Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

582. Anycy
2014. dec. 24. 06:48
Áldott, békés ünnepet kívánok Nektek, és szeretteinknek, akik nem lehetnek velünk :(
581. Pircsi0318 (válaszként erre: 578. - Csenge7)
2014. dec. 23. 18:32
Szia! Én már kétszer küldtem az én férjemnek, először 40 db-ot buborékos borítékba, most 20 db-ot sima borítékba elsőbbségivel.üdv: Piros
2014. dec. 23. 18:29
Sziasztok! Minden kedves sorstársamnak, a körülményekhez képest Boldog Békés Ünnepeket Kívánok, és persze kitartást. Én nagyon nehezen viselem sajnos :(
579. a4de1bd813 (válaszként erre: 578. - Csenge7)
2014. dec. 23. 15:15
Lehet képet!
578. Csenge7 (válaszként erre: 565. - Csuszka03)
2014. dec. 23. 13:44

Sziasztok!

Elöször is áldott Ünnepeket mindenkinek! Kitartást az ünnepek alatt is!

Nagyon köszönöm a válaszokat! Baracskára vittem a drágámat. Vitt magával pénzt, borítékot. Sajnos korábban már volt előzetesben és kicsit utána is kérdezet már. Olyat szertnék kérdezni, hogy fényképet lehet beküldeni neki levélben?

Egyenlőre várok türelmesen persze.. hisz minden nappal kevesebb:))

577. Liza88888 (válaszként erre: 573. - Pircsi0318)
2014. dec. 23. 10:44
Adjatok be kervenyt egyszerre. A parod irasban, te e-mailon keresztul. Altalaban igy mukodik. Hivatkozzatok tavolsagra, anyagi helyzetre stb...
576. Liza88888 (válaszként erre: 572. - Melinda1226)
2014. dec. 23. 10:42

Igen, egy eve van bent. Mi eloszor februar vegen voltunk csaladin. Decemberben vonult be. Egy ev alatt osszesen 5-szor voltunk, most karacsonykor lett volna a 6., de nem engedelyeztek (fegyelmi targyalasa volt folyamatban). Anyosomek szoktak menni a kozossegi beszelore. Tehat egyik honapban ok mentek, masikba mi a gyerekkel a csaladira.

En a helyedbe a budapesti kozpontba irnek egy e-mailt es kervenyeznem a csaladi beszelore az engedelyt. Mert ezek szerint intezmenyi szinten valamiert nem engedik.

575. rina09 (válaszként erre: 568. - Vanilia75)
2014. dec. 23. 08:48
Szia köszönöm a választ.a férjem is a kozma utcában van 2 hónapja kb 1 hónapja igérik hoh munkába állítják, de még most sem dolgozik pedig már nagyon szeretne ő is dolgozni.remélem januárban már fog és mi is mehetünk 2x a lányunkal hozzá.
2014. dec. 22. 23:07
Még valami. Szerencsére dolgozik. Több ember azt mondta nekem, hogy előzetesben nem dolgozhat.üdv: Piros
2014. dec. 22. 23:01
Köszönöm a válaszokat, nem tudtam, hogy lehet kérni, hogy szállítsák mondjuk pestre beszélőre. Ezt minden esetre megírom a férjemnek.
572. melinda1226 (válaszként erre: 554. - Liza88888)
2014. dec. 22. 22:07
Szia Liza! neharagudj hogy még mindig itt tartok :) de ha jól olvastam a párod is egy éve van bent? :( ha nem vagyok tolakodó,megkérdezhetem hgy az egy év alatt kb hányszor voltatok családi beszélőn,és mennyi idő után kaptatok ilyet??,mert a páromnak azt mondta a nevelő még ma is,hogy értse meg nincs csak karácsonykor!vagy csak egyenlőre nem akarja hogy ilyet kérjen?köszönöm a válaszodat,üdv.Melinda
571. Liza88888 (válaszként erre: 569. - Pircsi0318)
2014. dec. 22. 21:28

Szia! Ha elozetesben van, akkor nincs minositese meg neki (foghaz, borton, fegyhaz), azaz meg nem szuletett itelet. Csak helybenhagyo itelet utan lehet valaki intezmenyen belul a harom besorolason belul valamelyikben.

Magyarul, ha elozetesben van, akkor elozetesben van.

Ha messze vagytok, akkor a parod miert nem keri meg a beszelore valo atszallitasat pl. Pestre? Igy ot oda vinnek, neked nem kellene annyit utazni. Kitartast"

570. a4de1bd813 (válaszként erre: 569. - Pircsi0318)
2014. dec. 22. 19:37
Szerintem lehet arra érti a fegyházas dolgot, hogy mivel az előzetes az elég szigorú, épp emiatt 24 órából 23 órát be vannak zárva a zárkába, így nincs is akkora mozgás terük, mint pl. ha börtön fokozatban lenne.
2014. dec. 22. 19:20
Sziasztok! Most találtam erre a fórumra, férjem április 9 óta van Kaposváron előzetesben, tud valaki valamit erről az intézményről? Most azt írja, hogy börtönben vagyok, azon belül fegyházban. Nem értem előzetesben hogy lehet fegyházban. Voltam már nála látogatáson kétszer, de sajnos igen drága az utiköltség, és pest mellett lakom. Ez a bizonytalanság a legrosszabb, mert ha lenne itélet, akkor az ember látná a végét. Szörnyen egyedül vagyok, főleg most ünnepek alatt kibírhatatlan. Ha valaki tud valamit kélek írjatok. Köszi
568. vanilia75 (válaszként erre: 563. - Rina09)
2014. dec. 22. 18:52
Szia, Ő (és még néhányan) a szorgalmas munkája miatt kapott dicséretet. Azt nem tudom, hogy minden hónapban osztogatják-e ezt, az viszont biztos, hogy ebben a hónapban már másodszor megyek, és januárra is meg van a két időpont. Már a "meghívót" is kiküldte.
567. a4de1bd813 (válaszként erre: 564. - Csenge7)
2014. dec. 22. 17:04

Szia Csenge7,

Szerintem nagyon jó helyre bukkantál, itt rengeteg hasznos dologról folyik a téma. Nekem is nagyon sokat segítettek, hogy azt kell mondjam, azóta erősebb is vagyok! :) Van itt pár ember, aki gatyába tudja rázni a másikat! :)Az első pár hónap nagyon rossz de idővel az ember felfogja, elfogadja a helyzetet!

Sajnos valóban attól függ hova került, reméljük már akkor mikor bekerült igényelte a kapcsolattartást és hogy kiküldi neked, amit majd vissza kell küldeni. Ha borítéka esetleg még pénze sincsen, ott bent ezt megoldják, akár kölcsön kér egyet és majd vissza adja. Miután vissza küldted a papírt, elméletileg elfogják bírálni a kapcsolattartást, jelen esetben szerintem ezzel nem lesz gond. Mivel most itt a karácsony és az ünnepek, sajnos így elég necces lesz, ami a postát illeti! :(

De esetleg próbáld, meg telefonon megérdeklődni, hátha adnak valami információt! :) Légy határozott! Kitartás neked is! Amit mindig mondani szoktam ez csak egy átmeneti állapot, és nem tart örökké! :) (Ezzel nyugtatom magam.) Szép napot!

566. csuszka03 (válaszként erre: 565. - Csuszka03)
2014. dec. 22. 15:17
BV-t akartam írni:)
2014. dec. 22. 15:16
Szia Csenge7:)attól függ hova vonult be a parod minden BKV mashogy mukodik a mi esetünkben bevonult es 3-4napra jött a kapcs.tartoi papir vissza küldtem es 10napig csend:(ja es vitt most bevonulaskor elsőbbségi borotekot?meg nemi penzt telora?mert amint meglesz a telkartya ra teszik a penzt es tud hivni majd:)hat kitartast nehéz idő szak meg az elejen:(ha bármi kerdesed lenne írj udv:)
564. Csenge7 (válaszként erre: 557. - Karika01)
2014. dec. 21. 18:34

Sziasztok! Sok boldogságot nektek!

Én kérdeznék ha szabad. Nekem a párom még csak csüt éjjel ment be igy nagyon uj és tájékozatlan vagyok. Rögtön tud kapcsolattartóit küldeni? Milyen bent az étel? Hogy történik igazából a kezdet. A párom önként vállalta hogy karácsony elött megy be hogy minnél elöbb teljen le. És azt hallotta lehet krémest venni a spájzba majd:) Megköszönöm ha van bármi info.

563. rina09 (válaszként erre: 562. - Vanilia75)
2014. dec. 21. 11:55
Szia azt szeretném kérdezni hogy dicséretet hogyan szerezhetnek odabent? És minden hónapban 2x van beszélő? Köszi
562. vanilia75 (válaszként erre: 552. - A4de1bd813)
2014. dec. 21. 07:25

Sziasztok,

Én is képeslapot küldtem a práomnak, amelyben az eddigieknél fokozottabban biztattam és lelkesítettem. Nagy szüksége van most erre, nekünk ez az első "ilyen" karácsonyunk....valamint kapott egy kettőnk által nagyon kedvelt figurát -papírból-, mert amit, múltkor küldtem neki -plüssből-, azt nem engedték be neki :((((( Új-évre tervezek neki egy motivációs lapot, amelyen minden egyes szerette pár gondolatot ír majd rá biztatás képen....

Liza: példaértékű a hozzáállásod, és egyetértek azzal, aki azt mondta ezt csak így lehet kibírni!

A beszélőkkel kapcsolatosan úgy tűnik én hihetetlen szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis nekünk havi 2x1 óra van. 1-et alapból megkapunk, a másikat pedig úgy kapja, hogy a dicséreteit válthatja át beszélőre. Én megyek hozzá december 27-én, aztán január 7-én és még januárban is kapunk még egyet. Egész egyszerűen nem értem, hogy mi az oka, hogy egyesek nem kapják meg a törvény által előírt havi 1x60 percet????!!!!! Nincs ez így jól!!!!

Kitartást és sok-sok erőt kívánok mindannyiunknak ebben az extra érzékeny időszakban....

561. TFSRita (válaszként erre: 557. - Karika01)
2014. dec. 21. 04:53
Örülök nektek! Igazi karácsonyi ajándék! :)))
560. rina09
2014. dec. 20. 23:40
Sziasztok.Én a férjemnek fényképes naptárat készìtettem. Családi képek vannak rajta szerintem tetszeni fog neki nagyon. Amúgy szeirintem minden aproságnak örülnek amit tőlünk kapnak.
2014. dec. 20. 21:47

Na akkor mindenki elég kreatív! :))

Amúgy valóban próbálnak nem erre gondolni, és elkerülni a karácsony gondolatát. De ők is szerintem megtesznek mindent, és ugyan úgy kedveskedni fognak nekünk, egy szép levéllel, rajzzal! :))

558. majmocska1 (válaszként erre: 557. - Karika01)
2014. dec. 20. 20:17

De szuperrrrrr!Nagyon szép napokat nektek!

Levonták? Hmmmm....

2014. dec. 20. 20:16

Sziasztok, itthon vagyunk:) a parom szerdan szabadult, de csak ma jottunk haza, korbejartuk a baratokat, rokonokat.

Ha van valami kerdesetek a benti dolgokrol, a parom szivesen valaszol ra.

A koporsopenznek kb a felet kaptuk vissza, valami indokkal a tobbit levontak.

556. majmocska1 (válaszként erre: 552. - A4de1bd813)
2014. dec. 20. 20:14
Ez egy nagyon nehéz időszak.Én képeslapot,levelet és 8 db újságot küldtem amiket szeret a párom. .3 A/4-es borítékban.Hétfőtől nem dolgoznak már,kedden beszélő,és január 5 .Az első munkanap.Van minden féle foglalkozás meg program,de akkor sem egyszerű ez. Ebben a hónapban 2 általános csomag mehetett az ünnepre való tekintettel.
555. Liza88888 (válaszként erre: 552. - A4de1bd813)
2014. dec. 20. 20:13

Mi a lanyunkkal papirbol keszitettunk karacsonyfat, feldiszitettuk es azt kuldtuk be. Nagyon tetszett neki! ;-) Illetve csomagba kapott egy tearozsat, amire ha forro vizet ont, kinyilik. Nagyon szep! :-)

Emellett persze hetfon megy a kepeslap es a level, de valahogy en ugy veszem eszre, hogy igyekeznek a karacsonyrol nem tudomast venni vagy tulelni csak. Hat nem egyszeru. Ma voltunk latogatason, a hozzatartozokkal beszeltuk ezt.

554. Liza88888 (válaszként erre: 551. - Melinda1226)
2014. dec. 20. 20:08
Csaladi beszelo 2 havonta jar elvileg.
553. Divius11 (válaszként erre: 552. - A4de1bd813)
2014. dec. 20. 16:30
Nekünk ez az első karácsony amit külön kell töltenünk. Mindig valami személyes saját készítésű aprósággal lepjük meg egymást. Van egy közös karácsonyi zenénk amit mindig meghallgatunk. Ennek a szövegét írtam le egy papírra ami meg van égetve direkt így vettem. Persze egy levél is lesz ami kimondottan karácsonyra szól. Én is kapok valamit :) Ma mondta hogy kedden érkezik. Bár Én már hallom a hangján hogy nehéz időszak következik...:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook