Endometriózis! (beszélgetés)
Mivel a idei műtétemre decemberi időpontot kaptam, jövő héten megyek Pécsre, ott nincs ilyen hosszú várólista...
Van valakinek tapasztalata a pécsi meddőségivel?
Csillag!
Egyszerűbb azt írnom, hogy pozitív...
Én azt értem ez alatt, hogy sajnos nagyon magas az inzulinom, főleg a két órás mérésnél.
Szia Lidi!
Sote I-en műtöttek,nem jött a baba és egy "sima" méhtükrözésre mentem be... Aztán kiderült, hogy tele vagyok csomókkal. Akkor még "csak" a belemen volt.
A Kaáliba voltam lombikon, mind a kétszer. De a másik fórumon több lány is panaszkodott, hogy másik helyeken sem alap a terheléses vércukorszintmérése. Májusban voltam a Mensmentisben, magánba ott derült ki, hogy magas az inzulinszintem. Azóta csinálom a diétát. 20 kilót fogytam... most úgy nézek ki, mint húsz évesen! :)
Most új dokim van, Bokor doki a Sotéről, ő csak annyit mondott, hogy nagy hülyeség volt endós csomóval lombikoznom...
Szia!
Tavaly januárban hol műtöttek? Akkor még nem volt a hüvelyfalban a csomó? A lombikod melyik intézetben volt? Akkor ezek szerint a lombik intézetben nem is foglalkoznának a vércukor-inzulin témával, ha te nem mész utána? Mióta csinálod a diétát? Nekem is van vércukor probléma az endo mellett. A diétát én is igyekszem tartani és pár hónap múlva készülök lombikra. Nekem is a vezetők teljesen tönkrementek, ki is vették őket. Én most kapok gnrh injekció kúrát, de nemsokára a végén tartok már. Utána kezdhetjük a lombikot, ha minden jól megy.
Szia Hedi!
Fájdalmak menszesz alatt, főleg a bal oldalon éles szúró fájdalom kb. egy hétig, aztán menszesz után olyan fájdalom -úgy szintén egy hétig, mintha nagyon felfáztam volna. Fáj a pisilés, fáj a székelés...
Mondjuk végre kaptam jó fájdalomcsillapítókat, az első héten Mesulid tabletta, a második héten Teva-Diclofenac végbél kúp. Nekem bejött!
Mint írtam januárban egy éve műtöttek és már akkor is látták, hogy ott van valami, de nem mertek sebész team nélkül hozzányúlni. Műtét után nem kaptam semmi gyógyszert, azonnal elküldtek lombikra (mert tönkretette az endo a vezetékeimet).
A második lombik előtt elmentem terheléses vércukor vizsgálatra, ami sajnos pozitív lett... így most ezerrel diétázom. (semmi búzaliszt, semmi cukor, semmi vörös hús)
Most már kitapintható a csomó a hüvelyfalamon. (Már a párom is érzi...)
:(
Sziasztok!
Két sikertelen lombik után, kezelt ir és súlyos endo miatt vagyok itt. Eddig a lombikos fórumon voltam, de inkább ide tartozom...
Egy éve januárban már műtöttek endóval, de nem tudtak mindent eltávolítani.. és egy csomó most nőni kezdett. Rossz helyen: húgycső-vastagbél-méhfal között.
Bokor doktorral vettem fel a kapcsolatot, de szombaton közölte, hogy decemberben tud a Sotén műteni... kész agyrém.
Gondolom, nektek több a tapasztalatotok ezzel az egész helyzettel.. és nagyon örülnék, ha segítenétek.
Előre is köszönöm.
Szia,
köszönöm kérdésedet, jövő héten az integrált tesztre megyünk. Hétfőn voltunk uh-on, sajnos már csak egy baba van, de ő vele minden rendben, vigyázok rá nagyon.
Fel a fejjel és így van bújjatok még ;) össze fog az jönni meglátod! :)
Sziasztok! Jól eltűntem, de csak mert sok a meló.
De látom jók a fejlemények :)
Nagymaja: tök jó, hogy kezditek a lombikot. Mikor is?
84Ági: mi újság veletek? most lesz megint UH ha jól emlékszem.
Méry85: furi, hogy ennyire nem hat a Visanne. Bár nekem is volt mellette kis vérezgetés,bár nem tudom, hogy peteérés konkrétan volt-e. Szerintem is inkább menj el olyan helyre ahol tuti a legmodernebb UH képet csinálják. Egy doki vélemény, meg egy UH még semmit nem jelent. És szerencsére Bokor azért nem esett kétségbe a hallottak alapján, szóval idegeskedni talán nem éri meg emiatt. Mondom én, aki mindene izgul :)
Nincs valakinek valami tippje, hogy honnan lehetne beszerezni valami összenövés-elleni cuccot?
A Shield Spray kilőve, mert azt már nem gyártják, az Adept folyadékot meg Bokor nem szereti...
Köszi mindenkinek!
Lidi! Egyszer már kértünk időpontot, de azt lemondtam. De most már tényleg elmegyünk :)A férjem is be van sózva. Végre vége a depis korszakának. Eddig nekem sem volt nagy kedvem újra belevágni, de most, hogy már nincs akadály, sokkal jobban állok hozzá. Mikor meg beindul a gépezet, tudom, hogy úgy is felpörgök :D
Maya!
Ez nagyon jó!!:)))
Megy a drukk!!!!!!!
Hali csajok!
Túl vagyok a tükrözésen! Nem volt épp kellemes. Semmi eltérést nem látott az orvos. Juppy! Holnap telózunk is a SOTE-ra időpontért. Indulhat a második felvonás. Lombikra fel! :-)
Sikerült beszélnem a Bokor dokival. Azt mondta, hogy most már ne váltsak gyógyszert, tartsak ki.
Nem örült neki, hogy ez a helyzet a hasamban.., megkérdezte, hogy mekkora a méhem (gondolom pont azért érdekes, amit leírtam tegnap..)
Nagyon kedves volt a telefonban:)
Kicsit megnyugodtam, mert ha nagy baj lenne, akkor szerintem mondta volna, hogy mennjek el hozzá!
Amíg ő nem mondja, hogy nagyon nagy a baj, vagy, hogy ezt nem tudják megoldani, addig nem izgulok:))))
Szerintetek?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval