Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

10506. warj
2010. márc. 8. 21:39
Lányok én megyek aludni, holap napközben leszek. Reggel sajni 5:15 kor csörög az óra és ilyenkor már hulla vagyok.
10505. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10502. - Warj)
2010. márc. 8. 21:38

Most éppen elege van, de attól még tetszhet neki ...

az öcsém edzőterembe jár, ott telebeszélték a fejét.

Ő is egyfajta rendszer szerint eszik. Édesapámnak mindegy, édesanyám pedig gyakran mondja, hogy ,,olyan rossz, hogy enni kell meg aludni" és elege van abból, hogy ki mit eszik. De persze segít! Amit tudok, azt természetesen én is megcsinálom.

10504. Cszsuka (válaszként erre: 10298. - Bamb)
2010. márc. 8. 21:33

Tehát: a hashajtó tilos, mert az csak kipucolja belőled a kaját, s még annyi sem hasznosul, ami egyébként hasznosulna, s nagyon sok vizet vesz el a szervezettől, ami mégjobban súlyosbítja a helyzetet.

A colon hidroterápia egy jó dolog, de azt csak akkor javasoljuk, ha előtte elmész egy colonoscopiára (ha jól emlékszem így hívják), vagyis béltükrözésre, s ha minden rendben van a beleiddel és nincs aranyered sem, akkor mehet.

Amennyi bajod van, én a teljes testtisztító programot ajánlanám a candida program mellé, aminek az ára összesen ugyanannyi, mint az, amit az előbb leírtál. Ebben a programban benne van a béltisztító, a gombaölő, a vér-, nyirok-, máj-, húgyúti tisztító és parazitaírtó, valamint a komplex vitamin későbbre, grape csepp, olajfa levél kivonat, probiotikum, Q10.

Valamint valóban nagyon sok vizet kell inni, mert a béltisztító és a többi csak úgy működik rendesen.

10503. warj (válaszként erre: 10500. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:32
Engem is idegesít, főleg ha írok és ide úszik be a drága, nem tudom, hogy ki lehet e iktatni. Ha kixeled egy ideig eltünik.
10502. warj (válaszként erre: 10499. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:31
Ha a reformkonyhát szereti, akkor tetszeni fog neki az ötlet. Lehet kapni biovegetát a bioboltban elég húzós kb 800 Ft bár láttam már máshol 500 körül. Ja és ha már lesznek magyar zöldségek, akkor vegeta sem kell.
10501. warj (válaszként erre: 10497. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:29
Hát mi is így oldottuk meg a főzést, a köret azonos volt, pl a nokdelit teljes kiőrlésű lisztből csináltuk,vagy mindenkinek durum tésztát főztem, vagy mindenki barna rizst evett. A leveseket úgy habartuk be joghurttal és tk lisztel, édesítőnek stevia, savanyításhoz citrom. És így tovább.
2010. márc. 8. 21:28

Egy kérdés, nem a candida diéta témában.

Titeket nem idegesít ez a fórum ajánló ,,izé"?

Engem nagyon .... grrrr. Ki lehet iktatni valahogy?

10499. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10496. - Warj)
2010. márc. 8. 21:26

Ha csak rólam lenne szó, könnyebb lenne.

Vagy ha én lennék az anyuka és hozzászoktatnám a családomat egy picit más ízekhez.

Édesanyám a reform konyha híve, de a leveskockát például használ és ízvarázst is.

Ha én ezt szeretném tartani a 3 hónap után is, arra szerintem nem nagyon lesz mód.

10498. warj (válaszként erre: 10495. - Timi1972)
2010. márc. 8. 21:26

Hát a candidának ezer meg egy tünete lehet. Én nem gondoltam hogy candidások lehetünk mert hasmenést vártam mint első esetben. Egy 12 éves gyereknél természetesnek tartottam a korpás hajat, kamaszodik gondoltam. Agusztusban az allergiás tünet is belefért szerintem (mert már tavaly is tapasztaltam nála gyengén), azt hogy nem hízik, hanem nyúlik is normálisnak véltem, a leletek alapján meg candidás. Utánna olvastam és rájöttem, ez mind tünete a candidának.

Ahány ember annyi tünetet tud ez a gomba produkálni.

Mint ahogy itt is van akinél nőgyógyászati gondot, van akinél szédülést, depressziót, fáradékonyságot, feledékenységet, van akinél székrekedést, hasmenést (akár váltakozva), van akinél kiütést, puffadást görcsöt, hajhullást, lidércálmot, fejfájás, szédülés, vizeletproblémák és még ki tudja mit, ez most így hirtelen ami eszembe jut.

Ha azt veszem mi még szerencsések voltunk tünetileg, ha lehet ezt mondani.

10497. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10493. - Warj)
2010. márc. 8. 21:23

Igen, igen! Már édesanyámnak is mutattam a recepteket, azaz mondtam, hogy vannak direkt candida diéta receptek, majd csináljunk, Azt mondta, idézem ,,jó,jó,jó" ... kicsit elege van, mert az utóbbi 3 napban szinte megállás nélkül erről beszélek.

Egyszerre biztos nem férünk el a tűzhely mellett, de ha olyan ételt főz, amiből könnyű félretenni egy-egy adagot és átalakítani ehhez a diétához, akkor segít nekem. Így csináltuk akkor, mikor a testkontrollt csináltam.

Például, ha túrós tészta volt, akkor az enyémre spenótot tettünk.

10496. warj (válaszként erre: 10494. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:21

Ja azért a receptes oldalon is figyelembe kell venni a hozzászólásokat. Pl a fokhagyma krémlevesnél én írtam javítást, mert ugyebár nem használunk leveskockát sem (ezt húslével vagy vízzel helyetesítjük).

Bele fogtok jönni, szinte mindent meg lehet főzni amit egyébként is, csak más alapanyagból.

:-)))))))

10495. timi1972 (válaszként erre: 10491. - Warj)
2010. márc. 8. 21:19

Köszi a gyors választ.

Biztos azért nem nagyít mert telefonnal fényképeztem le.

Nekem is vannak gyerekeim, ezért érdekelt, hogy náluk milyen tünetek jelentkeznek.

10494. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10492. - Warj)
2010. márc. 8. 21:18
Ez így jó! Ezt így még nem csináltam, de nagyon jó ötlet. Úgysem iszom eleget :S.
10493. warj (válaszként erre: 10489. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:17

bioboltban vegyél teljes kiőrlésű grízt és ezt eheted. 1 kg 450 ft legalább is a tönköly márkájú. És sokáig elég (később ebből tudsz majd túrógombócot, vagy grízgaluskát is készíteni majd amikor már eljutsz a diéta ezen szakaszába).

Lehet pl zöldséges rizst. Én pl a paradicsomos rakott padlizsánhoz is tettem barna rizst. Keresd meg a receptek között amit mondtam. A köreteket célszerű váltogatni, mert nagyon uncsi lenne mindig egyfajtát enni. Kölesből rengeteg ételt lehet készíteni.

10492. warj (válaszként erre: 10488. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 21:13

Nem nem rosszul értetted, megeheted a citromot nyugodtan, ha jól esik.

Sőt ha szereted reggel kezdhetsz azzal, hogy egy natúr citrom levét kifacsarod és megiszod töményen. Majd iszol utánna 2-3 dl vizet.

10491. warj (válaszként erre: 10482. - Timi1972)
2010. márc. 8. 21:11

Átküldtem neked. Szerintem csini lett a kenyered, bár nem akarja megnagyítani nekem a gép a képet. Rakd fel a receptet a receptes oldalra, lehet másoknak is ez jön be jobban nem a szódabikarbólás.

Szódabikarbóna: hát kapott már hideget és meleget is, ha lehet foszfátmenteset kell venni bioboltban. Én őszintén megmondom rendeset használok.

A fiam 162 cm és 38 kg, allergiás tünetei voltak (szemvörösödés és orrdugulás, és nagyon korpás haj), neki már 6 évesen volt candidája, és gondoltuk nem árt egy ellenőrzés de nekem akkor csak a súly volt gyanús, hiába evett nem hízott csak nőtt. Mivel már volt candidánk a doki szónélkül kiírta a tenyésztést.

Első alaklommal egy hányásos hasmenésből másfél hónapig nem tudtunk kijönni a doki mindig azt mondta diéta (piritós, sóbakrumli stb ami ilyenkor szokásos) vagyis a fiam másfél hónapig ezeke élt, amikor eljutottunk egy kis gyenge hús leveshez, megint ment a hasa. Először szalmonellára küldött tenyésztést a doki majd másfél hónap után candidára. Akkor 3 hónap alatt helyreállt a rend.

Most is volt egy ilyen hasmenéses betegsége, mielőtt kiderült hogy candidás. Én rettegek, ha elkapja ezt a vírust.

De szent meggyőződésem, hogy a gyermekétkeztetés szuper ételei a fő bűnösek, mert hát itthol hiába eszik egészségesen ha a suliba meg kapják a porleveseket, porburgonyapürét stb.

10490. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10484. - Warj)
2010. márc. 8. 21:11
Édesanyám is örülni fog, mert mindjárt ki is nyomtatom :)!
10489. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10487. - Warj)
2010. márc. 8. 21:09

Rakott padlizsán (sajt nélkül még), brokkoli krémleves, vízbegríz (reggelire), fokhagymakrémleves, paradicsomos tészta (sajt nélkül) ... ezek nagyon finomak :)!!!

Egyre okosabb vagyok :)!

De a gríz is szénhidrát! Van a jó szénhidrát és a rossz szénhidrát?

A gríz jó szénhidrát, mert az durva liszt?

Most már csak a mennyiségekkel vagyok gondban. Méricskélni nem igazán szeretnék. Minél kevesebb annál jobb. Gondolom és nyilván több zöldséget, mint barna rizst, bulátát, kölest vagy bármi más jó szénhidrátot.

10488. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10483. - Warj)
2010. márc. 8. 21:01
Tyű! Jó, hogy mondod, hogy csak a leve! Mert megettem volna a citromot!
10487. warj (válaszként erre: 10480. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 20:59

De az, a kukorica és származékai tiltó listán vannak, erre mondtam, hogy vannak ellentétek.

Nézd meg inkább a mi receptes oldalunkat itt a hoxán.

Mit főztél ma? recpetek candidásoknak

Itt olyan recepteket talász, amit kipróbáltunk és úgy raktuk fel.

Pl első időszban is ehető: rakott padlizsán (sajt nélkül még), brokkoli krémleves, vízbegríz (reggelire), foghagymakrémleves, paradicsomos tészta (sajt nélkül) fejből ennyire emlékszem.

10486. warj (válaszként erre: 10479. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 20:56
Holnap majd megnézem:-)))))
10485. warj (válaszként erre: 10477. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 20:55

Az interneten sok ellentmondással találkozol. Az első időszakban állati eredetű terméket nem fogyasztunk, így a tojást sem. De van aki a 2-3 héten már heti 1-szer beiktatja.

A második időszaktól lehet tojást, csirke, pulyka, nyúl vad, hal húsokat enni, lehet sovány túrót (házit veszünk de a legjobb ha magunk csináljuk) feta és mozorella sajtokat. Esetleg tenger gyümölcseit (nem konzervet). Ez utóbbinál az esetleg szó az anyagiakra vonatkozik elég húzós az ára.

10484. warj (válaszként erre: 10475. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 20:52
oké örülök lesz mit olvasni
10483. warj (válaszként erre: 10467. - Fátyolfény83)
2010. márc. 8. 20:51

Tököt lehet enni, de sütőtököt nem ajánlják magas a cukor tartalma (de a második időszaktól már lehet).

Graham kenyeret én nem ajánlottam, nem tudom mi van benne. Én a saját sütésű kenyeret ajánlom (ebbe tudod mit teszel).

Citromnak a leve, mehet nyugodtan.

Édesíteni a stevia cseppel lehet.

Joghurt ha jól esik mehet több is.

Abonett: van olyan fajta ami teljes kiőrlésű lsiztből készül és cukormentes azt amiben cukor van felejsd el.

Azt gondolom, hogy ártani nem árhat a kúra akkor sem, ha csak diéta szempontjából csinálod. Viszont ha a fogyás a célod és nem vagy candidás, akkor nem kell ilyen drasztikusan.

10482. timi1972
2010. márc. 8. 20:50

Szia!

Átküldenéd nekem is az anyagot amit az újaknak küldtél?

Megsütöttem a szódás kenyeret csak tk.tönkölyből édesítő nélkül és csak sütőporral.Egy kicsit tömény lett, de jobb mint amit eddig ettem.Tettem fel róla képet.Az egyik helyen azt olvastam, hogy nem lehet sütőport használni.Ez igaz? Én a szódabikarbónának a szagát sem bírom.

Előre is köszönöm.

Ui.Honnan sejtetted, hogy a fiad candidás?

10481. warj (válaszként erre: 10464. - Liba77)
2010. márc. 8. 20:42

Ja a kiütés, amire nem reagáltam. Lehet candida tünet is, de célszerű lenne egy allergiatesztre elmenni, hogy megtud van e allergiád.

A joghurt fontos lenne nagyon, segít a bélflóra helyreállításában, de előtte ki kéne derítened, hogy nem e allergiás tünet.

A kiütésre próbáld ki a graefuitmag cseppet. Kend be (persze először egy kis területet), ez eddig másoknak bejött. Persze zuhany és szárazratörölközés után.

2010. márc. 8. 20:42

Hoppá!

Most látom, az előbb beszűrt linken

a 3. Kukoricás paradicsom-krémleves

A kukorica nem tilos?

2010. márc. 8. 20:41

Itt is vannak ZÖLDSÉGES RECEPTEK:

[link]

:)

10478. warj (válaszként erre: 10464. - Liba77)
2010. márc. 8. 20:40

Szívesen segítünk és pont azért teszük, legalább is én, mert tudom milyen rossz volt, hogy nem volt aki segítsen. Na ez egy szép kerek magyar mondat lesz, egy magyar tanár tuti tépné a haját. :-))))))))

Egyébként igazad van, a diétát fel kell építeni, meg kell tudni mit hol kap az ember, beszerezni mindent ami szükséges, mert vagy normálisan csinálja valaki vagy nem.

10477. Fátyolfény83 (válaszként erre: 10471. - Warj)
2010. márc. 8. 20:40

A graham kenyeret valahol egy candidás oldalon olvastam.

[link]

Itt is van sok jó dolog, de itt tojást is írnak az első szakaszra, ,,kezdő" címszó alatt.

Miben tévedek? Vagy mit csináljak máshogy? Mert nagyon szeretném maximálisan jól csinálni, a lehető legszigorúbban és a lehető legpontosabban.

Arra akarok kilyukadni, hogy a ,,nagyjából igen" mire vonatkozik :)?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook