Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Endometriózis! fórum

Endometriózis! (beszélgetés)

10247. ginik (válaszként erre: 10245. - Zsanetta)
2013. jún. 10. 23:31
Nem, nekem mivel nem volt gyanú a bélérintettségre, nem kellett sokat várnom. Ahogy itt olvastam a lányok leveleit, azért kell ilyen sokat várnod sajnos:-(, mert sebészt is valószínűleg be fognak hívni a műtétre és ezekre a műtétekre hosszú a várakozó lista. Mondjuk én nem értem, hogy mi történik addig, talán kapsz rá gyógyszert, hogy ne terjedjen. Nagyon szurkolok, hogy könnyen "ráhangolódj" a hosszú várakozásra, figyelj, mi ezt a csomagot kaptuk, cipelni kell egy ideig,aztán majd hamarosan te is lerakod és jöhet a kisbaba:-)
10246. Milla7501 (válaszként erre: 10239. - Ginik)
2013. jún. 10. 22:58

Szerintem se keseredj el!

Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy ez kiderült!

Döbbenetes egyébként, hogy nem veszik észre a magas prolaktint és nem kezelik.

Biztatásul mondom, hogy pl az én prolaktinom 2 hét Bromo szedés után rendeződött, hátha a tiéd is gyorsan fog és meg is fog ezúttal maradni a baba, hátha csak ez volt a gond!

10245. Zsanetta (válaszként erre: 10243. - Ginik)
2013. jún. 10. 22:38

Én du. 6-kor jöttem el tőle.

Neked mit mondott?

Neked is 1 évet kellett várni?

10244. Zsanetta
2013. jún. 10. 22:37

Sajnos 1 év mire sorra kerülök,szóval lombik kb. 1,5 év múlva.:(

MR vizsgálatom eredménye:Hosszú lenne,de a lényeg hogy több cystikus képlet .

10243. ginik (válaszként erre: 10240. - Zsanetta)
2013. jún. 10. 21:29

Én is nagyon sajnálom. De Bokor doktorban nagyon bízhatsz, nekem hihetetlen megnyugvás volt, hogy jó kezekbe kerültem.

Tényleg ma jártál a rendelésén, hánykor? (én este 7-re mentem)

10242. Hedi13 (válaszként erre: 10240. - Zsanetta)
2013. jún. 10. 21:17
Szia, sajnálom. :( Megkérdezhetem, hogy mit mutat az MR, hogy azt írod, katasztrófa?
10241. sf.moncsi (válaszként erre: 10239. - Ginik)
2013. jún. 10. 19:52

Ne keseredj el!!!!!

Sajnos az a baj,ahogy tapasztaltam,hogy sok hozzá értő orvos van.....de sajnos némelyik felületes,vagy éppen ezen a szakterületen nincs annyi tapasztalata.Fél év még nem is olyan sok.Próbálj inkább olyan orvost keresni,aki nem siklik el a probléma felett.Mert sajnos ez probléma......DE kezelhető!!!!!

10240. Zsanetta
2013. jún. 10. 16:10

Sziasztok

Most megyek Bokor dokihoz vissza az MR ès tükrözès eredmènyével.

Sajnos szinte 100% hogy kell mütét.

15 cm nèl a bèlnél betüremkedésvan,az MR pedig katasztròfa.

10239. ginik (válaszként erre: 10238. - Milla7501)
2013. jún. 10. 15:26

jajj lányok!:-(( ez valami téboly. Ha én ezt a fórumot nem olvasom, lehet hogy belefutok megint egy vetélésbe és ráadásul még úgyis hogy több nőgyógyász "megtámogat" a hozzánemértésével...?

Most kivagyok. Ha ezt tudom,már rég szedni kezdem és most merre tovább ilyeneken gondolkodom. Ha maradok a SOTE-n csinálják ahogy ők jónak gondolják, voltam a Róbert Károly Magánklinikán is, ott észre sem vették a magas prolaktint (jó pénzért sem)....fél éve futom a köröket és még mindig nincs vége, jajjj, most egy picit elkeseredtem

10238. Milla7501 (válaszként erre: 10232. - CsillagTM)
2013. jún. 10. 15:16

Szia!

Igen, komoly, Kőrösi dr mondta nekem a győri Kaáliban. Mielőtt hozzá kerültem, az egyes lombikok között abba kellett hagynom a Bromo-t, a régi dokim ezt mondta, és ez baj volt. Arról nem is beszélve, hogy tényleg nem alakul ki rögtön a hatása, tehát a babaprojekt ciklusában kezdeni késő lehet. Nekem el sem kezdte Kőrösi dr addig a lombik kezelést, amíg a prolaktin szintem be nem állt, mert úgy nincs értelme.

12. hétig sztem szedni kell, után gondolom átveszi a szervezet az irányítást, ezért lehet abbahagyni fokozatosan.

10237. sf.moncsi (válaszként erre: 10236. - Ginik)
2013. jún. 10. 10:33

Kérdezz csak nyugodtan!!! :)

Sajnos a vetéléseimnél nem figyeltek oda a részletekre és éppen ez volt a baj.Igen,kellett volna szednem a bromot már attól fogva,hogy nekiálltunk a baba projektnek,hogy rendeződjön a prolaktin.......és egészen addig,amíg a méhlepény nem vette át az irányító szerepet.Ez a 12. hét,én a biztonság kedvéért 2-3 héttel tovább szedtem.Ezt nálam az elején nem vették figyelembe,és ki is "lökte" a szervezetem a babákat.A 4. terhességnél új dokihoz jártam,ő mindjárt ezzel kezdte.Végig csináltam úgy,ahogy a nagy könyvben meg van írva.....és gond nélküli terhességem volt...:)

Sajnos kell idő ahhoz,hogy a gyógyszer a prolaktin szintet rendbe rakja.És véleményem szerint annak,akinek hasonló problémája van,igen is érdemes már a terhesség elött elkezdeni8e a kúrát,mert mire észre veszi,hogy babát vár,már lehet,hogy késő....Nekem a 3 sikertelen terhességből 2 a 6.hét körül szakadt meg.Ezt csak azért írom,mert aki nem veszi észre azonnal,hogy babát vár,lehet,hogy már későn jut el a dokihoz......

10236. ginik
2013. jún. 10. 08:56
moncsi! Múltkor már szerettem volna kérdezni, hogy a vetélés(ek)nél folyamatosan kellett szedned a Bromo..-t az első három hónapban vagy végig? Bocs, nem okoskodni szeretnék, csak megérteni, tudom, hogy legutoljára időben beállították gyógszerrel a prolaktinodat, de előtte nem volt pl. olyan hogy terhesség alatt hamarabb abbahagytad és azért vetéltél? Tényleg csak megérteni szeretném és csak azért faggatlak, mert épp most kaptam egy levelet a nőgyógyászomtól, rákérdeztem, hogy érdemes-e hamarabb elkezdeni és határozottan azt állította, hogy csak az aktuális hónapban (tudom, hogy a nőgyógyászok között is eltérő lehet a vélemény, most tanácstalan vagyok). Ma megyek Bokor doktorhoz 4 hetes konrollra, tőle is megkérdezem, aztán ha más nem, arra gondoltam, lehet, hogy ki kell játszanom a "rendszert".
10235. sf.moncsi (válaszként erre: 10232. - CsillagTM)
2013. jún. 10. 08:46

Ne bánd,hogy szedned kell!!!!!!Ez a biztos!!!!Néz.....engem kitettek 3 vetélésnek,mire kiderült a baj........

Ha a terhelted magas,szerintem benne van a pakliban hogy egyébként is feljebb szökjön.....a várandósság sok mindent megváltoztat az ember szervezetében...

10234. EvicaT (válaszként erre: 10228. - Bounti)
2013. jún. 10. 08:24
Én 3 havit kaptam, és 64 napra jött meg először.
10233. CsillagTM (válaszként erre: 10228. - Bounti)
2013. jún. 10. 08:18
én 4 havi szurit kaptam, február 22. körül az utolsót, és április 9-én jött meg, azaz kb. 1,5 hónappal később.
10232. CsillagTM (válaszként erre: 10227. - Milla7501)
2013. jún. 10. 08:17

"Aki szedi, folyamatosan kell szednie, mert abbahagyás után a szervezetben a prolaktin szint újra megemelkedik, sőt sokszorosára nő."

ez most komoly?! elég gázosan hangzik...:S nekem a normál prolaktinommal eddig semmi bajom nem volt, csak ez a hülye terhelt volt a felső határérték kétszerese...ha máshová mentem volna lombikozni, ki se derült volna, és most nem szedném a Bromot...:S :S :S

10231. 84Agi (válaszként erre: 10228. - Bounti)
2013. jún. 10. 08:06
Szia, nekem az utolsó szuritól számítva olyan 2 hónapra jött meg a menstruációm.
10230. Zebra25 (válaszként erre: 10224. - Ginik)
2013. jún. 10. 00:42
Nekem a nőgyógyászom mindig írt fel progipótlót stimulálós időszakban, mert bár több tüsző érik be a clostitól, vékonyírja a nyálkahártyát állítólag.
10229. Zebra25 (válaszként erre: 10204. - Hedi13)
2013. jún. 10. 00:38
Én az emeritát használtam, mert menszi előtt 2-3 napot barnáztam, azt szerettem volna megszűntetni, na a progikrémes ciklusban 1 héttel előtte már elkezdtem barnázgatni.
10228. Bounti
2013. jún. 9. 20:59

Sziasztok!

Nekem annyi lenne a kérdésem,hogy hat havi injekciòkúra után kinek mennyi időre jött meg a menstruáciòja? Én június elején kaptam az utolsòt,és egy hònap múlva mennék új dokihoz,nem szeretném ha addig megjönne. De egy hònap után még úgysem valòszìnű,ugye?

10227. Milla7501
2013. jún. 9. 18:46

Sziasztok Lányok!

Szeretnék hozzászólni ehhez a Clostylbegy - Bromocriptin témához. Én a Bromocriptint lassan 7 hónapja szedem folyamatosan, mert magas a prolaktinom. A prolaktin csökkentésére írta fel nekem az orvos, hogy a lombik kezelések után ne lökődjenek ki az embriók. Viszont nem lombik esetén is azt segíti elő, hogy a magas prolaktin ne akadályozza a terhességet. Aki szedi, folyamatosan kell szednie, mert abbahagyás után a szervezetben a prolaktin szint újra megemelkedik, sőt sokszorosára nő. Azt hiszem, hogy ha már megvan a sikeres terhesség, akkor fokozatosan abba lehet hagyni. (Erről még sajnos saját tapasztalatom nincs.)A folyamatos szedése javítja a peteérést is.

A Closty-t arra szokták használni, hogy stimulálják a peteérést inszem vagy lombik során, ennek a szedésekor több petesejt is megérhet. Ugyanez nem igaz a Bromocriptinre. Szerintem a kettő nem helyettesíti egymást. Úgy gondolom, hogy az, akinek magas a prolaktinja vagy ingadozó, érdemes szednie a Bromocriptint, persze orvosi javaslatra, mert nem fog megmaradni a terhesség.

Valószínű, hogy közös lehet bennük, hogy mindkét szer valahogy a peteérésre hat, de erről sajnos nincs részletesebb infóm.

10226. ginik
2013. jún. 8. 21:13
Köszi Ági a segítséget, mindjárt megnézem!
10225. 84Agi (válaszként erre: 10224. - Ginik)
2013. jún. 8. 08:14

Szia,

sajnos ezt a Clostylbegy gyógyszert nem ismerem, erről nem tudok én nyilatkozni semmit. A Bromocriptinről való leírást itt találod, nézd meg mit is ír róla, mire hat: [link]

Az van benne, hogy a sárgatest és a tejelválasztára hat.

10224. ginik (válaszként erre: 10220. - 84Agi)
2013. jún. 7. 18:55

ezt köszi Ági, hogy megírtad, mert én is azt hittem, csak a prolaktinra hat (persze még sosem láttam a dobozát a gyógyszernek).

Azt tudja valamelyikőtök, hogy akkor ez a gyógyszer kiváltja/helyettesíti a Clostylbegyt?

Nekem eddig a nőgyógyászom ez utóbbit akarta mindig prog.pótlásra adni, de most a SOTE-n azt mondta az orvos, "okozhat sárgatestelégtelenséget is" a Clostylbegyt. Már semmit nem értek, eddig a nőgyógyászom azzal magyarázta a Clostyt, hogy mivel több pete érhet meg mellette, emeli a sárgatesthormon mennyiségét (persze ez nem mond feltétlenül ellen annak, hogy sárgatestelégtelenséget okozhat)..... valamelyikőtök tud ebben segíteni?

10223. Tundeva (válaszként erre: 10222. - 84Agi)
2013. jún. 7. 18:50

Köszönöm! :)

Bizony CsillagTM, nem kesergünk, megyünk előre! ;)

10222. 84Agi (válaszként erre: 10208. - Tundeva)
2013. jún. 7. 18:47

Szia,

Üdv a klubban :) de jó még egy siker siker siker. :) mindenkinek kell hogy sikerüljön, aki szeretne Babát!

Csillag,

Neked is fog ;)

10221. CsillagTM (válaszként erre: 10220. - 84Agi)
2013. jún. 7. 18:25
aháááá!:)
10220. 84Agi (válaszként erre: 10205. - CsillagTM)
2013. jún. 7. 18:08
Helyre teszi a prolaktin, de majd ha elolvasod benne van hogy sárgatest hormon van benne. :) Kell ez nekünk :)
10219. Tundeva (válaszként erre: 10218. - BiaknaForgo)
2013. jún. 7. 17:18
Köszönöm, igyekszem :) Én is nagyon szerencsésnek tartom magam a körülményekhez képest. 9 hónap sikertelenég után jött a műtét, műtét után pedig rögtön sikerült. Így kiegyenlítődött valamennyire a számla :D
10218. BiaknaForgo (válaszként erre: 10208. - Tundeva)
2013. jún. 7. 17:16

Ez szuper! GRATULA! :)))

Én nem emlékszek olyanra, hogy valakinek ilyen hamar összejött volna itt lapar után. Nagyon szerencsés vagy :) Vigyázz magatokra és boldog babavárást!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook