Endometriózis! (beszélgetés)
Tyűha! Te nagyon komolyan nyomod.:)
Én úgy vagyok vele, hogy sanyargatni nem vagyok hajlandó magam-tudom, van aki azt mondja erre, hogy valamit valamiért. Viszont azért keretek között. A nőgyógyászom, mikor mondtam neki, hogy diétázom, azt mondta, hogy nem szabad mindentől megfosztani magam, élvezzem is az életet. És igaza is van. Szerintem.
Én is fogytam már, pedig csak három hete csinálom a diétát. Tejtermékek közül a sajtot, a túrót, natúr joghurtot megeszem, meg néha vajat. Nem voltam eddig sem nagy tejivó, úgyhogy nem jelent nehézséget, hogy nem iszom. Ha meg nagy ritkán megkívánom, úgy gondolom, semmi bajom nem lesz tőle.A narancsról még én sem hallottam. Sőt, az utóbbi napokban elég gyakran eszem. Végre találtam olyat, ami nem csak egy összeaszott vacak, mikor kibontom, hanem jó lédús. Ja, meg gyümölcsturmixba is teszem.
Holnap már lesz xilitem is. Juppiii! :D
Én nagyjából eszerint próbálok élni, kivétel a vegyszerek használata :( Viszont már nem túsfürdőt, hanem természetes szappant használok, és környezetbarát tisztítószereket.
Ami nagy nehézséget okoz még mindig, az a kenyér elhagyása. Próbálkoztam lenmag-tökmag-és társai kenyérrel, de még nem megy teljesen. 1-1 pici szelet rozskenyér becsúszik napi szinten :( A burgonyát minden formájában nagyon szeretem, de ezt teljse mértékben sikerült elhagynom! helyette csicsókát eszem, de abból sem sokat.
Én mindenfajta gyümölcsöt eszem, kivétel a lapon említett fitoösztogén tartalmúakat.
Szia!
Narancsot sem lehet enni? Erről még nem hallottam...
Én tejtermékeket eszem, csak igyekszem kevesebbet mint korábban.
Igen, én is azt csinálom, hogy a sok info közül kiválasztom , ami mindenhol ugyanaz, és próbálom azt követni:)
Azt mondják, bele lehet jönni, de nehéz...
Köszi a válaszokat! :)
Én a kakaó kakaóra gondoltam, mármint a kakaó porra, amit sütibe tesznek. Mert valahol azt olvastam nem lehet azt sem. Meg hogy épp ezért étcsokit sem.
Én november vége óta diétázom már amúgy, és kezdek becsavarodni... de én a tojástól tartok, nem tudom miért. Meg igyekszem háziszárnyast enni, mert ugye más esetben telenyomják szerencsétlen állatokat mindennel... Tejtermék nálam max a rizstej. Meg halat eszem. (Annyira rossz elmegyarázni, mikor meghívnak ebédre, hogy nem eszem cukrosat, nem eszem tejterméket, nem eszem vöröhúst, nem eszem narancsot stb., főleg mikor a kedvemben akarnak járni a fogásokkal... :( )De legalább leadtam a 6 kiló feleslegem. :)
Ti mennyire bírjátok?
Képzeljétek már Tömösváry doki is estig "magánrendel"... 19:45-re kaptam időpontot... ki tudja, lehet lassan hozzá is éjszakaival kell majd menni, mint Bokorhoz! :)
Most van egyébként olyan, aki Tömösváryhoz jár?
Szia!
Természetesen megbeszélem a dokival a dolgokat, és mindenképpen lesz műtét, de a doki rámbízta, hogy döntsem el, hogy egy lépésben csináltatom, vagy kettőben.Ezen gondolkodom, és ezért jöttem, mert itt már volt, akinek így csinálta. Félni nem félek, volt már ennél nagyobb műtétem is, de azért nem mindegy, hogy három hónapon belül hányszor vágnak (szúrnak) fel. Na mindegy, a döntés az enyém, és el is fogom dönteni, és jól fogok dönteni! :)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval