Fodrász vagyok segíthetek? (beszélgetés)
Természetes a hajszíned?
Akkor javaslok egy közép szőke(7-es) melírt festékkel felvíve. Ezzel kapsz olyan árnyalatot, amit Te szeretnél.Ha 9% H2O2-vel csinálod, még világosabb lesz. De ha 6 %-ossal,akkor nem roncsolja annyira.
Mivel festék, nem fogja annyira roncsolni,mintha szőkítő anyaggal csinálnád. jobban jársz.
Itt ugye a roncsoláshatás két három hónap múlva látszik inkább, amikor már utána kéne festeni,meg,egyébként is lenőtt a melír. Azért jók, azok a melírok, amikor vízszintes lapokat rakunk,és csak kivillan a tömeg alól,mert nem csúnya akkor sem, ha lenő.Ráadásul, ha így csináljuk, később lehet követni,és szinte ugyanazokat a szálakat felvenni.A festékes lenőtt melírra is nagyon kell a visszapigmentálás,és ezzel is megvédjük a roncsolódástól.
Talán világos,vagy közép gránát vörös. De akárhány festék, annyiféle fantázia név van.Nézegess festékeket mondjuk a dmben, vagy a rossmanban, vagy akárhol. Ha megtetszik a szín,jegyezd meg a fantázianevét,és a számát.Az alapján kérd a kellékesben, vagy vedd meg azt. Természetesen függ az elért eredmény az alaphajszínedtől.
A második képen valszeg előtte történt egy szőkítés,azért lett ilyen élénk a szín.
Nem égeti szét. Csak hő hatására rásimítja a pikkelyréteget,és ez jó a hajnak.
Sokan hiszik, hogy a vasaló is "szétégeti"a hajat. Igen, ha nem használunk védőanyagot, és felelőtlenül,tudatlanul vasalgatunk.
Az első kép is átmenetes. Miért ne lenne divat?
A színe mahagóni. Úgy keresd a boltokban.
Ha félsz a váltástól, akkor csak egy rész fess be vele. Ha a választékod áttehető a másik oldalra, akkor csináld úgy, hogy ha áttetted, csak akkor látszódjon az új szín. Ha nem tetszik, még mindig lefedheted a régi választékkal.
Sziasztok,
Tudnátok segiteni? Szőke fodrászfestékhez hányas oxi -t vegyek? 12 vagy 9?
köszönöm
Én azt mondanám, hogy ne porral melírozzatok, hanem festékkel. Ugyan nem lesz olyan világos, de nem szárad annyira ki a hajszál! ( Ha már annyira fontos melírozni)
Használj a hajvégre waxot, az egy kicsit zsírosítja, és tincsesíti is,főleg másnapra. Vigyázz! csak a hajvégre!!!
A párodnál gyanítom,hogy genetika az ok, de itt egy link, és lehet próbálkozni, és lassítani a hullás, de nem tudom megéri-e a nyűgöt, ami velük jár! :)
Most nagyon divat a fiúknál a kopaszra vágás! :)))
Színező nem fog világosítani a hajadon!
Festetten sem, és természetes hajon sem!
Festék,festéket nem világosít!
Csak a saját hajadon lehet világosabbra melírozni festékkel, de sosem lesz olyan világos, mintha szőkítővel csinálnád.Az ammónia mentes, meg pláne nem. Ha felviszed, még több színű lesz a hajad.!
Sőt, ha magad csinálod,még kockás is!
A casting jó hogy bejött,mert minőségi !
Javaslom, kend be az egészet színezővel, de legyen olyan sötét,mint a régi festett rész volt!
Akkor van esély,h befogja a melírozott rész is, nem lesz öt színű a hajad, és még fénye is lesz.
Később a régi melíros rész, ki fog világosodni, de ha 4-5 hetenként újra színezed, akkor egész jó lesz.
:)
Sziasztok!
Nekem természetes göndör melírozott hajam van, nagyon szeretem, csak egy próblémám van vele..mindig nagyon száraz és seprűs.Mosás után egy-két nappal már olyan a fejem mint egy szénaboglya, tehát ilyen kis szálak állnak ki...seprűs.Most elkezdtem Wella sampont és balzsamot használni hátha ettől majd javulni fog a helyzet.Tudsz esetleg ajánlani valamilyen hajpakolást vagy valami más terméket amitől javulna a helyzet és ne lenne ennyire seprűs?
És lenne még egy dolog amiben a segítségedet szeretném kérni, páromnak 28 éves és nagyon hullik a haja, főleg előröl kezdett el kopaszodni tudsz esetleg valamit javasolni mit tegyünk?
Válaszodat előre is köszönjük!
Üdv.: Bongyori
Erre nem is gondoltam.
Majd megkérdezem tőle milyen van neki.
Nem az a baj!
Látatlanban megmondom, hogy olcsó műanyag kefével fésülködik!
SZép napot mindenkinek!
Kedves Ili! Jó magam is fodrász vagyok,de az egyik vendégnél megakadtam.
Ha van jó ötleted,tanácsod szívesen venném!
A következő a gond:egy 17 éves lányról van szó,akinek rettenetesen törik a haja,növesztené,de nem tudja,mert mindíg visszatörik,és amennyi megnő mindíg le is kell vágni.Soha nem volt festve-színezve-dauerolva.
Elsőkörben próbálkozott különböző pakolók,hajvégápolok hadával sikertelenül,nem vasalja.
Kértem csináltasson vérképet,ami tökéletes lett.Gondoltam lehet ha túlllesz ezen a serdülőkoron,talán majd változik.Nem tudom szerinted érdemes lenne a melegvágó-ollóval vágatni a halyát?
Mondjuk nekem az sajnos nincs,de akkor keresek valakit,hátha az még segítene.Ja és ráadásul nagyon lassan nől a haja.
Jobban fog a hajad a festékkopás miatt roncsolódni,mintha melíroznád,és új színnel befestenéd!
A festék kopása arról szól, hogy a pikkelyréteg alól kiperegnek a bevitt mesterséges pigmentek. Mivel nincs újabb festés,ezért a nyitott kutikula könnyen sérül,és nem tudja megvédeni a belső kéregállományt.
A hajad kiszárad,fénytelen, és töredezett lesz.
Ezért szoktam javasolni, ha mindenképp lenöveszti valaki, hogy a hajvéget továbbra is fesse be,ne száradjon az ki,mert ez csak fokozza a faggyúmirigyek termelését! (A hajvég üzen a hajtőnek,nyomjad a zsírt,mert száradok!)
Ilyenkor megoldás lehet, a hajvéget egyel világosabb színnel festeni, vagy csak színezni is.
Nemhiába mondják, hogy a festést nem lehet következmények nélkül abbahagyni.
Sziasztok!
Én jártam egy debreceni fodrászatban, ahol egy Fuente nevű termékcsaláddal dolgoznak, a tesomnak csináltak a haját natúr dauervízzel - amugy eddig allergiás volt a fejbőre, de ez a szer egyáltalán nem bántja, állítólag teljesen ammóniamentes, anyunak meg a haját festették natúr hajfestékkel, annyit tudok róla, hogy azon kívül, hogy nincs benne ammónia, olyan káros anyagoktól mentes, ami a többi hagyományos hajfestékekben megtalálható.
A samponjaiban meg nincs egy csomo olyan dolog, amit felszoktak sorolni. Azért protezsálom ezt a márkát, mert nagyon megvagyunk elégedve a fodrászattal is és ezzel a Fuentével is, én használok tőlük egy nagyon jó fejbőr ápolót, ami a korpámat teljesen rendbe hozta, és van egy tökjó gyógynövényes mentolos férfi samponjuk is. Szerintem nézzétek meg mert megéri, egy kicsit magasabb árakkal léteznek forgalomban mint a hagyományos drogériákban vásárolhatók, de megéri mert egyszerüen míg a többi termék csak felzárkózik a tünetekhez, azok azután újra jelentkeznek, ezek a készítmények el is mulasztják azokat, tapasztalatom szerint. Csak egy ötlet.
Sziasztok