Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

19146. keszani (válaszként erre: 19134. - Tiiiitus)
2011. nov. 27. 17:40

menjem el ő is egy vérvételre hogy tudjátok,h benne is van candida, v esetleg nála más játszik.

v nem lehet, h nálad van vmi lelki gond? esetleg félsz attol,h visszajön vmi tünet?

19145. Caci20 (válaszként erre: 19143. - Warj)
2011. nov. 27. 11:12
Este elküldöm priviben, hogy mi van pontosan a leleten. A nőgyógyászaton baktériumot találtak, ami méh-petefészek gyulladást okozott. A gyulladás pedig okozhat hajhullást.Ja és nagyon hosszú volt a hajam, lehet nehéz volt a fejemnek, de amióta levágattam nem hullik. Amikor elkezdtem a diétát a székrekedés megszűnt, de az sem biztos, hogy a candidától volt, hiszen ez születésem óta megvan...egyéb rendellenességek miatt..rendszeres látogatója voltam a belgyógyászatnak. Akkor este elküldöm, hogy mi áll a leleten, de én mintha azt olvastam volna, hogy májfunkciót is vizsgálnak, amit a candida által termelt toxin megváltoztathat.
19144. warj (válaszként erre: 19141. - Faline66)
2011. nov. 27. 06:03
sajnos nem tudok segíteni írd be a google-be talán találsz valamit
19143. warj (válaszként erre: 19140. - Caci20)
2011. nov. 27. 05:59
Megszűnt minden panaszod? A nőgyógyászati gondot ki kell vizsgáltatni mert baktérium is okozhatja, a hajhullás és a székrekedés viszont inkább a candidára utal. Ezek a panaszok megszűntek?
19142. warj (válaszként erre: 19139. - Caci20)
2011. nov. 27. 05:57
Hát még nem hallottam róluk és nem találtam leírást arra vonatkozólag a honlapjukon, hogy mit takar pontosan a szűrés, de feltételezem, hogy itt is az ellenanyag szintet vizsgálják. Nem kaptál esetleg valamilyen értéket pl IGm és IGg értékeket?
19141. faline66
2011. nov. 27. 05:08
3 D ultrahang vizsgálatot szeretnék csináltatni a lányomnak -emésztőrendszerit- tudnátok ajánlani valahol ?
19140. Caci20 (válaszként erre: 19135. - Warj)
2011. nov. 26. 19:14
De akkor most honnan tudjam, hogy van-e vagy nincs??? A vérvételt mondtátok a legmegbízhatóbbnak. Azt, hogy le van e gyengülve a szervezetem, azt honnan lehet észrrevenni? Az utóbbi hónapokban körülöttem mindenki beteg, de én nem...úgyhogy nem hinném..
19139. Caci20 (válaszként erre: 19135. - Warj)
2011. nov. 26. 19:05
Szia. Az Aestheticában csináltattam: [link]
19138. warj (válaszként erre: 19127. - Marcipán26)
2011. nov. 26. 18:03
19080 as hozzászólásban a nőgyógyászati panaszokról írtam, kérlek ezt is olvasd el, ezek segítenek a tünetek leküzdésében de a terápiát nem helyettesítik.
19137. warj (válaszként erre: 19127. - Marcipán26)
2011. nov. 26. 17:59
A többiek már válaszoltak neked, én csak annyival egészíteném ki, hogy ha nem tudsz gombaölőt felíratni akkor a cancelld-t ajánlanám (ez ökonetes termék) vagy ha nincs fémallergiád, fémérzékenységed akkor az ezüst kolloidot, bármelyiket választod a diéta 5-dik napjától a graepfuit cseppet érdemes még szedni először 3X5 majd 3X10 és végül 3X15 cseppet egy hét alatt felnövelve az adagot. A béltisztítót este 17 óra körül érdemes bevenni és utána sok folyadékot inni.
19136. warj (válaszként erre: 19134. - Tiiiitus)
2011. nov. 26. 17:56
Igazából a párodnak is végig kellene csinálni az egész terápiát. De mindenképpen javasolt az együttlét előtt és után grappe cseppel mindkét félnek lemosni lent magát és óvszert használni mindenképpen.
19135. warj (válaszként erre: 19124. - Caci20)
2011. nov. 26. 17:39
Az eredmény akkor is lehet negatív, ha a szervezet annyira le van gyengülve, hogy nem képes ellenanyagot termelni a túlszaporodott gombák miatt. Érdekelne milyen vérvétellel mutatták ki neked az eredményt, a prolabornál csináltattad?
19134. tiiiitus
2011. nov. 26. 15:05
Sziasztok! Jelentem négy hét szigorú szakasz után hála Nektek elmúlt minden tünetem, még a hajhullásom is! Közelebb mertem engedi a páromat is, de sajnos újra előjött a hüvelyszárazság mellette viszont enyhe folyás...már nem úgy mint régen, látszik hogy küzd a szervezetem, 6nap tamponos kezelés után rendbe is jöttem...viszont ezek szerint a párom pingpongozik velem...kérdezte, hogy mit kéne tennie...tudnátok ebben segíteni? mert ez így nem mehet tovább!
19133. keszani (válaszként erre: 19132. - Marcipán26)
2011. nov. 25. 22:36
bocsi, de nem kaptam meg :S
2011. nov. 25. 22:28
Keszani, akali KÖSZÖNÖM, hogy irtatok. Keszani neked privi ment. Jó éjszakát mindenkinek.
19131. keszani (válaszként erre: 19127. - Marcipán26)
2011. nov. 25. 15:28

szia!

udv itt, mégha pont panaszokkal is, de ugy tunik ez neked egy megoldás is lehet a problémákra.

eloszor is kitérnék a tesztre...elég érzékenynek titulálják, és én is megcsináltam, negativ lett és a noi dokis kenet is az, szoval nem hinném,h terljesen megbizhatatlan, persze egy orvosi kenet v egy vérvétel biztos tutibb, de ha más nincs...persze ha van lehetoséged men fel a Prolabor honlapjára és nézd meg,h van-e a kornyékeden lehetoség a vévizsgálatukra, biztosra menj. illetve noi orvoshoz egy kenetre gombára.

Orulok,h elolvastad Warj leirását a diétának.

Kuldesz nekem privibe e-mail cimet kuldok neked recepteket, amit a másik forumrol (mit foztél ma? receptek candidásoknak) gyujtottem ossze. ott beszéljuk meg a kajás dolgokat.

Szoval: a diéta lényege,h nem adsz tápanyagot a gombának. a szervezeted legyengult, ezért tudott a candida elszaporodni benned és eljutni a huvelyedbe is.

az elso idoszak arra szolgál, h gombaolovel segited a szervezeted a gombaoésben, és a béltisztitoval pedig kimosod magadbol, mert az elhalt gombák is tudnak kárt okozni. ekkor rostban gazdag ételeket ezsel, 80százalékban zoldésg tegye ki az étkezésed, ami lehet sutve, fozve, párolva.

E 3 max 4 hétig tart, mert a szervezeted legyengul és ha tovább huzod csak kárt okozol majd.

a második szakasz a szervezeted feltoltése,h ujra fel tudja venni a harcot a gombával. ekkor kezded el szedni a vitaminokat és a probiotikumot és lassan visszavezetsz minden ételt, ez hosszu foylamat lesz,mivel mindent lassan kell visszavezetni és várni, lesni,h hogy reagál rá a szerevzeted.

Warj eleirásábol megtudtad miket ehetsz. Ha vmi nincs ott kérdezd meg mielott megennéd, használnád, h ne lassitsd a gyogyulásod. tervezz elore, h mikor mit fozol, eszel majd, ird meg nekunk, akár csak privátba és mi megmondjuk,h jo v sem az. de ha a recept gyujteményt megkapod lesz pár otleted, mert mindegeiyk végén szerepel majd az idoszak.

De sajnos a javulás is lassu lezs, mint ahogy a gomba sem pár nap alatt szaporodott tul benned. javulást biztos fogsz érezni, de ne keseredj el, ha vmi visszatér, v erosodik...a gomba harcolni fog, h megmaradjon és jelét is adja majd. lesznek hullámvolgyek, de kitartás, mi itt leszunk, segitunk. nyugodtan kérdezz majd, vagyunk páran, akik megcsinálták és tudják mit lehet és mit sem :D

19130. keszani (válaszként erre: 19126. - Caci20)
2011. nov. 25. 15:16
:D remélem valami megmarad benned, mármint étrendbelileg szokás :D
19129. xRamix (válaszként erre: 19122. - Hcs2)
2011. nov. 25. 14:52
ment a privi :)
19128. akali (válaszként erre: 19127. - Marcipán26)
2011. nov. 25. 14:30

Szia!Szerintem jó helyen jársz. Bár biztosra nem lehet állítani,de a tünetek "egyértelműek".

Hát a kérdésedre válaszolva:az első rész 3-4 hét,ebben az időszakban béltisztitót és gombaölőt kell szedni.A béltisztitó azért fontos,mert a megölt gombák elhalva is bocsájtanak ki "mérget",és különben is,ha én azt már kinyirtam akkor takarodjon belőlem.Erre az utifűmaghéjat szokták javasolni(én is ezt ittam).Ennek az a tulajdonsága,hogy megiszod,a beleidbe zselés anyagú lesz és a bélfalról "letisztít" mindent.Ez egy por,amit vízbe kell tenni,és erre a nap folyamán kb 2-3 liter vizet meg kell inni.Gombaölőt az orvos írja fel.Ezt mind a kettőt kell szedni az első szakaszban.A II.szakasz,mindenkinél más,h meddig tart.Ebben a szakaszban van a feltöltés.Probiotikumok,vitaminok és asv.anyagokkal.Ez is mindenkinél más.Egyébként a revaliddal még rá is tettél egy lapáttal,mert élesztőt tartalmaz,és az nekünk tilos!!!Remélem segítettem.:-D

2011. nov. 25. 13:04

Sziasztok!

Leírnám a saját példámat, és a fórumot olvasgatva, ha lehetséges warj és keszani véleményét, tanácsait szívesen várnám.

Most 26 éves vagyok. Régóta szenvedek a fejfájás gyötrelmeivel. A migrénes fejfájásos tüneteken túl (pl. szagokra émelygés, fényre fájdalom…) előfordult, hogy fekve a szememet csukva tartva 3-4 másodpercenként elfehéredett az egyébként sötétség, és már-már a bepisilés határán álltam a fájdalomtól. Megjegyzem fájdalomtűrő képességem igen nagy…… Nem vagyok egy hisztis, mindenért gyógyszert bevevő leány. De ebben az esetben már majdnem mentőt kértem. Ezt követően elmentem orvoshoz, majd ideggyógyászhoz, majd MRI de semmit sem sikerült megállapítani.

Ezek a tünetek (így utólag visszaemlékezve) elő-elő fordultak, havi-2 havi, talán volt, hogy heti rendszerességgel.

Nőgyógyászatilag mindig is problémákkal küszködtem. Az ex partneremmel folytatott szexuális életünket vagy herpesz, vagy folyás, vagy különbféle betegségek hátráltatták.

Aztán szakításra került sor, majd a jelenlegi párommal minden simán ment, mikor is azt gondoltam, hogy ez lehetett a baj. Mondhatni „biztos nem illettünk össze az exemmel.”

DE!!!!!! Mikor megismerkedtem a jelenlegi párommal akkor kezdtem el dolgozni, és állítom mivel a munkahelyemen nagyon jól éreztem magam, elkezdtem fogyni. Ekkor a fejfájás is múlt, a nőgyógyászati betegségek is elmúltak. Minden jó volt. Igaz egy barátnőm, akivel régóta nem találkoztam a fogyásom előtt, mikor meglátott azt mondta, hogy cérnát lehetne belém fonni. Hozzáteszem, normális alakom van, nem vagyok egy nádszál mikor dolgozni kezdtem kb. 70 kg körül lehettem, majd a fogyást követően 60 kg körül lehettem.

A munkahelyemet megváltoztattam fél évet követően, és ismét fejfájás, folyás stb.

Majd a múlt hétvégén jutottam el addig, hogy a menstruációm előtt annyira viszkettem, hogy éjszaka felkeltem mert nem tudtam aludni tőle. (Megjegyzem, eddig is szinte minden menstruációm előtt két kanállal kívántam a cukrot, és viszkettem. Hajhullásomra naivan elkezdtem szedni a Revalidot, és az ampulláját.) Majd az éjszakát követő nap a telefonomon böngészve a netet megtaláltam a candida tüneteit. RÁJÖTTEM!!!!!! (Remélem osztjátok a véleményem) mitől hullik a hajam, és egyébként mitől van a székrekedésem, na és a viszketés, folyás stb…………. Így visszaemlékezve pont mikor 10 kilóval voltam könnyebb semmi bajom sem volt, nem mintha köze lenni a súlyomhoz, de akkor is.

Miután az olvasottak felnyitották a szemem, egyből ugrasztottam a családot, hogy gyógyszertárba candida teszt(nem tudom mennyire megbízható- Savvycheck) elvégeztem, és láss csodát, pozitív lett, egyértelműen két csíkom lett.

Hozzáteszem nőgyógyászati vizsgálaton minden évben túlesek, a munkámhoz előírásszerűen szükségem van rá. Többször mentem folyás miatt, túrószerű folyás, barnás-zöldes folyás, büdös folyás miatt. Bizony végzett többszörös is kenet vizsgálatot, de egyszer sem kaptam egyértelmű választ arra, hogy mi bajom lehet. A diétát elkezdtem, de orvosi felügyelet nélkül, mondván, az orvos nem sokat tett, és másokban miért bízzak….. Ha lehetséges (elolvastam a 18868-as hozzászólást) elmagyaráznátok, ezt az első rész és második rész alatt szedendő gombaölő és probiotikum vagy mi használatát, illetve milyet, hogyan stb.

És ha van rá mód, és esetleg a diétával kapcsolatban változott valami a frissítést is megkaphatnám, kaphatnánk?

Nem akartam untatni senkit, csak gondoltam ha esetleg más tanul a példámból ne menjen végig mindazon amin nekem kellett, ha akkor okosabb lettem volna……….

Segítségeteket előre is köszönöm, és sok sikert kívánok, azon honfitársnőimnek akik elkezdték, vagy kezdik a diétát a sikeres végrehajtáshoz.

19126. Caci20 (válaszként erre: 19125. - Keszani)
2011. nov. 25. 12:28
Jajjj:) úgy örülök:)Köszi a segítséget, nem fogok...sőt most a diétából fentmaradt maradékokat pusztítom...:)
19125. keszani (válaszként erre: 19119. - Caci20)
2011. nov. 25. 12:22

ez remek hir :D

de akkoris a huvelyben rakd rednbe a dolgokat.

és ne kezdj el egyik naprol amásikdra mindent enni, a visszavezetést tartsd be, mert árthat is, leterheled vele a szervezeted

19124. Caci20 (válaszként erre: 19120. - Vali72)
2011. nov. 25. 11:13

Kedves Vali! A nőgyógyász candida albicanst állapított meg és ha ott az van, akkor a bélben is annak kéne lennie....gondolom.... De a lényeg, hogy a tüneteim kétértelműek, mert például a hajam azért hullott mert gyulladás volt/ van még a szervezetembe. A székrekedés... nos születésem óta ilyen problémával küszködöm mert hosszabb a vastagbelem mint az átlag embrenek, 10 éves koromban kórházba is kerültem emiatt.. szóval nálam ez születési rendellenesség, és sajnos az utóbbi években nem figyeltem oda rá... nem ettem rostos dolgokat, stb.. Az a kis súlyfelesleg, ami volt rajtam .. a diéta előtti 48 kilómmal nem hinném, hogy a candida miatt volt. Hiszen az bárkivel előfordulhat, hogyha sokat eszik..én meg azért ettem rendesen...és így sem voltam kövér...(48 kg),de most 45 vagyok...

Szóval a tünetekből nem lehet egyértelműen eldönteni. A levélben pedig azt írták, hogy semmit nem találtak. Igazából nem tudom, hogy milyen fajokat néztek, de ez csak candida szűrés volt.Ha nem fog elmúlni a gyógyszertől ott lent, akkor nyilván elkezdem a diétát. De ha nincs candidám, akkor feleslegesen nem akarok diétázni, mert szerintem ez annak az embernek, akinek nincs nem vmi egészséges. A szervezetnek mindenre szüksége van.. a tejre és minimális szinten még a cukorra is. Ne hidd azt, hogy most elkezdek csokikat meg nem tudom miket enni, írtam, hogy a diéta alapját meg fogom tartani, mert sokkal jobban éreztem magam tőle és egészségesebb is. De feleslegesen nem akarom azokat a dolgokat száműzni, amikre lehet szüksége van a szervezetnek. Ha azt tapasztalom, hogy nem múlik el odalenn, akkor elkezdem, úgyis van már tapasztalatom, gombaölőm és minden mert bevásároltam hozzá. A tünetekből sajnos nem tudom eldönteni, mert nekem csak ez a 3 dolog volt, és még annyit, hogy a candida albicans a leggyakoribb.

19123. Kiscsirek (válaszként erre: 19122. - Hcs2)
2011. nov. 25. 10:22
én is, én is szeretném!!! :-)))
19122. hcs2 (válaszként erre: 19091. - XRamix)
2011. nov. 25. 09:45
megírnád priviben a márkáját, felkeltette az érdeklődésem!! :D
19121. hcs2 (válaszként erre: 19117. - XRamix)
2011. nov. 25. 09:44
jonatán, idared, jonagold ezek mind savanyúak :))nekem az idared a kedvencem :))
19120. Vali72 (válaszként erre: 19119. - Caci20)
2011. nov. 25. 09:05

Szia!

Na csak óvatosan, nekem is negatív a vérvételen a candida, aztán a tünetek megvannak. A vérből csak az albicans fajt mutatják ki, de van még másfajta gomba is, amit nem néznek a vérből. Tul.képpen tök mindegy mi az eredmény, ha a tüneteid megvannak a saját érdekedben tartani kell a diétát.

19119. Caci20
2011. nov. 24. 23:15
Sziasztok! Képzeljétek, megjött a vérvizsgálat eredménye a candidára és NEGATÍV!!!!!!!!!!!:) Nekem is hihetetlen, de tényleg. Tehát, akinek nőgyógyász mutatta ki, az mindenképp menjen el vérvizsgálatra, ha nem akar feleslegesen féléveket diétázni!!!Mindenesetre tanulságos volt ez a két hónap és már máshogy nézem a dolgokat, egészségesebben fogok enni és megtartom a diéta alapját mert tényleg nagyon jó. Mindenesetre köszönöm, hogy segítettetek:) és még itt leszek a fórumon ha mégis beütne a krakk:)
19118. keszani (válaszként erre: 19117. - XRamix)
2011. nov. 24. 21:24

jonatán alma, asszem ez a neve, de a zöld almák savanykásak, v az a sárga-piros alma, az saavanyu szokott lenni... én nem szerettem, ne is ettem almát :S

tehénturo? csináld magad asszem ugy lehet :D

19117. xRamix
2011. nov. 24. 21:01

lányok, második időszaktól tehéntúrót lehet (apránként adagolva) visszavezetni? v inkább kezdjem a juhtúróval?

ja..és almát még mindig nem mertem enni, nem tudom melyik fajtát szabad - Ti melyiket eszitek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook