Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Az aszalt gyümölcs nem ehető. A szilva a barack egyébként sem ehető a diéta alatt, a mazsola meg főleg nem.
Ha a boltban kapható aszalt gyümölcsöket megnézed egyébként vagy cukor, vagy valamilyen adalék anyag található benne.
A receptes oldalon nézelődjél, vannak sütik amiket viszont második időszaktól ehetsz.
A szívemből szóltál. Nekem is ez volt ami egyből feltűnt "féléves diéta"
Azt kell mondjam, hogy a candidától végleg teljes életmód váltással lehet megszabadulni. Tehát a negatív eredmény után is a mostani diéta alapját meg kell tartani, ha valaki visszatér a régi étrendre, előbb utóbb újra elérni a gomba túlszaporodását.
Nagyon fontos, a nőgyogyis panaszok egyik kiváltó oka a fogamzásgátló szedése. Ez az első amit le kell váltani.
sziasztok!
köszönöm a kedves hozzászólásokat, én is reménykedtem, hogy még nincs veszve minden. csak azért keseredtem el, mert tényleg évek óta ezzel küzdök és a candida-diétával kapcsolatban idáig nagyon pozitív eredményeim vannak, csak az a fránya hüvelygomba...(és az emiatti fájdalmas szex) néha úgy érzem felőröl idegileg.
köszönöm a tanácsokat is!
gg_dori: a sós ülőfürdő az hogy van pontosan?
és érdekelne néhány irrigálási praktika is
előre is köszönöm,
sziasztok!
én is hasonló helyzetben vagyok, én január 10.én kezdtem és a legnagyobb gondot a nőgyógyászati problémák okozták, na meg a reflux. A refluxos tünetek megszűntek, és az emésztésem is rende jött (pedig már évek óta baj volt vele és nem is sejtettem, hogy ez is a candida miatt van), de a nőgyógyos panaszaim néha-néha visszatérnek, de egyáltalán nem olyan vészesek mint régebben. Én a fogi gátlót is abbahagytam igaz most elég "ragyás" lett az arcom, gondolom ettől:(
Szerintem kitartás, még van 4 hónap:) (én is fél évig akarom csinálni)!
Szia!
Nins olyan, hogy "féléves diéta", ezt addig kell csinálni, amíg meg nem gyógyulsz. Ha kell akár évekig is! Én 3 hónapja csinálom és a nőgyógyászati gondjaim most kezdenek javulni. Elkezdtem egy intenzív hüvelykezelést + agykontrollozok, ez így együtt meghozta a várva várt eredményt.
Sziasztok!
Hova, milyen orvoshoz lehet fordulni ha úgy gondoljuk candidások vagyunk... nőgyógyász csinál tesztet? vagy ki? hol?
köszi
Sziasztok!
évek óta küzdök candidával (általában mindig menstruáció előtt jött vissza, sajnos havonta). a párom egészséges (kezelték is még a legelején). sokféle gyógyszert kipróbáltam, de elegem lett abból, hogy minden orvos reflexből fölír valamit. január 24-én elkezdtem a diétát, tehát lassan 2 hónapja csinálom. nem eszem húst, sok zöldség, teljes kiőrlésű termékek, sok folyadék, zöldtea, grapefruit, köles, hajdina stb. az emésztőrendszeri tüneteim teljesen megszűntek (székrekedés, puffadás, gyomorfájdalmak), a bőrviszketésem is, viszont a nőgyógyászati probl. (hüvelygomba) most is vissza-visszatér a menstruációm előtt (bár sokkal gyengébben, mint anno).
a kérdésem az lenne, hogy normális az, hogy két hónap után nem múlt el teljesen a hüvelygombám? picit elkeseredtem, kérlek segítsetek :)
köszi, sziasztok!
ui.: a féléves diétát csinálom, tehát elvileg július 24-én "végzek".
Sziasztok!
Én 2 hete csinálom a diétát,elég jól sikerül betartanom és ellenállni mindenféle csábításnak.Nekem inkább nőgyógyászati bajaim voltak-vannak...Most úgy tűnik,hogy megszűnt a folyásom is.A kérdésem az lenne,hogy most akkor már szexelhetek rendesen?
Szia!
Tudnál segíteni nekem,hogy mennyi ideig tart ez a diéta?Hogyan álljak neki?Én nem szeretnék fogyni.
Szeretném megcsinálni bár olvasgattam elég szigorú ez az étrend nem enged meg sok mindent.
Az újjaknak, hogy ne kelljen keresgélni.
Első időszak
Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)
Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.
Gabona félék és csíráik:
• barnarizs,
• búzacsíra,
• retekcsíra,
• hagymacsíra,
• köles,
• zab
• rozs
• hántolt árpa
• hajdina
• korpatermékek
• kusz-k usz
• bulgur
• vöröslencse
• lencse
8226; sárgaborsó
Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető
Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).
Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.
Tejtermékek: aludttej, joghurt,
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: halat
Kenyér és tészta:
• durumliszt,
• rozsliszt,
• rizsliszt,
• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,
• tönkölybúza,
• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)
Második időszak
Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).
• alma,
• málna,
• áfonya,
• csipkebogyó,
• eper,
• szeder,
• ananász,
• kivi,
• citrusfélék,
• gránátalma,
• csonthéjasok (pl dió)
• fenyőfélék
Tejtermékek:
• aludttej
• natúr joghurt,
• sovány túró (lehetőleg házi)
• feta,
• mozarella,
• gomolya
• kecskesajt,
• juhsajt (brindza),
• svájci cheddar,
• rizstej,
• zabtej,
• szója tej
Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.
Fűszerek.
Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.
Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.
Tojás (heti 1-2 alkalommal).
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok