Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epilepszia - A teljesebb életért fórum

Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért

2330. lilimia (válaszként erre: 2329. - Bluelake)
2008. okt. 8. 21:32
Én ekkor is összeesek, mert a lábam nagyon kifordul. Van másfajta kisrohamom is. Kb 10másodpercre megállok abban amit csináltam azt folytatom tovább, és észre sem veszem, csak mások, mert állítólag kicsit eltorzul az arcom, és reegnek a szempilláim.
2329. Bluelake (válaszként erre: 2328. - Lilimia)
2008. okt. 8. 21:25
Ja értm, azért kérdeztem mert kisroham alatt általában mindenki mást ért. Nekem hasonló, csak mindez baloldalra. meg én nem mereven nézek, hanem a szemem felakad és "remeg" a szemgolyóm... ez nagyon rossz, villog minden emiatt nem tudok megállni se, mert összezavar teszem fel a "mozgó" szoba... nekem a hétfő volt halmozott, ma csak myoclonusok. Remélem, jövőhéten kitaláltok valamit Fekete proffal!
2328. lilimia
2008. okt. 8. 21:15
A jobb oldalam görcsben, nem kapok levegőt, szájzáram van, a fejem jobbra billen, pislogás nélkül mereven nézek. Nincs teljes eszméletvesztés, de nagyon távolról érzékelek mindent. Megfoghatatlanok a hangok, és az események.
2327. Bluelake (válaszként erre: 2326. - Lilimia)
2008. okt. 8. 21:13
A kisroham Nálad milyen?
2326. lilimia
2008. okt. 8. 21:10

Ugyebár maxra emelték a Kepprát. Végeredmény: Tegnap 8 kisroham+1 nagy, ma eddig 7 kisroham.

Rumi mindet jelezte, és lekezelte, úgyh enyhén fáradt és streszes a drágám. Olyan bűntudatom van h túlstresszeltem, még ha akaratlanul is :(

2325. Sirga (válaszként erre: 2324. - Sirga)
2008. okt. 8. 12:46
Nehogy félreértsétek: a háborgása nem nekem, hanem a matekzseni háziorvosomnak szólt. ;)
2324. Sirga
2008. okt. 8. 12:07

Sziasztok!

Elmentem az új doktor nénimhez. Péntekre adott időpontot. Kérdezte, van-e gyógyszerem. Van. De, amikor mondtam, hogy nem írnak többet, felháborodott: "Ne mondjon ilyet!" Merthogy a körzeti orvos szerint lejárt a 6 hónap az április végi javaslat óta! :DDD

Jobbulást mindenkinek! Üdv. újra, Kiscsirke! puszi Kírának! :)

2323. Bluelake (válaszként erre: 2322. - Lilimia)
2008. okt. 8. 09:21
Szurkolok, hogy addig legyen változás!!!
2322. lilimia (válaszként erre: 2321. - Bluelake)
2008. okt. 7. 21:34
Jövőhét szerdán újabb ENG, meg randi Fekete proffal...
2321. Bluelake (válaszként erre: 2320. - Lilimia)
2008. okt. 7. 21:22
nekem a motorosak nem a legjobbak:D Nekem pl nincs f-hullám a bal karomban. Nem tudom pontosan mi ez és miért fontos, de az asszisztensek nagyon meglepődtek, sőt akkor a prof is bent volt, felerősítették az áramot, de akkor se semmi... Elvileg fontos hullám... A derekam nekem is nagoyn meg nyak(ezekkel a csigolyákkal nem stimmel minden, pedig nemrég voltam újabb fizikón), meg nekem a balkarom most fájdalmasan zsibbad, a fejem szintúgy rettenetes... Most mi a további teendő Nálad? Mikor mész dokihoz? Szerintem én elmegyek erről beszámolni, noha egy hete voltam...
2320. lilimia
2008. okt. 7. 20:28

Megvolt tegnap az ENG, ma megkaptuk az eredményt. A sensoros idegekkel baj van, de a vizsgálat csak 9-10 nap múlva mutat valós eredményt.

Én továbbra is arra szavazok, hogy csak a hosszú görcs miatt lett gagyi, és ha tornáztatom akkor rendbejön.

Rohamok vannak, a fejem pokolian fáj, a derekam, és a jobb kezem+lábam szintén. Nagyis vagyok.

Blue:

Nekem is voltak már ilyen napjaim. Idegesítő...

2319. Bluelake
2008. okt. 7. 14:27
Sziasztok... nem jelentkeztem, tegnap fura napom volt, valószínűleg több rohamom lehetett, gőzöm sincs mi történt. Nemrég tudtam meg hogy már kedd van... Egyelőre nem megeyk dokihoz, mert nem tonusos-clonusos volt, az biztos, de ha jön még 1 ilyen emlékez vesztős és gőzöm sincs mit keresek a földön akkor doki lesz belőle! Remélem Ti jól vagytok! Majd jelentkezek, talán este!
2318. kiscsirke
2008. okt. 7. 14:07

Húúú, jó sokat írkáltok. De végre témánál vagyunk. Mindi gfeljövök ide, bele-bele olvasok, de sosincs valahogy időm Kíra mellett végig olvasni Titeket. De örülök, hogy működik a fórum végre. És bár voltam bunkó, hogy leszóltam ezért másokat, mert nem idevaló dolgok voltak is, de úgy látszik megérte.

Én mostanság egyébkén nem vagyok jól, de szerintem nem az epi, hanem a vérnyomásom cseszekszik, mert szédelgek, tegnap meg alig láttam, káprázott a szemem. Nem tudom mi lehetett. Lassan mennem kell kontrollra, meg gyógyszert íratni. Lehet beszélek a dokival sokak tanácsára, és csináltatunk valami vizsgálatot.

Hát üdv mindenkinek. Ja, van itt valaki, aki olvassa a babanaplómat? Csak érdekelne pár vélemény, de azt ne ide írjátok le, nem szeretném ha miattam lenne itt ide nem illő dolog. Előre is köszönöm.

2317. Sirga (válaszként erre: 2316. - Vadooc)
2008. okt. 7. 09:57

Gratula! De jó! Te is "vezető beosztásba" kerültél? Örülök! :)))

A hangulatod? ... Szerintem fogd a hormonokra! Egyelőre. Később az időjárásra, ... ;)

2316. vadooc
2008. okt. 7. 09:27
... a változó hangulatom az időjárásnak, vagy a felborult hormonháztartásomnak köszönjem szerintetek? :) Egyébként megkaptam a jogsimat! :):):):):)
2315. Bluelake (válaszként erre: 2314. - Lilimia)
2008. okt. 5. 21:13

Persze...

Na az ENG laborba jó fej az a 2 asszisztens. Holnap majd írj, ha meglesz az eredmény!

2314. lilimia (válaszként erre: 2313. - Bluelake)
2008. okt. 5. 19:05

Dehogy mentünk! Az ügyeleten semmit nem csinálnak, amit meg igen azt is elcseszik...De ezt te tudod a legjobban...

Igen, holnap ENG, aztán vmikor kontroll.

2313. Bluelake (válaszként erre: 2312. - Lilimia)
2008. okt. 5. 18:56
Végül nem mentetek be? Én is óckodom az ügyeletektől, meg ilyen sürgősségi ellátásoktól. (Ugye én sürgősségin kaptam a legtöbb betegséget...) Akkor holnap ENG és eredménnyel kontroll?
2312. lilimia
2008. okt. 5. 18:28
Anya mondta h menjünk be az ügyeletre, de aztán mondtam neki h csa benyomnának egy Seduxent, amit gyűlölök, és felidegesít, és azt mondanák h menjek vissza szakrendelésre....
2311. lilimia (válaszként erre: 2310. - Bluelake)
2008. okt. 5. 18:26
Nyomtam be Diazepamot, ami ugye görcsoldót. Vettem be Magne B6-ot, és Calcium injekciót is ittam.
2310. Bluelake
2008. okt. 5. 18:03

Amúgy nekem még Martian ajánlotta, hogy 1 mentős mondta, hogy ha valakinek görcsben van a keze legjobb, ha van otthon Magnéziumos pezsgőtabletta.

Mondjuk nekem mostanában nem kellett, mióta ITO után új lett a gyógyszerelésem nem volt kézgörcs, ami komolyabb lett volna.

2309. Bluelake (válaszként erre: 2308. - Lilimia)
2008. okt. 5. 17:44
Ja azért nem fejtették ki, mert úgyse tudnak mit kezdeni... klassz.. Nekem a kezemnek volt ilyen átmeneti "bénulása", pl suliban volt először, amikor támasztottam a fejem és "leesett" a kezem. Könyéktől lefele nem mozgott ilyen furán könnyű volt meg semmi tartás. Érezni se éreztem. Nem ijedtem nagyon meg, mert a bal kezemmel első roham után mindig volt valami, ahogy Te is írtad, ez a görcsben maradás, meg szimplán csak az görcsölt be. Ezután volt megint fizikális vizsgálat és írták rá a papíromra, hogy latens hemiparesis. Rohammal most egész jól, szinte csak myoclonusok vannak, 1 kis roham volt szerencsére. Holnap sajna nem leszek bent klinikán, max estefele kutatás céljából, de szólj mindig ha mész, újabban abban az épületben is végzek méréseket!;) Jobbulást!!!!
2308. lilimia (válaszként erre: 2307. - Bluelake)
2008. okt. 5. 15:59

A polineuropathya gyakorlatban úgy néz ki, hogy tök jól vagy, aztán hirtelen lebénul valamid. Az idegek úgy döntenek, hogy ők most károsodnak. Emiatt vakultam meg. Kezem is és a lábam is 2-2x volt miatta lebénulva.

A polineuropathyával semmit nem lehet csinálni. Lehetetlen kezelni, csak akkor ha előjött, és lebénul vmilye az embernek. Akkor jön a fizikoterápia, és a gyógytorna. Hjamm meg a Magne B6, Poly B, és a sima B6 is segítenek valamennyit.

Nekem a bal halántéklebenyemben van a gócpont, így nekem meg minden jobboldali. Jobbra estem amíg nem volt Rum, a szemeim jobbra felakadva, a jobb oldalam jobban görcsöl és rángatózik, és mindig jobbra ugrik ki az állakpcsom a roham kezdetekor.

Rohadtul idegesít most hogy Anya beindult a kezemre, de nem mondhatom hogy le van szarva, mert szükségem van a kezemre, és tudom hogy igaza van, és megint a poli a hibás, de nem akarom. Próbálom gépelés közben is használni, de nem nagyon megy. Azért tornának jó.

Kiegészítjük egymást :D Neked a bal oldalad gagyi, nekem a jobb :D

Rohammal hogy állsz?

2307. Bluelake (válaszként erre: 2306. - Lilimia)
2008. okt. 5. 15:43
Jó, ha az ember így fogja fel. Én pl egy nagyon jól el tudok szórakozni egy barátommal, aki teljesen egészséges. Az első rohamtól kezdve, mindenféle bajomon. És ez jó, hogy nem tragikusan állok hozzá meg ő sem. ENG? Nekem is volt már kettő, és nekem is van a papíromon polyneuropathia... Más kérdés, hogy nem sokat beszél róla senki nekem... Rajta van, egy ENG után került rá, de akkor még 2 másik dolog is. Meg akkor küldözgettek MR-re, EMg-re is meg össze-vissza. Most a kórházi zárómon is rajta volt a polyneuropathia, de azzal senki nem csinál semmit. Egyébként rám is jellemző, hogy a kezem görcsben marad, meg van hgoy magától görcsöl be és jó ideig úgy marad. Nekem a bal kezem. Nekem minden baloldali, a gyöki károsodástól kezdve, a latens hemiparesisig(ez vmi lappangó féloldali bénulás)...
2306. lilimia
2008. okt. 5. 14:41

Tegnap jött hoxás barátném, aztán meg másik bartátosnő. Anita is epilepsziás, bpd-s, stb...

Ülünk az ágyon, vígan beszélgetünk, Rumi meg elkezd nyüfögni meg járkálni de olyan hangon mintha nyúznák. Nah oké roham lesz. Volt is kettő, de a második után nem oldódott a jobb kezemről a görcs. Este fél 6-tól hajnali 4ig görcsben volt. Most is elég merev meg normálisan nem is tudom mozgatni, stb...

Este 11 körül szintén csüccs az ágyon, filmet néztünk. Mintha valami remegne az ágyon. Hozzáértem Anitához és görcsben volt.

Az volt a komoly az egészben, hogy ha rohamunk van utána kiakadnak az emberek, de mi viccet csináltunk belőle, és így annyira nem tragikus. Rájöttem h a családom dramatzálja túl. Holnap is menni KELL a neurológiára ENG-re hogy megnézzek nem e megint a polineuropathya szemétkedik.

Tök jól kibeszéltük a halucinációinkat, a rohamainkat, meg minden szart és közben röhögtünk. Lehet már ez is beteges :D De jól esett...

2305. lilimia (válaszként erre: 2302. - Sirga)
2008. okt. 5. 14:35
Én benne vagyok! :)
2304. lilimia (válaszként erre: 2297. - Martian)
2008. okt. 5. 14:34

Én mindenkit remekül megértek, meghallgatok, próbálok valami információt adni, ha tudok, de van aki kiérdemelte, hogy egyszerűen ignoráljam...

Nem ítélkezek, hanem egyszerűen nem figyelek.

2303. Bluelake (válaszként erre: 2302. - Sirga)
2008. okt. 5. 10:56
Ebben nagy örömmel benne leszünk úgy érzem mindannyian!;)
2302. Sirga (válaszként erre: 2301. - Bluelake)
2008. okt. 5. 09:21
Jaja, Ti csatlakozzatok hozzám! :)
2301. Bluelake (válaszként erre: 2300. - Sirga)
2008. okt. 4. 17:35
Ne is csatlakozz!!!;) Majd mi tartjuk a frontot. Bár ma nem volt semmi roham, csak rosszközérzet, de az a többi betegség miatt..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook