Endometriózis! (beszélgetés)
Kérdés, lányok: Ti mit használtok mensi alatt? Mert a tampon nem ajánlott, én úgy tudom. Most én betétezek újabban, de utálom. Viszont ha nincs fent a tampon, akkor nem fáj annyira a hasam, nem nyom.
Intim tölcsért használ valamelyikőtök?
én tojást nagyon-nagyon ritkán szoktam (mondjuk havi egyszer), mert nem kívánom, nem hiányzik. kakaót (italt) szökőévben egyszer iszom. viszont étcsokit (70-85%-osat) majdnem minden nap eszem, egy-egy kockát. aszalt gyümiket szinte sosem, mert azt már csak az IR miatt sem szabad nekem, de amúgy nagyon cukrosak általában. méz szintén párhavonta egyszer...édesítésre xilitet használok.
ja és én az 5 étkezéses, CH-számolásos IR-diétát tartom. inni meg napi 2-3l teát/vizet iszom.
ja, ha már tea! hányan isszátok a palástfüvet, és van-e hatása?
Szia,
lehet terhes vagy? :) hát bízni kell benne az biztos! Sok sikert! Majd írj!
Az tényleg magasabb kicsit.
Nekem 21 körül van fél éve, ez sem jó. De én nagyon vérszegény vagyok. :(
Utoljára 48 mm/h volt.
Eddig biztosan nem voltam vérszegény, bár holnap kérek egy beutalót egy teljes vérképre, mert mostanában mindenki rosszul van a sápadtságomtól...
Az mit jelent, mennyi az értéke?
vérszegénység miatt is magasabb lehet!
Nekem nem egészen, megpróbálok rövid lenni :)
2012. júliusában nagy fájdalmakkal kerültem sürgősségire, majd át a nőgyógyászatra. Reggel meg is műtöttek laparoscoposan. Csak azért nem vágtak, mert 5 nap múlva volt az esküvőm :)
Vért távolítottak el, mert a cisztáim szétposszantak (amikről eddig nem is tudtam). Ekkor még senki nem említette nekem az endot. 2 hónap múlva egy másik doki megnézett UH-gal, és ugyanaz a 2 ciszta megint ott volt, egyben, egyből műtétre előírtak, és akkor már megemlítették, hogy ez lehethogy endometriózis, és valószínűleg vágni fognak, de laaparoscoposan kezdik... A szövettanból ki is derült, hogy az.
Nekem annyi panaszom van/volt, hogy fájdalmas a mestruációm, de így is megszoktam 3-4 fájdalomcsillapítóval úszni, szóval nem gondoltam, hogy nekem fájdalmasabb mint másnak.
Így értettem. Szóval, azért mert nem tudtok teherbe esni? :/
Csak azért kérdezem, mert én nem tartok még ott, viszont, csak fádalmaim vannak, így derült ki. Arra lennék kíváncsi, hogy nektek előzőleg tüneteitek nem voltak?
Én drasztikusan álltam át, tudom ezt többen "elítélitek". De tudom, máshogy nekem nem ment volna..
Így néha-néha belefér egy kis engedmény is ;-)
Azt nehezen...
Én is vékony vagyok (184 cm, 58 kg), de már lemondtam róla, hogy hízzak :) Úgyhogy paleo diétázok, és ettől max. 2 kg-t fogytam (mert csak a zsírt adjuk le ezzel a diétával), és azt tartom is.
Amíg zabáltam, mert tényleg sokat ettem( többet mint a párom), akkor se mentem 60 kg fölé.
Viszont ezzel a diétával nehezen lakom jól :(
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval