Epilepszia - A teljesebb életért (beszélgetés)
Nem tudom , nem ismerem az orvosod ,azt voszont tudom hogy akkor jó ha a beteg vakon megbízik orvosában!!!! Reméljük jól sül el a dolog és a mi honlapunk epileptológusa is megerősíti elgondolásotokat....
Ez jó hír! Még én is, bár kisebb rohamok vannak. Most nagyon várom a kontrollt... Te mikor mész legközelebb?
Ja, csak azért jöttem, hogy szóljak: még egyben vagyok! :)
Én hiszek Neked, de csak a dokim feje - illetve utasításai - után tudok menni. Nincs annyi tartalékom sem, hogy ilyen lassú elhagyást csináljak a háta mögött... (Amúgy egyszer már megpróbáltak leállítani róla tünetmentesség okán, és a 2x2 mg-ról ennél gyorsabb ütemben bírtam az este 0,5 mg-ig... Akkor 0,5 mg-okkal csökkentettük, és ennél az adagnál kevesellte a szervezetem. Talán most, a kisebb dózisról könnyebb lesz.) Nem tehetek mást: teszem, amit mondtak! Bár nem örülök neki. :/
Holnap akkor hányra menjek ki?
A Rivothrillt nem lehet ilyen ütemben elhagyni!!!! én 22 éve szedem!!! és már csökkentett adagban úgy hogy negyed évente csökkentjük 25 ng -mal , de ha nem hiszel nekem kérdezzd meg az epileptológusunkat a fórumunkon lást lentebb!!
A mai naptól a www.epilepszia.try.hu oldalon a fórumokban beindult az epileptológus válaszol rovat , ahol Dr Szűcs Anna epileptológus főorvosasszony várja a kérdéseket!!
Nehogy te is lerobbanj!!!!!!! :)
Lehet neked is bejönne :D
:) Köszi! Megpróbálok továbbra is követendő példa lenni - már a Te kedvedért is! ;)
Lehet egy Keppra csökkentést én is felajánlok:D Még nincs időpont, de holnap valószínüleg már elintéződik!
Sirga Neked meg fel a fejjel és ne gondolj arra, hogy rohamod lehet! Így hogy utánozzalak?:D
Tudom :(
Nekem is nagyon félelmetes volt a az új gyógyszer, bár az be is ütött. Most viszont a Keppra csökkentése jól sült el :) Hátha neked is!
Kösz! :)
Az első csökkentéstől kevésbé félek, mert még az őszi szünetben jelentkezik hatása, ha... De a későbbiek...! :/
Beszéltem doktornénivel. Azt mondta, nem túl modern gyógyszerezés a Rivotril, azt hitte, szorongásoldónak szedtem. Ő is felírhatja, de csak általánosra. A pszichiátrián tudom felíratni, mert az ő "asztaluk - nem kimondottan antiepileptikum.(Megnéztem a papírját: valóban rajta van a szorongásoldás, de az epilepszia is!)Azt mondta, csökkentsem most a felére - napi 2x0,25 mg -, 1 hét múlva már csak este 0,25 mg, aztán - ha mindezt jól bírtam - hagyjam el. Atyaég! Nekem eddig ez volt a "bástya", a biztos pont! 18 éve szedem!!! Félek... :(
Te jó ég milyen hírek vannak itt is :(
Csak azt tudom kívánni nektek amit ti nekem korábban: Kitartást lányok!!!!!!!!!
Ja azt hittem epilepsziaműtét! És azzal már nincs gondod? Sikeres volt a műtét?
Mellékvesémen volt valami, és vele együtt kioperálták.
Ajjaj majd számolj be mi van Veled!
De végülis akkor ez a műtét megérte vagy sem?
Amikor nekem ezt megállapították (30 éve kb) akkor belloid és diphedant írták ki. (lumbáltak)Állandoan aludni tudtam volna, abbahagytam. Kontrollon el lett mondva, a dokinak nem tetszett, de azt mondta a diphedánt szedjem legalább. Egy jó ideig évente egyszer elájultam. Kicsit ritkult. 22 éves voltam, született meg a lányom. Szerencsére 1 eszméletvesztésem volt. Éjjel kimentem pisilni, zsibbadást éreztem a bal karomba. Lezugtam a sloziról.
6 évvel ezelőtt műtétem volt. Mikor felkelhettem gyógytornász segített. Akkor is elájultam séta után. És csokor orvos körülöttem volt mikor észhez tértem. (2481. anyuca66 itt már írtam róla)
Szerencsére az utóbbi évekbe "csak erősen vitt a fejem szédültem"
Indul a para! Gyógyszert akartam íratni. Mivel holnap jár le a Rivotril javaslata - bár abból még van -, azt is vittem.(Arról nem esett szó kontrollon, és nem szerepel a papíron sem.)Felhívták a dokinénit, aki azt mondta: nem javasolja együtt a Trileptallal. :s Most mi lesz?! Asszisztensnő azt mondja: ne szedjem. Mondtam neki, talán így, egyik napról a másikra nem lenne szerencsés abbahagyni!(Nem tudom: több, mint 10 éve ez a gyógyszer a biztos pont! Amikor próbáltak leállítani, akkor ezzel kezdték, azt nem bírtam. :/ Ha kérdésem van - naná! -, holnap hívjam dokinénit.)Para indul!!! Blue, asszem, megyek utánad! :(
Kisrohamok főként. Hirtelen görcsberándulok és elvesztem az eszméletem(ez volt bicajon is), meg ez az "elbambulás" beszélek és egyszer csak elhallgatok megmerevedek és csak "nyökögök" majd folytatom tovább. Sok izomrángás van, meg szemem is többször "kiakad". Naponta 1-2 plusz több izomrángás. Van hogy kimarad, a tegnapi szerencsés volt, van hogy több. Tudom, hogy nem vészes, csak nekem azért sok, mert ennyi soha életemben nem volt még.
Remélem hogy így is marad, csak most jött a vírusfertőzés, és ha belázasodok...:(
Hány rohamod van naponta? Milyen jellegűek?
Örülök a jó hírnek! (Nocsak, mégis utánozni fogsz? ;) Remélem!)
Blue! Remélem, valami okosat találnak ki, és összefogva döntenek!
Igen, elmúlt magától. :) Vagy 3 napja nem érzem!
Hát én makacs vagyok, orvost csak 2perc után szoktak hívni barátaim, családom. Azt mostanában nem léptem át. Meg nem nagyon akartam menni eleinte, azt hittem abbamarad, ilyen sűrűn és ennyi még nem volt:S Tudnék hamarabb is menni, de mivel más betegségeim is vannak és ezt most egyeztetni kéne, meg dokim most kerül fel osztályra novemberben, kavarodás van és egy nagyobb kontroll érdekében(rendelésen kívüli hosszabb) várnom kell. Ma nem volt roham csak izomrángások, eddig mindennap, volt hogy több is. Legrosszabb bicajjal volt, nagyon beütöttem a fejemet, meg oldalam de már jobb... Vagy emelni fogják, vagy cserélni a gyógyszert, de mondom többi betegség miatt még bonyolultabb a helyzet...:S
Hiába a sok roham mégis időpontra tudsz csak bejutni?? Tőlem megkérdezi a dokinéni : orvos látta? mentőt hívott? Mire fel tudom hívni, addigra viszonylag jól érzem magam miért hívnám?? Szerencsére csak kis rosszullétem volt, egy alkalommal műtét utáni sétálásra kezdtek gyúrni, gyógytornász, még egy kicsit sétáljunk. Annyit mondtam mindjárt elájulok. Hokedlira épp hogy leültem és már is lefordultam róla. Észhez tértem, sok doki forgott körülöttem.
Intratect infúzióra megyek. Jól fog jönni...
További ajánlott fórumok: