Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Nahh, ha ekcémás vagy, akkor tényleg kellene a TTT program :(
Szia!
Üdv a fórumon!
Szerintem érdemes itt visszaolvasnod a legutóbbi kb. 14 oldalt, mert szinte mindent megbeszéltünk benne. Ezek alapján lesznek kérdéseid, s akkor már jobban tudunk segíteni :)
Amint látod, eléggé összevissza vagyok fent. Ha írsz privit, talán hamarabb találom meg a kérdéseidet :)
A spirulina nagyon jó ötlet. Komplex női vitamint érdemes még szedned, esetleg C vitamint (nem szintetikusat), s az előző hsz-emben írtakat.
Ha nem szedtél parazita írtót, s ez zavar, akkor feltétlenül csinálj a kúra után egy fél évvel egy béltisztítást parazitaírtóval egybekötve. Úgy gondolom, hatékony lehet.
Sziasztok!
Nálam egy hete derült ki h Candidás vagyok!A nőgyógyászomnál mondta.Írt fel gyógyszert és mondta, hogy ne egyek annyi édességet, de csak ennyit.Nekem nem mondta h diétázzak vagy ilyenek.De engem mégis idegesített a dolog és elkezdtem utána járni ennek a gombának.Saját akaratból elkezdtem diétázni is.Mindent megpróbálok,de nagyon nehéz számomra!Ti már több ideje benne vagytok szerintetek jól teszem?Valaki írjon!Előre is köszönöm!
Nem kell szigorítanod, szerintem ezt már írtam és a tüneteid normálisak. A bőrszárazságra érdemes esszenciális zsírsavakat bevinni (omega 3-6-9), a fáradtságra meg nagy dózisban Q10-et szedni!
Ja, bocs, tényleg, valahol írtad Miskolcot és én ráadásul azt hiszem, Tiszafüred helyett Tiszaújvárost írtam...:/
Szabad kérdezni, hol laktok?
Csak mondd meg neki, hogy ha letelik a diétás időszak, nem szabad egyik napról a másikra visszaállni, s jó lenne, ha vissza is hozza a régi kajákat, azért a most, újonnan megismertek legyenek többségben mindig a hátralévő életében, különben visszaesik..
Nem kell magad sanyargatni. Tk. lisztből készült kenyérből nem tudsz olyan sokat megenni, mint a másikból. Ami beléd fér, azt megeheted. Attól még tudsz fogyni.
Azt hiszem, a kérdéseid javára már válaszoltam - felére itt, felére priviben.
Igen, én Fehérváron gyógyultam :)
Itt is van vérvételi lehetőség, csak itt 7.000 Ft.
ez a kenyér nem sül át rendesen kenyérsütőben. A tűzhelyben kell megsütni :(
Szerintem Boldog Gizella könyveit keresd a könyvesboltokban.
A szakaszokról most küldtem neked egy e-mailt. Remélem, megkapod :)
Miskolchoz legközelebb Tiszaújvárosban van Prolabor, ha jól tudom.
A szükséges dolgok közül lehet választani, hogy gyógyszert szedsz, amit orvos ír fel, vagy mint Labula is írta, az általunk többnyire alkalmazott Ökonetes szereket választod. Ezek pedig forgalmazóknál vagy bioboltokban kaphatók.
Szia!
Hogy candida-e, azt nem tudhatjuk, de ha kivizsgáltatod magad a tüneteid alapján és negatív vizsgálati eredményeket kapsz, akkor érdemes a terápiát végigcsinálni.
Olcsón úgy tudsz kijönni belőle, ha fokozatosan ismerkedsz meg vele, nem egyik napról a másikra akarod megcsinálni. Szép lassan megszoktatod a családot is az új ételekkel, aztán egy idő után már kombinálni is tudod, hogy mindenki jól járjon, ne maradjon éhes. A terápiához szükséges cuccokat pedig akár fél év alatt is beszerezheted, úgy, hogy minden hónapban veszel valamit, s akkor állsz neki a konkrét terápiának, amikor minden együtt van. Addig legalább csinálod a diétát és tapasztalt leszel benne, nem kell félned, hogy nem tudod, mit főzz magadnak, vagy a családnak.
Ezt hívják felkészülési időszaknak, s már ezalatt is rengeteget javul az állapotod, ez pedig vigasztalni fog abban, hogy nem tudsz azonnal nekiesni..:)
Előző hsz-emhez: Warj-nak van igaza, inkább a második időszakra tegyétek a tojást, ha lehet. Bocs, nem voltam itt agyilag valamiért..
Csinálhatsz palacsintát, tk. lisztből, tojással, tej helyett vízzel és szódát vagy sütőport vagy szódabikarbónát tegyél bele. Ne hidd, hogy olyan lesz, mint amit megszoktál. Vastagabb és szárazabb lesz..
Erre épp az előbb válaszoltam. Inkább zsír, mint olaj, de ez magánvélemény. Zsírban még egészségesebbnek számít a libazsír, vagy a tyúkzsír, kacsazsír. Nagyon jó velük főzni.
Amíg gond van, addig sajna nem kellene úszni. Vannak emberek, akik belemennek a medencébe, s utána kezelni kell magukat (szinte ragad rájuk a betegség). Ilyen vagyok én is. Én grape cseppet használok odalent, ha uszodába vagy strandra megyek.
Szabad, ha találsz mangalica zsírt - főzhetsz is vele. Valamilyen zsiradék kell a főzéshez, s a hidegen sajtolt olajok károsak hevítve, de a másik olaj sem igazán jó, ha hevítik..
A hsz-ed második felére szerintem a privát levelem választ adott. Az elejére viszont azt mondanám, ha már ennyi gombaölőt szedtél mostanában, akkor mielőtt nekivágsz a mi terápiánknak, még vegyél Probiotikumot (így kell kérni, ez a neve), s legalább egy dobozzal szedj be belőle. Utána kezdj bármibe, mert most nagyon megtépáztad a bélflórádat. Az Orungal-ra rá van írva, ha jól emlékszem, hogy nagyon terheli a májat, ezért ha nekilátsz a terápiának, mindjárt jó lenne ezzel együtt májtisztítást is csinálni (legalább).
A fázás, reszketés normális? Hiába van rajtam két nadrág, kabát, sál... semmi nem tart melegen. :S
Az úgy van, hogy anyum főz a családra (apámra, tesómra, nagybátyámra, nagyapámra és magára) én meg magamra. :) nem várom el, hogy miattam főzzön külön ez így nem lenne fair. Pedig akár csinálhatná is velem, mert folyton fogyózik de eredménytelenül. Már csak azt nem értem, hogy nem jön ki rajta minden nyavalya, pedig olyan egészségtelenül főz. :S Bleeee Minden hús hús hús hús természetes paprikás hagymás alapra. Halálra untam már azokat az ízeket.
Hú lányok szép estém lesz, kiszabadult a kutyánk a fiam nem jól zárta be reggel és apuéknál lemészárolta a tyúkokat maradt vagy 6 db. Apukám szegény már kétszer hívott fel emiatt. A kutya megy a Vekeri táborba ott rohangálhat majd kedvére a másik mellett. Hát ezt a tyúkmészárlást fogom biztosan hónapokig hallgatni.
Nincs véletlenül elekronikus formában fenn a neten?
Dr.Maros Szilvia: Diétás könyv candida gombásoknak és fogyókúrázóknak,avagy mit ehetünk és mit nem
Hát én tabletát nem használtam soha. A por sokkal drágább. Ezért én a cseppet vettem 50 ml és kb 2800-2900 Ft (alkohol menteset kell venni mert én valamelyik nap a kollegámnál láttam és abban volt alkohol is).
Na szóval a csepp nálam egy hónapig elég és főzéshez is ezt használom.
Ja és néztem a steviát.
Azt milyen formában kell megvenni?
láttam port, tablettát, folyékonyat.
(steviashop.hu)
Kenyér lányok ha barakjátok a kenyeret a hűtőbe egy hétig is eláll.
További ajánlott fórumok: