Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis)
Elnézést, de az "ötletgazda" nevére nem emlékszem, de korábban itt a fórumban közreadta, hogy milyen finom rántott husit lehet benne készíteni, csak kell egy vékony olasz nyeles teflon, aminek leszedjük a nyelét. Ebbe fél cm olajat öntünk és felmelegítjük, majd amikor gyöngyözik az olaj, lehet bele rakni a panírozott húst. Nekem nagyon bevált, a mai olaj ára miatt is, és íz szempontjából sem lett más mint a drága frituban sütve. Persze a teflon 26-27 cm-nél ne legyen nagyobb, mert nem tud a légkeverés működni rendesen.
Ismét köszönet az ötlet gazdájának!!!!! Sokat segített vele.
Lyna53
A metróban 10 ezer alatt fogják árúsitani -
még mindig a kedvenc sütőm :)
pl nasinak pörc sütéséhez kiválló igaz egy kis segitség kell - mert ha megsült a bőr amit lehet fűszerezni pl grill fűszerrel ,azt 2 percig a mikróban kell sütni és kész az isteni finom rágcsálnivaló ,a nagy előnye semmi sem ég le benne ,és nagyon könnyű a takaritása -a normál sütőhöz képest .
Basszus, hogy én ezen mennyit agyaltam:D:DKöszi
Amúgy el vagyok ájulva a géptől, pedig ez csak ilyen utánzat (mondjuk így is drága volt).
12 db csirke alsócombot 50 perc alatt olyanra sütött, ahogy a nagy könyvben meg van írva...
Sziasztok!
Én tegnap kaptam egy ilyet (Panoráma turbó sütő)
Annyi tapasztalatom van eddig, hogy a natúr gombafejekből valami csodafinom dolog lett...
Most csirkecombok sülnek..
Valaki tudja mire való az a fém gyűrű??olyan, mint egy tortaforma, csak nincs alja..
Sziasztok:)
már rég voltam itt, csak szeretném megosztani hogy ma csináltam a csoda sűtömbe töltött csirke combokat és hihetetlenül finomságos lett.nagyon örülök neki:-)
A pogácsákat meg kellett fordítani, de már csak a végén egy kis időre. Vagy az alsó tálcára tedd, vagy ha mindkettőre, akkor tedd fel a magasítót, hogy meg ne égjen.
Finci67, Neked: Őszintén szólva én még csak félkész (mirelit) állapotban lévő rántott húsokat sütöttem, mert mi inkább a fűszeres, ropogos bőrű csirkét szeretjük és mivel a grill csirke még újdonságnak számít ezért nagyon élvezzük.
Viszont a cigánypecsenyéhez a hús és szintén ebben a sütőben a húsos szalonna kisütve isteni!
Szerintem a vegyes zöldség párolása is nagyon gyors és finom, sózva, egy kis foghagymával (-porral), vegetával, de a sütőedény aljába ilyenkor mindig teszek egy kis vizet.
További kellemes hétvégét Nektek!
szia
rántott dolgokat lehet benne csinálni? rántott hús, csirke, gomba, brokkoli stb.?
Ez szerintem a grillsütőt váltja ki.Neten 7-8 ezerért már lehet kapni.
Van olyan sütő,ami 1 kanál zsiradékkal tud krumplit sütni.Sütés közben keveri.Az ára elég húzós,40 ezer körül van.
sziasztok
Elromlott a fritőzöm. A neten olvasgatva akadtam rá a légkeveréses halogénes főzőedényekre. Most a Clatronic HLO3322 11eft metroban.
Akinek van ilyen készüléke írja meg érdemes e megvenni. Az olajsütőt váltanám ki vele. Családom nagyon szereti a rántott dolgokat és a hasáb burgonyát. Főleg ezek készítése érdekelne .
Kérlek benneteketek írjátok meg tapasztalatotokat.
Veronika,
Az előbb írtam Neked privát üzenetet, de közben megtaláltam itt a hoxán, amit kérdeztem :)
Sziasztok. Nekem is van ilyen csodamasinám, és folyamatosan gyakorolok vele.
A csirkecombik, egész csirke és bármilyen sült hús eddig nagyon finom volt mindig, a töltött zsemlét, előkészített pizzát is tök jól megsütötte.
Sütöttem már benne hurkát, kolbászt, sőt, a milánói spagettit is összesütöttem már benne.
A rakott dolgokat (karfiol, rakott krumpli, rakott kel...) is csináltam már.
Ami nagyon bejött a családnak, az természetesen a grillpipi, amikor csak kérik már készítem is.
Dokumentálom a dolgokat, és az "Így főzök..." c. naplómban közzé is teszem.
Igaz, nem vagyok naprakész belőle, de ott a hőfok és a perc is benne lesz, fényképekkel színesítve. (Ha esetleg valakit érdekel...)
Nemrég tortát szerettem volna sütni és egy 5 tojásból készült piskótát tettem a csodamasinába, kerek torta formába azt hittam hamar meglesz..A teteje megsült,magasra fel is nőtt, de az alja nyers maradt, pedig 30 percet sült 180 fokon.Kivettem a formából,megfordítottam ,az alját még sütögettem a forma alján jó sokáig.
Szóval, ez a gázsütőben kevesebb macera.
én meg rakott karfiolt készítettem tegnap benne :)
fincsi lett:))
sziasztok!
rántott húst is lehet sütni olaj nélkül ebben a szerkezetben vagy a hasonló ilyen edényben?
Szia!
Nem éppen a percekről írnék, hanem arról, hogy mindenképpen kell zsiradék a sütéshez hogy ne száradjon ki a sütnivaló. Meg az edény aljára kevés víz, így az edényben kialakuló párában talán kisebb az esély a kiszáradásra. Én mindig így sütöttem. (mindig: kétszer:-)) )
Sziasztok! Nekem is van egy ilyen csoda gépem! De sajnos nincs receptem hozzá! Amit a füzetkéje le ir z nem jó! csak a perc van megadva,a hőfokot ki hagyták!
Kipróbáltam 1x,én csirke szárnyat,combot ,mellet készítettem benne.Mid két rácsot használtam.elösször60 percre és 240'C fokra tettem:az nagyon ki száradt. A második adagot 40 percre és 200'C re és az is sajnos ki száradt!
Nem tudom mit rontottam el.
De szeretném használni a gépet minél többet,mert elég praktikus!
A segítségeteket szeretném kérni,ha valaki tud receptet adni ( perccel,hőfokkal)együtt azt megköszönném. Olvastam egy pár hozzá szólást,de sajnos nem sokban írjátok le a percet és a hőfokot.
De a gép az kiváló,és praktikus!
értem:)
és mire jó a szabályozható légkeverés?
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?