Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Hüvelyi gombásodáshoz:
Engem a nőgyógyász küldött el gombatenyésztésre, ott állapították meg, hogy candida albicans a gombafaj.
Megnézték, hogy mire érzékeny nálam a gomba. Ezek: fluconazol, itraconalzol, econasole, clotrimasole.
A nizoralnak ketokonazol a hatóanyaga. Úgyhogy ez nálam nem is működne, ha jól rakom össze a dolgokat.
Ezt csak azért írtam le, hogy ha valakinek a gombaölő ellenére sem múlik el a folyása, akkor lehet, hogy a gomba nem érzékeny arra a hatóanyagra, amivel kezelik.
Ezt csak én raktam össze a fejemben, szerintem lehet, hogy ez a nem múló folyás oka, ha valakinél ez fennáll. Javítsatok ki légyszi, ha valamit nem jól értelmezek:)
most futnom kell, mert elkések:-)
bocs! igyexem vissza!:-)
köszi!:-)ha keresgélsz:-)
nekem nincsenek menszesz görcseim:-)
20-30 éves koromban voltak.
aztán a szülések után már nem szenvedtem tőlük.
viszont a pánikrohamaimat, a szorongásomat, nagyon felerősíti:-(
ezért kérdeztem, mert vhogy magnéziumhoz kellene jutnom.
többhöz, mint normálisan:-DDD
cickafarkfű teát javasolnék a menstruációs görcsöket csillapítja és nyugtató hatású, magnéziumot pedig valami olyan kéne választani ami nem tartalmaz cukrot
keresgélek a neten ez ügyben
kel is a B vitamin, mivel szinte semmit nem eszünk amiben természetes úton benne van, csak nézd meg, hogy ne legyen benne cukor!
Sajnos sok vitaminban van cukor, még a C vitaminokban is!
sziasztok lányok!
kérdésem lenne.
lassan jön a mensim, és totál kész leszek:-(
ezzel együtt jönnek a pánikrohamok is,
ilyenkor sűrűbben, mint "kéne"
magne B6-ot szedhetek a diéta alatt?
az enyém protexin natural care és hatvan szemes, szintén napi 2x1-es adagolással.
nem tudom mennyire ugyanaz, mint a tiéd, de reménykedek mindenesetre :)
Más esetleg szed ilyet?
nekem protexin balance-t javasolt a dokim.
felírni ugyebár nem lehet, mert nem vényköteles.
kissé sokalltam az árát, de sok van benne/lusta vok kimenni a konyhába megnézni a dobozát, hány szemes:-)/
napi 2x1-et kell szednem.
én nem érzem, hogy rosszabbul lennék tőle:-)
Nna, visszavittem az élesztős probiotikumot és a gyógyszertáras nénivel fölkutattuk a készletet kb. és meglepődtem, mert tök sok probio.-ban van élesztő (pl.lakto protectben!)
A protexint választottam végül,ez tűnt a legmegbízhatóbbnak, csakhogy ebben is van frukto-oligoszacharid. nem tudtam mást választani, mert mindbe volt élesztő, v vmi glükóz.
használt valaki tőletek protexint?
ugye elkezdhetem ezt? (ma fogyott el a laktív, holnap kéne hozzákezdenem ehhez..)
nem baj, ha fémérzékeny vagy és nem szeheted, sztem végső esetbe forduljon ehhez más is. nagyon kemény mellékatása lehet és sajnos senki nem mondja meg,h kinél mikor jöhet az elő.
türelem és nálad is minden helyre áll. csak kitartás, addigis mi itt vagyunk és segitünk neked/nektek :D
:-))))))))))))
Kitartás szerintem ez a sok allergia is elfog múlnik, sikerült a dr ferenczy lászlóval kapcsolatot teremteni?
Igen ahogy elküldtem a hozzászólást eszembe jutott hogy te vagy a lisztérzékeny.
És béltisztítót használsz?
Nőgyógyászati panaszok esetén
A gomba nagyon szereti a nedves közeget, így nagyon fontos a tisztálkodás ebből a szempontból. Tusolás, fürdés után mindig jó alaposan törüljük szárazra a nemi szerveket. Strandolás esetén ne hagyjuk magunkon megszáradni a fürdőruhát, egyből vegyünk szárazat és törölközzünk meg. Amennyiben nőgyógyászati problémánk van, akkor ne a szaunát használjuk méregtelenítésre.
A tünetek enyhítésében segíthet a sós ülőfürdő. Vannak akik gyógyszertárban kapható tejsavat vásárolnak és ezzel irrigálnak. Van egy tamponos megoldás, mely lényege a következő:
Édes (alkoholmentes) graepfuit cseppet szívass fel tamponra a következőképpen: egy pici pohárba kell tenni 10-15 cseppet, s ebbe nyomkodd bele a tampont, tedd fel éjszakára, majd probiotikummal kevert élőflórás natúr joghurtos tampont tegyél fel következő éjszaka. Ezután érdemes valamilyen tejsavas irrigálást végezni, aztán este megint graepfuitos tampont. Ezt hat napon keresztül váltogasd. Az alsóneműidet külön mosd, s mindig tegyél a mosóvízbe grape cseppet.
Egy másik irrigálási lehetőség az ezüst kolloidos irrigálást (ebbe lehet rakni grappe cseppet is). Az egyik lány a fórumon ezt próbálta ki és már egy irrigálás után jelentős változást tapasztalt, a folyása tisztává vált. Az ajánlott mennyiség az irrigátor tartályába ami körülbelül 2 dl-es lehet 3 ml ezüstkolloidot és 2 csepp graepfuit cseppet kell tenni, és ezzel irrigálni.
Ezek persze csak ötletek, mivel a hüvelyflóra mindenkinél más, ezért a szervezet is különböző képen reagálhat. De mivel azok akik ilyen panasszal küzdenek, már annyi mindent kipróbáltak, úgy gondolom, hogy egy próbát megér.
Amíg panaszok vannak, addig nem javasolt a sexuális élet. Amikor panaszmentes lesz az illető, akkor az óvszer használata az együttléteknél ajánlatos, további javaslat még graepfuitmag cseppel mindkét félnek a nemi szervét a sexuális együttlét előtt és után külsőleg megtörölni.
Addig, amíg nem teljes a gyógyulás candida szempontjából (és itt nem csak a nőgyógyászati tünetek megszűnéséről van szó) nem szabad gyermeket vállalni, mert a gyerek már a születéskor magával hozhatja a candidiast. Ennek az első megjelenési formája a szájpenész szokott lenni.
A hölgyek számára az anolinos betét használata javasolt, a tampont használatot (kivéve a fent említett terápiás kezelés kapcsán) nem javasoljuk.
Az alsónemű szempontjából fontos, hogy csak pamutalsót szabad hordani és a hagyományos fajtát. Ugyanis a tanga alsó szinte hidat képez a végbél és a hüvely között a gombák számára.
Fontos az is, hogy sok esetben a férj/partner nem is tud arról, hogy ő maga is candidiasban szenved. A férfiaknál nagyon gyakran előfordul, hogy a nemi szerven nincs elváltozás, de ettől még jelen van a candida gomba túlszaporodása. Amellett, hogy a tüneti krémes kezelést javasolt, természetesen ugyanolyan fontos lenne az ő számukra is a terápia/diéta tartása, hiszen később a sexuális együttlét során a gombák visszakerülhetnek a hüvelybe (pin-pong effektus).
Végezetül egy általános megfigyelés, ha valakinek hüvelyi úton candidája van, nagy a valószínűsége, hogy a szervezet más területén is megvan az elszaporodás, ezért nem szokott hatni csak ideig óráig a nőgyógyász által felírt krém, kúp stb., mert csak helyileg van a gomba kezelve, véglegesen csak a teljes terápiával lehet meggyógyulni.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok