5 évnél nem hosszabb itélettel rendelkező rab,ha vállalja a nyomkövető lábbillincset,a családja körében,munkahelyén dolgozva töltheti le az utolsó 6 hónap büntetését.de jó lenne már pontosabbat tudni erről! :-)Mindenkinek kitartást! és köszönöm a segitséget! üdv,Melinda
668. Anycy (válaszként erre: 667. - Csenge7)
2015. jan. 14. 11:42
Nem biztos a hétvége egyáltalán, sőt az e havi sem, mert nem kapta kézbe az értesítőt :-( És igen, Budapestről mennék, de nagyon, rég volt december ötödike :-(
667. Csenge7
2015. jan. 14. 10:14
Most láttam te mész...sorry:)
666. Csenge7 (válaszként erre: 661. - Anycy)
2015. jan. 14. 10:12
Szia. Ne legyél szomorú most én is kimaradtam, de legközelebb biztos mész! :) Kitartás! Budapestről mész?
665. majmocska1 (válaszként erre: 664. - A4de1bd813)
2015. jan. 14. 08:40

ennyit találtam:

638. ezaz_ 2015-01-09 20:43

Szia, hát sajnos erről semmit nem találtam, de ma mesélte telefonba, gondolom ez az új BV kódex egyik előnye! :) Állampuszta - Solt!

2015. jan. 13. 18:55
Ha már így mindenki kérdezgeti, én is megkérdezem valaki Solt-Állampusztáról tud valamit? :) Hogy ott miféle változások vannak/lesznek?
2015. jan. 13. 18:52

Baracskàról mit lehet tudni ? Vagy hol tudok uttana nêzni ? Nem kaptam levelet...:( nemtudok semmit..

Ha valaki tud Baracskarol vslamit azt megköszönöm...

Kitartas mindenkinek

662. Alexafuli (válaszként erre: 660. - Csenge7)
2015. jan. 13. 08:57
Jaj de jó lenne :) en varom ma a levelet...:) remelem tenyleg így van...
661. Anycy (válaszként erre: 660. - Csenge7)
2015. jan. 13. 05:24
Igen, óránként öt perc a telefon, változásokról még nem tudok, most készülök hétvégén én is beszélőre :)
660. Csenge7
2015. jan. 12. 18:30

Szisztok!Baracskán a beszélő változott?

Minden orában valóban lehet 5 percet beszélni? Kitartást puszi nektek!:))

2015. jan. 12. 17:38

Sziasztok!

Tud valaki valamilyen új változásokat a Kaposvári BV-ből??

Kitartást mindenkinek!!

2015. jan. 12. 15:36
Szekszárdi bv - ben az új kódex alapján a heti 70 perc helyett heti 40 perc telefon :(( Havi két csomag, egyet 1-15. között a másikat 15-30. között. Beszélő havi egyszer 75 perc. A dícséretek maradnak. Meg új rezsim - besorolás. Úgy tűnik az intézetek nem egységesek...
657. Alexafuli (válaszként erre: 655. - Liza88888)
2015. jan. 12. 11:12
Köszi szépen a segítséget :)
2015. jan. 12. 10:06

A Btk. és az új Btk. összbüntetésre vonatkozó rendelkezéseinek összehasonlító táblázata

A Btk. 2009. január 12. napjától 2013. június 30. napjáig hatályos szabályai.

Az új Btk. 2013. július 1. napjától hatályos. Szabályai:

92. § (1) Ha az elkövetőt több, határozott

ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, és az

elkövető valamennyi bűncselekményt a

legkorábban hozott ítélet jogerőre

emelkedését megelőzően követte el, a

jogerősen kiszabott büntetéseket

összbüntetésbe kell foglalni.

(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó

szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket

az összbüntetésbe foglaláskor még nem

hajtottak végre, vagy amelyeket

folyamatosan hajtanak végre.

(3) Ha a felfüggesztett szabadságvesztést kell

utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe

foglalás szempontjából a továbbiakban

végrehajtandó szabadságvesztésnek kell

tekinteni.

93. § (1) Ha az elkövetőt több, határozott

ideig tartó szabadságvesztésre ítélik, a

jogerősen kiszabott büntetéseket –

törvényben meghatározottak szerint –

összbüntetésbe kell foglalni, ha az elkövető

valamennyi bűncselekményt a legkorábbi

elsőfokú ítélet kihirdetését megelőzően

követte el.

(2) Összbüntetésbe csak olyan végrehajtandó

szabadságvesztések foglalhatók, amelyeket

az összbüntetésbe foglaláskor még nem

hajtottak végre, vagy amelyeket

folyamatosan hajtanak végre.

(3) Ha felfüggesztett szabadságvesztést kell

utóbb végrehajtani, azt az összbüntetésbe

foglalás szempontjából a továbbiakban

végrehajtandó szabadságvesztésnek kell

tekinteni.

(4) Nem foglalható összbüntetésbe

a) a korábban már összbüntetésbe

655. Liza88888 (válaszként erre: 654. - Alexafuli)
2015. jan. 12. 10:05
Nem kell kitölteni semmit! Ugyanúgy add fel, ahogy eddig. Feladó: te az eredeti címeddel! A címed nem változik, csak a tartózkodási helyed! :)
654. Alexafuli (válaszként erre: 653. - Liza88888)
2015. jan. 11. 22:08
Köszönöm szépen..:).....ha tudnal nekem.segiteni lenne megegy kerdesem...25.en elutazom.külföldre a nőverehez....2 picire fogok vigyazni...ha küldök levelet onnet akkor azt megkapja...? Mert ugye a cimem megvaltozik...vagy ? Vagy uj papirt kell kitöltenem ? Köszi előre is.
653. Liza88888 (válaszként erre: 652. - Alexafuli)
2015. jan. 11. 20:59
Az összbüntetésbe foglalás szempontjából a legkorábbi jogerős ítélet időpontja az irányadó. Csak azokat a (jogerősen kiszabott) büntetéseket lehet ugyanis összbüntetésbe foglalni, amelyeknek az elkövetési ideje korábbi, mint a legkorábbi ítélet jogerőre emelkedésének dátuma. 
2015. jan. 11. 16:53

Segitsetek brkrm abban hogy 22.en kapja mrg a masik iteletet a parom....de felhoztak neki egy ujabb ügyet.. ;(...Az öszbüntetest mikor adjak ? Vagy ez hogy van....? Aki tud irjon!

Kitartast mindenkinek

651. Alexafuli (válaszként erre: 648. - Liza88888)
2015. jan. 11. 16:51

Én értem!

Te mar tapasztalt vagy....ensem voltam meg ilyen helyzetbe...

650. Alexafuli (válaszként erre: 649. - Csenge7)
2015. jan. 11. 16:50
Örülök.....:)
649. Csenge7
2015. jan. 11. 14:31

Sziasztok. Nagyon örülök nektek és minden segitségnek. Nem ilyedtem meg mert közbe már hivtak a barátok hogy nyugodjak meg a posta lassu ők már beszéltek vele.

Mivel dec 18 kisértem be bizony friss az élmény mindent szoknom kell. Minden jó szó töletek nagyon jó mégegyszer köszi.

Azóta már többször beszéltem vele. Holnaptól már dolgozik de a posta miatt én a beszéléről kimaradtam:( de majd legközelebb. Kitartást mindenkinek.

648. Liza88888 (válaszként erre: 647. - Alexafuli)
2015. jan. 11. 14:15

En nem irtam, hogy barki rosszindulatbol irt volna ide. En annyit kertem, hogy ne legyen paraztatas okkal es ok nelkul, foleg ne egy "friss" sorstarsnak.

En pl. ha kimaradt egy telefon vagy ketto, mint mult heten nem estem panikba, majd jelentkezik, ha tud es engedik. Ha az allando aggodasrol szolna a napom, en biztos becsavarodnek. Ezert kell lefoglalni magunkat. En dolgozom, van egy minikenk, tanulok is. Mindenben mellettuk kell allni, szivvel-lelekkel kitartani, tamogatni, az ugyeket tovabb vinni es emellett a mindennapi dolgokat intezni ... de itt kint megy tovabb az elet.

Az eleje mindenkinek nagyon nehez, docogos. Idobe telik minden a benti burokracia es a bent levonek is bele kell razodnia, hiszen ez mindenki szamara uj helyzet es erre nem lehet felkeszulni.

En sok segitseget kaptam a forumon, meg alapjaraton ez szemelyiseg kerdese, de jol eso erzessel tolt el, hogy most mar en tudok segiteni masoknak annak ellenere, hogy sajnalatos mindenkinek a helyzete ebben a szituban. En szemely szerint nem orultem volna annak, ha vki egy evvel ezelott megijeszt azzal, hogy lehet buntiben van, azert nem jelentkezik a parom. Altalaban a buntikrol elore tudnak, igy tudnak tajekoztatni minket itt kint, hogy mire lehet szamitani es mennyi ideig. Az szerintem ritkan fordul elo, hogy hulyeseget csinal vki es egybol mzre viszik. Mivel kivizsgalasi ideje van.

647. Alexafuli (válaszként erre: 646. - Liza88888)
2015. jan. 11. 12:20

Kedves Liza

En nem rosszindulatbol irtam .... van bunti...sajnos van..csak probalok felkeszult lenni...mert sokszor nem a parjaink miatt hanem mas ...hibajabol kapnak buntetest...enis keson kaptam levelet...visszatartjak sokszor...de orulok h tudtak kapcsolatba lepni...:) es tenyleg nem rosszindulatbol irtam enis ugyan ezen mek at es ha pl...nem jelentekezik logikus hogy egyszerre minden megfordul az ember agyaba...:( legalabb is nalam. Igen segiteni kell oket...csak ezen a 450 ft..kiakadtam...az en parom nem dolgzik mert targyalasi vannak ihy havonta hozzak gyorbe... ... vagy amit kuldok neki kajara vagy telora ..nem kapja meg es..levonjak tole? vagy leulik..? vagy nem ertem... mennyi penzt kellen kuldeni nekik? a csomagot is 30.000 takarja be foleg aki dohanyzik...mit gondolnak.....450ft ..pff..pofam leszakad...Kitartas mindenkinek..

646. Liza88888 (válaszként erre: 630. - Csenge7)
2015. jan. 10. 20:52
Kedves Csenge! Jelentkezni fog, amint tud. Az en parom annak idejen karacsony elott egy hettel ment be es hetek teltek el, mire hallottam felole eloszor. Valaki itt irta, hogy max. 5 nap a posta. Erre csak annyit, hogy a karacsonyi kepeslapja a paromnak meg nem ert ide. Bent is a heten kezdtek el dolgozni, mire felviszik az adatokat, stb ido. Nincs semmilyen fenyitesben! Ne aggodj! Az ijesztegetest meg a panikkeltest felejtsd el! Meg az is, aki irta! Legyszi! Tamogatni kell, nem paraztatni foleg ugy, hogy nyilvanvalo friss elmenyrol van szo! Szoval nyugi Csenge! Nincs gaz!
2015. jan. 10. 20:45
A kovetkezo valtozasok Kohidan: szintenkent nem tudom irni, csak ami minket erint: heti 3*10 perc helyett heti 40 perc. Havi 1 latogatas helyett 2. Csaladi maradt elosztas es kiiras szerint. Fegyre is vonatkozik mostantol az intezmenyen kivuli talalkozo ami non-plus-ultra dicseretek fejeben adhato ... Adhato csak! Fegyre is jar a hazamenetel 1-2 napra. Mindezt elso buntenyesek 1/3-as szinten, akik jol viselkednek, nincs fegyelmijuk. Hat mi ugye ebbol kiestunk a fegyelmi miatt es mas szinre raktak az uram, de azt mondja most sokkal jobb.
644. vanilia75 (válaszként erre: 643. - Rina09)
2015. jan. 10. 20:17
Ennyit a visszailleszkedésről és a kapcsolattartás fontosságáról. Egyet lépünk előre, kettőt hátra...A rabtartás is eszméletlen. Tényleg nem marad pénzük így. Nekem havi 25ezrem megy el az utalásra és a csomagra. Van amikor kettőt küldök. És dolgozik, tehát van fizetése is emellett. Nagyon megterhelő mindenkinek, mindenhogyan....
643. rina09
2015. jan. 10. 19:11
Sziasztok ez tök szuper hogy több időt lehetünk velük.az a fél óra is sokat számít. Az én férjem a kozma utcában van és napi 2x15 perc telefon volt most viszont heti 3x10 perc lesz ez borzasztó már meg szoktuk hogy napi kapcsolatban vagyunk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook