Endometriózis! (beszélgetés)
Szerintem Bokor bármit meg tud oldani laparoszkóppal.
De! Ha esetleg nem, én nem aggódnék annyira a hasfelvágástól sem, nekem volt egysze, és egyáltalán semmi rossz emlékem nincs!
Egyetértek veled!!! Én sem hiszem, hogy ennyit tud romlani!! Tudom, hogy mások vagyunk, de pl nekem 3 év alatt azért nem nőtt gyerekfej nagyságúra, de nagy volt. Esetedben azért hónapokról beszélünk, nem évekről, és mellé gyógyszert szedtél. Sokszor véreztél/mensiztél a visainne szedése alatt?
Mikor beszélsz Bokorral??
Az tény, hogy ez a doki nem találkozik minden nap súlyos endósokkal, de sokat tud erről a betegségről, illetve sajnos elmondható, hogy egyre több ilyet lát:((((
Az uh új, nagy felbontású-szóval jobban látni a dolgokat...
DE én azon gondolkodtam, hogy az én méhem elég pici (63 mm hosszú)-most néztem vissza 1 régebbi papíromon.
A bél és a hüvely között lévő endó az mr szerint 2,4 cm volt, Bokor doki viszont tapintásra 4 cm-re saccolta.-Inkább neki hiszek, mint 1 gépnek:))
Szóval előfordulhat, hogy jól látta és az alsó volt az endó, a felső a méhem..-és akkor nem is nőtt olyan nagyot:)) Vagy csak én vagyok ennyire optimista???
Átrágtam az összes papíromat most este, mert nem hiszem el, hogy ennyit romlott volna a visanne mellett!!!!
Hűűha! :(
És tutti jó ez az UH-s doki??? Mert sose felejtsük el, hogy Csillagot anno hogy besz@ratták... :( :(
Nagyon bízom benne, hogy az orvos téved!
De Bokorra csörögj rá mindenképpen! Legyen még egy vizsgálat a műtét előtt, és ha kell, akkor másik gyógyszer!!!
Nem..-8 hónapja látott ő, illetve az mr is utána készült..
Augusztusban beszéltük meg a műtét időpontját és úgy volt, hogy lombikozunk addig. Sajnos a lombikot nem vállalták (amit most már meg is értek) és utána kezdtem el szedni a visannet.Még 1 havi adag gyógyszer van meg a 2. dobozból.., vagyis 5 hónapja szedem..:(((
Március 7.-én lesz a műtétem.Úgy volt megbeszélve, hogy a műtét előtt találkozunk még 1szer a kórházban, az altatós doki-s vizsgálat után...
Telefonon mindenképpen beszélek vele, aztán megmondja, hogy mi legyen..
Ezt az 1 hónapot még csak kihúzom valahogy, csak jó lenne, ha leállítanánk ténylegesen a peteérést addig, mert már eléggé fáj:(((
Csajok megvolt ma az újabb uh...-képzeljétek, akkorára nőtt a hasamban az endó, hogy a doki nem tudta, hogy melyik a méhem és melyik az endó:(((
Egymás alatt helyezkedik el: két variációt vázolt fel:
1. Vagy a méhem felett nőtt 1 nagy (ez volt a nagyobb)
2. A bélnél lévő nőtt meg akkorára, hogy feltolta a méhem...
Szerintetek felhívhatom a Bokor dokit holnap, hogy esetleg váltsak fogamzásgátlóra, mert ha még1 peteérésem lesz, akkor még jobban fog nőni...
Szerintetek ezt is még megtudja csinálni laparoszkópiával, vagy lelkiegben készüljek a nyitott hasi műtétre???!!!
Ok, köszönöm.
Én jövő hétfőn kapom a 2.at. Már egy hete menstruálok, ez normális? Minden injekció után fogok?
A védekezéssel kapcsolatban kérdezném, hogy miért írják a betegtájékoztatóban, hogy kell? Ezzel az injekcióval megszüntetik a peteéérést, úgy tudom. Akkor meg miért kell?
sztem én is ezt kaptam.
(a Visanne nem szuri, hanem tabletta.)
Köszönöm csajok, a petefészkem nevében is:)))
Csillag: Műtéttől már én is egyre jobban félek, de már nagyon szeretnék túlleni rajta.
A szervezetemen meg már nem is csodálkozom: 2011. májusa óta szinte szünet nélkül le van állítva (fogamzásgátló majd gnrh, utána kb 5 ciklus mensi, végül visanne)
Bár az endómat és a petefészkemet cseppet sem érdekli, hogy ez idő alatt pihennie kellene...-lehet, hogy csak én vagyok ilyen gnóm???
Mivel lehetne akkor engem leállítani???Erről azért kikérem a doki véleményét is:)))
Ez aztán a dícséretes szervezet! :D Visainne ellenére érleli itt a kis tüszőket! :D
Bár a számtalan endógóc az nem túl kecsegtető, de így lesz ahogy írtad: Bokor doki hipp hipp kiszedi ezeket a csúnyaságokat!!! :D
Tényleg kitartó a petefészked! :)
Viszont ezek a gócok nem hangzanak túl jól, de ne aggódj, tuti minden rendben lesz, Bokor doki kiszedi őket!!! :)
hú, akkor nagyon kitartó a petefészked :D
az endós gócok, vááá :S de Bokor ügyes, tudjuk jól! (nyugi, ettől függetlenül én is be vagyok rezelve még mindig :S :))
Mielőtt elkezdtem szedni a visannet, a meddőségiben néztek, akkor nem volt tüszőm..Utána a helyi nőgyógyász is megnézett, ő sem látott, sem cisztát, se tüszőt...
Decemberben éreztem, hogy peteérésem van, de nem foglalkoztam vele, gondoltam ez nem lehetséges a gyógyszer mellett..rá 2 hétre megjött..
Most megint középidős fájdalmaim vannak, így gondoltam megnézetem...-és ott van, teljesen érett...-én rémálmaimban meg már azt láttam, hogy kész..tutira a petefészkem is televan endóval,és ezért produkálok ilyen tüneteket, de szerencsére nem!!!
Viszont a rossz hír, hogy a hüvelyemben már szabad szemmel látható az endó..azt írta a papíromra, hogy a hüvely hátsó boltozatában számtalan endometriósisos góc:(((
Nagyon bízom benne, hogy a Bokor doki hipp hopp kiszedi ezeket a csúnyaságokat!!!!
Képzeljétek ma elmentem uh-ra, mert ugyebár januárban megjött a menzeszem, most pár napja meg visszajöttek a tünetek a visanne ellenére.
Gondoltam csináltatok uh-ot, még a műtét előtt, hátha már a petefészkembe is lett endó...
Endót nem láttak, de 1 szép érett tüszőt igen!!!
Szerintetek, akkor nálam nem hat a visanne???Vagy ez normális, hogy visanne mellett van peteérésem?
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval