Flavorwave Turbo Főzőrendszer - van valakinek? Érdemes megvenni? (tudásbázis)
Kedves Rita,
valamelyik ezek közül? Pl. pizzatálca?
Másold be a keresősorba ezt a linket:
Balról jobbra első sor: pároló tálca, grillező tálca
Második sor: reggeliző kosár (tojástartókkal), pizzatálca.
köszi
természetesen néztem, de nincs a feltüntetett tartozékok között
Szevasztok
Ma vettünk egy ilyen csodamasinát, és tartozéknak van benne egy kör alakú nagyon vékony fémlap aminek a szélén van négy lyuk.Tudja valamelyikőtök hogy ez mire való?
Anemone9!
A fedő: nekem tartozékként van a készülékemhez. Bizony sütéskor igen felmelegszik, szabad kézzel ne próbáld ki, hogy mennyire :(
Amiért jó ez a fedőtartó, hogy nem éget meg semmit és gyorsabban hül le. Egy kis ötlettel biztosan e nélkül is megoldható ez a probléma. Kreativitás kérdése csak.
A forgatást először én is érdekesnek tartottam, mert azt hittem, hogy a légkeveréstől is sül a husi, de szerintem a tetőből jövő hőtől (halogén, légkeverés???). A légkeveréses tűzhelyek sütőjében, egységesen alul felül süt, mint ahogy a hagyományos villanytűzhely sütője is, ha olyan a működése, hogy ezt tudja, vagy be kell állítani. Ennél a sütőnél alulról nem igen sül meg jól semmi, ezért forgatjuk. Én pl. mirelit tepertős pogit már többször sütöttem benne alsó rácson, igaz nem égett meg a teteje, de az alja is sült volt, pedig ezt ugye nem forgatjuk meg :))
A husikat forgatom, még a halat is.
Remélem valamit sikerült segítenem :-DDDDD
Sziasztok! Végigolvastam a topikot, mielőtt megvettem a gépet, köszönet a sok infóért, ha Ti nem lennétek itt, nem hiszem hogy rászántam volna magam, de a pozitív vélemények meggyőztek.
Két kérdésem lenne elsőre:
Van akinek sikerült úgy sütnie kenyeret, hogy nem kellett megfordítani? Mert az értem, hogy az alsó rácson az alja nem sül meg, de és gázsütőben is úgy sütöm, hogy egyrészt középen van, másrészt kicsivel több mint félidőig le van fedve, és mivel kis kenyérről van szó, nem gondolom hogy a felső rácson megégne, és úgy alul is több hő érné.
A másik, hogy a fedő mennyire forró, amikor sütés közben leveszem? Tudom hogy kikapcsol, de mégis... Feleslegesnek láttam emiatt megvenni a fedőtartót, és valaki írta, hogy két tányér egymásba rakva tökéletesen jól funkcionált erre a célra, de ugye egy tányér nem akkora mint a fedő. Bocs a hülye kérdésért, csak nem akarok megégetni semmit a fedővel.
A kenyeret mindenképp kipróbálom felső rácson, ha más még nem tette volna, de örülnék a tanácsnak.
Sziasztok! Van minőségi különbség az üzletekben kapható pld orion sütő és a top-shop-os termék között amiért érdemes inkább a drágábbat venni?
Köszi
Jaj és még egy!!! Nekem is van hozzá 4 db fém nyárstű, ezt is a rácsra kell helyezni, ha saslikot sütsz. Én ma készítettem fa pálcikákra fűzve rablóhusit (pulyka, cukkini, gomba, hagyma) alsó rácson 250 fokon 2x15 perc -mivel megfordítottam mint minden mást sütéskor :)
Lyna53
szia! Lapozz itt a fórumban, sok érdekes receptet találsz, sütési ötleteket is. A tvshop-os oldalon van bemutató video az eszközök használatához is :-)
Különben a "kislétra" azzal lehet a rácsokat kiemelni a forró edényből, hogy ne égesd meg magad:)
A lukacsos "izé" az párolásra való. Ezt is és minden mást (amit a tűzhely sütője is kibír) csak rácsra szabad tenni, mivel a légkeverés másként nem érvényesül. Ezért van, hogy nem szabad, hogy az edény faláig érjen valami, hanem maradjon 1-2 cm szabadon a légkeverésnek. Megjegyzem én mielőtt megvettem ezt az edényt, előtte elolvastam néhány fórumot stb. hogy megállapítsam, tényleg érdemes megvenni. (sokszor a tv reklámja két esélyes nekem)
Fontos, hogy a rácsokat és a pároló kis lyukacsos "tálcát" használat előtt kend be olajjal, mert ráragad a sütni/párolni való. Nekem tartozékként csak a két rács, pároló tálca, rácskiemelő (kislétra:))) és magasító gyűrű, és fedőtartó. Ez utóbbi arra szolgál, hogy a forró fedőt legyen hová tenni, ha forgatni kell a sültet, vagy már el is készült az étel. S még egy fontos a használatkor: először az edény tetejét kell rárakni, aztán a tetőbe dugni a vezetéket, bedugni a konnektorba, beállítani hőfokot és időt. CSAK EZEK UTÁN KELL LENYOMNI A FÜLET, hogy elindulhasson a sütés. Leállításkor visszafelé, azaz a FÜLLEL megszakítjuk a sütést (az óra ketyeg, míg le nem jár a beállított idő, s kikapcsol).
Remélem hasznos voltam. Nekem van használati utasításom (Clatronic).
Üdv. Lyna53
sziasztok!
vettem én is egy orion főzőedényt, sakna a leírás nem bő ezért gondom akadt a hozzáadott ketyerék alkalmazásával.
Alsó felső rács az tiszta))
De van egy létrához hasonlo csipeszszerűség, az mire jó? Illetve kaptam húsvillákat, azokat ha feltűzdelitek a rávalót akkor hova rakjátok a felső rácsra?
Illetve kaptam egy sok tálcaszerűséget amin sok lyuk van, ez mire jó? Meg van egy teflonos tepsi, ti abban mit süttök? valamint az utolso kettőt ti az üveg aljára rakjátok vagy ezeket is valamelyk rácsra?
Bocs a láma kérdésekért de nem vagyok nagy szakácsművész..
Szóval help))
Mármint hogy készítsek kenyeret :)
Miből menyi rakjak bele.
szia! Milyen típúsú edényt vettél?
Írd le kérlek pontosan a csöves kukoricát, hogy csin áltad. hány fokon hány percig?
köszi
Hali
Hu de rég voltam itt, szeretnék csinálni házi kenyeret.
Nézzétek, mit találtam nektek:
Sült alma:
Sütési idő: 25-35 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db alma
2 teáskanál barna cukor
1/2 csésze víz
tejszínhab vagy vanília ízesítésű joghurt
Elkészítés:
Az almát a magháza felett vágja ki, s a magházát vájja ki.
Egy tálban keverje össze az aszalt gyümölcsöket a barna cukorral, majd töltse meg vele az almákat. Helyezze egy tűzálló edénybe az almákat.
Öntsön vizet az edénybe.
Állítsa a Flavorwave Oven-t 220 C0 – ra, tegye a hőálló edényt a rácsra és süsse 25 - 35 percen keresztül.
Tálalja tejszínhabbal vagy vanília joghurttal.
Sziasztok!
Van különbség hogy a főzőedény csak halogénes és nem infrás?
Ja, meg elfelejtettem, a cornflakes csirkecom is szuper volt benne.
A combokról leszedem a bőrt, fokhagymás joghurtba (vagy tejfölbe) mártom és natúr, ízesítetlen cornflakes-be forgatom. Az alacsony sütőrácsra teszem, megcsurgatom egy kevés olajjal és olyan 170°körül megsütöm. azért nem tudok pontos időt és fokot írni, mert mindig attól függ, mekkorák a húsok. kb 1 óra alatt kész vannak.
Sziasztok. Mostanában elég keveset voltam fórumozni, összejöttek a dolgaim, bocsánat, hogy nem válaszoltam. :-(
"Tényleges receptkönyvem" nekem sincsen, csak a kikísérletezett saját recepteket tudom elmondani, leírni nektek.
A sültek tökéletesen sikerülnek benne, de készítettem már benne grillezett dolgokat is.
A sült krumpli az "enyéimnek" nagyon száraz volt, jobban szeretik a hagyományosat.
Ami eddig mindenkinek bejött, az a sült csirkecomb, a grillpipi, a tarja, sült oldalas, a grillezett gombafejek(juhtúróval töltve), sült kolbi és társai, de nagyon finom volt benne a milánói spagetti összesütve.
A hőfokokat ki kell tapasztalni, inkább kicsit még ráadok időt, mint hogy valami kiszáradva legyen kész. Egyébként meg ha látom, hogy "szemre jó", akkor kikapcsolom és kész.
További ajánlott fórumok:
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Mit gondoltok a suttogó könyvekről? (Suttogó titkai, A suttogó mindent megold...) Érdemes megvenni őket?
- Melyik víztisztító gépet érdemes megvenni?
- Érdemes ilyen olcsó nyomtatót megvenni?
- Emeletes főzőrendszerhez recepteket keresek
- Kapható most valahol Flavorvawe turbo vagy hasonló főzőrendszer újonnan?