Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok! Van aki mar ismer engem itt a forumon, regebben allando hozzaszolo voltam :)
Sajnos nagyon ugy nez ki, hogy ismet candidam van... Sulyos mandulagyulladasom volt/van, es sajnos antibiotikumot irt ra fel az orvosom.. nem hasznalt semmit es meg candidas is lettem... Ismet a regi tunetek... szekrekedes, puffadas...stb. Bar szedtem probiotikumot az antibiotikum kura alatt, de sajnos nem hasznalt. Most meg lehet, hogy ujabb antibiot irnak fel, vagy valami mas gyogyszert, de amint kikuraltam magam, elkezdem a dietat ismet. Most egy 3 honapos dietan gondolkodom, de azt szigoruan. Remelem eleg lesz..
Második időszak
Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).
• alma,
• málna,
• áfonya,
• csipkebogyó,
• eper,
• szeder,
• ananász,
• kivi,
• citrusfélék,
• gránátalma,
• csonthéjasok (pl dió)
• fenyőfélék
Tejtermékek:
• aludttej
• natúr joghurt,
• sovány túró (lehetőleg házi)
• feta,
• mozzarella,
• gomolya
• kecskesajt,
• juhsajt (brindza),
• svájci cheddar,
• rizstej,
• zabtej,
• szója tej
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.
Tojás (heti 1-2 alkalommal).
Segítsetek! Már abszolút semmi ötletem nincs, hogy mit építhetnék még be az étrendembe. Eddig gond nélkül beépítettem a tojást, almát, mozzarellát, kivit, meggyet, csirkehúst, halat. (asszem ennyit)
Teljesen kifogytam az ötletekből, hogy mit lehetne még...Ami eszembe jut, az mind olyan,ami végig tiltott. Mit lehetne még?
El kell olvasni a probiotikum tájékoztatóját, hogy mi van ráírva. A Normaflore tudom, hogy pl nincs korlátozva akár hónapokig is szedhető. Ha a tájékoztatóba nincs benne, hogy folyamatosan meddig szedhető, akkor én javaslom, hogy még szedd, hiszen ez segít visszaépíteni a normális bélflórát. Mi hónapokig szedtük.
E vitamint nézd meg mit ír a tájékoztató, mert zsírban oldódó vitamin (ha jól emlékszem), azt pedig biztosan nem lehet huzamosan szedni.
szia, ilyen esetben a graepfuit cseppet szoktuk javasolni, soron kívül vegyél be 10-15 cseppet pl 1 dl vízben.
A puffadást okozhatja a tk liszt is, próbáld a kenyerednél a tk lisztet keverni pl rizs lissztel, vagy zab liszttel.
Okozhatja még a kevés folyadék fogyasztás, itt elsősorban a legnagyobb arányban a tiszta víz (jó minőségű, ha lehet tisztított), napi minimum 2 liter folyadék bevitele.
Végül, figyeld, hogy mi után érzel puffadást, lehet hogy mégis valami olyan dolog, amit ha kiiktatsz akkor helyreáll a dolog.
Szia Warj!
Azt szeretnem kerdezni hogy a feltoltesi szakasznal jarok es szoktak lenni meg neha emesztesi problemaim pl. puffadas es szeleles a hasamban eleg zavaro. Mar megprobaltam nem enni azokat a dolgokat amik okozzak de szinte minden nap delutanra puffadt leszek.
A Mit főztél ma? Receptek candidásoknak 717-es hozzászólást olvasd el. Sajnos a neten sok az ellentétes információ. Itt ennek a terápiának köszönhetően többen meggyógyultak már. Többek között az én 12 éves fiam.
A dió, a borsó és a kókusz is ehető. A dió könnyen penészedik ezért nagyon meg kell nézni mielőtt megeszed, hogy nincs e vele baj, ezért lehet, hogy máshol nem ajánlják esetleg. A borsóféléket a második időszaktól ajánljuk, elsősorban a magasabb cukor tartalom miatt, másodsorban mert szeles. A kókusz is második időszaktól.
Mit főztél ma? Receptek candidásoknak ezt az oldalt nézegesd itt a hoxán, ezt is mi tápláljuk.
A tk liszt mellett a zabliszt is használható, de kb 10-15 dkg-ot tudsz bele tenni a zablisztből, mert különben a kenyér morzsálódik nem lehet egy normális szeletet levágni. Az adatlapomon találsz egy kenyér receptet, meg hozzá képet is.
Sziasztok
Én kb.1,5 hónapja nagyon megfertőztem nemi úton a férjem.Egy hétig nagyon szenvedett,viszkedett neki,bedagadt a bőr...Akkor nagyon megijedtem és elmentem term.gyógyászhoz.Nagyon szigorúan betartok mindent(régi candidás lehetek régóta fennálló panaszokkal.
Csinálta e valaki közületek a CanDia5 gyorstesztet vérből?Nekem határozott két éles csikot mutatott a teszt,a férjemnél az alsó vonal nagyon halvány. Ez mit jelenthez? Hogy csak egy kicsit candidás?Láttam olyan tesztet is ahol alul semmi nem látszódik még halvány csik sem
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok