Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13656. t.ency (válaszként erre: 13627. - Gg_dori)
2011. jan. 6. 21:35

Köszi! Ma kicsit jobban voltam. Az olajfa kapszula csinál valamit, mert mindig mikor beveszem, utána 1-2 órával jön az émelygés. De ma már nem volt annyira vészes.

Most más problémával küzdök, nem tudom, ennek van-e köze a diétához. Iszonyatosan fáj a bal csuklyás izmom. Teljesen be van keményedve, már vagy 2 hete. Múlt hétvégén párom kimasszírozta belőle a görcsöt, pár napig jó is volt, de most már megint nagyon rossz. Tornázni is alig bírtam, annyira fáj. Eddig még soha nem volt ilyenem.:S

13655. gg_dori (válaszként erre: 13654. - Agnesung)
2011. jan. 6. 20:21

A diéta mellett mit használsz, milyen gombaölőt, stb? Ha jól emlékszem, írtad, hogy nem Magyarországon élsz és nehezen sikerül beszerezni a dolgokat, végül minden meglett?

Kitartás Neked is! :)

13654. agnesung
2011. jan. 6. 19:21

Sziasztok! 3. napi szigoru kandidadietam napjan vagyok.Masodjara kellett elkezdenem mert eloszor meg ettem narancsot es utana ujra kezdtem mert olvastam hogy az elso 3 hetben azt sem lehet. Nagyon elszant vagyok, rogton eszrevettem a valtozasokat, gyors fogyas, laposabb has kevesebb puffadas, a zold tea utan nyomas a wc! Nagyon tisztit regebben nem volt igy lehet hogy a zoldsegeket hamar kipuculja. A vegbel kornyegen eros csipo ego erzesem van sajnos, de nem mindig.

Csinaltam kandida zsomleket nagyon fincsi lenmaggal az emberem is csipegi ma fagylaltot hozott nekem ajandekba! Amikor meglattam majdnem elajultam mondtam neki hogy edd meg te mert egy evig biztos nem fogok edesseget enni. Erre nevetni kezdett hiszi azt a piszi. Meg egy dietat sem tudtam vegig csinalni de meg kell hogy gyogyuljak mert kisbabat szeretnek! Hajra! Sok szerencset mindenkinek! En mar mindenfajta gyogyszert kiprobaltam regen de mindig visszatert a bestia es mindig erosebben ez az utolso eselyem.

13653. Veronika27 (válaszként erre: 13647. - Warj)
2011. jan. 6. 17:47

Priviben megírom.

Nem baj, ha csak holnap küldöd, még csak infókat gyűjtök.

13652. Veronika27 (válaszként erre: 13646. - Warj)
2011. jan. 6. 17:46

Nincs.

Az összetevői: tőzegáfonya kivonat, aszkorbinsav, probiotikumok (L.acidophilus, B. bifidum, S.thermophilus), magnézium-sztearát, monokalcium-foszfát, szilícium-dioxid, mikrokristályos cellulóz, hidroxi-propil-metil-cellulóz.

13651. Mariannka80 (válaszként erre: 13649. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 17:21
Átjött az üzid,köszönöm!:)
13650. Mariannka80 (válaszként erre: 13645. - Warj)
2011. jan. 6. 16:06

Köszönöm!:)

Először én is féregre gondoltam,de nem mozgott:)És nem hosszúkás alakja volt,hanem olyan szabálytalan.

Majd figyelek!:D

13649. Mariannka80 (válaszként erre: 13644. - Warj)
2011. jan. 6. 16:03

Sajnos az üzit nem kaptam meg.............

Inkább ide küld czinege.ferencne kukac freemail.hu

Várom és köszönöm!

13648. warj
2011. jan. 6. 15:17

Lányok az adatlapomon találtok kenyér receptet, a kezdők hagyják ki a nyírfacukrot.

Receptes oldal: kérem mielőtt valamilyen receptet feltöltenétek írjátok meg priviben, átnézem, hogy ha kell korrigálom. Hogy tényleg olyanok kerüljenek fel, ami ehető. A receptes oldalon érdemes a környező hozzászólást elolvasni, mert abban lehet van javítás a receptet illetően vagy akár tiltás is.

Még én is töltöttem fel régen olyan receptet, amiben volt nem a diétába illő alapanyag, de még én is kezdő voltam, és akkor még senki nem ellenőrizte le a felkerülő recepteket.

13647. warj (válaszként erre: 13641. - Veronika27)
2011. jan. 6. 15:14
Mit főztél ma? receptek candidásoknak sok ötletet tudsz innen meríteni. Ha van e-mail címed küldök neked anyagokat, ha nincs akkor dobd át priviben, de sajni már csak holnap leszek, fél négykor lépek a fiam szülői értekezletére.
13646. warj (válaszként erre: 13640. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 15:12
eben az áfonya kapszulában nincs cukor?
13645. warj (válaszként erre: 13639. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 15:11

A köles, hajdina búzacsira (és minden csira nagyon egészséges), kuszkusz és zabpehely mind ehető már az első időszaktól.

Répa: ehető, sőt ha valaki édességet kíván, szoktuk ajánlani, hogy rágjon répát mert édes az íze.

Részvétem a kisfiad miatt, átérzem mint testvér, a bátyám 18 évesen halt meg, anyukám még így több mint 20 év után sem tudta igazán feldolgozni. Nem igazán tudom, hogy mit lehet az ideg ellen tenni ilyenkor, nagyon nehéz. Próbálj kapaszkodni a szeretteidre, békére lelni.

A fehér izék: kicsit jobban meg kell nézni ha mozog, akkor lehet féreg (az egyik lánynak pl ilyen volt, így derült, ki hogy a panaszokat nem a candida okozza). De általában az elhalt gomba telepekre utal.

13644. warj (válaszként erre: 13638. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 15:03
Igazán nincs mit, e-mailt is küldtem neked, az előbb. Lesz mit olvasni, de rengeteg segítséget fog jelenteni.
13643. Mariannka80 (válaszként erre: 13642. - Veronika27)
2011. jan. 6. 15:01
Lehet kipróbálom!:)
13642. Veronika27 (válaszként erre: 13640. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 14:33

Én szedtem kúraszerűen, 3 hónapig, ahogy írták. Majdnem két éve, hogy nem jött elő azóta, pedig előtte évi 4-5 alkalommal is előfordult :S

Rendszeresen már nem szedem, csak alkalmanként. Így nem hinném, hogy az a havi 3-4 szem annyira savasítana.

13641. Veronika27 (válaszként erre: 13637. - Warj)
2011. jan. 6. 14:31

Igen, mostmár tudom:)

Vettem barnarizst és teljes kiőrlésű lisztet is. Ma már abból sütök. Bár még nem kezdtem el a diétát, de jobb rákészülni:)

Warj, esetleg neked nincs valami összeállított értended, vagy hogy mit szabad, mit nem, amit e-mailben el tudnál küldeni? Vagy linket adni?

13640. Mariannka80 (válaszként erre: 13631. - Veronika27)
2011. jan. 6. 14:28

Már gondolkodtam az áfonyakapszulán,de valahol azt olvastam,hogy savasít.

Amúgy a fehérvérsejt számom csak 3,16,így rám férne egy kis immun erősítés.:)

2011. jan. 6. 14:27

Vettem a bio boltban kölest,hajdinát,búzacsírát,kuszkuszt,zabpelyhet.Ezek mind ehetőek már most is?

Ja és répát lehet enni?

Olvastam,hogy a stressz is nagyban befolyásolja a dolgot.Ez ellen mit lehet tenni?????????

3 éve meghalt a kisfiam és azóta az életem része az ideg.........

Más!

Tapasztaltatok olyan,hogy a székletben olyan fehér valamik vannak,mint a kavics?Már bocs,de nem tudom máshogy leírni.....:(

Köszönöm,ha időd szakítatok rám!

13638. Mariannka80 (válaszként erre: 13635. - Warj)
2011. jan. 6. 14:22
Köszönöm a válaszod!:)Igazán nagyon sokat segít ez nekem,hogy látom nem vagyok egyedül.
13637. warj (válaszként erre: 13632. - Veronika27)
2011. jan. 6. 14:13
De csak az első 3 hétben kell mellőzni a tojást :-))))))
13636. warj (válaszként erre: 13630. - Becse22)
2011. jan. 6. 14:12
A hajdina ehető első időszaktól kezdve, úgyhogy eheted ha szereted.
13635. warj (válaszként erre: 13628. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 14:12

Üdv a fórumon.

Második időszaktól ehető : tojás, fehér hús, feta, mozzorella, túró, gyümölcsök, babfélék.

Első időszakban: durum tészta heti 1 alkalommal, a megengedett köretek (barna rizs, hántolt árpa, köles, kusz-kusz, bulgur stb) mind ehető, a zöldségek.

Kukorica és származékai TILOS az egész diéta alatt (kivéve a lisztérzékeny candidásokat).

A jégsaláta is ehető kérdés, hogy mennyi a méreg benne ilyenkor télen.

Édesítők: a xilit és a nyírfacukor tulajdonképpen ugyanaz, bármelyik ehető. Első időszakban nem szoktuk ajánlani, mert enélkül is nagyon kívánja a beteg az édeset (candida szempontjából nincs jelentősége, ez pusztán biológiai folyamat, a szervezetet arra kényszerítjük, hogy ne kívánja az édeset, ezt úgy érjük el, hogy nem eszünk édeset). Ízre, nekem a stevia cseppel semmi bajom nem volt, de a lányok sokan inkább a nyírfacukrot használják. Szerintem anyagilag a stevia kedvezőbb. Próbáld ki mind a kettőt, és meglátod neked melyik jön be.

Anti-candida tea: anno a fiam ivott ilyet, lehet inni és jók is ezek a termékek, de önmagukban kevesek.

Gyerekek: nem ártasz nekik egyáltalán vele, sőt az egészségesebb életre neveled őket. Ha a gyerek egy gyümölcsöt választ egy szelet csoki helyett azzal soha nincs baj. Ha több zöldséget eszik mint húst azzal sincs gond. Ha teljes kiőrlésű dolgokat is eszik, még több vitamint és ásványi anyagot kap a szervezete, természetes formában.

13634. warj (válaszként erre: 13625. - T.ency)
2011. jan. 6. 14:00
engem igen, mert legközelebb tudni fogom a választ, ha valaki kérdezi.
13633. warj (válaszként erre: 13626. - Gg_dori)
2011. jan. 6. 14:00
Hát nem tudom, nyilván ha vissza térsz a régi étrendre, akkor a súlyod is vissza fog állni idővel. De ha alapjában tartod az új étrendet a diéta után is, akkor nem hiszem, hogy drasztikus hízás lehetne. Nyilván a diéta után is kerülendő a cukor, ugyanúgy fogyasztani kell teljes kiőrlésű dolgokat, a zöldségeket kell előnyben részesíteni, alapjában véve, mondhatjuk, hogy teljes életmód váltás szükséges. Természetesen ha már gyógyult vagy és nem diétázol, akkor majd ehetsz olyanokat is, amit most nem. De nem szabad visszatérni a régi rossz táplálkozási szokáshoz. Ha ez meglesz, akkor szerintem a súlyod nem fog változni, max néhány kilóval, de nem drasztikus 10-20 kg-kal.
13632. Veronika27 (válaszként erre: 13628. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 13:07

Bevallom, a tojással gondban vagyok, mert a candida tablettás dobozon az van, hogy lehet enni, de aztán megtudtam, hogy mégsem...

A többire nem tudok mit mondani, én is kezdő vagyok még.

13631. Veronika27 (válaszként erre: 13623. - Mariannka80)
2011. jan. 6. 13:04

Szia! Szedjél Bio Cran áfonyakapszulát, tele van probiotikummal és C vitamin is van benne.

Engem ez tett helyre, mikor állandóan hólyaghurutom volt.

13630. becse22
2011. jan. 6. 13:02
Valahol olvastam,hogy a hajdina evése tilos?Szerintetek??
13629. becse22 (válaszként erre: 13626. - Gg_dori)
2011. jan. 6. 11:36
Szerintem a plussz kg nem mennek fel egyik napról a másikra !!Ha huzamos ideig rettenetes mennyiségű kalóriadús ételt eszel,igen!Az én horm.házt. is fel volt borulva egy időben,de állítom,ha nem eszem annyit,biztos nem híztam volna olyan sokat!!Ez sajnos rég volt,most szívesen híznék 10kg-ot!!
2011. jan. 6. 11:02

Sziasztok!

Lenne egy pár kérdésem.:)Megköszönöm,ha válaszoltok.:D

1.Az első időben lehet-e enni tojást?

2.Sehol nem olvastam,hogy lehet-e enni jégsalátát.

3.Személyes tapasztalatok az édesítésről.A helyi bio boltban találtam Xilitet,Stevia tablettát,Nyírfacukrot.Melyiknek van elfogadható íze?

4.Van tapasztalatotok az Anti-Candida teáról?

5.Ugye nem árt,ha időnként a gyerekek is ilyen kajákat esznek?12 és 1,5 évesek.

13627. gg_dori (válaszként erre: 13606. - T.ency)
2011. jan. 6. 09:35
Remélem, ma már jobb. Kitartás, gondolok Rád sokat! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook