Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Az ATA kenyerem mellé vettem péksütit is (ugyanaz a cég készíti, mondták, hogy élesztőmente, candida süti), erre itthon vettem észre, hogy van benne fruktóz. Hát megettem, mert 320 Ft volt. :S
Őrület.
Most láttam a penny-ben olcsóbb durumtésztát...az ehető?
Vagy mi a különbség 2 féle durumtészta között...az egyik 4x annyiba kerül, mint a másik?
Diabetikus csoki, süti ehető lenne? Vagy ha lusta vok sütni, milyen édesség jöhet szóba?
Az jó... :o) Azt legalább itt is lehet kapni. :o)
A ribizli meg az áfonya is jó. :o)
Szedret is lehet?
Nekem anno még a Bakony joghurtot is ajánlották...
Én nagyon szeretem, de nagyon savanyú... :o)
Cszsuka!
De gondolom, joghurtból sem lehet akármilyet...
Nekem egyedül a natúraktíviá-sat ajánlotta a doki...
Ha unom az ízt, teszek bele 1 kanál cukor és tartósítószer mentes lekvárt, tisztára olyan mintha gyümis lenne. Finom!
Nem biztos, hogy azonnal meglátszik, ha nem volt sok, akkor lehet, hogy meg sem látszik. Inkább az emésztésben szokott "nyoma" lenni hamar.
Erről az érzésről meséltem neked az elején, amikor még nem kezdtél bele. Arról, hogy amikor már átszokik az emésztőrendszer a jóra, lehet, hogy hiányzik a régi élmény, de hiába veszed elő a régi kaját, az élmény nem jön. Utána meg már nem is kell..
Most hétvégén fogok kölesből főzni.
Sütit már csináltam belőle, nasi helyett édesítővel azért nem volt rossz...
A joghurt a legelejétől...
A sajtot nem tudom. :oD Asszem, az is elég korán...
Az allergiád nem a candidával jött?
Esetleg laktózmentes joghurt?
Kölest próbáltad már?
Ha jól emlékszem, pont Cszsuka írta, hogy ő sem bírja enni a hajdinát...
Nekem pl anyukám csinált a múltkor, pedig ő nem diétázik... De nem kóstoltam, mert kicsit messze van, csak a blogon olvastam... :o)
Joghurt és mozarella mennyi idő után lehet?
Bár nekem tehéntej allergiám is van... :-(
Tudtommal a szója az mehet...
Van granulátum formában, amiből mondjuk fasírtot készíthetünk és van nagyobb formában, mint mondjuk a felkockázott hús, abból meg simán mintha pörit főznénk.
Annyi a titka, hogy be kell áztatni és fűszerezni, hogy ízesebb legyen és ne legyen olyan semleges íze.
Nem is olyan drága kb 300 ft, egy zacskónyi, amit éb 2x-re főztem meg.
Remélem nem mondtam hülyeséget...
Szívesen vitatkozom, ha gondolod. ;o)))
Abban állítólag jó vagyok. :oD
És miért nem ehette a család ugyanazt, amit Te? Az még csak nem is drága... És nagyon finom!!!!
Nekik sem baj, ha egészségesen esznek...
uhhh, a múltkor hajdinát vettem...és ritka sz.r íze és szaga van, így egyedülállóként a kukában végezte.
(Bocsi, Hajdina!!!!)
Köszi az ötleteket....és akár a vitatkozás is jól esne néha :)
Szoktam főzni olyan dolgokat, csak nem találom még benne a rendszert. Pl a 7végén tejszínes-sajtos disznóhús volt rizzsel a családnak, nekem pedig nat.joghurtos-mozzarellás csirke, barnarizzsel... de ez így nagyon pepecs, 2 tepsi, 2 féle hús...de azért jó volt "egyformát" enni velük.
A szóját nem ismerem, az milyen? Nem egészségtelen? :S
Eddig én sem... de most valami valami helyett muszáj...
A szója tulképpen lehet húspótló: fasírtba, pörkölt helyett, stb stb.
Kuszkuszt meg körtenek, ha már nagyon unnád a barnarizst vagy tésztát.
Én úgy csináltam, h a bioboltban körbenézelődtem, h milyen apalanygaok vannak, aztán néztem hozzá a neten candidás vagy vega receptet. Vagy normál receptet és ami tilos volt esetleg benne, azt behelyettesítettem.
Luice, bár én még nem tartozom az elgyengülők táborába, de szerintem ez nem bunkóság...
Tulképp minden ember így műkszik, csak a legtöbb nem vallja be.
Ezért működnek olyan jól a versenyek minden téren, akár fogyóban is...
És szerintem teljesen mindegy, miből merítesz erőt, lényeg, hogy sikerüljön! :o)
És tényleg minden elismerésem, Neked van a legnehezebb helyzeted közülünk...
Luice!
Engem nem bántottál meg, mert én nem fogom fel ezt az egészet tragédiaként.
Tulképpen az történik velem, h nem ehetek pár dolgot, ami helyett van más.
És valóban, arra is sokat gondolok, h vannakk akiknek ezerrel komolyabb emésztési problémái vannak.
Az pedig tökjó módszert, ami csinálsz, hogy magadat kiemeled, h lám, milyen ügyes vagy, mert ezt is meg tudod csinálni!!! Ez tutifix még több erőt ad a kitartáshoz!!!
Nagynagy gratula!!!
Nem vitatkozni akarok, félre ne érts!!!
Csak kérdezem... Nem tudsz olyat főzni, amit Te is ehetsz, és mégsem olyan drága?
Mittomén, durumtészta, zöldségek, szója, stb..
Vagy esetleg úgy, hogy tulképp ugyanazt főzöd, csak félig-meddig más alapanyagokból...
Csak ötletelni próbálok...
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok