Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

19236. chicaguapa
2011. dec. 7. 10:32

Sziasztok!

Látom itt nagy az élet és sok a tapasztalt diétázó. Ne haragudjatok, de nem olvastam el a többezer hozzászólást, és tudom, hogy csak egy újabb kétségbeesett fórumozó vagyok, de remélem tudtok nekem tapnácsokat adni.

Az a helyzet, hogy már nagyon el vagyok keseredve, hiszen hosszúhosszú évek óta küzdök a hüvelyi gombásodással, és már az égvilágon minden gyógyszert, kúpot, ecsetelőt kipróbáltam, több orvosnál is jártam de egyszerűen nem tudok megszabadulni tle. :( Teljesen megkeseríti az életemet már ez a harc és a legrosszabb hogy nem látom a végét. Az egyetlen dolog amit mégnem próbáltam, az a diéta. Már olvasgattam a témában és úgy gondolom, hogy ez talán segíthet rajtam. Utánanéztem és van még pár dolog ami arra utal, hogy lehet, hogy candidám van, pl. lassú emésztés, gyakori puffadás, sőt még a vérnyomásom is magas, amit semmi más nem igazol (rendszeresen mozgok és normálisan eszem, semmi zsíros).

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek is candida ez (természetesen megyek majd újra dokihoz is) illetve valóban használhat-e a diéta az én esetemben.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!chicaguapa

19235. keszani (válaszként erre: 19233. - Faline66)
2011. dec. 7. 09:23

igen, kezd el ha letelt a 3-4 hetes elso szakasz. szedje ki a gombaolot, de vegyél probiotikumot és vitamint. vezessétek vissza lassan az eheto ételeket.

tovább ne huzzátok sztem, mert legyengult a szerevezete már eléggé, csak betegebb lenne.

19234. faline66 (válaszként erre: 19233. - Faline66)
2011. dec. 7. 06:20
Vettem protexint ,halolajat,vitaminokat -ahogy írtátok,de ha gombaölőzünk még mindig akkor ezekkel várnom kell ugye ???
19233. faline66
2011. dec. 7. 06:14

Voltunk 3D ultrahangon hétfőn , még mindig gyulladt a sigmabélnél , a vékonybél , gyomorhurut ,reflux,lassan ürül az epe + még pár dolog .

Tegnap volt a 3. egyben utolsó mora terápiás kezelés -a hat féle candidából-ami emelkedett volt benne - már csak kettő magas ,az is a sigmabélnél főleg-még írtak neki fel gombaölőt -a Nistatina helyett valami Nysten(nem bírom kiolvasni az írást,kék-fehér kapszula )

Most lépett át a második szakaszba -építeni kellene-akkor most mit csináljunk ?

19232. keszani (válaszként erre: 19231. - Cepheus)
2011. dec. 3. 18:18
gyogytea bmilyen jöhet, v tiszta szénsavmentes víz. nagyon sokan dicsérik és én is ittam párszor a lapacho teát. olvass utána, a müllerbe vettem pár száz forintért.
19231. Cepheus
2011. dec. 3. 18:13

Köszi csajok! :-)

A gombaölőt végül úgy döntöttem, hogy 5 napig szedem (szerdáig), az nem túl hosszú idő, de esetleg kiirtja azt, ami nem oda való.

Gyógyteát, innivalót mit ajánlottok?

19230. keszani (válaszként erre: 19228. - Cepheus)
2011. dec. 3. 17:25
ennyi rossz után ilyen pozitívan állni a dolgokhoz. mindenesetre így is kell csinálni, hisz negatív gondolat csak ront mindenen. nagyon szoritok,h összejöjjön egy kistestvér. é igen, a diéta rontani nem fog, viszont akkor lehet nem is feltétlenül szükséges neked a gombaölő.
19229. akali (válaszként erre: 19228. - Cepheus)
2011. dec. 3. 11:49
Tényleg minden elismerésem Nektek!!!Ami jó,h ezek után azt érzem ki a szavaidból,h még mindig pozitívan állsz a a dologhoz,dolgokhoz,és ez a legfontosabb!!Gondolom ezt nehéz mindig tartani,de kitartás,és amit nagyon akarunk sikerülni fog.Hiszek abban,h nem véletlenül történnek velünk a dolgok.Egyébként a diéta csak a hasznodra fog válni.Sok olyat olvastam,h ez után a diéta után,sikerült teherbe esni.Kitartás!!! :-)
19228. Cepheus (válaszként erre: 19227. - Akali)
2011. dec. 2. 19:37
Köszönöm az együttérzést! Tudod, mindenkinek megvan a maga keresztje, nekünk ez jutott. Akár tetszik, akár nem, az életben sok megpróbáltatás van, talán ezek is csiszolnak bennünket. Hogy őszinte legyek, nem cserélnék azzal, akinek egy közeli hozzátartozójáról, mondjuk az édesanyjáról kiderül, hogy rákbeteg, vagy aki szüléskor veszíti el a babáját, mint amilyen cikk nemrég is volt itt a Hoxán. Természetesen nehéz volt mindezt megélni, különösen a 3. baba elvesztését, még a kisfiam születése előtt. Akkor egy kicsit depressziós is lettem, annyira szerettünk volna gyermeket, és annyira küzdöttem azért a babáért. Az is nehéz, hogy már nem tudok felhőtlenül örülni egy pozitív tesztnek, hiszen bennem van, hogy sajnos elveszíthetjük. Valamikor nagycsaládot szerettem volna 3 vagy több gyerekkel, most azt mondom, hogy iszonyú szerencsések vagyunk azért, hogy a kisfiam itt van velünk, és csaknem minden nap hálát adok ezért. Van egy szerető párom, aki mindenben támogat, és még kb másfél évem próbálkozni a kistestvérrel. Aki vagy jönni fog, vagy nem, az orvostudomány sem mindenható, megvannak a korlátai. Azért én alapvetően hiszek a tudományban, és a kisfiamat is a lombikmódszernek köszönhetjük. És ami a legfontosabb, optimista vagyok, szerintem ez a diéta/méregtelenítés nagyon jót tesz, és bármi bajom is legyen, nem lehetetlen, hogy bölcsőt ringatunk még a kapuzárás előtt. Ezt leginkább a kisfiam miatt szeretném, legyen egy testvérkéje, ha már nem leszünk, ne legyen egyedül a nagyvilágban.
19227. akali (válaszként erre: 19225. - Cepheus)
2011. dec. 2. 19:09
Úristen és ezek után még ép az elméd???Öt babát elveszteni,lehet,h én megzakkantam volna!!!Egyébként én az IgA-nál arra gondolok,h az a bélgyulladás,de szerintem nincs köze a candidához.A diétával ártani nem árthatsz,sőt nagyon jól érzem magam azóta.Nem vagyok fáradt,reggel nem szenvedek,h fel kell kelni meg ilyenek.Viszont nagyon sokat köszönhetek ennek a fórumnak és a Csajoknak !!!!Szép hétvégét Nektek!!!
19226. Cepheus (válaszként erre: 19222. - Keszani)
2011. dec. 2. 19:00
Köszönöm a segítséget. :-) Úgy kerültem ide, hogy utánanéztem a diétának, amit javasoltak. Nem klasszikus candidám van, nincsenek pl nőgyógyászati tünetek, vagy súlyproblémák (hízás-fogyás). Viszont az élesztőgombát rosszul tolerálja a szervezetem, és a candida is egy élesztőgomba, ezért tartani fogom a szigorú diétát a következő 3 hétben, ez biztos jót tesz a szervezetemnek. A gombaölőben most bizonytalan vagyok, hogy szedjem-e. A szteroidot biztos nem fogom, mert a meddőségin sem javasolta a doktornő.
19225. Cepheus (válaszként erre: 19224. - Akali)
2011. dec. 2. 18:54
Bevallom, én egyáltalán nem értek ezekhez az eredményekhez. De 3 orvos látta a leleteket, és abban egyetértettek, hogy egy cukorbeteg diétához hasonló táplálkozás jót tenne, illetve abban is, hogy enyhe bélgyulladásom van. Szerencsémre "időben" kiderült, nem vagyok még Crohn-beteg, nincs nyálkás vagy véres széklet, felszívódási probléma, stb. Ami nálam fennáll az egy bőrgyulladás, arcon, dekoltázson, ez fényre romlik, az oka ismeretlen. :-( Illetve egy meddőségi probléma, koraterhességben elvetélek, öt babát veszítettünk el az elmúlt nyolc évben. :-(
19224. akali
2011. dec. 2. 17:34
Mert ahogy le is írtad."Igen, nekem ezt a tesztet csinálták, és ez lett pozitív. A diagnózis az volt, hogy élesztőgomba ellen antitestet termelek, és valószínű enyhe gyulladásban lehet a bél."Kicsit ellentmondásos az első eredmény ezen negatív teljesen jó.A második meg ha minden igaz,egy régebbi állapotot takar.Tehát azért ezt nem árt megtudni,h mi újság van ezzel.
19223. akali (válaszként erre: 19220. - Cepheus)
2011. dec. 2. 17:31
A vérképedet érdemes lenne valaki hozzáértővel megnézetned v.mit mondtak ezzel kapcsolatban?Azért kérdezem mert,ha olvastad az előbbi hsz-einket akkor elméletileg az IgG az a korábbi állapotot mutatja,ezt az IgA-t nem tudjuk,de ha az valami köze is van a candidához akkor az az eredményed most jó.Viszont nem értem,mitől lett jobb???Idáig nem csináltál gondolom semmit ellene.IgM nincs a vérvételi eredményei között??
19222. keszani (válaszként erre: 19219. - Cepheus)
2011. dec. 2. 17:20

a szteroidt ne szedd. a gomba azért van tulszaporodva, mert a szervezeted legyengült, nem tudja már felvenni a harccot vele. ezért van az,h rengeteg rostban gazdag ételt eszünk és kerülünk sok olyat ételt, ami tápanyag a gombának. ezáltal nem kap tápanyagot, és elkezdenek elhalni. erre kell még a béltisztito, h kimossa belőled az elhalt gombáat. erről szol az első szakasz. ez 3-max 4 hétig tart. amásodikban elkezded szedni a probiotikumokat, vitaminokat,h a szerezeted feltöltsd,h ujra feltudja venni a harcot a gombával.

lesznek hullámvölgyek, lesz mikor jobban érzed magad, lesz,h rosszabbul, de mind azért van, merta gomba harcol benned.

és ez hosszu folyamat, mind ahogy agomba sem egyik naprol a másikra szaporodottel benne ugy a visszaszoritása sem 1 honap. de menni fog, Warj fia kigyogyult belőle, nővérem is és én is. itt leszünk, segitünk. sajnos az orvosok nem nagyon értenek hozzá, mint ahogy neked ismodta,h sok zölsdég és tk ételek...de ez kevés tilos a cukor, ecet, élesztős ételek beleértve a kovászosak is éa a növényi kovászok is (ez sokszor félreértést dukált, de igy van). ne bizz a bolti cuccokba, mielőtt megveszed, megeszed kérdezz meg minket. ezért tervezz előre, h mindig kapj választ rá.

19221. Cepheus (válaszként erre: 19214. - Warj)
2011. dec. 2. 17:11
Köszönöm szépen, hogy utánanéztél! :-))
19220. Cepheus (válaszként erre: 19209. - Akali)
2011. dec. 2. 17:10
Chlamydiát is csináltak vérből, és az negatív, a meddőségin írták ki, egyébként az immunológiai kivizsgálást is.
19219. Cepheus (válaszként erre: 19214. - Warj)
2011. dec. 2. 17:07
Igen, nekem ezt a tesztet csinálták, és ez lett pozitív. A diagnózis az volt, hogy élesztőgomba ellen antitestet termelek, és valószínű enyhe gyulladásban lehet a bél. Erre kaptam szteroidot, amit a meddőségin mondtak, hogy ne kezdjem el szedni. Javasoltak viszont diétát sok zöldséggel és teljes kiőrlésű pékáruval, sok folyadékkal. A gombaölőt akkor ne kezdjem el szedni szerintetek? A diéta biztos, hogy hasznos lesz.
19218. akali (válaszként erre: 19213. - Keszani)
2011. dec. 2. 16:09
Nekem most a vérvételnél kérdezte a csaj,h belevegyük a clamydiát is? Mondtam vegyük.Azért mondta,mert nekem mindig van valami hüvelyi bajom,és arra mondta,h nézzük meg.Ebből kifolyólag vérből is nézik.
19217. warj
2011. dec. 2. 15:59
Írtam Cszsukának hátha ő tudja mit takar az IgA mert ez ismeretlen számomra is, és többféle variációt találtunk. Türelmet kérek, ahogy ír rögtön leírom amit megtudtam.
19216. warj (válaszként erre: 19198. - Rebi78)
2011. dec. 2. 15:48

Az édesség utáni vágy és a hüvelyi problémák együttese inkább a candida gomba túlszaporodására utal. Igazából azért tér vissza állandóan, mert valószínű, hogy a szervezet más részén is túlszaporodás van. Ebben az esetben szokott előfordulni az, hogy helyileg kezeled a nőgyógyász által felírt gyógyszerrel, krémmel kúppal, de a probléma nem csak a hüvelyben van jelen ezért újjul ki állandóan.

Másik dolog csak remélni lehet, hogy a terhesség által a picinek nem adtad át a gombát, nem volt esetleg a kicsinek szájpenésze gyakrabban, hasfájósabb, hígabb széklet stb.

A pároddal az együttlétek során ide-oda adogatjátok a gombát egymásnak, így a terápia akkor hatásos ha mindketten végig csináljátok, óvszert használtok és graepfuit cseppel együttlét előtt és után is letörlitek lent magatokat.

Ha a pici (nem írtad a korát) szopik a melledet is le lehet törölni graepfuitos cseppel, hogy a babát óvd.

Magyarországon lehet kapni CanűDia5 nevű gyorstesztet, ami otthol vérből mutatja ki a candida túlszaporodást (és ez nem csak a hüvelyben lévő candidára utal). Mindenképpen kell kérni a nőgyógyásztól gombára irányuló vizsgálatot, mert sok esetben baktérium is okozhat hasonló nőgyógyászati tüneteket.

19215. warj (válaszként erre: 19188. - Cepheus)
2011. dec. 2. 15:36
A gabona kolbit és a szója termékeket a második időszaktól javasolnám.
19214. warj (válaszként erre: 19186. - Cepheus)
2011. dec. 2. 15:34

Ez konkrétan candida szűrés volt, mert a neten én teljesen mást hozzá.

Mégpedig ezt, ez pedig nem candida szűrés, de lehet tévedek.

Élesztő elleni antitestek (ASCA IgA/IgG) meghatározása szérumban

A DEOEC III.sz. Belgyógyászati Klinika Regionális Immunológiai Laboratóriuma

2010. február 15-től új szolgáltatásként bevezeti az élesztő elleni antitestek (ASCA

IgA/IgG) meghatározását.

A A gyulladásos bélbetegségek a tápcsatorna krónikus gyulladásával járó ismeretlen

etiológiájú betegségei. Leggyakoribbak a Crohn betegség (CD) és a colitis ulcerosa (UC).

A colitis ulcerosa a vastagbél gyulladásával jár együtt, míg a Crohn-betegség a vékony

és vastagbelet egyaránt érintheti. Megkülönböztetésük nagyon fontos a kezelés és prognózis

szempontjából. A megkülönböztetés egyik noninvazív eszköze lehet az élesztő elleni

antitestek (anti-saccharomyces cerevisiae, ASCA IgA/IgG) meghatározása, ahol az antigén az

élesztő sejtfal tetramannóz epitópja. Az ASCA szorosan kapcsolódik a Crohn-betegséghez.

Az IgA valamint az IgG ASCA specificitása Crohn.betegségre 95%, míg a szenzitivitás 60-

75%. Colitis ulcerosaban a pozitivitás 5 ill. 7 %. Ugyanakkor az atípusos ANCA (antineutrophil

cytoplasmic antibody) sokkal gyakoribb colitis ulcerosa-ban mint Crohnbetegségben.

A két teszt kombinációja elősegítheti a két betegség gyors és noninvazív

differenciáldiagnózisának felállítását.

A vizsgálatot az Aesku.Diagnostic Aeskulisa ASCA-A és ASCA-G ELISA tesztjével

végezzük.

A módszer referencia tartománya mindkét tesztre:

Referens tartomány: < 12 U/ml

Kétes pozitív tartomány: 12-18 U/ml

Pozitív tartomány: > 18 U/ml

A meghatározáshoz szérum (natív vér) szükséges.

19213. keszani (válaszként erre: 19211. - Akali)
2011. dec. 2. 15:15
chlamydiát nem kenetbol nézik???
19212. keszani (válaszként erre: 19211. - Akali)
2011. dec. 2. 15:15
vigyázz, mert ez minden egyes kivizsgált dologra kulon vonatkozik. mindenre van egy határérték is.
19211. akali
2011. dec. 2. 15:13

Ezt találtam: [link]

És ezen az oldalon fent van mindegyik.

IgA - Immunglobulin A

Antitest, amely a nyálkahártyákat védi, így főként váladékokban található: könnyben, nyálban, orr-, garat- és vékonybélváladékban, illetve a nyálkahártyán mutatható ki. Az IgA – az IgG-hez hasonlóan – az anyatejjel átadható a csecsemőnek, az úgynevezett előtejjel. Magas értéke máj, gyomor- vagy bélnyálkahártya gyulladást jelez, alacsony szintje veleszületett IgA-hiányt vagy valamiféle sérülést mutat.

Normálérték: 70-500 mg/dl

IgG - Immunglobulin G

Antitest, mely fertőzéskor felszaporodik a vérben, a kórokozókkal folytatott harcban használja a szervezet. Az egyetlen immunglobulin, amely az emberi méhlepénygáton is képes áthatolni, így az anyából átkerülhet a magzatba. Így az újszülött számára az első fontos védelmet nyújtja a fertőzésekkel szemben. Részt vesz a sejt közvetítette védelmi funkciókban is. Jelentős szerepe van az allergiás reakciókban. Magas értéke gyulladást, májzsugort jelez, alacsony szintje vesebetegséget, cukorbajt, immungyengeséget vagy akár csak dohányzást feltételez.

Normálérték: 700-1600 mg/dl

IgM - Immunglobulin M

Antitestek, az első harcosok egyike a fertőzés ellen. Különösen hatékony a baktériumok közömbösítésére. Magas értéke friss fertőzést jelez, ha az értéke alacsony, valószínűleg már a gyógyulási szakaszban mérték, vagy veleszületett immungyengeségre utal.

Normálérték: 40-230 mg/dl

Tehát ez az én véleményem szerint nem a candidára utal!!!

19210. akali
2011. dec. 2. 15:07
Szerintem nem ugyanaz,mert több helyen van a 3 felsorolva együtt,de én se tudom kitalálni ezekből,h mi az.:-)
19209. akali
2011. dec. 2. 15:00

Erős a gyanúm,h nem a candidára vonatkozik az IgA,hanem a clamydiára!!!Ezt én is kértem.

Én is kértem hogy nézzék meg clamydiára is,mert nekem erős a gyanúm,mert most is van valami hüvelyi baromságom,és az bakteriális nálam.

19208. keszani (válaszként erre: 19206. - Akali)
2011. dec. 2. 14:53
ugy olvasgatom,h az IGM és IGA ugyanaz :S
19207. akali
2011. dec. 2. 14:52
Rákerestem és van ilyen, IGA csak még nme találtam meg mi az.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook