Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

10157. sf.moncsi (válaszként erre: 10155. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 18:32
Nálam ciklus elején és végén nézték,2-3 hónapot is végigcsináltak így.ÉS nekem nagyon ingadozott....Hol az eget verte,hol pedig szinte 0 volt.ÉS mivel ez indokolta a vetélést,keményebb kúra kellett.....
10156. sf.moncsi (válaszként erre: 10147. - Ginik)
2013. jún. 3. 18:30

Hááát...őszinte leszek.De semmiképp nem szeretnélek megijeszteni....

Nekem már az első vetélés után néztek hormonsort és akkor kitűnt már a prolaktin eltérés.Akkor még nem kaptam semmit.A második után már szedették velem a Bromot,de csak a teherbeesés elött közvetlenül 1 kúrát kellett végigcsinálnom.És ez volt a baj.Terhes lettem,de bevéreztem.És mivel szar volt a prolaktin szintem(ingadozott),hiába lettem terhes azonnal,de a szervezetem "kidobta".Utána kerültem át másik kórházba másik dokihoz,utolsó esélyt adtam a dolognak.Végigvizsgáltak mindkettőnket,minden oké volt,kivéve a prolaktint.És itt ugrott a majom a vízbe....kiderült,hogy attól kezdve kellett volna szednem,hogy nekiálltunk a baba-projektnek,és egészen a 12. terhességi hétig kellett volna.....

A 4. terhességemnél így kezdtük és csináltuk végig,és nem volt gond.Simán ki tudtam hordani a babát......

Ha nem jó a prolaktin érték,sajnos általában meddőséget okozhat.Vagy ha teherbe is esik az ember lánya,elvetélhet.Ezt az orvosom mondta...Nálam sajna az utóbbi jött be,3-szor is....

10155. CsillagTM (válaszként erre: 10154. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 18:29
milyen terhelted volt, h olyan sokat kellett szedned???
10154. CsillagTM (válaszként erre: 10153. - Sf.moncsi)
2013. jún. 3. 18:29
frankó...
10153. sf.moncsi (válaszként erre: 10136. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 18:21
Igen...az első 2-3 hét pokol volt.Nekem 2 vagy 3 szemet kellett szednem naponta. Szédelegtem,hányingerem volt,remegtem,totál kitágult a pupillám....stb...Alig éltem.De idővel hozzászokik a szervezet,utána már nem volt gond.
10152. CsillagTM (válaszként erre: 10151. - Ginik)
2013. jún. 3. 16:54
hát holnapig már nem megyek máshoz :) remélem, holnap már okosabb leszek.
10151. ginik (válaszként erre: 10149. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 16:30
Szorítok érted, azért ha tudsz még mással is beszélni vagy esetleg elmenni máshoz..de te tudod. Nekem az utóbbi fél évben nagy tanulópénz volt, hogy minden dokinál azt tapasztaltam, másban erős, érdemes többet megkérdezni.
10150. ginik (válaszként erre: 10148. - Kri1978)
2013. jún. 3. 16:19
Köszi szépen!:-)))), most nyugodtabb vagyok, kicsit úgy érzem, ez lesz nálunk az utolsó próbálkozás, ezért is szeretnék már "biztosra" menni.
10149. CsillagTM (válaszként erre: 10146. - Ginik)
2013. jún. 3. 16:11
egy hete látott doki, akkor volt az 5. dpo. ő vissza is rendelt mához egy hét múlvára, h megnézzen. Murber doki nem nézett meg, hiába mondtam, h vérzek, azt mondta, h majd magánban (holnap)...
10148. Kri1978 (válaszként erre: 10147. - Ginik)
2013. jún. 3. 15:49

Ginik!

Az alaphormon értéked jó volt, mint Csillagnak, akkor nem kell szedni.. csak a stimulációkor kezdi szedetni veled..

10147. ginik
2013. jún. 3. 15:35

Beszéltem Urbancsek professzorral, állítólag a babavárós hónapban kezdi adni nekem a gyógyszert.

Sfmoncsi, szerinted ez nem késő? Mivel indokolták nálad azt, hogy korábban is adják?

10146. ginik
2013. jún. 3. 15:33
hűű, hát erre már annyira nem emlékszem, talán néhány napig volt vérzés, azt hittem, hogy hamarabb érkezik a menstr, de aztán abbamaradt és rá talán egy hétre jött meg. Orvos látott már? Mit mondott?
10145. CsillagTM (válaszként erre: 10144. - Ginik)
2013. jún. 3. 15:28
érhetett két petém, volt is jele, na de pé-től FOLYAMATOSAN vérzek, 12 napja...!!!! :((( vagy neked is így volt?
10144. ginik (válaszként erre: 10143. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 15:04
Nekem életemben egyetlen egyszer volt ilyen peteérés körüli vérzésem, épp nőgyógyásznál is jártam, aki azt mondta, egyszerre két petém is érik, valószínűleg ez lehet az oka a vérzésnek, hátha nálad is ilyen történt:-)))
10143. CsillagTM (válaszként erre: 10140. - 84Agi)
2013. jún. 3. 13:22

hát ez az, h nem...

most úgy van, h a 11. napon volt pé (pozitív digitális Clearblue ugye, meg tojásfehérje, szóval elég egyértelmű volt), azóta a hőm is felment rendesen. de már a pé napján, és azóta is minden nap, vérezgetek...nem piros, hanem tök sötét, néha pici darabokkal. nem értem...

a hőm normális, szépen felment. (feltettem adatlapomra, "májusi ciklus" néven, megnéznéd nekem?...) tehát elvileg van/volt progi...

az a furi, h előző hónapban toltam Utrót, napi egyet, mert korábban barnázgattam mensi előtt pár napot. az előző hónapban nem is volt barna, hanem egyszer csak szépen megjött. most ugye nem utróztam, hogy a hormonvv-k reális képet adjanak, de így meg rögtön pé-től vérezgetni...?! és általában nem is elég a tisztasági betét, hanem naponta kell egy normál eü...?!

szóval agyrém, nem értem. lehetséges, h a szervezetem úgy megszokta az utrót, h magától már nem is termel elég progit?!...(de akkor a hőm miért ment fel?!)

várom a véleményeket, csajok...(és tényleg, ha valaki rápillant a görbémre az adatlapomon, azt nagyon megköszönöm)

10142. Kri1978 (válaszként erre: 10141. - Ginik)
2013. jún. 3. 12:04
90 % ban mindenkinek magas lesz a terheléses prolaktin! :) Nem kell aggódni, csak a stimulációtól kell elkezdeni szedni a Bromot!! :)általában fél vagy egész szem onnantól indul a Fostimon vagy Menopur injekció is..
10141. ginik (válaszként erre: 10139. - 84Agi)
2013. jún. 3. 11:46
Köszönöm a választ! Én az Urbancsek professzorhoz járok és úgy döntöttem ma fel fogom hívni délután és lesz ami lesz, rákérdezek erre a gyógyszerre (majd valahogy finoman):-)
10140. 84Agi (válaszként erre: 10137. - CsillagTM)
2013. jún. 3. 09:42
igen igen valószínű, nulla az nem lehet.... A vérezgetés nem tudom mitől van, máskor is szokott ilyen lenni?
10139. 84Agi (válaszként erre: 10138. - Ginik)
2013. jún. 3. 09:42

Szia,

nekem még a lombik megkezdése előtt kellett elkezdenem a bromot és a 12. hétig szedtem. Nekem Murber doktor volt a dokim, ő mondta hogy szedni kell, hallottam a korai abba hagyás miatti vetélésekről és mivel kárt nem tesz , így én a 12. hétig szedtem amíg betöltöttem, mert utána már átveszi a szervezet a maga szerepét. Érdekes hogy neked nem írtak bromot, majdnem mindenki szedte mikor én oda jártam, a sima prolaktin értékem az nekem is jó volt.

10138. ginik
2013. jún. 3. 00:06

Most olvaslak Benneteket, 84Ági és sfmoncsi... most hirtelen megijedtem, mert nekem is magas volt a terheléses prolaktin értékem (400 fölötti) és a SOTE ARO-n azt mondta a prof., hogy nincs vele baj, "az csak a terheséses érték".

Ági, neked mikor kellett kezdeni szedni a bromocriptint? Csak azért kérdezem, mert moncsihoz hasonlóan nekem is volt már vetélésem (ráadásul kettő egymás után), de ezt az orvos tudja, mégsem ajánlott semmiféle gyógyszert.:-(

10137. CsillagTM (válaszként erre: 10129. - 84Agi)
2013. jún. 2. 22:07

sztem se lehet nulla az ösztrogén meg a progi...biztos csak nem volt még eredmény. na majd kedden kiderül...

hja, azóta is vérezgetek...a ciklusom 22. napja van (11. dpo) és ebből 18 napot véreztem...!!! :(((

10136. CsillagTM (válaszként erre: 10131. - Sf.moncsi)
2013. jún. 2. 21:55
köszi a megnyugtatást! az én sima prolaktinom jó lett, "csak" a terhelt vacak. neked volt mellékhatása a bromonak?
10135. CsillagTM (válaszként erre: 10133. - Glutenfree)
2013. jún. 2. 21:46
sztem ezt az IR fórumban kérdezd. amúgy mi a mértékegység?
10134. Regin_a
2013. jún. 2. 10:43

Nem érint a dolog, csak néha a szemem elé kerül ez a rovat

Érdemes/talán/ megnézni

[link]

10133. glutenfree
2013. jún. 2. 07:31

Sziasztok lányok! Újra itt vagyok, de most nem endometriosissal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hátha tudtok segíteni. Szóval voltunk IR miatt vérvételen, aminek az eredménye a következő:

Inzulin: 11,5

Inzulin terhelés 60': 61,5

Inzulin terhelés 120': 124,6

Ez szerintem nem jó,( esetleg valaki megerősítene?) és arra gondoltam, hogy Mensmentisbe kérnék időpontot holnap. Aki volt már itt , tudna orvost ajánlani? És kb: mennyi időre adnak időpontot?

10132. T.Nóri (válaszként erre: 10124. - Andimi75)
2013. jún. 1. 10:29

Értem, hát igen, az évek eltelnek egykettő az biztos...főleg ilyen körümények között. :( Sajnálom, nagyon sok kemény dolgon mentél át! Nem semmi az a p4es rákszűrés se, mi volt a teendő emiatt? milyen műtét?

Én 24 voltam majdnem mikor kiderültek a dolgok és a műtétem volt, azóta nem volt megállj, és most 26 vagyok....tehát nekem 2 év volt (ami kibirható ha ennyi volt) de azért nem igy terveztem el annó a kis életem...Diploma, nyelvizsga, majd épp akkor kezdtem el egy éve dolgozi mikor az endo kideült, (ráadásul jó munkahelyem volt) de a következő munkaévem alatt toltuk le a Gnrh.t és az első lombikot, ami már nem tetszett igy nem kaptam következő évre szerződést. Mindent egy lapra tettünk fel ezután, nem kerestem munkát sem, hanem sorban nyomtuk a lombikokat amilyen gyorsan csak lehetett. Igy volt 1 év alatt ez a 4. Igen, nagyon boldogok vagyunk most, de akkor lesz ez az igazi ha már itt lesznek végre Velünk...addig mindig van para...

10131. sf.moncsi (válaszként erre: 10110. - CsillagTM)
2013. jún. 1. 10:25

Szia!!

Nem olvastam vissza az összes hozzászólásodat,de ez a mostani felkeltette a figyelmemet.

Anno,a gyerkőceim születése elött volt 3 vetélésem.Sajnos a prolaktin szintem nekem is hasonlóan szar volt,mint a tiéd.Vagy szinte semmi,vagy a csillagos eget verte.Nálam ez okozta a vetéléseket,de állítólag ideiglenes meddőséget is okozhat.Nem tudom,most hol tartasz pontosan,de csak megnyugtatás képp szeretném írni,hogy ez a dolog teljesen kezelhető.Én bromocriptint kaptam a bajomra,amit már a babaprojekt elött el kellett kezdenem szedni és a terhesség 12-16-ig hetéig folyamatosan kaptam.Beállítja az ingadozó hormonszintet.Meg is lett az eredménye,van 2 gyönyörű gyerkőcöm.

10130. 84Agi (válaszként erre: 10111. - Glutenfree)
2013. jún. 1. 02:59
Szia, ha kértek igen csinál uhot. Elkezdte akkor kivizsgáltatni a lányod. A diéta miatt gondolom endora is gondol. :-S sajnos uhon csak a méh és a petefészkek látszanak, endo pedig ezer helyen lehet még. Remélem juttok lassan vmire, Bokor nem fogja hagyni tuti!
10129. 84Agi (válaszként erre: 10110. - CsillagTM)
2013. jún. 1. 02:54
Most olvaslak Csillag, a sima prolaktin tartományon belül van. A terhelés 200 alatt kellene,h legyen. Nekem is 438 volt az értékem most megnéztem. Én bromocriptint kaptam felet esténként és nem volt semmi baj, szóval nem lesz gond, sztem te is kapsz, majdnem mindenki szedi aki oda jár. A progi meg az ösztrogén nem hiszem lehetne 0. Nyugi! Ha túl vagy rajta az asszisztensek nyomtatnak neked papírt az eredményekről csak kérj, osztogatni nem osztogatják,de szívesen adnak, én mindenről kértem példányt magamnak! Hű de jó, na lassan beindul minden és gyorsulnak innentől az események! :-D drukkolok!
10128. BiaknaForgo (válaszként erre: 10126. - Ginik)
2013. máj. 31. 21:17
Igen, két Varga van, és közük nincs egymáshoz. Én a gyógygombásat ismerem, és én szedtem is a gyógygombákat (csak azért nem szedem most mert nem tudom, hogy lehet-e terhesen szedni) és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem csodaszer, de nagyon jól erősíti az immunrendszert.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook