Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

14556. hati42
2011. márc. 4. 17:16
lenne egy olyan kérdésem, hogy igazából kenyeret bármilyen tk lisztből lehet sütni? szóval az állagán meg az izén sokat változtat ha mondjuk zabpehelylisztet használok tönköly helyett, vagy esetleg grahamlisztet?
14555. warj
2011. márc. 4. 13:09

Itt talán elolvassátok, ezért bemásoltam nektek a 14545-ös beszólásomnál talált internetes utalást. (ott a szervezet minden területére ilyen részletesen le van írva minden)

CANDIDA GOMBA / Candida betegség és a szexuális problémák összefüggései

CANDIDA GOMBA / Nemi szervek Candida gomba általi fertőzése, és bioenergetikai vonatkozásai:

Ha nincs is jellemzően vaginális (hüvely tájéki), vagy pénisz tájékon jelentkező tünet, a Candida gomba betegségben (Candidiázis) gyakran fellép kísérő tünetként, a különböző mérvű és jellegű szexuális probléma. Nők esetében a hüvely szárazsága, gyakorta a közösülés során fellépő fájdalom, illetve a szexuális késztetés hiánya, és az örömtelen részvétel okozza a legtöbb panaszt. Kifejezett vaginális (hüvelyi) Candida gomba fertőzöttség esetén alhasi fájdalom és érzékenység, erős viszketés és csípő érzet, a fehér, túrós jellegű hüvelyi váladékozás a jellemző, melyhez gyakran társul a húgycső és a húgyhólyag gyulladása, amik vizelési panaszokat okoznak.

Férfiak esetében a Candida gomba fertőzése esetén piros kiütések jelentkezhetnek a péniszen, illetve a vizelés lehet fájdalmas és csípő érzetet okozhat, de az is előfordulhat férfiak esetében, hogy nem okoz kifejezett nemi szervi panaszokat a Candida gomba általi fertőzés (látens, azaz megbúvó Candida gomba fertőzés). Nagy százalékban a részleges (csökkent libidó) vagy teljes impotencia az, amely a legtöbb panaszt okozza. Gyakori a részleges, vagy teljes szexuális késztetés hiánya is, mely a továbbiakban fokozza a lelki és idegrendszeri megterhelést.

Candida gomba infekció során a Candia gomba toxinja az idegrendszert és a hormonokat termelő szerveket is mérgezhetii, következményesen jelentkezhet a stressz, a depresszió, depresszív lelki állapot, az alvási nehézségek, a lehangoltság és az indokolatlan félelemérzet, fáradékonyság.

Candida gomba általi fertőzöttség esetén a szervezet tartalék energiakészletét is igénybe veszi (ill. felhasználja) a gyógyuláshoz, így az igazság az, hogy úgy érzi a beteg, nemcsak kedve, de energiája sincs a szexuális együttléthez (mint Bioenergetikus Candida - szakértő természetgyógyász tudom, hogy jól érzékeli ezt az energiahiányt a Candida -beteg, mert ez így is van). Mindez együttesen kialakít az egyénben egy „circulus vitiosus”-t, azaz önmagába visszatérő "ördögi kört", melyet súlyosbít az a tény, hogy gyakran nem kellően tisztázott az (Candida gomba) eredete a fennálló panaszoknak. Ez a lelki megterhelés olyan szintet is elérhet, hogy nemcsak önmaga ellen fordulhat az egyén (önvád, lelkiismeret furdalás), hanem idővel egy ún. védekező agressziót (elutasítás, érzelmi elfordulás) is alkalmazhat partnerével szemben.

Az energetikai rendszer teljes felborulása miatt a szervezet az öngyógyító folyamat során energiatartalékait ( bioenergetika - energia felvételi tényezők, tápanyagok energiaértékei, kalória) egyrészt a Candida gomba fertőzés leküzdésére, és az energetikai egyensúly visszaállítására, másrészt az életfontosságú szervek ellátására fordítja, illetve összpontosítja. Ez esetben a szaporodást szolgáló hormonális rendszer és szervek (méh, petefészkek, herék, prosztata) másodlagos prioritást élveznek a szervezet részéről, azaz ez a (szexuális inaktivitás) tünetcsoport a szervezet "védelmi" mechanizmusának is tekinthető. A szexuális késztetés hiánya és egyéb panaszokon túlmenően menstruációs zavarok és megtermékenyülési, illetve megtermékenyítési nehézségek is felléphetnek, illetve férfiak esetében gyakori a prosztata gyulladása a Candida gomba túlsúlya során.

CANDIDA GOMBA / Nemi szervek Candida gomba fertőzés elleni energetikai - kezelése és utókezelése:

Candida gomba fertőzöttség helyéből, gyakoriságából és jellegéből adódóan, helyi és általános Candida gomba elleni kezelés is indokolt (főleg makacs, illetve visszatérő helyi Candida gomba fertőzés esetén, amikor is nagy valószínűséggel a vastagbélrendszer bélflórájának a felborulása, a Candida gomba túlsúlya tartja fenn a fertőzéses állapotot). Nagyon fontos, hogy Candida gomba fertőzés esetén mind a két félnek részesülnie kell a Candida gomba elleni kezelésben, már csak a Candida gomba visszafertőződés megakadályozása miatt is. Abban az esetben, ha gyakori a visszatérő (nem specifikusan Candida gomba okozta) hüvelygyulladás vagy kényelmetlen helyi-hüvelyi érzet, akkor is szükséges a férfi partner vizsgálata is, mert lehet, hogy egy (esetleg más) fertőzéses eredetű prosztatagyulladás tartja fenn az állapotot.

Előfordulhat, hogy még nem kifejezettek a prosztatagyulladásra utaló tünetek (csak pl. gyakori a húgyúti felfázás), mégis zajlik a fertőzéses állapot, létrehozva a folyamatos oda-vissza történő gyulladásos állapotokat és esetleg a reflux VUR betegséget. Prosztatagyulladást nem csak a Candida gomba és egyéb fertőzések okozhatnak, hanem lehet hormonális és stressz eredetű is. Férfiak esetében ajánlott az együttlétek után mindig vizelni, ezáltal is mintegy "kimosva" az esetlegesen bejutott kórokozókat.

Abban az esetben, ha hüvely, illetve pénisz tájéki Candida gomba általi tünetek először jelentkeznek és a megfelelő terápiával megszűnik a Candida gomba fertőzés, majd kiújulás jön létre, mindenképpen javasolt egy teljeskörű Candida Teszt vizsgálat, állapotfelmérés is. A helyi tüneteken kívül, ekkor már a Candida gomba más szerveket is mérgezhet, általános immungyengeséget és allergiakészségre való hajlamot is okozva.

Minden a normálistól eltérő hüvelyi folyás (vagy péniszen jelentkező tünetek- vizelési nehézségek) esetén pontosan diagnosztizálni kell az alap-okot! A váladék mennyiségét, jellegét és a hüvelyfal érzékenységét a Candida gomba és egyéb fertőzéseken kívül megváltoztathatja pl. a lelki - idegi állapot (stressz), a folyamatos szellemi és fizikai túlterheltség, a terhesség, a fogamzásgátlók szedésének elkezdése vagy abbahagyása, egyéb gyógyszerek, de még a partnerváltás is. Ezért minden gomba okozta "gondolt" tünet esetén nem szabad azonnal speciális Candida gomba elleni kezelést alkalmazni, mert lehet nincs is szükség rá, illetve más jellegű is lehet a fertőzés (pl. bakteriális, vírusos, és akkor a célzott Candida kezelés csak súlyosbítja a fertőzéses állapotot, vagy pl. a partner prosztatagyulladása, stb.).

Célszerű kenet vizsgálatot végeztetni, mely pontos diagnosztizálást ad, vagy ha valaki nem szándékozik kivizsgáltatni magát (még kenetvétel szintjén sem), akkor legalább egy Intim Candida Gyorstesztet végezni (Candida Albicans gomba, Candida Glabrata gomba, Candida Tropicalis gomba azonnali kimutatására szolgál, gyógyszertárakban kapható).

Rövid időn belül visszatérő panaszok esetén ugyanazon, gyakran használt Candida gomba elleni hüvelykúpok és kenőcsök veszíthetnek hatékonyságukból, csakúgy, mint az antibiotikumok esetében. A Candida gomba is "immunissá", rezisztenssé válhat a készítménnyel, ill. annak hatóanyagával szemben. Újbóli kenet vizsgálat nélkül már csak azért sem célszerű "látatlanul" Candida gomba elleni kezelést folytatni, mert lehet már csak a hüvelyflórát visszaállító ill. tisztító kezelésre van szükség, vagy esetleg a viszkető és irrittáló tüneteket már nem is a Candida gomba, hanem más tényező okozza (pl. kondom gumi okozta allergiás reakció, vagy az általános szappan!). Nagyon fontos, hogy a Candida kezelés - gyógyulás után is történjék célzott vizsgálat, illetve újbóli hüvelykenet-mintavétel, mivel biztosan kell tudni, hogy nem maradt-e annyi csíraszámban még "maradék" Candida gomba, ami visszafertőződést okozhat!

CANDIDA GOMBA / Candida gomba fertőzés higiéniai vonatkozásai:

Higiéniai szempontok Candida gomba fertőzés esetén:

Körültekintően kell a higiéniai viszonyokat figyelembe venni és alkalmazni! Ajánlott a gyakori kézmosás a toalett használata előtt is (nem csak Candida gomba fertőzöttség esetén), és célszerű, ha mindig van nálunk az erre a célra készített WC ülőkéjét fedő papír (gyógyszertárban kapható), melyet idegenhelyen és a Candida gomba fertőzés idején otthon is használjunk. Nem szabad más törülközőjét használni (nem csak Candida gomba fertőzés idején), és kerülni kell a közös fürdőket, a szaunát. A fürdőruhát soha ne hagyjuk magunkon megszáradni, hanem úszás után öltözzünk át mindjárt száraz ruhaneműbe, mert a nedves fürdőruha lehűti az adott területeket, ezáltal mintegy gyengítik az adott terület ellenállóképességét is, egyben a gomba fő szaporodási közege a nedves, sötét környezet!

A fehérneműk viselése szempontjából általános szabály, hogy szoros és szintetikus anyagból készült ruhaneműt nem ajánlott viselni, mert akadályozza a szellőzést, allergizálhat-irritálhat, és fokozottan nedvesen tartja az adott területeket, ideális környezetet biztosítva ezzel a Candida gomba elszaporodásának. Candida gomba és egyéb fertőzések esetén is fertőtleníteni és magas hőmérsékleten vasalni kell a fehérneműket, az ágyneműket és a törölközőket is, de pl. a láb Candida gomba elleni kezelése esetén a zoknikat is célszerű legalább kivasalni, és lehetőleg fehér zoknit hordani (szinező anyagok irritációja miatt)! Gyakori probléma a combhajlatok bepálása és a Candida gomba megtelepedése, megelőzésképpen is ajánlott a kamillás hintőpor használata, amit egy kis szódabikarbónával is össze lehet keverni, ill. megjelenéskor az Ezüstkolloid oldat, vagy a Bórax glicerines kenőcs alkalmazása.

Az intim részek tisztítása szempontjából mindenképpen ajánlott az intimszappan használata mindkét fél részére, mely egyrészt megóvja az intimrészek pH viszonyait, másrészt a Candida gomba és egyéb fertőzésektől is óvnak. A nők és a férfiak számára is savas jellegű intimszappan lett kifejlesztve (lásd. még: normál hüvelyflóra). Hölgyek használhatják a hüvelyflórát egyensúlyát segítő kúpokat és intimzuhanyokat, azonban lassan és kíméletesen kell a kezelést alkalmazni, mert sérülékeny Candida gomba fertőzése esetén a hüvelyfal. 14 éven aluli leánygyermekek nem, illetve kizárólag orvosi utasításra használhatnak bármilyen jellegű kúpot! A hüvely Candida gomba (de bármilyen eredetű fertőzés, gyulladás esetén is) fertőzése esetén a gyógynövényes hüvely öblítés is segíthet (pl. körömvirág, cickafark, kamilla), illetve nők és férfiak számára is ajánlott az Ezüstkolloid oldat terápia (külsőleg spray formájában és belsőleg) és gyógyvizes fürdők (vízterápia) alkalmazása. Gyorsan elősegítheti a Candida gomba okozta tünetek csökkenését a Borax-glicerines hüvelykezelés (a borax glicerin ecsetelő és krém formájában /bőrre/ is kapható).

14554. warj (válaszként erre: 14551. - Becse22)
2011. márc. 4. 13:01

Hát szerintem nem csak kerülni kell ami tilos, hanem nem szabad enni. Tényleg azt gondoltad, hogy javasolni fogjuk hogy néha bűnözzél? Tudom, hogy nagyon nehéz megállni, én ilyenkor mindig azt mondom, hogy a 12 éves fiam, ha meg bírta állni, hogy ne egyen édességet (meg semmit ami tilos), akkor egy felnőttnek is meg kell tudnia állni. A diétát mi fél évig csináltuk (ekkor már negatív volt az eredmény), ez februárban volt egy éve. És pl a cukrot mai napig is kerüljük, továbbra is fogyasztjuk a tk dolgokat stb. Vagyis igazából életmód váltás kell ahhoz, hogy ha kigyógyultál akkor ne térjen vissza a dolog.

Ha meggyógyultál, akkor tökéletes a házi kolbász, mert ebben legalább tudod mi van.

14553. warj (válaszként erre: 14549. - Veronika27)
2011. márc. 4. 12:54
Ja bocsi. Hát addig mint egy másik fogkrém, teljesen olyan a kiszerelése mint bármelyik másik fogkrémnek. Szóval hogy meddig elég attól függ hogy ki hányszor mos fogat, és egy fogkrémet hány ember használ.
14552. tanika_ (válaszként erre: 14551. - Becse22)
2011. márc. 4. 10:30
Nekem 3 hónap után kezdett javulni a nőgyógyászati bajom, és a kúra alatt többször felerősödtek a tünetek. Joghurtos grapés tampont éjszakára próbáltad? Engem most utoljára néhány nap alatt rendbe tett.
14551. becse22
2011. márc. 4. 09:23
Kérdés:Ha nőgy.cand-ból nem tudtam kigyógyulni 2 hó után,nagy esélyem van h újrakezdhetem a kínlódást az elejétől??A diétát tartom, ami tilos kerülöm,de két hete sem éreztem javulást és ettem egy darab kolbászt(házit).Semmit nem éreztem ezért azt hiszem ritkán fogok enni!Szerintetek?
14550. becse22 (válaszként erre: 14537. - Hati42)
2011. márc. 4. 09:17
Nálunk a dr. reakciója az volt,h jellemzően a nők saját magukat fertőzik vissza.Én kételkedtem ebben,mivel mindig kezeltek, a páromat nem minden esetben,mert nem volt hajlandó állandóan gyógyszert szedni.Mégis én vagyok a kakukk tojás a családban,beláttam,de nem baj,mert legalább nem kell az egész család étkezését kordában tartani!!
14549. Veronika27 (válaszként erre: 14546. - Warj)
2011. márc. 4. 09:12
Az Okonetes fogkremre ertettem :)) Grapefuitmagolajat mar beszedtem egy uveggel.
14548. becse22
2011. márc. 4. 09:00

Sziasztok!

Szerintem pasi is lehet gomba kiváltója,lelkileg!A barátnőm mesélte,h amikor az előző pasijával volt,mindig visszatérő gombás prob. volt,viszont amikor megszakadt a dolog,akkor mindennemű kezelés nélkül rendbejött a nőgy.problémája!Tehát: a lelki dolgok erősen befoly.

14547. becse22 (válaszként erre: 14537. - Hati42)
2011. márc. 4. 08:53
Én régóta candis lehetek(évek),de a dr. a férjemnél és a lányomnál semmit nem talált viszont én pozitív lettem!Term úton szültem,de az ő immunuk erős.
14546. warj (válaszként erre: 14541. - Veronika27)
2011. márc. 4. 08:45
Ha belsőleg használod, akkor napi 3*5 csepp először, majd 3*10 csepp és végül 3*15 csepp. Ezt elvileg a diéta 5. napjától szokták javasolni. Folyadékba csepegtetve (pl víz, langyos tea). Nyilván ebben a variációban gyorsabban fogy, de így is sokáig elég egy üveggel.
14545. warj (válaszként erre: 14541. - Veronika27)
2011. márc. 4. 08:43

Hát erre nehéz válaszolni, mert több féle kiszerelésben létezik. Szerintem naponta 2-3 alkalommal bekenheted nyugodtan, és hát egy kenéshez 2-3 csepp kell a fültisztítóra. Szerintem sokáig elég.

De fontos kiemelni, hogy akik citrusfélére allergiások, azoknak nem ajánlott a graepfuitmag csepp.

14544. warj (válaszként erre: 14540. - Csakoka)
2011. márc. 4. 08:41
Igen lehet.
14543. warj (válaszként erre: 14537. - Hati42)
2011. márc. 4. 08:40

[link]

Ha ezt végig olvasod, akkor le fog tisztulni a dolog, egyébként javaslom, mindenkinek olvassa végig, itt nem csak a nőgyogyis panaszra lehet választ kapni, ez egy természetgyógyász által leírt tanulmány.

14542. t.ency (válaszként erre: 14539. - Hati42)
2011. márc. 3. 22:27
Valamivel kevesebb az esélye, de sajnos igen. Mivel az óvszer nem ér "végig" vaygis nem fed le minden részt, így hozzáérsz a szabadon levő részekhez és ott már megtelepszik a gomba. De ha előtte és utána is letörölgetitek magatokat mindketten graperuit cseppel, az elvileg segít.
14541. Veronika27 (válaszként erre: 14531. - Warj)
2011. márc. 3. 20:57

Köszönöm szépen. Meg tudod mondani, hogy az Ökonetes mennyi ideig elég? Napi hányszor kell használni?

Igen, a nyelvem miatt kérdem, néha rosszabb, néha jobb, hiába jött helyre a gyomorsavam, a lepedék ugyanúgy megmaradt :(

14540. csakoka
2011. márc. 3. 20:27

Sziasztok!

Sütőport lehet használni? van, ahol azt olvastam, hogy nem, de máshol nem találtam erre utaló írást.Aki tudja, légyszi írja meg! Köszönöm

14539. hati42 (válaszként erre: 14538. - T.ency)
2011. márc. 3. 20:25
és ha óvszerrel védekeztünk, akkor is elkaphatja tőlem?
14538. t.ency (válaszként erre: 14537. - Hati42)
2011. márc. 3. 20:20
Ha benned túlszaporodik, akkor előbb-utóbb megjelenik a hüvelyedben is. Onnan átkerül a párodra, aztán ő visszaadja neked...és ez így megy oda-vissza. A férfiak általában észre sem veszik, hogy hordozókká váltak, mert náluk többnyire nem okoz semmilyen problémát. Így te hiába próbálod meggyógyítani magad, nem fog sikerülni, mert ő mindig visszafertőz. Együtt kellene végig csinálnotok a kúrát. Én is ezen küzdök most páromnál, de elég reménytelennek tűnik...:S
14537. hati42
2011. márc. 3. 18:59
hello! van egy dolog ami nem teljesen tiszta előttem. a candida ugye mindenkiben benne van valamilyen mennyiségben, csak bennünk túlszaporodott a legyengült immunrendszer miatt, ugye? csakmert ez esetben akkor hogy terjedhet szexuálisan? ha a partnerem szervezete erős, akkor benne nem szaporodhat túl. vagy rosszul tudok valamit? elég zavaros előttem ez az egész :S
14536. t.ency (válaszként erre: 14535. - Babóca87)
2011. márc. 3. 17:05
Ha teszel bele egy kis köménymagot, nem puffaszt. Bár nem tudom, az ízén mennyit változtat...:S
14535. Babóca87
2011. márc. 3. 15:17
most ettem simán főve de nem puffasztott, de tudom h pl főzelékként puffasztana nem értem miért de köszi a választ
14534. warj (válaszként erre: 14532. - Babóca87)
2011. márc. 3. 14:46

Ha téged puffaszt akkor ne egyél káposztát. Egyébként azt olvastam, hogy állítólag a zöldségek nem okoznak puffadást (szelesedést), ha fedő nélkül történik a főzésük.

Nem tudom a választ a kérdésre, csak annyit, hogy ilyen erővel az összes K betűs zöldség, a bab és borsó félék is puffaszthatnak.

Ha valamilyen zöldséget nem ehetünk pl Kukorica akkor az általában a cukor és a keményítő tartalmával van összefüggésben. Mint a burgonyát a keményítő tartama miatt nem lehet, a kukoricát (és származékait) meg a keményítő és cukor tartama miatt.

Tudnod kell a keményítőből cukor lesz a szervezetben és az pedig étel a gombának.

Nyilván a káposzta esetében az lehet a magyarázat, hogy a puffadás mellett számos vitamin és ásványi anyag van benne, ami fontos a szervezett számára.

14533. Babóca87 (válaszként erre: 14521. - Cszsuka)
2011. márc. 3. 14:09
Küldtem neked E-mailt. Köszi előre is
14532. Babóca87
2011. márc. 3. 14:01
Ha a káposzta puffaszt miért ehetünk belőle mégis, vagy nem puffaszt csak a bors miatt?
14531. warj (válaszként erre: 14523. - Veronika27)
2011. márc. 3. 13:23

Hát kérdés mire kell, ha van egy kis gyulladt felület, én pl fültisztítóra teszem a grappe cseppet és ezzel kenem be. Ha a nyelved lepedékes ugyanez a megoldás.

Én még nem öblögettem, de gondolom kb 1 dl vízbe 10-15 cseppet raknék és ezzel öblögetnék.

Az ÖkoNetes fogkrém kiváló megelőző lehet a szájban lévő candida ellen, illetve a fogszuvasodástól az egyéb bacik ellen is.

14530. warj (válaszként erre: 14527. - Macsek68)
2011. márc. 3. 13:19

Ha meg akarsz gyógyulni, akkor azt csak terápiával tudod elérni.

Az anti candida tea jó dolog, de önmagában nem ér semmit, hiszen a másik oldalról meg folyamatosan eteted a gombákat. Az a baj, hogy a candida túlszaporodás egyre több panaszt fog neked okozni, egyre nehezebben fogod tudni a szervezetedben visszaállítani a normál egyensúlyt, minél tovább halogatod a diétát. Ráadásul nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a legszélsőségesebb esetben akár visszafordíthatatlan dolog is történhet (lásd Bujtor István színészt aki candida miatt halt meg).

Van egy cikk az adatlapomon megtalálod, amit a candidáról írtam, ez segít a kezdetekben.

Javaslom, hogy olvasd át a Mit főztél ma? Receptek candidásoknak fórumot amit úgyszint mi táplálunk, sok esetben azt tapasztalom, hogy nem látják át az emberek azt, hogy szinte bármi megfőzhető ugyanúgy mint eddig, csak másképp.

Persze az első időszak nehezebb, de a másodiktól kezdve garantálom még élveznéd is.

Rengeteget tudunk neked segíteni, de ehhez előbb neked kell belátnod, hogy a gyógyulás egyedüli útja a megfelelő terápia.

14529. warj (válaszként erre: 14528. - Andromeda84)
2011. márc. 3. 13:11
A vérvizsgálatnál a candida gomba ellen termelt ellenanyag szintet mutatják ki, most és 3 hónappal ezelőtti állapotot mérnek. Vagyis én úgy gondolom, hogy mindegy a test melyik részén van a túlszaporodás szerintem kimutatható. De ha kifejezetten a lenti részen vagy kiváncsi a változásra, akkor van konkrétan intim candida teszt, kb 3000 Ft és gyógyszertárban kapható.
2011. márc. 3. 12:20

Sziasztok!

A candida-terápiámat lassan három hónapja csinálom. Arra gondoltam, hogy leellenőriztetném, hogy tényleg candidás vagyok-e még. Nekem anno csak nőgyógyászati vizsgálattal mutatták ki, de mivel bőven voltak emésztési gondjaim is, ezért tutira volt a beleimben is. Most már emésztésileg helyre jöttem, nőgyógyászatilag viszont nem. Ha én elmegyek a prolaborba és csináltatok vérvizsgálatot, az kimutatja a candidát, bárhol is van a testemben (pl. a hüvelyemben)? Vagy csak akkor, ha a beleimben van?

Erre a vizsgálatra kell beutaló? A honlapjukon az volt írva, hogy valamelyik vizsgálatra kell, másokra meg nem kell, de a candidáról nem írták, hogy kell-e. De ha nem is kell, gondolom időpontot kell előre kérni. Aki volt már a bp-i laborban, nem tudja, mennyi idővel későbbre adnak időpontot és hogy mennyi idő alatt kapom meg a leletet?

14527. macsek68
2011. márc. 3. 11:14

Sziasztok

Nekem sajnos állando vissza térő candidám van(-:

Tudnátok ajánlani valamit a diétán kivül?

Jelenleg anti candida teát iszom,de biztos van még hatékony modszer

Köszike

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook