Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

13716. b51e6674ac (válaszként erre: 13710. - Zsuko84)
2011. jan. 9. 12:25

Én is néhány napja kezdtem a Candida diétát és borzasztóan néz ki a bőröm. Ez igazából jó jel, mert arra utal, hogy beindult a szervezet méregtelenítése. Emiatt ne aggódj hamarosan el fog múlni.

Nekem kötelező csinálni, mert nagyon-nagyon elszaporodtak a gombák bennem. Már odaáig fajult a helyzet, hogy laktóz-és lisztérzékeny is lettem. Évekig jártam egyik orvostól a másikig, a tüneteim egyre fokozódtak, de megoldást nem találtak. Bízom benne, hogy ez a diéta helyreállítja a pocakomban a rendet és elmúlik a hajhullásom is.

Én azokat eszem, amiket itt a fórumon korábban megbeszéltek, hogy ehető. Az orvosom többet engedett ezeknél, de rájöttem, hogy túrót és tejet nagyon nem szabad ennem (főleg nem az első szakaszban), mert fájt tőlük a pocim. Így jöttek az ünnepek és most előről kezdtem mindent.

Nystatint szedek 2x1-et, grapefruit cseppeket 2x15-öt és Protexint.

A halott gombák kisöprésére nekem azt mondta az orvosom, hogy heti 1x végezzek hashajtást keserűsós vízzel. Azonban akár mennyi keserűsós vizet is megihatok, egy cseppet se hajt meg. Most az találtam ki, hogy elkezdem a fórumon már sokszor említett Colon Cleanse béltisztítót. Szerintetek ez hatásosabb lesz, mint a keserűsós víz?

13715. t.ency (válaszként erre: 13710. - Zsuko84)
2011. jan. 9. 12:24

Szia!

Az ír szódás kenyér nekem is 1 órán keresztül sült. Talán más a sütőnk, és azért nem egyforma a sütési idő.

13714. t.ency (válaszként erre: 13707. - Warj)
2011. jan. 9. 12:21
Már elolvasta. :(
13713. t.ency (válaszként erre: 13701. - Warj)
2011. jan. 9. 12:20
Megkérdeztem Zsut, és szerinte sem lehet jázminrizst enni. "Gratulálok" a bioboltos néninek! :S
13712. warj (válaszként erre: 13710. - Zsuko84)
2011. jan. 9. 11:20

Hát ki kell tapasztalni, nekem villanysütőm van, ebben 200 Fokon 40 percig kellett sütni. Fogpiszkálóval szúrd meg és ezzel tudod ellenőrizni hogy átsült e. Lehet, hogy más sütőben tovább kell sütni.

Én tettem egy lábasban kb 2 dl vizet a sütőbe, ez párolog a sütés közben, puhább lesz a kenyér.

A pattanásokra és a zsíros hajra: esetleg ha több olvajos magvat eszel (pl napra) ettől előfordulhat.

13711. gg_dori (válaszként erre: 13710. - Zsuko84)
2011. jan. 9. 11:08

Szia! A haj zsírosodásával kapcsolatban nekem nem tűnt fel ilyesmi (viszont korpás volt, amit grape cseppel igyekszem a mai napig is orvosolni és ez segít), de az arcom nekem is csúnya volt, 1-2 hét után. Valószínűleg itt is próbál tisztulni a szervezet. Mostanra az arcom minden eddiginél szebb, nem azt mondom, hogy tökéletesen tiszta, de sokkal kevesebb problémám van vele, mint korábban.

Az ír szódás kenyeret én még nem próbáltam, de amit én szoktam tk tönkölylisztből csinálni, annál ezt úgy oldottam meg, hogy nem egészben sütöttem meg, hanem aprócska kis zsemléket csináltam belőle. Így biztos átsül. De talán warjnak lesz más tippe is :)

13710. zsuko84
2011. jan. 9. 10:58

Sziasztok! Én még nyáron jártam ezen a fórumon. Akkor csináltattam egy vérvételt, de kiderült, hogy nem vagyok és nem voltam candidás. Viszont elég nagy rá az esélyem, hogy majd később az leszek, ha ezt az életmódot folytatom, ezért most január elejétől elkezdtem egy diétát. Nem pontosan olyan, mint a candida diéta, de arra alapoztam, csak én kihagyom a gombaölő szakaszt, mert ha nem vagyok candidás, akkor ezzel a gombaöléssel nem akarok esetlegesen ártani magamnak (mert ugye ez rosszul is elsülhet, ha nem jól csinálom). De enni azokat eszem, amiket egy candidásnak lehet, tehát nincs élesztő, cukor stb., és ráálltam a teljes kiőrlésű dolgokra, zöldségekre stb. Ja, és már most vannak pozitív tapasztalataim, pedig csak 1 hete kezdtem. Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy volt más is aki azt tapasztalta, hogy kipattogzott az arcbőre, meg a haja jobban zsírosodott először? Én most úgy érzem magam, mint egy tinilány, 16 évesen nem volt ennyi pattanásom, és a hajam.......

A másik kérdés Warjnak szól. A Te féle (ír szódás) kenyeret sütöm, de a 40 perc nekem nem elég sütésre, mert nyers marad, mit rontottam el?

Előre is köszi a válaszokat.

13709. warj (válaszként erre: 13694. - Life14)
2011. jan. 9. 08:47
Én hús helyett húst tettem (csak csirkemellet) és barnarizst a rizs helyett.
13708. warj (válaszként erre: 13692. - Namari)
2011. jan. 9. 08:46

Hát a fogamzásgátló és a régi életmódra való visszatérés okozhatja, hogy újra candidás vagy (vagy legalább is nagyon valószínű). Lehet kapni intim candida tesztet a hüvelyi candida kimutatására kb 3000 Ft gyógyszertárban vehető.

Nagyon nagyon finom ételeket lehet enni csak másképp kell elkészíteni, nem fog a párod éhezni, de ezt neked kell irányítani.

13707. warj (válaszként erre: 13691. - T.ency)
2011. jan. 9. 08:44
A pároddal olvastasd el az anyagokat amit küldtem anno, és ha szeret végig csinálja a diétát. Ja és mutasd meg neki pl a palacsintába töltött gyros receptet. Ezek inspirállóan hatnak.
13706. warj (válaszként erre: 13690. - Namari)
2011. jan. 9. 08:42
Olvass vissza néhány oldalt, az egyik lány írta hogy ezüstkolloidos vízzel (ha jól emlékszem 1 liter vízhez kell 2-3 kanál ezüstkolloid) amibe néhány csepp grappet is tett irrigált, és az első irrigáció után azt mondta, totál normál folyása lett.
13705. warj (válaszként erre: 13690. - Namari)
2011. jan. 9. 08:40
szia, csak sejteni lehet, hogy a problémád nőgyógyászati jellegű, de nem egyértelmű. Ha mégis az, akkor a párod is kell, hogy kezelje magát, mert sex közben visszaadhatja, nem fertőzésről van szó, csak egyszerűen áthelyezi a hüvelybe a gombákat az ő nemiszervével. És ezt hívják pinpong effektusnak.
13704. warj (válaszként erre: 13689. - Namari)
2011. jan. 9. 08:37

Lehet kapni cukormentes rizstejet. A lekvár meg nagyon haladó candidásoknak lehet csak.

Egyébként mi a növényi tejeket kihagytuk, nagyon édes íze volt pl a rizstejnek, és a megvett 1 liter kínlódva fogyott el. A fiam egy decit nem ivott meg belőle. És ráadásul nagyon drága.

13703. warj (válaszként erre: 13688. - T.ency)
2011. jan. 9. 08:34
Nagyon helyes, többször de kevesebbet!
13702. warj (válaszként erre: 13687. - T.ency)
2011. jan. 9. 08:34
Szerintem tisztított vízre gondolnak, mert ebben már nincs baci, klór stb. Víztisztítóval lehet megoldani. De nekem nem volt még nőgyogyis problémán reméljük olyanok is válaszolnak, akik használják az irrigálást.
13701. warj (válaszként erre: 13686. - T.ency)
2011. jan. 9. 08:33
Őszinte leszek nem igazán tudom próbáltam a neten utánna nézni, de kép alapján nekem fehér rizsnek tűnik, a leírásban pedig nem volt benne hogy hántolatlan rizs lenne. Szóval én mindig azt vallom, hogy amiben bizonytalanok vagyunk azt inkább hagyjuk. Én ezen elv alapján nem venném meg, de ha valaki konkrétan tudja, hogy ehető e írja meg nekünk.
13700. warj (válaszként erre: 13685. - Mariannka80)
2011. jan. 9. 08:18
Bioboltban lehet kapni búzacsirát, retekcsirát stb, (többféle csira is létezik), ez tulajdonképpen a kicsiráztatott növény nálunk Debrecenben kb 4-500 Ft egy doboz (egyébként a Tescoban is láttam már). Ezek nagyon egészségesek, és lehet enni bármihez ami jól esik. Tele van vitaminnal, garantáltan nem vegyszerezett (mint a zöldségesnél vett dolgok). Próbáld ki.
13699. warj (válaszként erre: 13684. - Gg_dori)
2011. jan. 9. 08:15

Tulajdonképpen én azt mondom, hogy amennyi jólesik. Legalább is mi így csináltuk. Próbáltunk mindenből keveset készíteni és többfélét egy nap, hogy ne legyen egyhangú, de ha 2 tányér leves esett jól a gyereknek akkor kettővel evett. Arra azért ugye vigyázni kell, hogy a szénhidtár mennyiség mennyi, de én soha nem méregettem, inkább az ételtársításra kell odafigyelni.

A menűt meg is kell tervezni, előre 2-3 napra, hogy mit fogsz főzni. Az hogy nem eszel tényleg nem jó, azért ha lehet 2 órát hagyjál ki étkezések között, hogy a gyomor tudjon dolgozni (emészteni és pihzni). Ebben a diétában szerintem az a legnehezebb kitalálni, hogy mit csináljon az ember.

13698. warj (válaszként erre: 13683. - Agnesung)
2011. jan. 9. 08:09
A cancell Ökonetes termék. A nystatin is hatásos, a fiam is ezt szedte. Valószínű a gombák tiltakoznak a pusztítás ellen.
13697. warj (válaszként erre: 13681. - Mariannka80)
2011. jan. 9. 08:07
Lányok ezeket a receptes oldalon kéne megbeszélni ha nem gond.
13696. warj (válaszként erre: 13678. - Becse22)
2011. jan. 9. 08:06
Örülök, ha tetszik csak el ne felejsd, hogy sok új dolog lesz benne, tehát mind meg kell majd szokni (pl tojás, hús, maga a palacsinta)
13695. warj (válaszként erre: 13677. - Becse22)
2011. jan. 9. 08:05

Nem 2 hétig ajánlom, ez mindig attól függ mennyire van a gomba elszaporodva. Nekünk először egy dobozzal kellett beszedni, majd 3 dobozzal. (ez több mnt egy hónap). Ezt mindig a doki dönti el, hogy meddig kell szedned. De ha nincs orvosi segítséged, akkor a tisztítási szakaszban javasolt szedni (ez maximum 3-4 hét).

Fokhagymát (mi nem a tablettát szedtük, hanem a fokhagymát napi 1 gerezdet) és tulajdonképpen az egész diéta alatt. De ha 1-2 nap kimarad akkor ebből nincs gond. Grappet mi egy üveggel szedtünk be, illetve alkalmanként (puffadás, torokfájás stb a mai napig használjuk).

Szóval ha a doki így írta fel neked, akkor így kell beszedni. Mi itt csak általános dolgokat írunk le, de nem vagyunk orvosok, ő látja a leleteid, a panaszaid, ő ismeri a gyógyszer összetételét, hatékonyságát.

13694. life14 (válaszként erre: 13681. - Mariannka80)
2011. jan. 8. 23:28
Szia.En a toltott káposztába a hus helyett kolest tettem.
13693. t.ency (válaszként erre: 13692. - Namari)
2011. jan. 8. 20:57
És neked hogy derült ki? Kimondottan candida tesztből vagy a nődoki mondta?
13692. Namari (válaszként erre: 13691. - T.ency)
2011. jan. 8. 19:24
Egyszer voltam Candidás és most sajnos gyanús, hogy visszajött. Körülbelül félév volt, mire helyre jöttem, utána fokozatosan kellett visszaszokni a rendes kajára, de persze óvatosan, viszont a szervezetem nagyon rosszul bírta. Ha jól emlékszem úgy március-áprilisban derült ki, aztán április végére jutott el hozzám, hogy létezik diéta, de sajnos a sok téves info miatt a rendes diétát májusban tudtam elkezdeni és szeptember végén már egészséges voltam. Október végén elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Kérdeztem a dokit, hogy azt hallottam nem jó excandidásoknak, azt mondta, hogy ne törődjek vele, mert "bármitől kialakulhat". Decemberben sajnos viszont nem nagyon fogtam magam vissza az ételekben magam. Szóval valószínűleg a kettő összejátszik. Bár nagyon bízom benne, hogy hátha valami kósza gomba és nem candida, mert hogy nekem végig kéne csinálnom az egy dolog, de nagyon féltem a barátom. Nem szeretném ha egész életében ezentúl miattam kéne ettől szenvednie, nagyon szeret enni. És még csak pár hónapja vagyunk együtt.
13691. t.ency (válaszként erre: 13690. - Namari)
2011. jan. 8. 17:52

Igen, alapból van a szervezetben. A lényeg, hogy a normális szinten legyenek. Tehát nem kiirtani kell őket, csak visszaszorítani. Ha a barátod is fertőzött, akkor sajnos neki is végig kéne csinálni, mert különben mindig vissza fog fertőzni.

Én is ezzel a problémával küzdök most épp. Párom nem akarja végigcsinálni, én meg félek, hogy így csak feleslegesen szenvedem végig a diétát. :S

Ha jól sejtem, neked is nőgyógyászati gondjaid vannak. Te mennyi idő alatt gyógyultál meg legutóbb?

13690. Namari
2011. jan. 8. 15:59

Viszont lenne egy kérdésem. Én pár hónapja a diétával kijöttem a candidából, csak most valami megint nem stimmel és frászt kaptam. A tünetek egy része elég erősen visszatért. Próbáltam rájönni, hogy a candidán kívűl van más betegség, aminek hasonlóak a tünetei? Meg azt nem értem, hogy ugye a candida benne van a szervezetben és ha túlsúlyban van akkor jönnek a bajok. De akkor ez a fertőzés dolog ez, hogy megy? Hirtelen az ember párjában is megszaporodnak? Ezt nem nagyon értem. Tud valaki mondani valamit erről?

Nagyon meg vagyok ijedve, mert ha nekem kell mégegyszer az egészet előlről kezdeni az hagyján, de a barátomnak is végig kell mennie ezen ha arról van szó? Nagyon el vagyok keseredve. Most 2-3 napja jött elő ez az egész és csak csütörtökön tudok elmenni dokihoz, de addig megőrülök!!!

13689. Namari
2011. jan. 8. 15:52

Sziasztok!

Ha jól tudom elvileg úgy szól a fáma, hogy rizstejet lehet inni illetve lehet olyan lekvárt enni, amihez nincs hozzadott cukor. Ezzel kapcsolatban van egy rosszhírem: rizstejben van cukor. A lekvárban igaz, hogy nincsen cukor, de szőlőlével édesítik, vagyis azzal is jobb csínyán bánni!

13688. t.ency (válaszként erre: 13684. - Gg_dori)
2011. jan. 8. 13:08
Én úgy szoktam, hogy amikor már érzem, hogy jóllaktam, de még az íze miatt kívánnám a kaját, akkor inkább félreteszem. Így kb. 3-4 óra múlva leszek újra éhes, és akkor megint eszek belőle egy kb. ugyanakora adagot. De volt már itt olyan is, aki azt írta, hogy 2 óránként evett (sajnos nem emlékszem, hogy ki volt az). Szerintem annyi a lényeg, hogy ne terheld túl a gyomrot, hanem inkább többször "adj neki" kis adagokat.
13687. t.ency
2011. jan. 8. 13:04
Másik kérdésem: irrigáláshoz a tiszta víz mit jelent? Sima csapvíz nem jó?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook