Endometriózis! (beszélgetés)
Találtam egy cikkel.......érdekelne a véleményetek.....engem az "el is sorvasztható" szó fogott meg......
Bizonyított megoldást az endometriumciszták és -csomók műtéti eltávolítása, valamint a női szervezetben az ösztrogén hormon szintjének gyógyszerekkel történő csökkentése eredményez. Ezzel a betegség súlyosabbá válása megfékezhető, visszasorvasztható. Emellett hatékonyak lehetnek az alternatív gyógymódok, a diéta, az Aviva torna – magyarázza dr. Fekete István.
Szia!
Biztos vagyok benne hogy össze fog jönni a baba, szerencséd volt hogy időben elkapták az endot és nem csinált még nagyobb bajt...Nekem 8 évnyi szenvedés után diagnosztizálták, addig hiába mentem akárhova, orvosról orvosra, hogy pokoli görcsim vannak hónapról hónapra...:( fel is jelentenék egy kettőt azok közül akiket még pénzeltem is...
Mi mér spontán nem is próbálkozhattunk, ezért is gonsolom hogy össze fog jönni!!!
A femibion800 nekem nagyon bevált, összehasonlitottam az össze többivel és ebben van a legtöbb minden, igaz grágább is kicsit, de szerintem jó, nekem is dokim is ezt ajánlotta. A plussz folsavat én is az ikrek miatt szedem...
Hajrá!!! :)
Szia!!
Érdekes,amit írtál.
Valahogy én is úgy érzem,hogy az endó hátterében állhat a fog. gátló.Nekem is akkor kezdődtek a tüneteim,amikor a "volt" dokim lecserélte a jól bevált bogyót egy másikra.......
huuhh az szép, eldső lombik...igen ritka, főleg endosoknak. nekem is IV. stádiumú volt, épp ezért én meg fel voltam atra is készülve hogyx sohase sikerül, főleg hogy időközben kiderült férjem részéről sem ok minden :S
Sajnálom!Mikor ment el az egyik baba?? :( hanyadik héten?
na én ezen most amit irtál is elsirtam magam :) jajjj dejó!!!
Én is ugyanezeket szedem. Na a zabálási roham az nekem is megvan, dupla annyit eszek, ha nem többet...:D A hiperszuperérzékenység szintén, én is mindenen elérzékenyülök, de ami rosszabb hogy sokat ingerült vagyok, aminek férjem cseppet sem örül :S
Ezt örömmel hallom hogy a 12. hét után könnyebb lesz, mert elég sok a teeneő még a babák előtt és jelenleg végigalszom a napokat, nem sok minden van belőlem! De a 12. hétig szerintem nincs is más dolgunk mint pihenni minél többet, nehogy baj legyen, nem birnám ki...
Igen azt olvastam hogy a pocak hamarabb nő és ugye azt is tudjuk hogy sokkal nagyobb lesz :)
Kicsit én még megvagyok ijedve, vagyis inkább nem látom át hogy is lesz egyszerre két gyerekkel, de bizok benne minden szépen jön majd magától, és az elején lesz segitség is! :)
Neked is minden jót kivánok!!! Nagyon vigyázz magatokra! :)
:(( igen, ez tényleg felháborító, én meg mernék rá esküdni, hogy nekem pont a fog.gátló okozta. Amikor abbahagytam a szedését, el is múltak az iszonyatos görcseim, és ezt a dokik el se akarták hinni. Pedig logikus, mert beviszel vele egy csomó mesterséges ösztrogént, ami nem tud kiürülni.
Unokatesómnak szintén egy ösztrogéntúltengésből lett hiperpláziája volt, amire meg is mondta a doki, hogy felejtse el a fogamzásgátlót egy életre :(
Jaaj csajok, de jó már olvasni ennyi kismamit!! :D
De azért ma igen felháborodtam:
A mire jó a fogamzásgátló között ott az endó és a PCOS!!! Hát én olyan dühös vagyok!!! Azt miért nem említik h ez a sz@r okozza!!!!!! Ááááááááá!!!!!
Palástfű tea a beágyazódást segíti, vastagítja a méhnyálkahártyát, ha jól tudom. Ciklus 2. felében, peteérés utántól kell inni a menzeszig. Gyakorlatilag a progeszteronszintet emeli, tehát olyan, mint az utro, csak természetes.
Nekem pl. a pms enyhítésére nagyon jó, ha iszom, akkor nem akarnak kidurranni a melleim ciklus vége felé, és a menzesz is sokkal kevésbé görcsösebb.
Hát akkor én jól megküldtem a szervezetem folsavval az utóbbi 1 évben :P na ezt azért jó tudni, hogy 1/2 vagy 1/4 is elég :D
Szia!
Én is a 3 mg-os folsavat szedem, és tényleg elég a negyed. Igaz én csak felezem, mert a negyedeléskor eléggé összetörik :)
Hajrá nektek is! Mi is próbálkozunk már (bár én kaptam 3 havi gnrh-t a műtét után).
A palástfű tea miben segített neke? Peteérésben? Gondoltam már rá én is. Köszi!
Köszönöm! :)
Nekem még tavaly mondta az akkori dokim, hogy sima multivitamin mellé szedjek napi 1 folsavat, amit a gyógyszertárban lehet kapni, most már 1 éve szedem, mert 10 hónapja lesz, hogy próbálkozunk.
Csak mostanában jutottam oda, hogy összehasonlítsam a mennyiségeket, a legtöbb magzatvédő vitaminban 800 mikrogramm folsav van, amit én szedek gyógyszertárit, az meg 3 mg-os, vagyis 3000 mikrogramm... csak ezért gondoltam, hogy sok lesz a jóból :D
Most ez a Femibion a legkorszerűbb ahogy olvasom, mert jobban szívódik fel benne a folsav/folát.
Szia, igen én az ikrek miatt szedtem...de így sem minden nap. :)
Szurkolok, hogy sikerüljön!
Lányok, gratulálok a babaváráshoz mindannyiotoknak, kívánom nektek, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, igazán megérdemlitek ennyi szenvedés után!
És igen, nekem is kifejezetten jó érzés olvasni a sikertörténeteiteket, hogy van remény endometriózissal is a babára, sőt babákra! :)
Nekem nem mondtak stádiumot, és nem kapok semmilyen utókezelést, most kezdtük a műtét utáni spontán próbálkozást, nagyon reménykedem, hogy szerencsés leszek, mert nekem a petefézkeim, petevezetőim épek, - most már - a helyükön is vannak, szóval talán nagy kárt nem csinált ez a dög...
Sima gyógyszertári folsavat (3 mg-os, az nem sok naponta??) + Herbária multivitamint szedek már 1 éve. Szedtem egy ideig Gravidát, de hányingerem volt tőle, meg abban szójalecitin van, és a szóját most kerülöm amennyire lehet.
Most a Femibion 800-on filózok, lehet, hogy kipróbálom, de még amellé is kellene pluszban folsav? Vagy miss.poppy te az ikrek miatt szedsz többet?
A palástfű teát is lelkesen iszom (már túlvagyok a peteérésen), nekem az eddig is sokat segített.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval