Esmya tapasztalatok (beszélgetés)
Dehogy köldökön keresztül... Pécsen jobb könyökhajlatból csinálják. Egy ideig látszik az injekciós tű nyoma, ahol bebökik, meg belilulhat a kar, de utána nyomtalanul gyógyul. Pesten, meg Miskolcon combhajlatból csinálják. Ha olvastad Harmat doki weboldalát, akkor ott nagyon szépen, részletesen le van írva minden.
Nem tudom hová valósi vagy, jelentkezz be valamelyik radiológushoz vizsgálatra, aztán majd megmondják mit lehet a miómáddal kezdeni. Pécset én bátran ajánlanám.
Sziasztok!
Köszi, visszaolvastam a beszámolókat.
Viva, látom kedden mész újra, drukkolok a jó eredményekért!
A szemcsék, amivel eltömítik az artériákat, örökre ott maradnak, ugye, és az a mióma még ha nem is tűnik el, nem fog nőni? Olvastam Harmat doktor honlapján, hogy az embolizáció után lehet szülni.
Mackóbandi, megkérdezhetem, miért nem az embolizáció mellett döntöttél?
Azért kérdezem, mert én is szeretnék még gyereket, bár amikor megjön, azt gondolom jobb volna, ha kipakolnának, olyan erősen vérzek.
Amúgy az 5 centisre, ami méhem a hátsó falában van, azt mondta a doki, hogy túl nagy a műtéthez, lyuk maradna a méhemen, amit nem lehetne összevarrni, így az egész méhemet el kellene távolítani. :(
Dehogy akarok kötözködni, miért gondoltad? Azért is olvastam bele a fórumba, hogy lássak tapasztalatokat, mielőtt nekifogok a gyógyszernek.
Csak ez jött át, hogy csökken ugyan a mérete, de utána visszafejlődik. Ilyen a magyar nyelv, lehet érteni így is, úgy is. További szép napot kívánok!
"A myoma hormonfüggő betegség, a petefészek által termelt ösztrogen hormon növeszti, ezért mindig fogamzóképes korban alakul ki. Menopausa után (46-52év) a meglevő myoma-göbök általában visszafejlődnek." (Dr. Zsolnai Csaba szülész-nőgyógyász weboldaláról...)
Mondhatjuk így is úgy is, de, ha csak kötözködni akarsz és nem tudsz hozzászólni érdemben, akkor keress magadnak más fórumot.
Itt az a lényeg, hogy leírja mindenki a problémáját és átbeszéljük, segítsünk egymásnak.
Szia! Az Esmyáról nem tudok nyilatkozni, mert én nem szedtem be. Annak idején én is úgy tudtam, hogy kétszer lehet szedni, mert annyit támogat a Tb. De, olvastam már itt a fórumon, hogy állítólag folyamatosan is lehet szedni most már. Ennek járj majd utána...
Mióma műtétet nőgyógyászok végeznek. Nem kell hozzá onkológus, bármelyik nőgyógyász megtudja csinálni. Kétféle módon végzik: hasi feltárással, vagy laparoszkóppal. Ez függ a mióma nagyságától, elhelyezkedésétől, meg a kórháztól. Laparoszkópot nem végeznek mindenhol. Nálunk a kórházban például nem.
Aztán ott van még a mióma embolizáció, amit nekem, meg más fórumtársaknak is végeztek, illetve végezni fognak. Ezt viszont csak radiológusok végzik. Ha bővebbet is szeretnél róla tudni keress rá az interneten, vagy olvasd el a 2015.01.10-i és 2015.09.01-i bejegyzéseimet.
Elviekben megvan rá az esély, hogy a változókor után visszafejlődik, de rendszeresen kell ellenőriztetni, mert képes nagyra megnőni.
Félni nem kell, szégyellni magad meg pláne nem. Sok nőnek van miómája sajnos...:(
Sziasztok!
Örülök hogy rátok találtam, nekem is miomám van, és nem ismerek senkit, aki hasonló cipőben jár. :/
Amikor kiderölt, 5 cm volt az átmérője, 3 hónap Esmya szedés után 4,5 cm lett. Második 3 havi Esmya után vagyok, ha elmúlik a menzeszem, megyek a dokihoz, aki azt mondta, többször is lehet egymás után szedni. Ami azért fura, mert először azt mondta, hogy csak kétszer lehet egymás után. Ti mit tudtok, mi a tapasztalatotok, volt, aki tovább szedte, mint 2x3 hónap? És vajon meddig kell szedni, ha már nem csökken a mérete, addig?
Ha műtétre kerülne a sor, milyen szakorvos foglalkozik vele, gondolom nem szülész nőgyógyász (mint akihez én járok), hanem az onkológus nőgyógyász vajon?
Próbálok nem foglalkozni a bajommal, és szégyelem nagyon. És egyre közelebbi a következő kontroll időpontja, és félek. :(
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Ex-candidások tapasztalatai
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?