Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

8087. FZS84 (válaszként erre: 8072. - Lidi10)
2013. jan. 23. 22:41

Szia, köszi megvagyok, bár most pont vannak fajdalmaim, pár napja mindkét petefeszkem erősen szúr, nem elviselhetetlen, de néha sugárzik a lábamba is. Kicsit megilyedtem nehogy visszanőljön valami, de rájöttem h ma van közép idö es lehet pé- em van es azért fáj. Nagyon bízok benne h jól gondolom :)

Én sajna még mindig nem sportolok, azon kívül h igyekszem sokat sétálni, mert nekem annyira faj az epidural helye, h nem igazán tudok hajolni. Remélem te is es a többiek is jól vagytok :)

8086. 78518f0815 (válaszként erre: 8084. - CsillagTM)
2013. jan. 23. 22:29

Jaaaaj Drága!!! Már hiányoltalak, hogy nem helyzetjelentesz erre tessék, nem túl jó híreket írsz, de Nagymayának igaza van. A legjobb helyen vagy, a legjobb szakembernél!!! És tudod FZS esetében is milyen jó kimenetele lett az előtte tragédiának hitt sztori! Neked is tutti minden rendben lesz!!! Én tudom! Nagy-nagy ölelést küldök, meg sok-sok erőt!!!

Egyébként nem csoda, hogy sírtál hazafelé, lemondani egy Valentin napi "randit" nem túl gáláns dolog!!! De azért a névnapodon kárpótol! ;) És mire felébredsz endómentes, egészséges Nő leszel! Sok puszi!!!

8085. nagymaya (válaszként erre: 8084. - CsillagTM)
2013. jan. 23. 21:53
Jól elijesztett Bokor doki. De te is tudod, hogy milyen ügyesen dolgozik. Minden rendben lesz, kipucol, majd jöhet a baba! Kitartás! Nagyon drukkolok!
8084. CsillagTM
2013. jan. 23. 21:46

ja, majd elfelejtettem, helyzetjelentek...vissza kellett keresnem, h nem írtam-e már le nektek...tényleg azt sem tudom, hol áll a fejem. ha nyárig nem jön össze a baba, szerintem elhúzok erről a tetves melóhelyről...

hétfőn megkaptam a 3., remélem, utolsó szurimat. beszélgettünk Bokorral. megint felvázolta, hogy mi várhat rám, ha valami balul üt ki:

kilyukasztja a belem

nem lyukad ki műtét közben, de utána igen (ennek állítólag kb. egy hétig van esélye), ez esetben akár kivezetés is előfordulhat

sérülnek a húgyhólyagot beszabályozó idegek, nem tudok rendesen pisilni/bepisilek, időszakosan vagy tartósan

ez tízezerszer olyan veszélyes műtét lesz, mint az előző, kockázatos műtét

... mi volt még? kb. ennyi asszem. tudom én, h ezt már hallottam, de most már itt vagyok a műtét előtt...

ja igen. mégse randizik velem Valentin-napon :( szabin lesz azon a héten. ehelyett a névnapomon, 19-én (most lebuktam:)) fog vagdosni. persze ha teljesen kitisztít, akkor az tőle a legszuperebb ajándék lesz...

mert ez ugye a terv. a bal petefészkemből kiszedi a cuccot, ha van valami para a hasüregben, azt is, csinál méhtükrözést és ha van vmi, azt is megcsinálja, és a bélnél lévőt is kiszedi. HA nem jár túl nagy kockázattal. ezt majd ő műtét közben eldönti...

mit szóltok?

ja, ma voltam nődokinál. kb. 2mm-es endometrium (mily' meglepő:)), és bal oldalon 33*22 mm-es sűrű bennékűt látott. ez jó hír, nem? mármint az nem jó, h nem egy üres tok van ott, mert ugye kiszívta a múltkor a 12 cm-es endó belsejét, de hogy a nyolcadára-tizedére összement, és így megyek neki a 2. műtétnek, az jó, nem...?

amúgy Douglasban folyadék nincs (bár sose szokott, nem is tudom, az mit jelentene).

citológiát is csináltattam, meg hétfőn voltam vv+vizeleten, kíváncsi leszek. a házidokim kért Ca125-öt is, jó fej volt.

a méhszájsebem, amit ősszel még húúú de nagynak láttak, most sehol sincs...ez is jó. de az is tul.képp kitüremkedő méhszövet, nem...? mert akkor nem meglepő (sztem), ha a gnrh-tól az is eltűnik...(?)

véleményeket kérek, csajok, meg egy kis bíztatást is :S :) de csak ha úgy gondoljátok, tényleg. kicsit mélyponton vagyok, főleg hétfőn, a Bokor dokis látogatás után zuhantam meg (sírva mentem végig az utcán, az uracskám karjaiban:( ), elfogyott kicsit az erőm. mindegy, lesz jobb...

puszi nektek, remélem, ti jól vagytok!!

8083. CsillagTM (válaszként erre: 8071. - Lidi10)
2013. jan. 23. 21:18
de olyan furi ez...az ember azt gondolná, h egy 2-3 centis valamit azért ki lehet tapintani...
8082. nagymaya (válaszként erre: 8081. - 84Agi)
2013. jan. 23. 20:10
Én már sokszor tényleg nem tudom mit egyek. Nincs túl nagy választék nálunk:s
8081. 84Agi (válaszként erre: 8076. - Nagymaya)
2013. jan. 23. 20:05
nem jó az endora, sajnos, annyi féle formában van és annyi mindenben. Én még csak egy fajta felvágottat találtam amiben semmi sincs. Hihetetlen. Maltodextrin, dextrin, maltóz, dextróz, szaharóz, fruktóz, glükóz :S :S és E-s számai is vannak. Irtó nehéz, a mai napig nem veszek le semmit biztonsággal a polcról!
8080. 84Agi (válaszként erre: 8078. - Fviki87)
2013. jan. 23. 20:04
igen azt ehetünk, kifejezetten nekem azt mondták ha lehet csak azt egyek. Fehéret ne, én már a sütiket is próbálom azzal csinálni.
8079. nagymaya (válaszként erre: 8077. - Fviki87)
2013. jan. 23. 19:05
Pfff! Akkor ki sem váltom.
8078. fviki87
2013. jan. 23. 18:48
Teljes kiörlésű lisztet ehetünk csajok?
8077. fviki87 (válaszként erre: 8076. - Nagymaya)
2013. jan. 23. 18:32
Szia!Édesítőt sem lehet,csak kifejezetten olyat amit természetes.Az édesítőkben vannak olyan alapanyagok amik nem jók az endora.
8076. nagymaya (válaszként erre: 8075. - 84Agi)
2013. jan. 23. 18:04
Édesítőt sem lehet? Ezt nem is tudtam. Azt miért nem?
8075. 84Agi (válaszként erre: 8073. - Nagymaya)
2013. jan. 23. 18:01

szia,

cukorpótlót mi ehetünk? édesítőt sem ajánlott nekünk , amit szintén ehetnek a cukrosok.

8074. Virág707 (válaszként erre: 8073. - Nagymaya)
2013. jan. 23. 17:46
Mi ez pontosan?
8073. nagymaya
2013. jan. 23. 17:15
Hali mindenkinek. Ma írt fel nekem a háziorvoson cukorpótlót. Ezt szokták a cukorbetegeknek is felírni. Persze a gyógyszertár már zárva volt, így majd csak holnap tudom kiváltani. Kíváncsi leszek, mennyire lesz mellékíze.
8072. lidi10 (válaszként erre: 8056. - FZS84)
2013. jan. 23. 16:24

Szia,

jól vagy? Nincs most a műtét óta fájdalmad?

Képzeljétek újév óta nagyon aktiv vagyok mozgás tekintetében. Futás, TRX, minden héten minimum 2-szer voltam. Igyekszem minél többet menni.

8071. lidi10 (válaszként erre: 8070. - CsillagTM)
2013. jan. 23. 16:22
Ja, ez nagyon durva, 100%-ban az mr-ben sem lehet bízni. Barátnőmnek sincs semmi tünete, egy orvos se tapintott neki semmit, csak Fülöp és Bokor. Sőt endos cisztára mondta neki orvos, hogy sima ciszta és majd felszívódik.
8070. CsillagTM (válaszként erre: 8047. - 78518f0815)
2013. jan. 23. 16:08

bocs, lányok, pár napot nem voltam, bolondokháza van.

látom, megint vannak olyanok, akik MR/tükrözés szt tiszták, Bokor meg kitapintja a csomót a bélnél...hát ezt továbbra se értem. főleg, ha nincs is tünet, mint nekem...

8069. 84Agi (válaszként erre: 8065. - Probako)
2013. jan. 23. 10:37
Ha átjárható a petevezetőd akkor elvileg spontán is teherbe tudsz esni :) ez jó hír, bár azt mondják az endosok így is nehezebben esnek teherbe ezért ajánlják miután "tiszta" az ember műtét után a lombikot. Nálunk inszeminációval ezért nem is próbálkoznak. A tükrözés nem mutatott semmit, ez is jó hír, de hogy mégis tapintott a doki csomót,hát fura.... sok idő eltelt a tükrözés és az a vizsgálat között ahol tapintották a csomót?
8068. Virág707
2013. jan. 23. 09:50
Köszi lányok! Próbálok egy kicsit variálni a táplálkozásomon is, és mozogni is, de nem tudom igazán mi vezet eredményre...
8067. 78518f0815 (válaszként erre: 8063. - Virág707)
2013. jan. 23. 08:26
Szia! Ez jó hír! Akkor most felszabadult szervezettel jöhet a spontán gyerkőc! ;) Nagyon szurkolok!!!
8066. nagymaya (válaszként erre: 8063. - Virág707)
2013. jan. 22. 21:07
Hú, jól elterjedt két év alatt. Lényeg, hogy most tiszta vagy. Szerintem jelentkezzetek be az újabb lombikra. Úgy is eltelik két három hónap, míg elkezdenétek. Addig meg lehet próbálkozni. Hátha le kell majd mondani a lombikozást:-)
8065. probako (válaszként erre: 8058. - 84Agi)
2013. jan. 22. 20:57
Nyáron volt átjárhatósái vizsgálatom, és ott mindent rendben találtak. Ettől még lehet gond a petevezetőimmel? Se az MR, se a béltükrözés nem mutatott ki semmi gyanúsat. Egyedül az volt gyanús a dokinak, hogy egy fájdalmas csomót tapintott a hüvelyem és a végbelem között. Persze, igazából bárhol bármi lehet, nem is tudom akkor ezeknek a vizsgálatoknak mi értelme volt??! (Azon kívűl hogy egyik rettenetesbb mint a másik...)
8064. probako (válaszként erre: 8063. - Virág707)
2013. jan. 22. 20:54
Állítólag az a legjobb ha teherbe esel! Hajrá! :)
8063. Virág707
2013. jan. 22. 20:38

Sziasztok, én most jöttem frissen a műtőből, mindenhol volt endo, húgyhólyag-petefészek összenőve méhfallal, vastagbél a hashártyával, petefészkeken kívűről tele endoval, méhem kívűlről tele, szóval durva volt. De most tiszta vagyok, a doki mindent eltüntetett, azt mondta, max. két év és visszajön...

Hát két éve is volt műtétem és négy éve is, mindig visszajött.

Nem tudtok ötleteket, hogyan lehetne kivédeni, vagy húzni az időt, hogy minél később jöjjön visssza? 37 múltam és szeretnék babát! 3 lombikon túl vagyunk, most olyan jó bent a helyzet, hogy spontán próbálkozunk pár hónapot:) a doki ezt javasolja!

8062. Bridget* (válaszként erre: 8060. - Molli10)
2013. jan. 22. 20:14
Én így "szoktam" elmondani: a menstruációs vér nem kifele, hanem befele távozik a szervezetből, ezzel összenövéseket, fájdalmat okoz, ráadásul bárhol is van a hason, szervezeten belül menstruációkor aktiválódik, bevérzik. :)
8061. nagymaya (válaszként erre: 8060. - Molli10)
2013. jan. 22. 17:36

Röviden és tömören: a méhnyálkahártya(endometrium) rendellenesen a méhen kívül is megtalálható- pl. petefészekben, beleken, bárhol a hasüregben. Ugyanúgy viselkedik, mint a méhen belüli szövet, vagyis havonta megdúzzad és vérzik. Csak ez nem tud a hüvelyen keresztül távozni, és ez okoz panaszokat, fájdalmat. Összenövéseket is okoz, ami még inkább ront a helyzeten.

Remélem, érthető voltam:-)

8060. molli10
2013. jan. 22. 15:12
Sziasztok! Lenne egy hülye kérdésem! Valaki elmondaná röviden tömören, úgy hogy a "paraszt" is megértse mi az az Endometriózis? Előre is elnézést kérek hogy ilyen fárasztó kérdéssel zaklatlak Titeket!
8059. 84Agi
2013. jan. 22. 11:17
A 6 hó gnrh előrevezetőbb.
8058. 84Agi (válaszként erre: 8057. - Probako)
2013. jan. 22. 11:17
Erre majd pontosabb választ a doki fog adni. Sok tényezőtől is függ ez. Nekem sajnos ki kellett venni az egyik petevezetőmet, a másik átjárhatatlan volt,így nekünk a lombik maradt. De vannak esetek,akik teherbe tudnak esni miután kitisztítják spontán, nektek kell tudni mennyi időt adtok magatoknak,h próbálkozzatok, de endosoknál sajnos bizonyított én úgy tudom,h lombikkal nagyobb az esély. A kezelést illetően,majd a műtét után te és az orvosod fogjátok eldönteni közösen mi a teendő,attól is függ milyen stádiumú endod van. Velem is közölte elmondta szerinte mi lenne a jó, el kellett dönteni. Mehettem volna közvetlen lombikra kezelés előtt,de az én esetemben azt mondta,h

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook