Endometriózis! (beszélgetés)
Hááát...őszinte leszek.De semmiképp nem szeretnélek megijeszteni....
Nekem már az első vetélés után néztek hormonsort és akkor kitűnt már a prolaktin eltérés.Akkor még nem kaptam semmit.A második után már szedették velem a Bromot,de csak a teherbeesés elött közvetlenül 1 kúrát kellett végigcsinálnom.És ez volt a baj.Terhes lettem,de bevéreztem.És mivel szar volt a prolaktin szintem(ingadozott),hiába lettem terhes azonnal,de a szervezetem "kidobta".Utána kerültem át másik kórházba másik dokihoz,utolsó esélyt adtam a dolognak.Végigvizsgáltak mindkettőnket,minden oké volt,kivéve a prolaktint.És itt ugrott a majom a vízbe....kiderült,hogy attól kezdve kellett volna szednem,hogy nekiálltunk a baba-projektnek,és egészen a 12. terhességi hétig kellett volna.....
A 4. terhességemnél így kezdtük és csináltuk végig,és nem volt gond.Simán ki tudtam hordani a babát......
Ha nem jó a prolaktin érték,sajnos általában meddőséget okozhat.Vagy ha teherbe is esik az ember lánya,elvetélhet.Ezt az orvosom mondta...Nálam sajna az utóbbi jött be,3-szor is....
Ginik!
Az alaphormon értéked jó volt, mint Csillagnak, akkor nem kell szedni.. csak a stimulációkor kezdi szedetni veled..
Beszéltem Urbancsek professzorral, állítólag a babavárós hónapban kezdi adni nekem a gyógyszert.
Sfmoncsi, szerinted ez nem késő? Mivel indokolták nálad azt, hogy korábban is adják?
hát ez az, h nem...
most úgy van, h a 11. napon volt pé (pozitív digitális Clearblue ugye, meg tojásfehérje, szóval elég egyértelmű volt), azóta a hőm is felment rendesen. de már a pé napján, és azóta is minden nap, vérezgetek...nem piros, hanem tök sötét, néha pici darabokkal. nem értem...
a hőm normális, szépen felment. (feltettem adatlapomra, "májusi ciklus" néven, megnéznéd nekem?...) tehát elvileg van/volt progi...
az a furi, h előző hónapban toltam Utrót, napi egyet, mert korábban barnázgattam mensi előtt pár napot. az előző hónapban nem is volt barna, hanem egyszer csak szépen megjött. most ugye nem utróztam, hogy a hormonvv-k reális képet adjanak, de így meg rögtön pé-től vérezgetni...?! és általában nem is elég a tisztasági betét, hanem naponta kell egy normál eü...?!
szóval agyrém, nem értem. lehetséges, h a szervezetem úgy megszokta az utrót, h magától már nem is termel elég progit?!...(de akkor a hőm miért ment fel?!)
várom a véleményeket, csajok...(és tényleg, ha valaki rápillant a görbémre az adatlapomon, azt nagyon megköszönöm)
Szia,
nekem még a lombik megkezdése előtt kellett elkezdenem a bromot és a 12. hétig szedtem. Nekem Murber doktor volt a dokim, ő mondta hogy szedni kell, hallottam a korai abba hagyás miatti vetélésekről és mivel kárt nem tesz , így én a 12. hétig szedtem amíg betöltöttem, mert utána már átveszi a szervezet a maga szerepét. Érdekes hogy neked nem írtak bromot, majdnem mindenki szedte mikor én oda jártam, a sima prolaktin értékem az nekem is jó volt.
Most olvaslak Benneteket, 84Ági és sfmoncsi... most hirtelen megijedtem, mert nekem is magas volt a terheléses prolaktin értékem (400 fölötti) és a SOTE ARO-n azt mondta a prof., hogy nincs vele baj, "az csak a terheséses érték".
Ági, neked mikor kellett kezdeni szedni a bromocriptint? Csak azért kérdezem, mert moncsihoz hasonlóan nekem is volt már vetélésem (ráadásul kettő egymás után), de ezt az orvos tudja, mégsem ajánlott semmiféle gyógyszert.:-(
sztem se lehet nulla az ösztrogén meg a progi...biztos csak nem volt még eredmény. na majd kedden kiderül...
hja, azóta is vérezgetek...a ciklusom 22. napja van (11. dpo) és ebből 18 napot véreztem...!!! :(((
Sziasztok lányok! Újra itt vagyok, de most nem endometriosissal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha tudtok segíteni. Szóval voltunk IR miatt vérvételen, aminek az eredménye a következő:
Inzulin: 11,5
Inzulin terhelés 60': 61,5
Inzulin terhelés 120': 124,6
Ez szerintem nem jó,( esetleg valaki megerősítene?) és arra gondoltam, hogy Mensmentisbe kérnék időpontot holnap. Aki volt már itt , tudna orvost ajánlani? És kb: mennyi időre adnak időpontot?
Értem, hát igen, az évek eltelnek egykettő az biztos...főleg ilyen körümények között. :( Sajnálom, nagyon sok kemény dolgon mentél át! Nem semmi az a p4es rákszűrés se, mi volt a teendő emiatt? milyen műtét?
Én 24 voltam majdnem mikor kiderültek a dolgok és a műtétem volt, azóta nem volt megállj, és most 26 vagyok....tehát nekem 2 év volt (ami kibirható ha ennyi volt) de azért nem igy terveztem el annó a kis életem...Diploma, nyelvizsga, majd épp akkor kezdtem el egy éve dolgozi mikor az endo kideült, (ráadásul jó munkahelyem volt) de a következő munkaévem alatt toltuk le a Gnrh.t és az első lombikot, ami már nem tetszett igy nem kaptam következő évre szerződést. Mindent egy lapra tettünk fel ezután, nem kerestem munkát sem, hanem sorban nyomtuk a lombikokat amilyen gyorsan csak lehetett. Igy volt 1 év alatt ez a 4. Igen, nagyon boldogok vagyunk most, de akkor lesz ez az igazi ha már itt lesznek végre Velünk...addig mindig van para...
Szia!!
Nem olvastam vissza az összes hozzászólásodat,de ez a mostani felkeltette a figyelmemet.
Anno,a gyerkőceim születése elött volt 3 vetélésem.Sajnos a prolaktin szintem nekem is hasonlóan szar volt,mint a tiéd.Vagy szinte semmi,vagy a csillagos eget verte.Nálam ez okozta a vetéléseket,de állítólag ideiglenes meddőséget is okozhat.Nem tudom,most hol tartasz pontosan,de csak megnyugtatás képp szeretném írni,hogy ez a dolog teljesen kezelhető.Én bromocriptint kaptam a bajomra,amit már a babaprojekt elött el kellett kezdenem szedni és a terhesség 12-16-ig hetéig folyamatosan kaptam.Beállítja az ingadozó hormonszintet.Meg is lett az eredménye,van 2 gyönyörű gyerkőcöm.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval