Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Epilepszia - A teljesebb életért fórum

Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Epilepszia - A teljesebb életért

2210. Bluelake (válaszként erre: 2209. - Lilimia)
2008. szept. 28. 17:51
Jaa... értelek. Lehet legközelebb ott találkozunk. Egyébként én a klinikák 80-90%-án megtalálható vagyok, nem nehéz velem összefutni:D
2209. lilimia (válaszként erre: 2208. - Bluelake)
2008. szept. 28. 17:42
Immunhiány és autoimmun miatt :/
2208. Bluelake (válaszként erre: 2207. - Lilimia)
2008. szept. 28. 15:59
8 év? Hű... Én tavaly januárban "kezdtem meg". Belgyógyra miért kell járnod?
2207. lilimia (válaszként erre: 2206. - Bluelake)
2008. szept. 28. 15:53
Nagyon lekiismeretes, és mind szakmailag, mind emberileg fantasztikusak. Amikor bármi bajom van mindent megtesznek értem, és a profnő mindig engem helyez a sorban előre. Már olyan mintha hazamennék oda, annyit vendégeskedtem ott 8 év alatt.
2206. Bluelake (válaszként erre: 2205. - Lilimia)
2008. szept. 28. 15:33
Ismerem őket. Amikor bent feküdtem 2 hétig majdnem mindennap kellett hozzám ügyeletest hívni, úgyhogy nagyjából ott mindenkit ismerek...
2205. lilimia (válaszként erre: 2203. - Bluelake)
2008. szept. 28. 15:26
Prof. Dr. Zeher Margit, és Dr. Tarr Tünde kezel.
2204. lilimia (válaszként erre: 2202. - Bluelake)
2008. szept. 28. 15:12
Hát még jó hogy soknak tartod, hiszen az sem kevés! Más ember már egy szem Algopirinnel is szenved!
2203. Bluelake (válaszként erre: 2201. - Lilimia)
2008. szept. 28. 15:11
Hát Szántó adjunktusúrnál feküdtem eddig, és járok angiológiára ott Csiki doktorúrhoz. Te?
2202. Bluelake (válaszként erre: 2200. - Lilimia)
2008. szept. 28. 15:10
Jajj... én az én 16-omat is soknak tartom...
2201. lilimia (válaszként erre: 2200. - Lilimia)
2008. szept. 28. 15:02
III-as Belen kihez jársz, és miért ha szabad kérdeznem?
2200. lilimia (válaszként erre: 2199. - Bluelake)
2008. szept. 28. 15:02
Szerintem még nem írtam miket szedek rá. Kepprát, Lamictalt, és Frisiumot szedek. Másra is kell szednem, így napi 29 szem gyógyszert kell bevennem :S Utálooooom őket, de muszáj :(
2199. Bluelake (válaszként erre: 2198. - Lilimia)
2008. szept. 28. 14:52
III.Bel? Én is oda (is) járok! Az nem jó, hogy ilyen sok rohamod van...:S Nekem csak kis rohamok vvannak július óta, de azok se ilyen sűrűn... Bocsi, lehet írtad, de már kavarog a fejemben a sok új ember, most mit is szedsz epire?
2198. lilimia
2008. szept. 28. 14:45

Napi 3-4 rohamom van :(

Van hogy csak kisrohamok, de van hogy mind nagy. És mindegyik után a jobb kezem még legalább 20 percig göcsben van. Valószínű h kapok még egy kiegészítő gyógyszert. Remélem nem hozza fel a prof. hogy be kéne feküdnöm, mert Rumi nélkül nem merek. Nincs kedvem ahoz hogy megint fejjel hárítsam a padlót és aztán vigyenek a balesetire, hogy nem e tör valamim.

A III-as Bel-re még a fekvőbeteg osztályra is beengedik Rumot, pedig nem is kértem!!! A profnő rámparancsolt, hogy ha legközelebb megyek kötelező Rumit is vinnem :D

De a neurológián nem hiszem hogy engednék.

Ti hogy vagytok?

De a neurológiá

2197. Bluelake (válaszként erre: 2196. - Lilimia)
2008. szept. 28. 14:42
Rendben, figyelni fogok!:-)
2196. lilimia (válaszként erre: 2190. - Bluelake)
2008. szept. 28. 14:38

ugye-ugye? :)

Mostmár tuti h én is kedden megyek, szóval randizhatunk :D

2195. moofly (válaszként erre: 2194. - Füles29)
2008. szept. 28. 12:44

:D

Ez a fórum arról híres,hogy nem robban fel,csak szikrázik!:P

Nem veszekszünk Füles,itt mindenki szeret mindenkit!

Tisztán részleges adatfeldolgozás:a 2128-as hozzászólás válaszolatlanul maradt:D

Hány éves vagy,fiú avagye lány,lehet e tudni mitől lettél epis,stb.-a sorrend nem számít.:P

2194. füles29 (válaszként erre: 2193. - Moofly)
2008. szept. 28. 12:35
Ne veszekegyetek léci én csak kérdeztem!!
2193. moofly
2008. szept. 28. 12:30

Ez igaz..

Füles!!-"Az absence roham úgynevezett kis epilepsziás roham. Neve francia eredetű; mely utal is a rosszullét jellegére; hogy "távollét". Ilyenkor nincs teljes eszméletvesztés, összeesés, csak pillanatnyi megakadás; kihagyás. Sokszor észre sem vehető a rosszullét. akaratlagos mozgás hirtelen megakad, a szemek mereven előrenéznek, üres tekintet, szemhéjak kissé csüngnek, a szemgolyók finoman felfelé fordulnak. A beteg általában válaszképtelen, 5-10 sec-ig tart, ritkán 45 sec is lehet. Utána szinte "mi sem történt állapot", azaz nem emlékszik semmire sem. Nincs tudata arról, hogy rosszulléte volt, csak folyamatosság hiányérzete lehet, melyet a gyerekek gyakran nem is fognak fel. 2-15 éves korban zajló epilepsziák közül a második leggyakoribb forma. Iskolás korú epilepsziák 8 %-át teszik ki; lányoknál nagyobb az előfordulása."

További részletekért katt:www.gerot.hu/epilepszia.html

Mindenkinek szép napot!:*

2192. Bluelake
2008. szept. 28. 10:46
Az nem is izgat, itt mindenki mindenkivel beszél. Inkább a hozzászólás mélytudományúsága(francia eredet és secundomokkal való fogalmazás). Ez esetben elég lett volna annyi, hogy beírod a forrásodat, ami ez esetben: www.gerot.hu/epilepszia.html és nézze meg itt, vagy ha így idézel akkor idéző jel és forrás féltüntetése. Szerintem...
2191. moofly (válaszként erre: 2189. - Bluelake)
2008. szept. 28. 00:48

Bocs hogy beleszóltam!:/

Nem volt "kizárólagos válaszadó" a neved elé írva..

2190. Bluelake (válaszként erre: 2175. - Lilimia)
2008. szept. 27. 18:23
Nem is rossz ötlet az órabér:D
2189. Bluelake (válaszként erre: 2186. - Füles29)
2008. szept. 27. 17:24
Na ebből a beszélgetésből kiszállok!:D:D:D Úgy látom mástól is megkapod a "tudományos" választ...
2188. moofly (válaszként erre: 2185. - Füles29)
2008. szept. 27. 17:19

ííjjj!

Tudtam hogy ez vissza csap.:D

Igen,igazad van! Szót kéne fogadnunk.De mi már több éve episkedünk,és nem csak elfogadtuk,hanem un.megtanultuk hogy mi árthat,meddig mehetünk el a "szófogadatlansággal"

Tudom ez most hülyén hangzik(mint minden amit írok)de mi már ismerjük a reakciókat,a rohamainkat,és fel tudjuk mérni a rohamok súlyosságát is.Ezt a részt ugord át,NE VEGYÉL PÉLDÁT RÓLUNK!

Te egyenlőre szokjad a gondolatokat,figyeld a tüneteidet amiről számolj is be a dokinak!És ha majd "eléggé ki leszel képezve epiből"akkor már mérlegre tudod tenni mely "szabályokat" lépheted át és szegheted meg természetesen saját felelősségre..

2187. moofly (válaszként erre: 2186. - Füles29)
2008. szept. 27. 16:23

Szia!

Ez is gyógyszeres kezelést jelent!

Monoterápia azt jelenti,mikor csak egy gyógyszert szedsz.

Biterápia azt jelenti,mikor egyszerre kettő gyógyszert kapsz.

Politerápia azt jelenti,mikor kettőnél több féle gyógyszert kapsz.-ezt csak akkor alkalmazzák,mikor a mono és biterápia egyáltalán nem vált be..

Az absence roham úgynevezett kis epilepsziás roham.Neve francia eredetű; mely utal is a rosszullét jellegére; hogy "távollét". Ilyenkor nincs teljes eszméletvesztés, összeesés, csak pillanatnyi megakadás; kihagyás. Sokszor észre sem vehető a rosszullét.akaratlagos mozgás hirtelen megakad, a szemek mereven előrenéznek, üres tekintet, szemhéjak kissé csüngnek, a szemgolyók finoman felfelé fordulnak. A beteg általában válaszképtelen, 5-10 sec-ig tart, ritkán 45 sec is lehet. Utána szinte "mi sem történt állapot", azaz nem emlékszik semmire sem. Nincs tudata arról, hogy rosszulléte volt, csak folyamatosság hiányérzete lehet, melyet a gyerekek gyakran nem is fognak fel. 2-15 éves korban zajló epilepsziák közül a második leggyakoribb forma. Iskolás korú epilepsziák 8 %-át teszik ki; lányoknál nagyobb az előfordulása.

2186. füles29 (válaszként erre: 2184. - Bluelake)
2008. szept. 27. 15:59
Epilepsziára töbféle terápiát is alkalmaznak?Nem csak gyocereset?Mit jelent az absence roham?Azis epilepszia?
2185. füles29 (válaszként erre: 2183. - Moofly)
2008. szept. 27. 15:56

Kösz mofly!

Tudom hogy szofogadonak és türelmesnek kel lennem ezt mongya mindenki.Nem mindig sikerül de megprobálom.Nem gondolod hogy neked is szotkéne fogadnod és nem lázadnod?

2184. Bluelake (válaszként erre: 2182. - Füles29)
2008. szept. 27. 13:09
A mono- és polyterápiát az adott szervezet és adott epilepszia dönti el. Van akinek 1ből kevés is elég van akinek többől több. Ez változó erre nincsen szabály. Ismerek olyan esetet aki 3 félét szedett egyszerre nagyjából elmúlt neki, nem volt nagy roham de előfordultak absence rohamok. Jelenleg egyfajtát szed, egy teljesen újat és semmi baja. Mondom erre nincsen szabály!
2183. moofly
2008. szept. 27. 12:55

Szia Füles!

Sajnálom hogy volt rohamod!:(

Tudom most mi jár a fejedben,hogy türelmetlen vagy,s talán félsz is!Most mást nem tehetsz,csak azt hogy maximálisan együtt működsz az orvossal.Hidd el,neki is pont az a célja,hogy a lehető legrövidebb idő alatt rohammentessé tegyen!Az antiepileptikum(epilepszia elleni szer)nem olyan mint egy fájdalomcsillapító,hogy beveszed és már jó is.Lassan építik fel(növelik az adagot)A lamotrigint-azt amit most te is kaptál-különösen kicsi adaggal kezdik,és lassan emelik a megfelelő dózis(kellő mennyiség)eléréséig.Sok esetben kombinálják más hatóanyaggal(másik epis gyógyszer)

Én most 300mg-ot szedek ebből.Ezt azért írom,mert így látod,hogy meddig kell türelmesnek lenned.-szóval nagyon..

Ha pörgeted magad,és idegeskedsz,azzal esetleg fokozod a rosszulléteket!

Gondolom,most azt mondod,könnyen pofázok erről,de hidd el,mi mind ezt végig csináltuk,és tesszük ezt most is!Próbálj megnyugodni,és fogadj szót a dokiknak!Türelem!!

Pusz

2182. füles29
2008. szept. 27. 12:31
Sziasztok.Nem értem hogy már gyocert is kaptam és volt megin rohamom.Sokatoknál töb gyocer is van.Ha töbfélét szedek,akor jo lesz?
2181. aliasdj
2008. szept. 26. 17:47

Én 3 évesen már magyaráztam neki !! Ez 22 éve volt nem tudom mikor értette meg , szerintem ez fokozatosan tudatosult benne...

Az epitológusom és köztem olyan viszony van már 22 éve ha azt mondaná hogy ugorjak a kútba megtenném neki ! 100% ig megbízok benne össszenőttünk....

Sajnálom azon sorstársaimat akiket az orvosuk kinek kötelessége lett volna nem értesítette hogy hova kerül és hova lehet utána menni a kórház átalakítások bezárások stb után. Az én epizológusom minden betegét értesített írásban és szóban is !! Mentünk is utána az ÁEK -be!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook