Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
szerint tulszaporodás van most is...de majd Warj segit ebbe
ok, észrevettem, ismét elolvastam :D
igen, 3 honapja tulszaporodás, de a mostanit nem tudom, mert az IGA-t nem tudom mi
Na akkor most már végképp nem értem.Itt van Warj hozzászólása a vérvétellel kapcsolatban."Könnyen meg tudod jegyezni az IgM a mostani, az IgG a 3 hónappal ezelőtti. "Tehát az IgM a mostani,az IgG a korábbi állapot.Namost itt van Cepheus hsz-a "Nekem ilyen eredményem van:
ASCA-IGA: 2.5 U/ml, ez normál tartományban van, határérték 0-10 között
ASCA-IGG: 42.30 U/ml, ez magas, határérték 0-10 között"
Szóljatok ha hülye,de erről nekem az jött le,h 3 hónappal ezelőtt gáz volt de(bár nem tudom mi az IGA)de akkor a mostani állapota kítűnő!!!Na most ilyenkor mi van???
sajnos az orvosok ezt nem tekintik betegségnek...ezt csak az érti, aki átesett rajta...sajnos.
én is szlovákiai vagyok, huvelybol vett nekem kenetet a noi, de csináltam a házit is, majd vettem házi vértesztet is. max rendelj, bankszámlás fizetés esetén szinte mindenhova kikuldik postán is.
de ha csak a házi huvelytesztet tudod beszerezni az is elég, met általában ha ott jelen van, akkor egész testedben tulszaporodás van és a diéta ajánlott.
Köszi Keszani!
Nem MO-on lakom, nem tudom csinálnak-e nálunk ilyen vérvételt. Nem elég a nőgyógyászati kenetvétel? Vagy a vér mutatja ki ha a testben is el van szaporodva a gomba?
Ami eléggé bosszant, hogy a dokim egyszer vett csak kenetet. Sokszor azt gondolom, hogy talán nem is gombám van hanem valami más fertőzésem, mivel sokszor nem egyértelműek a tüneteim. Legtöbbször csak azt érzem, hogy már megint valami nincs ott rendben, nem is annyira a viszketés, hanem inkább ilyen csipedő érzésem van, és folyásom sincs különösebben. Aztán, lehet rosszul teszem, de ha érzem akkor elkezdem magam kenni, amitől viszont felerősödik a tünet. Csak annyit járok nődokihoz hogy már restellem magam, és ráadásul egy halom pénzemben van már.
Okozhatja ezt esetleg valóban más mint gomba?
Ja, és kérdeztem tőle egyszer hogy nem-e kandidózisom van és diéta kellene. Azt mondta hogy nem.
Ha hétvégén mindenesetre nem javul akkor jövő héten megyek hozzá és megmondom neki hogy nézzen kenetet.
19057-es Warj hozzászolása:
Nőgyógyászati panaszok esetén
A gomba nagyon szereti a nedves közeget, így nagyon fontos a tisztálkodás ebből a szempontból. Tusolás, fürdés után mindig jó alaposan törüljük szárazra a nemi szerveket. Strandolás esetén ne hagyjuk magunkon megszáradni a fürdőruhát, egyből vegyünk szárazat és törölközzünk meg. Amennyiben nőgyógyászati problémánk van, akkor ne a szaunát használjuk méregtelenítésre.
A tünetek enyhítésében segíthet a sós ülőfürdő. Vannak akik gyógyszertárban kapható tejsavat vásárolnak és ezzel irrigálnak. Van egy tamponos megoldás, mely lényege a következő:
Édes (alkoholmentes) graepfuit cseppet szívass fel tamponra a következőképpen: egy pici pohárba kell tenni 10-15 cseppet, s ebbe nyomkodd bele a tampont, tedd fel éjszakára, majd probiotikummal kevert élőflórás natúr joghurtos tampont tegyél fel következő éjszaka. Ezután érdemes valamilyen tejsavas irrigálást végezni, aztán este megint graepfuitos tampont. Ezt hat napon keresztül váltogasd. Az alsóneműidet külön mosd, s mindig tegyél a mosóvízbe grape cseppet.
Egy másik irrigálási lehetőség az ezüst kolloidos irrigálást (ebbe lehet rakni grappe cseppet is). Az egyik lány a fórumon ezt próbálta ki és már egy irrigálás után jelentős változást tapasztalt, a folyása tisztává vált. Az ajánlott mennyiség az irrigátor tartályába ami körülbelül 2 dl-es lehet 3 ml ezüstkolloidot és 2 csepp graepfuit cseppet kell tenni, és ezzel irrigálni.
Ezek persze csak ötletek, mivel a hüvelyflóra mindenkinél más, ezért a szervezet is különböző képen reagálhat. De mivel azok akik ilyen panasszal küzdenek, már annyi mindent kipróbáltak, úgy gondolom, hogy egy próbát megér.
Amíg panaszok vannak, addig nem javasolt a sexuális élet. Amikor panaszmentes lesz az illető, akkor az óvszer használata az együttléteknél ajánlatos, további javaslat még graepfuitmag cseppel mindkét félnek a nemi szervét a sexuális együttlét előtt és után külsőleg megtörölni.
Addig, amíg nem teljes a gyógyulás candida szempontjából (és itt nem csak a nőgyógyászati tünetek megszűnéséről van szó) nem szabad gyermeket vállalni, mert a gyerek már a születéskor magával hozhatja a candidiast. Ennek az első megjelenési formája a szájpenész szokott lenni.
A hölgyek számára az anolinos betét használata javasolt, a tampont használatot (kivéve a fent említett terápiás kezelés kapcsán) nem javasoljuk.
Az alsónemű szempontjából fontos, hogy csak pamutalsót szabad hordani és a hagyományos fajtát. Ugyanis a tanga alsó szinte hidat képez a végbél és a hüvely között a gombák számára.
Fontos az is, hogy sok esetben a férj/partner nem is tud arról, hogy ő maga is candidiasban szenved. A férfiaknál nagyon gyakran előfordul, hogy a nemi szerven nincs elváltozás, de ettől még jelen van a candida gomba túlszaporodása. Amellett, hogy a tüneti krémes kezelést javasolt, természetesen ugyanolyan fontos lenne az ő számukra is a terápia/diéta tartása, hiszen később a sexuális együttlét során a gombák visszakerülhetnek a hüvelybe (pin-pong effektus).
Végezetül egy általános megfigyelés, ha valakinek hüvelyi úton candidája van, nagy a valószínűsége, hogy a szervezet más területén is megvan az elszaporodás, ezért nem szokott hatni csak ideig óráig a nőgyógyász által felírt krém, kúp stb. , mert csak helyileg van a gomba kezelve, véglegesen csak a teljes terápiával lehet meggyógyulni.
szia!
ne keseredj el, van megoldás, de nagyot kell lépned ez ugyben...az édességet el kell felejtened! más lehetoség nincs a diétában.
de elotte menj el prolaboros candida vérvételre, 6000ft, de igy metudod,h az-e a baj. a honlaukon megtalálod az elérhetoséguket. noivel csináltass kenet vizsgálatot. v vegyél házi huvely tesztet.
olvasd el a 18868-as hsz-t, abbale van irva a diéta menete, és,h mit lehet enni. sajnos áldozatot kiván, de ha ez okozza atneteid, akkor sikerulni fog. olvasd a forumot, lapozz vissza és rengeteg dlogra kapsz választ.
de elobb dontsd el,h meg akarsz-e gyogyulni. mi segitunk, de helyetted nem ehetunk, nem fozhetunk és nem donthetunk helyetted.
a fogamzásgátlo bizony segiti a gombát, szoval jo,h abbahagytad. tampont keruld és a tangát, mert egyenes hidat képez a gombának.
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben találtam ide. Remélem nem baj. Hosszú évek óta küzdködök hüvelygombával, kisebb-nagyobb tünetmentes korszakokkal. De most!!... Annyira el vagyok keseredve,hogy már sokszor tiszta depis vagyok, azokon töltöm ki a mérgem akiken nem kéne. :(((
Azelőtt ha irt a doki Mycosist-et akkor el voltam vele gond nélkül mig kezelt. Aztán volt amikor ezt abbahagytam kiújult és elküldött immunológhoz, hogy biztosan gyenge az immunrendszerem. Kaptam erősitőket, egy halom probiotikumot beszedtem, de nem segitettek. Aztán volt hogy hirtelen elmúlt és egy darabig nem jött elő. 2009 tavaszán abbahagytam a fogigátlót mert babát szerettem volna. És ezzel a bajaim meg is szűntek egészen tavaly őszig. Azt hittem hogy a tabi volt az oka és hurrá többet nem kell szenvednem a gombától. (érdekes módon a terhesség alatt sem jött elő, pedig az előtte való terhességeimnél mindegyiknél volt sokszor). Nem is irattam szülés után tabit Mirenát rakattam.
És most már annyira durván jelen van, hogy hiába a gyógyszer nem segit, csak ha kéthetente szedem. Most viszont már havonta kapok egyet és bizony semmit sem ér. Ezüst kolloidban annyira biztam és 0.
Egy a bajom, hogy az édesség az nálam maga a menyország. Nem tudunk róla lemondani. Képtelen vagyok. Tudom hogy nem szabadna enni, de mégsem megy. Annyira kivánom, hogy szinte állandóan rajta jár az eszem amig nem eszek. És utálom magam miatta, de nem tehetek róla, az agyam nem engedi hogy ne gondoljak rá. :(
Ezt a diétát utána egész életünkben kellene csinálni? Örökre mellőzni kell a cukrot, gyümölcsöt?
Hüvelygombát is biztosan ezzel kell kigyógyitani? Irjatok légyszi valami biztatót mert totál kivagyok. Nemi életünk is nulla már a férjemmel. Mindig azt gondolom, hogy miért pont én. A nővéremnek még életében egyszer sem volt én meg...
Hogy lehet kibirni ezt a diétát?
Előre is köszönöm.
sziasztok!
narancs mehet a második időszaktól?
a tartosítás...kitudja miylen eljárás az.
de orulok,h magatol alapbol a miénket választottad :D
tescoba? pl kolesgolyo...nagyon jo ropogtatni, 2 étkezés kozt, v mig nincs más...naturba természetesen...szte a kisfiad is megszeretné :D és hozzáteszem egészségesebb mint a chips.
mustárt nem szabad, szoval a lencsefozeléken osztoztok :D
a házi joghurt jo dontés :D
Teljes kiörlésű tönkölybúzaliszt, zabpehelyliszt, rizsliszt és egy magkeverék szóráshoz: lenmag, szezammag, napraforgómag, rozspehely és búzapehely van benne. Még ma szétnézek a tescoban is, hogy van-e valami, amit érdemes megvenni.
A joghurt a tejboltból van, olyan, mint a házi, nincs benne adalékanyag.
A lencse engem nem puffaszt, szeretem többféleképpen is. Ha nincs benne mustár, akkor a kisfiam is megeszi.
A krémeket igen, én csinálom majd, jó receptek vannak abban is, amit Tőled kaptam.
Boltit nem akartam venni, mert ki tudja, miben van pl rejtett cukor. A tartósítószerekkel egyébként mi a gond ebben a diétában?
milyen liszteket vettél?
miylen joghurtot?
a lencsével vigyázz, mert puffaszt és ha Téged is akkor elso idoszakban keruld. de ha nem akkor nagyon finooom a fozelék :D
ezeket a krémeket ugye Te készited majd el? mivel a bolti sokszor tele van tartosito szerrel. olvasd el mindig mibol állnak és ne dolj be az olyan termékeknek, mit candidásoknak is ajánlanak, mert sokszor becsapos, mert ha csak picit olvasgatsz a neten a diéta után látod,h szinte mindenhol mást irnak eheto ételeknek.
mi ezt a fajta diétát támogatjuk és ajánljuk, mmert nekunk bevált.
Köszönöm, kaptam Nizoral-t, ki is váltottam.
Sikerült vennem többféle reform-lisztet, holnap este megsütöm az ír szódás kenyeret. :-)) Vettem útifű maghéjat, grapefruit-cseppet, több joghurtot és zöldségeket is, lencsét, szóját (granulátum), kínaikelt, jégsalátát.
Gabonakolbász mint kenyérre való a reggelihez mehet az első időszakban? Nem vettem még meg, csak ha jó lesz. Meg gondoltam kenyérre a vajon kívül padlizsánkrémet, zöldségkrémet, csicseriborsó krémet. Reggelre muszáj valami kenyeres kaja, a kisfiam miatt is, meg úgy nem vagyok egész nap éhes.
Elkezdtem egy naplót is, könnyebb lesz megtalálnom az infokat.
Nekem ilyen eredményem van:
ASCA-IGA: 2.5 U/ml, ez normál tartományban van, határérték 0-10 között
ASCA-IGG: 42.30 U/ml, ez magas, határérték 0-10 között
Nem feltétlen kell vékonynak lenni, van aki pont ellentéte és csak hízik és hízik. Érdekes dolog ez. De a nagyon sovány alkat mellett a túlsúlyos alkat is a candida tipikus tünete lehet.
Mindamellett mindenkinek javasoljuk, hogy azért mert a tünetek ráillenek a candidára mindenképp érdemes ilyen téren egy vizsgálat, mert mint írtad a tüneteket más is okozhatja.
minden eredmény mellett ott lesz egy határérték is.
de aki ennyire kételkedik a vérvételbe és sajnálja rá kidobni a pénzt (tudom, nem ingyen van, és nagyon drága) az vegyen egy egyszeru házi vértesztet és huvely tesztet.
viszont azoknál v pozitiv v negativ eredményt kaptok
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok