Endometriózis! (beszélgetés)
Szia!Akkor valóban nem szólhatok egy szót sem a mellékhatások miatt!!!Sajnálom,hogy neked ennyi minden előjött.....
A hízástól én is nagyon félek,alapból hajlamos vagyok rá!És inkább fogyni szeretnék....Magától a hormontól hízhattál,vagy esetleg azóta nagyobb az étvágyad??Csak azért kérdezem,mert én személy szerint próbálok a mennyiségre odafigyelni......tuti híznék mint a fene!!! :(
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek Dr. Lukovich sebész telefonszáma kellene nekem.
Ha valaki tudja írja meg nekem köszi.
Sziasztok!
Hazajöttem a kórházból.Nem semmi műtéten vagyok túl,de hál istennek a belemen nem volt csak a petefészek annyira benyomta,hogy azért volt be a tükrözésen betülemkedve.Két nagyot vettek ki mindkét petefészkemből.Ami a legkatasztrofálisabb volt a hólyag és húgyvezeték,sajnos e miatt még jövő szerdáig katétellel élek.Ja és volt a vakbelemen is,ami doki szerintolyan kemény volt,hogy jobbnak látta kivenni.Öröm az ürömbe,hogy mindkét vezeték átjárható,de viszont sajna 6 hó visanne következek az esetleges mikroméretűek miatt és,hogy a hólyagom megerősödjön.Még mindig várnom kell a babámra,nem igaz.
Ahogy olvasom itt a gyógyszer mellékhatásokat,akkor én szerintem megfogok kopaszodni,nekem amúgy is nagyon kevés és vékonyszálú hajam van.Ami kihullik vissza nő?
Bevallom,én is tartok tőle.....meg a mellékhatásaitól.De állítólag nagyon hatásos....illetve,ha valamitől lehet várni javulást,az ez....
Majd kiderül.Eddig,1 hónap szedés után nem érzek semmi extrát.
Szia!!
Állítólag kevesen bírják a Visanne-t.Sok a mellékhatás,de szerencsére nálam annyira nem durva....Erre mondta azt a doki,hogy ennyivel megúsztam.
Szia! Hogy értette a doki, hogy örülj, hogy "ennyivel megúsztad?"
Egyébként nekem is hátrahajló méhem van.
Amióta műtötték a bal petefészkem, azóta még balra is dől az MR szerint. Abban biztos vagyok, hogy összenövés lett azon a részen.
Szia! Hát, nagyon furcsa ez a történet..Reméljük, hogy csak elírás vagy hogy esetleg ez csak az egyik oldalra vonatkozik, nem mindkettőre. A bizonytalanság nagyon rossz, mennyit kell még várni kontrollig?
Megértem, hogy nagyon megvisel lelkileg!!!
Biztatásul mondom, hogy az, hogy megmaradt mindkét petefészked, az nagyon jó lesz, ha lombikra kerül a sor, jelentősen növeli az esélyeket. Én azt tapasztaltam, hogy akiket műtöttek és kaptak utána gyógyszeres kezelést is, azoknak nagyon szépen sikerültek a lombikok. Lehet, hogy ez Neked most nem nagy vígasz, de ha erre kerülne a sor, nem kell félni a lombiktól.
Majd írd meg, hogy mit mondott Bokor.
Azért még ha le is van terhelve, elég ijesztő, hogy esetleg mást ír a papírra...
Ismerős! :(( Én volt, hogy egy tincset húztam ki a tarkómnál ahogy beletúrtam! :S Azért jobb lett, de mondom most megint nekikezdett! :((
Pedig már több, mint 1 éve szedem a visanne-t...
Szia!!
Én is a 4. hét vége felé járok már.Akkor reménykedek benne,hogy alább hagy ez a hajhullás,mert elég brutális volt vagy 2 hétig!
Más tünetem igazán nincs is,csak folyton fáradt és álmos vagyok.De épp tegnap mondta a doki,hogy örüljek,hogy ennyivel megúsztam !!!
Sajnos nekem is hátra hajló méhem van....:(
Szép napot!!!
Jézusom!!!!
Nekem az első hét után kezdett és vagy 2 hétig rettenetesen sok kihullott.Rövid hajam van,így én már vágatni nem tudom jobban.Most mintha kezdene csökkenni a hajhullás,de azért félek,hátha megintnekikezdi.Elég ijesztő volt!!!!!!!!!Ahogy végighúztam a hajamban a kezem,tele lett hajjal...
Én valahol régen azt hallottam/olvastam, hogy azért is lehet hátrahajló a méh, mert a gyulladásoktól keletkező összenövések hátrahúzzák.
Nekem régen biztosan nem volt hátrahajló. Akkor mondta először egy orvos, amikor kezdődtek az endós panaszaim is.
Most Bokor azt írta a papíromra, hogy normál irányú a méhem, szóval épp gőzöm sincs merre hajlik :D
Szia!
Nekem is hátrahajló méhem van... :(
Sziasztok! Negyedik hete szedem a Visanne-t és abba akartam hagyni mert elég sok rossz tünetet produkáltam, múlt héten bent voltam Bokor dokinál és kérte ne adjam fel, szedjem továbbra is és be fog állni... és igaza lett, hajhullás, görcsök, hangulatingadozások mind elmúltak. Annyit mondott még, hogy ha három hónap múlva is jelentkeznek a tünetek no akkor már mehetek vissza és beszéljünk róla.
Ma megtudtam egy újabb infót az endó lehetséges kialakulásáról: kinek van hátrahajló méhe? Állítólag nagy százalékban van azoknak a nőknek endója, akiknek hátrahajlik :S sajna nekem is.
Szép napot Nektek!
Nekem konkrétan a fele kihullott... brutális volt, aztán le is vágattam, mert rasztásodott meg mindenhol a hajam volt a lakásban... Próbáltam rá mindenféle gyógysamponokat, sztem nem értek semmit, de mindegy! :D Aztán pár hónapig nyugi volt, most meg megint hullik... Ebből megint vágatás lesz az tuti! :O :S :D
Neked mennyire hullik?
Szerintem Bokor nagyon le van terhelve és talán elfelejtette mondani, ami persze ha a beteg szemszögét nézem azért elég durva, főleg ha ilyen fontos kérdésről van szó.
Nekem is volt hasonló tapasztalatom vele, bár ez jelentéktelen dolog. Amikor megvizsgált azt írta a papíromra, hogy a hasamon gyógyult laparoszkópiás behatolások nyoma látható, ami csak azért fura, mert nekem nincs ilyen a hasamon, sőt semmi heg :) amikor műtöttek kizárólag a köldökömön keresztül mentek be anno, de az nem lászik a piercingtől. Még pár ilyen furcsaság felkerült a papíromra, de tényleg nálam nincs jelentősége.
Azért egy műtétet követően viszont van :( Gondolom a túlterheltség ilyen formában jelentkezik nála. Majd írd meg mit sikerült megtudnod tőle.
Jobbulást!
Sziasztok!!!
Szeretnék egy kis segítséget kérni azoktól,akik szedték/szedik a Visanne-t!!
Annyi kérdésem lenne,hogy volt e olyan tapasztalata valakinek,hogy elkezdett hullani a haja,stb...
És mikortól várható javulás?????Mert még nem érzem,hogy annyira jobb lenne.....
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval