Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

14676. hcs2 (válaszként erre: 14675. - Warj)
2011. márc. 17. 09:03
köszi:) sütit már sütöttem, meg van otthon fagyasztott erdei gyümi majd abból akarok sütit:)
14675. warj (válaszként erre: 14671. - Hcs2)
2011. márc. 17. 08:59

Az aszalt gyümölcs nem ehető. A szilva a barack egyébként sem ehető a diéta alatt, a mazsola meg főleg nem.

Ha a boltban kapható aszalt gyümölcsöket megnézed egyébként vagy cukor, vagy valamilyen adalék anyag található benne.

A receptes oldalon nézelődjél, vannak sütik amiket viszont második időszaktól ehetsz.

14674. warj (válaszként erre: 14668. - T.ency)
2011. márc. 17. 08:56

A szívemből szóltál. Nekem is ez volt ami egyből feltűnt "féléves diéta"

Azt kell mondjam, hogy a candidától végleg teljes életmód váltással lehet megszabadulni. Tehát a negatív eredmény után is a mostani diéta alapját meg kell tartani, ha valaki visszatér a régi étrendre, előbb utóbb újra elérni a gomba túlszaporodását.

Nagyon fontos, a nőgyogyis panaszok egyik kiváltó oka a fogamzásgátló szedése. Ez az első amit le kell váltani.

14673. 8c574a8f5a
2011. márc. 17. 08:52

sziasztok!

köszönöm a kedves hozzászólásokat, én is reménykedtem, hogy még nincs veszve minden. csak azért keseredtem el, mert tényleg évek óta ezzel küzdök és a candida-diétával kapcsolatban idáig nagyon pozitív eredményeim vannak, csak az a fránya hüvelygomba...(és az emiatti fájdalmas szex) néha úgy érzem felőröl idegileg.

köszönöm a tanácsokat is!

gg_dori: a sós ülőfürdő az hogy van pontosan?

és érdekelne néhány irrigálási praktika is

előre is köszönöm,

sziasztok!

14672. warj (válaszként erre: 14668. - Babóca87)
2011. márc. 17. 08:52
Ugye nem kenyérsütő gépben sütötted?
14671. hcs2
2011. márc. 17. 08:48
aszalt gyümölcsöket (ami nem cukrozott csak simán aszalt) lehet enni? Pl. szilva, barack, mazsola...
14670. hcs2 (válaszként erre: 14665. - 8c574a8f5a)
2011. márc. 17. 08:13

én is hasonló helyzetben vagyok, én január 10.én kezdtem és a legnagyobb gondot a nőgyógyászati problémák okozták, na meg a reflux. A refluxos tünetek megszűntek, és az emésztésem is rende jött (pedig már évek óta baj volt vele és nem is sejtettem, hogy ez is a candida miatt van), de a nőgyógyos panaszaim néha-néha visszatérnek, de egyáltalán nem olyan vészesek mint régebben. Én a fogi gátlót is abbahagytam igaz most elég "ragyás" lett az arcom, gondolom ettől:(

Szerintem kitartás, még van 4 hónap:) (én is fél évig akarom csinálni)!

14669. t.ency (válaszként erre: 14667. - Elle...)
2011. márc. 17. 06:52
Ha nőgyógyászati gondjaid vannak, akkor a nőgyógyász is ki tudja mutatni tesztből. Egyébként a Pro labor csinál vérből candida szűrést. És otthoni tesztek is léteznek, ami gyógyszertárban kapható.
14668. t.ency (válaszként erre: 14665. - 8c574a8f5a)
2011. márc. 17. 06:50

Szia!

Nins olyan, hogy "féléves diéta", ezt addig kell csinálni, amíg meg nem gyógyulsz. Ha kell akár évekig is! Én 3 hónapja csinálom és a nőgyógyászati gondjaim most kezdenek javulni. Elkezdtem egy intenzív hüvelykezelést + agykontrollozok, ez így együtt meghozta a várva várt eredményt.

14667. Elle...
2011. márc. 16. 23:43

Sziasztok!

Hova, milyen orvoshoz lehet fordulni ha úgy gondoljuk candidások vagyunk... nőgyógyász csinál tesztet? vagy ki? hol?

köszi

14666. gg_dori (válaszként erre: 14665. - 8c574a8f5a)
2011. márc. 16. 22:48
Szia tssu! Ne keseredj el, sokan vagyunk itt, akik ugyanígy voltak ezzel. Nekem sem múlt el csak 2-3 hónap után. Kitartás, meglesz az eredmény! :) A diéta mellett érdemes más szokásokon is változtatni (pl tampon helyett betét, tanga helyett "normál" bugyi, mosószer/öblítő/tusfürdő csere, sós ülőfürdő...). A lányok tudnak irrigálásra is többféle ötletet adni, én azokat kihagytam.
14665. 8c574a8f5a
2011. márc. 16. 20:48

Sziasztok!

évek óta küzdök candidával (általában mindig menstruáció előtt jött vissza, sajnos havonta). a párom egészséges (kezelték is még a legelején). sokféle gyógyszert kipróbáltam, de elegem lett abból, hogy minden orvos reflexből fölír valamit. január 24-én elkezdtem a diétát, tehát lassan 2 hónapja csinálom. nem eszem húst, sok zöldség, teljes kiőrlésű termékek, sok folyadék, zöldtea, grapefruit, köles, hajdina stb. az emésztőrendszeri tüneteim teljesen megszűntek (székrekedés, puffadás, gyomorfájdalmak), a bőrviszketésem is, viszont a nőgyógyászati probl. (hüvelygomba) most is vissza-visszatér a menstruációm előtt (bár sokkal gyengébben, mint anno).

a kérdésem az lenne, hogy normális az, hogy két hónap után nem múlt el teljesen a hüvelygombám? picit elkeseredtem, kérlek segítsetek :)

köszi, sziasztok!

ui.: a féléves diétát csinálom, tehát elvileg július 24-én "végzek".

14664. Eniko66 (válaszként erre: 14668. - Babóca87)
2011. márc. 16. 20:10
En a neten talaltam egy jo receptet, ki van probalva, bevalt. Tehat, fel kilo barna tonkolybuzaliszt, fel citrom leveben felfuttatni egy kiskanal szodabikarbonat, es ahogy habzik, rogton bele kell kavarni a lisztbe. Adni hozza 8 kanal olivaolajat, egy kiskanal sot, valamint magokat, izles szerint (lenmag, napraforgomag, szezammag). Annyi vizet adagolni hozza, amennyit felvesz (kb.12-14 nagykanal), ahhoz, hogy legyen egy lagyabb massza. Jol kikeverni, vagy meggyurni. Nem kell pihentetni, rogton Lehet kalacsformaba onteni, 20 percig sutni a lerben, de tetszes szerint akar zsomleket is lehet sutni belole. Jo a tepsit kibelelni sutopapirra, hogy ne ragadjon oda.
14663. roxi85
2011. márc. 15. 21:33
A nőgyógyásztól a párom is kapott gyógyszert meg krémet is.Elvileg ő rendben van?Óvszerrel?
14662. t.ency (válaszként erre: 14658. - Cirmanella)
2011. márc. 15. 21:31
Változó, hogy kinek meddig tart. Amíg meg nem gyógyulsz...Lehet, hogy hetek, hónapok, de van akinek 1-2 évig is eltart. Én 3 hónapja csinálom. A legtöbb tünetem elmúlt az első 2 hétben. A nőgyógyászati problémám volt nagyon makacs, az most kezdett el javulni a napokban.
14661. t.ency (válaszként erre: 14660. - Roxi85)
2011. márc. 15. 21:29
Elvileg párodnak is kéne csinálnia egy candida tesztet, mert lehet, hogy megfertőzted és akkor ő most visszaadhatja neked. Férfiaknál általában tünetmentes a dolog.
14660. roxi85
2011. márc. 15. 21:19

Sziasztok!

Én 2 hete csinálom a diétát,elég jól sikerül betartanom és ellenállni mindenféle csábításnak.Nekem inkább nőgyógyászati bajaim voltak-vannak...Most úgy tűnik,hogy megszűnt a folyásom is.A kérdésem az lenne,hogy most akkor már szexelhetek rendesen?

14659. Veronika27 (válaszként erre: 14658. - Cirmanella)
2011. márc. 15. 20:19
A fogyást nem tudod elkerülni...
14658. Cirmanella
2011. márc. 15. 16:33

Szia!

Tudnál segíteni nekem,hogy mennyi ideig tart ez a diéta?Hogyan álljak neki?Én nem szeretnék fogyni.

Szeretném megcsinálni bár olvasgattam elég szigorú ez az étrend nem enged meg sok mindent.

14657. warj
2011. márc. 15. 15:11

Az újjaknak, hogy ne kelljen keresgélni.

Első időszak

Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)

Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.

Gabona félék és csíráik:

• barnarizs,

• búzacsíra,

• retekcsíra,

• hagymacsíra,

• köles,

• zab

• rozs

• hántolt árpa

• hajdina

• korpatermékek

• kusz-k usz

• bulgur

• vöröslencse

• lencse

&# 8226; sárgaborsó

Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető

Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).

Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.

Tejtermékek: aludttej, joghurt,

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: halat

Kenyér és tészta:

• durumliszt,

• rozsliszt,

• rizsliszt,

• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,

• tönkölybúza,

• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

Második időszak

Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).

• alma,

• málna,

• áfonya,

• csipkebogyó,

• eper,

• szeder,

• ananász,

• kivi,

• citrusfélék,

• gránátalma,

• csonthéjasok (pl dió)

• fenyőfélék

Tejtermékek:

• aludttej

• natúr joghurt,

• sovány túró (lehetőleg házi)

• feta,

• mozarella,

• gomolya

• kecskesajt,

• juhsajt (brindza),

• svájci cheddar,

• rizstej,

• zabtej,

• szója tej

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.

Tojás (heti 1-2 alkalommal).

14656. warj (válaszként erre: 14645. - Pannó)
2011. márc. 15. 15:09
A hús a második időszaktól ehető, egyébként a vadhús is ehető, de az első 3 hétben állati eredetű dolgokat nem lehet enni, az egyébként engedett élelmiszerekből sem. Olvasd el kérlek a cikket az adatlapomon az interaktivitás alatt találod. Illetve a Mit főztél ma? Receptek candidásoknak a 717 es hozzászólás ha jól emlékszem. Itt le van írva időszakra osztva mit ehetsz.
14655. warj (válaszként erre: 14637. - Pannó)
2011. márc. 15. 15:06
A kecsketejet nem lehet a terápia alatt fogyasztani.
14654. warj (válaszként erre: 14636. - Gemfy)
2011. márc. 15. 15:05
Második időszaktól lehet inni, rizstejet, zabtejet, szójatejet.
14653. warj (válaszként erre: 14634. - Martika30)
2011. márc. 15. 15:05
Hát nem könnyű dokit találni, inkább a természetgyógyász az aki segíteni tud. Ha nem találsz senkit, akkor tudunk ajánlani neked termékeket.
14652. warj (válaszként erre: 14632. - Kataaa84)
2011. márc. 15. 15:03
A puffasztott rizs ehető, a búzát nem tudom. Valahol mintha azt hallottam vlna hogy nem, lehet azért mert nincs teljes kiőrlésű búzából puffasztot. Már első időszaktól lehet enni.
14651. warj (válaszként erre: 14631. - Pannó)
2011. márc. 15. 15:02
A vitaminoknak a béltisztítás után van értelme, meg a probiotikumnak is. A béltisztító miatt nem igazán tudnak felszívódni.
14650. warj (válaszként erre: 14626. - Agnesung)
2011. márc. 15. 14:59
Az interaktivitás alatt.
14649. t.ency
2011. márc. 15. 09:14
Nőgyógyászati problémákkal küzdöttem már évek óta. A diéta valamennyit csillapított rajta, de soha nem múlt el 100%-osan. Most elkezdtem az agykontrollal foglalkozni, és már majdnem teljesen jól vagyok. Csak ajánlani tudom nektek!
14648. t.ency (válaszként erre: 14636. - Gemfy)
2011. márc. 15. 09:11
Bármilyen növényi tejet lehet inni: rizs, zab, szója, stb. Csak figyelj oda, mert van amelyikbe tesznek cukrot!!! Azt nem szabad.
14647. t.ency (válaszként erre: 14632. - Kataaa84)
2011. márc. 15. 09:09
Ha van benne fehér rizs,akkor nem ehető.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook