Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Azt mondta a bioboltban a nő, hogy jázminrizst ehetek. Ez igaz? Nekem gyanúsnak tűnik...:S
Ezt hogy értetted?
"A búzacsíra nem nyers? Én azt hittem, mert ha igen ezt eheted pl vajas kenyérhez."
Lehet hülye vagyok,de nem értem,hogy nyers?????????:)
Napsütéses szép hétvégét mindenkinek! :)
Közeledve a szigorú diétához próbálom minél jobban összerakni fejben az egészet. Tekintve, hogy ha épp nincs ötletem, hogy mit egyek, akkor hajlamos vagyok inkább semmit nem enni (ami ugye minden csak nem egészséges), arra gondoltam, hogy nagyvonalakban összerakok magamnak egy menüt, pontosabban egy "kínálatot" :) Eközben viszont felmerült bennem, hogy nagyon sokat beszélünk arról, hogy mit lehet enni, de arról nem igazán, hogy mennyit. Van ebben valami korlát? Nyilván ésszerű határokon belül :) De pl egy brokkolikrémlevesből ha jól esik, megehetek egy nap bármennyit? Vagy a megengedett köretekből, mint barnarizs, bulgur, stb. Persze nem egyszerre "durranásig" :))
Sziasztok!
Az első szakaszban vagyok.
Szeretnék töltött karalábét csinálni.Mivel tudom helyettesíteni a húst?
Bele barna rizst gondoltam.Kívülről n.joghurtot majd tk.tönkölyliszttel sűrítem.
Holnapra halfilét szeretnék (csak picit eszek belőle).:D
Sütőben szeretném,de hogy????
Jajj de jó, hogy írtad!
Én még bele sem kezdtem, de már fenem a fogam rájuk :D
Második időszaktól:
Palacsintába töltött gyros
Az elkészített palacsintába töltjük a tzatziki saltát a gyros hússal, ehhez még lehet tenni zöldség karikákat (lila hagyma, paradicsom, uborka stb).
Palacsinta tészta
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
egy csipet só
ízlés szerint fahéj
és szóda 2 dl kb
Ebből 10 db palacsintát kapsz. Ha dupla adagot csinálsz elég hozzá 3 tojás.
Ha szójatejet használ valaki, akkor elég hozzá 1 tojás is. Dupla adagnál pedig 2 tojás.
Tzatziki saláta candidás módra
Hozzávalók:
1 uborka
2 dl natúr joghurt
fokhagyma
csipetnyi fehérbors
só
Elkészítés:Az uborkát lereszeljük, besózzuk, és félretesszük állni, míg levet enged. A joghurtot összekeverjük a sóval, zúzott fokhagymával, majd a kinyomkodott uborkát is hozzátesszük. Én egy kicsit át szoktam mosni ilyenkor az uborkát.
Kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Elkészítési idő:30 perc
Gyros hús
• 40 dkg csirkemell
• 15 dkg paradicsom
• 6 evőkanál olaj
• 4 gerezd fokhagyma
• 4 teáskanál gyros-fűszerkeverék (házilag készített)
• 1 teáskanál pirospaprika
• kakukkfű
• só
• bors
Az olajat a gyros-fűszerkeverékkel, a paprikával és a zúzott fokhagymával keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd. A húst csíkozd fel, és áztasd a pácba egy éjszakára. A serpenyőt forrósítsd fel olaj nélkül, és a húscsíkokat hirtelen süsd meg. Add hozzá a paradicsomot, és néhány percig süsd együtt, majd takard le, és még körülbelül 10 percet süsd. Töltsd a pitá
Gyros fűszerkeverék otthoni készítése
• Fél tk. egész bors
• Fél tk koriander mag
• 2 tk. szárított rozmaring
• 2 tk. szárított oregánó
• 1 tk. szárított gyömbér
• 2 tk fokhagyma granulátum (bio-boltokban kapható)
• 1 ek. vöröshagyma-por (bio-boltokban kapható)
• 2 tk. őrölt fahéj
• 1 csipet szárított citromhéj
A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem.
(Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszerkeveréket.)
Egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem, így három hónapig eláll.
Célszerű minden fűszert bio-boltban beszerezni. Lehetőleg, ellenőrzött bio-termékeket használjunk a fűszerkeverékünkhöz.
Szupi amit csinálsz, ez így jó. Natúr joghurt nincs szabályozva, ha jól esik szerintem ehetsz többet is egy nap. Azért is jó, mert segít helyreállítani a bélflórát. Szerintem 2 nyugodtan mehet.
Zabpehelyhez tehetsz napraforgó magot, szezánmagot, lenmagot, szárított csipkebogyót és már kész is a müzli.
A búzacsíra nem nyers? Én azt hittem, mert ha igen ezt eheted pl vajas kenyérhez.
A Mit főztél ma? receptek candidásoknak oldal nem olyan hosszú és rengeteg ötletet ad.
Nasinak ehetsz magvakat, kölesgolyót (lehet kapni olyasmi mint a kuki), pufasztott rizset.
Tudnátok segíteni,hogy az első időszakban miként lehet elkészíteni a kölest, hajdinát, búzacsírát, kuszkuszt, zabpelyhet?
Reggel nat.joghurtot ettem zabpehellyel,amit este beáztattam vízbe és tettem bele csipkebogyót.
Tízórai nyers répa.
Ebéd csirke mell csontból főtt leves.Csak a lét ettem főtt répával,karalábéval zöldséggel .A levesbetét kuszkusz volt,ami kifejezetten ízlett.
Ez így jó??????
Mennyi natúr joghurtot lehet enni 1 nap?
Hú irigyellek. Nekem az álmom, hogy tengerpart mellett éljek. Imádom a tengert. Ehet tenger gyümölcseit is, ha szereted (rák, kagyló stb).
Ezt inkább második időszaktól ajánlom elsősorban a nyírfacukor miatt.
Ír szódás kenyér candidásoknak
Hozzávalók:
25 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt
15 dkg zabliszt
1 kiskanál nyírfacukor
1 kiskanál só
1, 5 kiskanál sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kis pohár joghurt
5 dkg liga margarin vagy teavaj
szódavíz (én szénsavas ásványvizet raktam) Elkészítés:Minden hozzávalót összegyúrunk annyi szódavizet adva hozzá, hogy puha de nem folyós tésztát kapjunk. A tésztát lapított gömbbé formáljuk, lisztben kicsit meghempergetjük, a tetejét kereszt alakban bevágjuk és 200 C fokon kb 40 percig sütjük.
Én nem pihentettem a tésztát, egyből raktam a sütőbe.
Tanácsok:Szóda helyett szénsavas ásványvizet is lehet használni. A vajat én meg szoktam olvasztani, sokkal könnyebb belegyúrni a tésztába.
A szóda kb 1-1,5 dl.
A sütőbe célszerű egy lábosba vizet rakni, így még puhább a kenyér, mert a sütés közben ez párolog és gőzt képez.
Elkészítési idő:50 perc
Az Olajfa levél egy új, különleges hatású, természetes, növényi alapú étrendkiegészítő készítmény, amelyet, az Olea europaea válogatott leveleiből készítenek.
A készítmény igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén.
A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos gyomorfekélyes állapot megelőzésében és a kialakult betegség kezelésében is.
Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma - allergia gyógyításában.
Általános és természetes eredetű immunrendszer erősítő.
Az olajfa levél kivonat rendszeres szedése hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen ellenálló képességünk.
A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be.
Hát valószínű a Kálcium hiány miatt lehet. Koral Calciumot (ökonet) ajánlanám, illetve valamilyen izomlazító krémet.
Egyébként izomfájdalmat is tud tünetként produkálni a candidias.
A végbél körüli részt be lehet kenni ugyanúgy canesten krémmel, vagy meg lehet próbálni a grappe cseppel (vattára teszed és bekened), szerintem meg fogja oldani a helyzetet. Ügyes vagy. A zsömle receptet küld már át légyszi, megnézem hogy minden oké e benne, és ha igen fel tudod rakni a receptes oldalra.
Hát a párod "figyelmes" és "segítőkész" mit mondjak. De jól áltad a próbát. Ha már második időszakban leszel akkor tudsz fagyit csinálni is (natúr joghurt, pl szeder, néhány csepp stevia és beteszed a fagyra és kész a fagyi).
Az olajfa kapszula pontosan mire is jó? Immunerősítő? Biztosan írtad/írtátok már...
Izomfájdalomra Fastum gél? Én is küzdök vele, már évek óta... Próbáld meg finoman mozgatni, nyújtani - de csak ha nem húzódás, hanem inkább görcs. De a Fastum tényleg jó, úgy évente 2x én is ehhez folyamodok, amikor már nagyon nem bírom.
Érdekes, hogy mennyire hasonló problémáink vannak :)
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok