Endometriózis! (beszélgetés)
hát ezt a vérezgetést nem értem én sem mitől lehet.... furcsa nagyon. A hőmérsékleted szerintem tök szépen felment, úgy ahogy írtad ezt én nem értem.... Az hogy az előző hónapban ment az utró, nem hinném, hogy így befolyásolná... de a fene tudja. Dokit nem kérdezed meg esetleg?
Köszi lányok!Remélem letudják szépen fejteni és nem kell vágni,de jó lenne!
Dehogy probléma :) Írj nyugodtan Bounti :)
Szia Maju! Ha vágnak bélszakaszt és még a húgyhólyaghoz is hozzá nyúlnak akkor valószínű két hétig bent leszel, legalábbis én addig voltam. Folyamatosan kapsz vérhigítót, antibiotikumot. És tényleg a nővérkék nem szívesen csinálják a beöntést, de ha úgy érzed egy vagy kettő nem elég mert nem tiszta a végtartalom, ne hagyd magad kérj még egy adagot, hisz a Te érdeked, hogy teljesen tiszták legyenek a beleid :). Szorítok, minden rendben lesz!
Köszi,hogy ìrtál! Nem probléma ha később ìrnék egy privit pár kérdéssel?
tényleg ne félj a beöntéstől, nagyjából két pillanat az egész. Nővérke felakasztotta egy infúziós állvány tetejére a vízzel teli tartályt, elmondta, hogy ez nem a kedvence, mire megkérdeztem hogy miért mi a kedvence, már túl is voltunk rajta.Utána meg úgyis hasonlóan működik, mint egy hasmenés. Én is tudtam tartani míg visszaértem a WC-ig
a beöntés nem para. mondd a nőcinek, h lassan engedje a cuccot. nem fáj meg semmi. ha kész, akkor felülsz, fenék összeszorít, köntös felkap, és siess vissza a szobádba, mert jön majd az inger :) de nem a necces kategória, szóval én pl. nem éreztem, h jajj, csak visszaérjek, mert már nem bírom tartani...
Ez a lényeg, köszi! Én is így emlékeztem nagyjából :)
Benne van, amire én is gondoltam, hogy a málnalevél javítja a petesejt minőségét és elősegíti az ovulációt. Szerintem megpróbálom inni folyamatosan pé-ig, utána meg persze a palástfüvet (azt most is iszom).
Azt tudtam, hogy csak szülés előtt lehet újra inni, a terhesség alatt nem javasolt.
Sziasztok lányok!
Jövő héten lesz a műtétem és kérdésem a beöntésről lenne. Hogy működik,mi a menete,mennyit nyomnak beléd,milyen érzés és meddig rohangálsz a wcre? Nekem műtét előtti napokban már csak folyadékot javasolnak.Bél,hólyag,petefészek érintett vagyok.
Ha vágnak belet,akkor mennyi a kórházban tartózkodás?
Én semmit nem szedek,elég volt a 3 hó gnrh.A hőhullámok még hagyjád,de én híztam és nem tudom levakarni magamról és a depresszió sem került el.Én a természetesség híve vagyok!
Kedves Bounti! Én sajna nem tudok jó tapasztalattal számolni, ha még nem késő leírom: Hasonló a problémám, én tavaly már túl lettem egy igen komoly műtéten (10 cm vastagbél eltávolítás, fél húgyhólyag és a sok kis apróság amit még itt-ott találtak)fél évig kaptam szurit, attól nekem komolyabb bajom nem lett csak a hőhullámok jöttek-mentek. Ez év januárjától kellett antibébit szednem folyamatosan, mert még várnánk a második babával, ez sajna három hete úgy kikészítette a hormonjaimat, hogy a vérnyomásom (ami idáig mindig inkább alacsony volt) 190 re is felment, azóta ingadozik, sokszor majdnem el is ájulok, igen nehéz beállítani, és hát mit mondjak el is vagyok keseredve. Dianelt szedtem, azt azonnal abbahagyatták velem most Visanne-t próbálom. Ettől viszont - én aki mindig vidám és pozitív emberke voltam és remélem vagyok is- hétvégén már depresszió tört rám no meg állandó hasfájás. Most ott tartok, hogy adok ennek egy hónapot és ha nem javul, minden féle gyógyszert abba hagyok mert nagyon elég volt. Most úgy érzem, hogy kisérleti egér :( Remélem neked jobb lesz, vigyázz magadra!
A barátcserjét ebben a formában használta valamelyikőtök: Premens tabletta :
[link]
Ezeket találtam, hátha hasznos lehet. Ebből a magam részére azt vontam le, hogy én maximum a terhesség létrejötte előtt merném szedni. Lehet, hogy annak, aki nem vetélt még és nincs gondja a vércukrával semmi gondot nem okoz az elején, én óvatos lettem mostanában.
"korai méhösszehúzódásokat válthat ki. Emiatt nem is ajánlják a fogyasztását a 34. terhességi hét előtt."
"Nem szabad alkalmazni terhességi cukorbetegség esetén, valamint szoptatás alatt, mert a tea fogyasztása után hirtelen lecsökkenti a vércukorszintet."
"tea jótékonyan befolyásolja a szülést, tonizálja, megerősíti a méhet, csökkenti a vérzést, de csak a várandósság utolsó heteiben. A terhesség kezdeti szakaszában a tea hiába enyhíti a hányingert, a méhet annyira fellazítja, hogy a tea használata az első hét hónapban ellenjavallt."
"A málnalevél tea különösen a terhesség előtt és a terhesség utolsó heteiben a leghasznosabb. Terhesség előtt, támogatja a peteérést, előrébb hozhatja a tüszőrepedést, és javítja a petesejt minőségét."
Gyuri bácsi írja:
"Ha megtörténik a várva várt csoda, a kismama azonnal kezdje el inni az erdei málnalevélből készült teát 12 hétig, naponta egy csészével. Ez a gyógynövény erősíti a méhet, csökkenti a vetélés veszélyét. Szülés előtt 2 héttel is tanácsos inni napi egy csészével."
Most komolyan elgondolkodtattatok a málnalevéllel kapcsolatban. Szüléseim előtt szedtem tágulás miatt, mindkét esetben hatott, de pont emiatt, mert méhizomlazító hatása van én a vetéléseim miatt nem biztos hogy merném inni az elején, persze lehet, hogy a progeszteron növelés és peteérés miatt érdemes a legelején.. De jó lenne, ha ebben valaki biztosat tudna mondani
Egy barátnőm (nem endós) mesélte, hogy néztek neki hormonsort babatervezés során, szinte 0 progeszteronszintje volt, el kezdte inni a málnalevél teát, és köv. hónapban tök jó progeszteronszintje lett :) De azt nem tudom, h fitoösztrogén-e...
Cickafark tilos, ösztrogén tartalmú.
Amúgy szerintem minden gyógynövénnyel csínján kell bánni!
Én szedtem orvosi tanácsra a barátcserjét, nagy dózisban, de abba is hagytam, mert panaszokat okozott.
Palástfű tuti, én is iszom, az proginövelő (dokit megkérdeztem, ő mondta, hogy ihatom).
Elvileg a barátcsrje is progeszteron növelő, de azt nem tudom pontosan.
Én a málnalevélen gondolkodom, mert eléggé későn van pé-m mostanában, mintha nehezen akarna megrepedni (legalábbis csak remélem, hogy megreped), csak 17-19. nap környékén.
A cickafark tudom, hogy nem jó, mert cisztásíthat, de a málnalevélről tudtok valamit? Ha segíti a peteérést, akkor valószínű fitoösztrogén, nem?...
Tud valaki segíteni abban, hogy barátcserje illetve palástfű szedhető/iható-e a mi betegségünk mellett?
Bocsi a késői válaszért,..A p4 miatt conisatios műtéten estem át,az őlyasmi,hogy a méhnyakról vesznek mintát,és próbálják a zavart sejtes részt onnan leválasztani...Nahát nekem ez annyira jól sikerült,hogy azóta is p1-es,szóval tökéletes...Sajnálom az eltelt éveimet,de hátha most sikerül...sajnos az endometriózist,csak most állapították meg,amikor már menthetetlenek voltak a petevezetékek..Most azt mondták,már amennyire értettem,h.gyűjtögetik pár hónapig a petesejteket,és fgyasztják,majd ha van elég,akkor beültetés...Tökéletesen sajnos nem értem,mert német,és angol keverékben beszélgetek a dokimmal,de azért szerencsére megértjük egymást :)Te hallottál már ilyen gyűjtögetésről?Örülök neked,és légy nagyon nyugodt,mert biztosan minden rendben lesz... :) :)
Pár héttel az elött elkezdtem,hogy nekiálltunk próbálkozni.Ha jól emlékszem 2-4 héttel elötte lehetett.
Jól értetted,nekem be kellett állítani nagyjából fixre ezt a szintet,hogy ne legyen baj.ÉS ezt fennt is kellett tartani legalább a 12. hétig.Akkor a méhlepény átvette az irányító szerepet,és már nem kellett a támogatás.Ja és a Bromo mellett kaptam az Utrogestant is,de azt akkor kezdtem,amikor várandós lettem.
Mit tudok javasolni????? Talán említsd meg az én esetemet a dokidnak,és beszéld meg vele a kétségeidet.
Nekem lenne egy gyors kérdésem,légyszi segìtsetek. Ha Bokor doktort felhìvom,hogy szeretnék elmenni hozzá egy beszélgetésre,akkor kb. mennyi idő múlva kapok időpontot? Nem voltam még nála. Ja és milyen számon kellene hìvni? Köszi!
ha jól értem akkor a legutolsó alkalommal a teherbeesést megelőzően javasolták "beállítani" a prolaktin értékedet, de mennyivel korábban javasolt? Nekem csak egyszer csináltak a SOTE-n egy hormonvizsgálatot idén márciusban (4X 1 hónapon belül), a sima prolaktinom 7 körül volt a terheléses 464. Ha tudsz bármit javasolni kérlek segíts!
köszönöm, aranyos vagy!! holnap, remélem, tényleg minden kiderül...
Értem....hát,lehet,hogy a stressz is befolyásolja.Nálam sajnos nem így volt!
Ha csak a terhelt volt nálad eltérő,akkor talán nincs nagy baj!!!!Kívánom,hogy minden rendben legyen!!!!!!
aham...hát ez érdekes. (és sajnálom a 3 vetélést :( )
nekem amúgy a sima prolaktinom mindig normális volt:
prolaktin (ref.tartomány: 25,2-628,5 mIU/l)
201,15
288,60
310,11 374,99
503,30 (luteális)
most meg valami más mértékegységben asszem 17 volt, az is OK volt. szóval csak a terhelttel volt para...
arról nem beszélve, h tudtommal a stressz is nagyban befolyásolja az aktuális eredményt, nekem meg abból sokszor kijut...
További ajánlott fórumok: