Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

14616. keszani (válaszként erre: 14614. - ÁZsuzs10)
2011. márc. 11. 09:37

igen, de abból 1 hónapig keményen. biztos az is sokat tett,h nem fogalkoztam vele jobban,mármint nem azon járt folyton az eszem,h mit tudnék még bevenni rá. nagyon sok múlik sztem a hozzáálláson, a lelki állapoton. ha folyton azon rágódtam volna,h mikor múlik el, nem itt tartottam volna. azt is hozzá kell tennem,h leszoktam a dohányzásról is, ami biztos sokat nyomott még nálam. jah,és 2 hétig Dida-t szedtem napi 2x, és mellette grepi csöppeket, de mást nem.

azóta igyekszem odafigyelni, persze néha becsúszik egy kis édesség, de a teát azóta stiviával v sokszor anélkul iszom, teljes kiorlésü kenyeret eszem,azt is scak reggel és 2 szeletet, tízorai grpei zabpehellyel, ebéd rendes kaja, általába rizzsel, vacsi sokszor kimarad, v grepi darált dióval, v zabpehellyel. és persze napi 1 óra torna.

14615. hcs2 (válaszként erre: 14610. - Kataaa84)
2011. márc. 11. 09:02

részletekbe nem szeretnék belemenni, de nekem is befolyásolja, ha gond van a párkapcsolatomban egyből jönnek a tünetek:)

De mivel összességében jól megvagyunk, biztos, hogy nem fogunk szétmenni e miatt!!!

14614. ÁZsuzs10 (válaszként erre: 14607. - Keszani)
2011. márc. 11. 07:00
Ez azt jelenti, hogy kb. két és fél hónapig ditáztál, vagy azóta is tartod?
14613. t.ency (válaszként erre: 14610. - Kataaa84)
2011. márc. 11. 06:59
Most én is épp ezzel küszködök. Sehogy sem akar elmúlni a hvelygyulladásom, úgyhogy gondolkodtam rajta, hogy talán lelki eredetű. Már csak azt nem tudom, hogy mit kezdjek vele. Kezdésnak hoztam egy rakás könyvet a könyvtárból ezzel a témával kapcsolatban, azokat áttanulmányozom, aztán majd kiderül mi lesz...Meg akarom tanulni az agykontrollt is, hátha segít.
14612. t.ency (válaszként erre: 14611. - Kataaa84)
2011. márc. 11. 06:56
Tisztítókúrába semifféle gyógyszer nem illik bele, mert ugye ezért tisztító. Nekem is volt ott herpeszem. Igazán nem tudsz vele csinálni semmit, 4-5 nap alatt így is úgy is elmúlik. A viszketésre nagyon jó, ha bekened aloe verával. Nekünk van itthon igazi aloe növényünk, abból törtem le mindig egy-egy darabot, és a benne lévő nyálkával kenegettem. Sokkal hatásosabb, mint a herpeszkrémek.
14611. kataaa84
2011. márc. 11. 01:55

Ja! És még egy kérdés: Az első szakaszban vagyok, és 2 napig vmi nagyon durván megfájdult a torkom. Éreztem, hogy ez nem a szokásos dolgo, mert nem voltam lázas, nem folyt az orrom, a világon semmi, nem volt rossz közérzetem, "betegségérzetem", semmi. A számat viszont még néha kinyitni is alig tudtam, olyan gáz volt. Olvastam, h ez a candida tünete lehet, nekem bár korábban ilyen nem volt, de ez a tünetek felerősödése, ill. az új tünetek előbukkanása-dolgo lehet? Nektek volt ilyen? Ja és teljesen elmúlt persze :)

A másik, hogy sajnos elkaptam genitális herpeszt, illetve ez 2 hónapja észleltem egyszer, kaptam rá gyógyszert. Az előbb azt láttam, hogy esetleg mintha megint jönne elő... Megegyem az erre felírt gyógyszert? Egy tisztítókúrában ez nem a legjobb... Csak hát egy ilyen genitális dolog sokkal gázabb, mint akinek a száján van (akinek volt ilyen , tudja, miről beszélek). Vagy összefügghet ez a diétával? ( Huhh, jó lenne ide egy orvos, aki ezeket tudja pontosan :) )

14610. kataaa84
2011. márc. 11. 01:49

A másik része a dolognak (itt nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre), h azt tanítják és írják a hüvelygyulladásról (candidáról konkrétan), hogy meg kell lennie a pszichés okainak is (nyilván a rossz táplálkozás, stb mellett.)

Itt több okot említenek:

1. A mai nő nem tudja megélni a nőiségét a szerepek rossz irányba változása miatt (pl. a ffi nem családfő sokszor, nem lehet megbízni benne, felnézni, rá, mert a nő húzza az igát, férj sörrel a kezében nézi a TV-t.)

2.Annak a nőnek vannak általában ilyen gondjai, akit nem szeretnek eléggé a párkapcsolatában (ez a felfázásra dettó). Súlyosabb helyzetben: gomba=élősködő --> ffi élősködik a nőn.

3. Harag a társ felé.

Egy ismerősöm pl. 4 évig szenvedett a betegségtől (nős ffival járt persze), ahogy szétmentek,a betegség eltűnt,nem csinált seemit, ennek már 9 hónapja...) Vannak hasonló példáim, de hosszú lenne.

Nálatok a magánélet hogy kapcsolódik ehhez a dologhoz? Nálam benne van sajnos...

14609. kataaa84
2011. márc. 11. 01:39

Sziasztok!Abban a -viszonylag- szerencsés helyzetben vagyok, hogy vizsgáznom kellett természetgyógyázatból és anatómiából is, és az oktatónk sokat tudott erről a betegségről (amit sok orvosnál ugye hiányolunk.) Egy-két apró tanács esetleg, az apróságok is fontosak, mivel a lényeg már le van írva: Ajánlják a candida-teát, ami valóban (tapasztalatom szerint is) nagyon hatásos, viszont ez sokszor nem más, mint fűzfakéreg-tea (az első sok helyen akár 800 ft, utóbbi 200 körül). Fontos, hogy ez a gyomornak nem barátja, tehát 2-3 hét után szünetet kell tartani, legalább egy hetet, de nem szabad pl. egy évig inni.

Bementem colon cleanse-t venni bioboltba, ahol mondták, 4800ft, de azért rákérdeztem, van-e több fajta termék, és ő mit ajánl. Azt mondta, a colon cleanse ugyanaz, mint a már itt is említett útifűmaghéj, csak utóbbi 1000 párszáz forint (más cég gyártja.

Az ezüst kolloidra nincs ráírva, h tilos hűtőbe rakni, és hogy használat előtt fel kell rázni, és előtte-utána negyed órával nem szabad enni és inni (kivéve vizet), hogy rendesen fel tudjon szívódni.

14608. t.ency (válaszként erre: 14601. - Küne)
2011. márc. 10. 20:35
Pont ma találkoztam ezzel a termékkel, de nem mertem megvenni, mert kukorica keményítő van benne. Szerintem azt nem szabad enni...:S
14607. keszani (válaszként erre: 14605. - ÁZsuzs10)
2011. márc. 10. 16:55
igen, május végétől szoktattam le magam a tiltott ételekről, először a cukorrol, majd szénhidrát, élesztős dolgok, ecetes... és junius közepétől augusztus elejéig csak zöldség, heti 1x-2x fehér hus párolva (inkább hal, néha csirkemell). reggeli általában grepi volt zabpehellyel.
14606. warj (válaszként erre: 14604. - Gemfy)
2011. márc. 10. 15:50
Igen használhatod, és ugyanaz mind a kettő. Hasznos elolvasni a www.nyirfacukor.hu oldalt.
14605. ÁZsuzs10 (válaszként erre: 14602. - Keszani)
2011. márc. 10. 13:52
Megkérdezhető, hogy gyógyultál meg és meddig diétáztál?
14604. gemfy
2011. márc. 10. 12:26
Cukor helyett lehet használni nyírfacukrot? És ez ugyanaz, mint a xilit? Mert én úgy tudom, igen, de a bioboltban elém rakták mind a kettőt..
14603. warj (válaszként erre: 14600. - Gemfy)
2011. márc. 10. 09:05

Pont ezért nem ajánljuk az első időszakban a stevia használatás sem, ez pusztán biológia, kívánod az édeset adsz egy kicsit a szervezetnek, és ő még többet akar.

Rágj répát, az édes.

A candida azért jön vissza, mert visszatérsz a "normál" étrendre. Teljes életmód váltás szükséges. Ami gyógyulás után nem zárja ki hogy a most tiltott dolgokból keveset ne egyél, viszont az alapokat meg kell tartani, tk dolgok, köretek, fehérhúsok, tartósítószermentes dolgok, stb stb.

14602. keszani (válaszként erre: 14585. - Hungarita)
2011. márc. 10. 07:53

biztos,h fognak ehhez hozzászolni, de nem lehet olyat, h az antibiotikumok v gyogyszerek kezelés mellett diétázol? és akkor csak az antibiotikum fogja a candidát táplálni.

nekem tavaly nyár ota rendbe a candidám, pedig 2 honap alatt kiszedtem 3 adag antibiotikumot. most meg tervezek egy tisztito kurát, azaz 1 hét csak zöldség, megtisztítom magam.

14601. küne
2011. márc. 9. 22:30

Sziasztok

A dm-ben lehet venni foszfátmentes sütőport.

Alnatura a márkaneve.

14600. gemfy
2011. márc. 9. 20:27
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de a candida sajnos már régi ismerősöm. Sokszor diétáztam, addig jobb is volt, de amint visszatértem a normál étrendre, visszajött. Most nagyon elszántam magam, mert katasztrófa a közérzetem, az energiaszintem. Egy hete csinálom és piszokul hiányzik az édesség. Használom a steviát, de a szervezetet nem lehet becsapni és szenvedek. Tudom hogy ki kell és lehet bírni, de néha úgy érzem, nem fog menni...
14599. warj (válaszként erre: 14597. - Babóca87)
2011. márc. 9. 16:38
Én úgy tudom, hogy a kezelés során nem igazán tudjuk milyen anyagokat használnak és ezért nem igazán ajánlják az első időszakban főleg. Hát én nem cserélném fel a csirke husira az tuti, se a pulykára, vagy nyuszira, halra stb.
14598. e9ohil (válaszként erre: 14573. - T.ency)
2011. márc. 9. 15:45
Rám ne figyelj, de majd valaki megerősít. Szerintem bioboltos kolbászt is ehetsz (még valamikor vettem gabonakolbászt) azt hiszem azt lehet enni, de persze mértékkel. Borsót is vezethetsz vissza
14597. Babóca87
2011. márc. 9. 15:31

köszi a választ warj!

két hete diétázom és még mindig néha olyat eszem amit még nem lehet. A szóját nem értem miért nem lehet:( pedig fini

14596. e9ohil (válaszként erre: 14595. - Warj)
2011. márc. 9. 15:01
Köszi szépen a választ!
14595. warj (válaszként erre: 14592. - E9ohil)
2011. márc. 9. 14:43
Én hagyományos bolti sütőport vettem, használható még a szódabikarbóna is. Egyébként a foszfátmentes sütőpor a jobb, és ez bioboltban kapható.
14594. warj (válaszként erre: 14591. - Babóca87)
2011. márc. 9. 14:42
Elvileg lehet, gyakorlatilag én életemben nem ettem szóját és már 38 éve élek. Második időszaktól.
14593. e9ohil (válaszként erre: 14585. - Hungarita)
2011. márc. 9. 14:31

Húú.. sajnálom. Én olvastam a kommentjeidet, talán sokat a kajás résznél. Hidd el, meg tudod ismét csinálni.

Muszáj volt antibiotikumot kapni? Hogy gyengült le ennyire a szervezeted? Még nem tanácsolták, hogy ki kéne vetetni a manduládat? Bár az ugye nem jó...

Milyen tüneteid jöttek elő ismét?

14592. e9ohil (válaszként erre: 14544. - Warj)
2011. márc. 9. 14:29
És sütőporból azt lehet használni, amit a boltban meg lehet venni? Vagy van rá valami "speciális" a candidások számára. Kenyérkészítésnél láttam írva, megnéztem az összetevőket, és kicsit furának tűnt, ezért kérdezem.
14591. Babóca87
2011. márc. 9. 12:50
Szóját tényleg nem lehet enni egyik időszakban sem?
14590. warj (válaszként erre: 14589. - Nemez)
2011. márc. 9. 08:19
Igen, az első szakasznak a lényege, hogy a szervezetet megtisztítjuk a méreganyagoktól, és a gombaölő hatására az elpusztult gombáktól. Ez nem jelenti azt automatikusan, hogy a panaszok is megszűnnek. A tisztító szakaszt (első időszakot), nem szabad 3-4 hétnél tovább csinálni, mert a szervezet nagyon legyengül, fontos hogy elkezdjük a feltöltő szakaszt (második időszak), hiszen itt kezdjük a vitaminokat és az ásványi anyagokat is pótolni, és elkezdjük a bélflóra helyreállítását. Ha a terápiát jól csinálod, a panaszok idővel csökkennek és megszűnnek. Az hogy ez kinél mennyi időt vesz igénybe, függ attól, hogy mennyire van a gomba túlszaporodva. Van akinél évek, hónapok múlva derül ki a panaszait mi okozza, nyilván a gyógyuláshoz is több idő kell.
14589. nemez
2011. márc. 8. 20:05

Mindenkinél egyforma ideig tart az első időszak?Függetlenül attól,hogy több panasz (ha összeszámolom 10 körül jön ki nekem)vagy esetleg "csak" nőgyógyászati panasz van e?

Ezek szerint én is nyugodtan elkezdhetem a 2. szakasz által engedett dolgokat?

14588. warj (válaszként erre: 14585. - Hungarita)
2011. márc. 8. 17:07
Üdv, bár ne ilyen körülmények között beszélnénk, az itt nem említett panaszaid rendeződtek, majd írj privit. Próbálj dumálni a dokival, hogy ha lehet ne antibiotikumot írjon fel.
14587. t.ency (válaszként erre: 14584. - Agnesung)
2011. márc. 8. 15:08
"Mit főztél ma?-Receptek candidásoknak" néven fut.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook