Endometriózis! (beszélgetés)
Szerintem se keseredj el!
Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy ez kiderült!
Döbbenetes egyébként, hogy nem veszik észre a magas prolaktint és nem kezelik.
Biztatásul mondom, hogy pl az én prolaktinom 2 hét Bromo szedés után rendeződött, hátha a tiéd is gyorsan fog és meg is fog ezúttal maradni a baba, hátha csak ez volt a gond!
Én du. 6-kor jöttem el tőle.
Neked mit mondott?
Neked is 1 évet kellett várni?
Sajnos 1 év mire sorra kerülök,szóval lombik kb. 1,5 év múlva.:(
MR vizsgálatom eredménye:Hosszú lenne,de a lényeg hogy több cystikus képlet .
Én is nagyon sajnálom. De Bokor doktorban nagyon bízhatsz, nekem hihetetlen megnyugvás volt, hogy jó kezekbe kerültem.
Tényleg ma jártál a rendelésén, hánykor? (én este 7-re mentem)
Ne keseredj el!!!!!
Sajnos az a baj,ahogy tapasztaltam,hogy sok hozzá értő orvos van.....de sajnos némelyik felületes,vagy éppen ezen a szakterületen nincs annyi tapasztalata.Fél év még nem is olyan sok.Próbálj inkább olyan orvost keresni,aki nem siklik el a probléma felett.Mert sajnos ez probléma......DE kezelhető!!!!!
Sziasztok
Most megyek Bokor dokihoz vissza az MR ès tükrözès eredmènyével.
Sajnos szinte 100% hogy kell mütét.
15 cm nèl a bèlnél betüremkedésvan,az MR pedig katasztròfa.
jajj lányok!:-(( ez valami téboly. Ha én ezt a fórumot nem olvasom, lehet hogy belefutok megint egy vetélésbe és ráadásul még úgyis hogy több nőgyógyász "megtámogat" a hozzánemértésével...?
Most kivagyok. Ha ezt tudom,már rég szedni kezdem és most merre tovább ilyeneken gondolkodom. Ha maradok a SOTE-n csinálják ahogy ők jónak gondolják, voltam a Róbert Károly Magánklinikán is, ott észre sem vették a magas prolaktint (jó pénzért sem)....fél éve futom a köröket és még mindig nincs vége, jajjj, most egy picit elkeseredtem
Szia!
Igen, komoly, Kőrösi dr mondta nekem a győri Kaáliban. Mielőtt hozzá kerültem, az egyes lombikok között abba kellett hagynom a Bromo-t, a régi dokim ezt mondta, és ez baj volt. Arról nem is beszélve, hogy tényleg nem alakul ki rögtön a hatása, tehát a babaprojekt ciklusában kezdeni késő lehet. Nekem el sem kezdte Kőrösi dr addig a lombik kezelést, amíg a prolaktin szintem be nem állt, mert úgy nincs értelme.
12. hétig sztem szedni kell, után gondolom átveszi a szervezet az irányítást, ezért lehet abbahagyni fokozatosan.
Kérdezz csak nyugodtan!!! :)
Sajnos a vetéléseimnél nem figyeltek oda a részletekre és éppen ez volt a baj.Igen,kellett volna szednem a bromot már attól fogva,hogy nekiálltunk a baba projektnek,hogy rendeződjön a prolaktin.......és egészen addig,amíg a méhlepény nem vette át az irányító szerepet.Ez a 12. hét,én a biztonság kedvéért 2-3 héttel tovább szedtem.Ezt nálam az elején nem vették figyelembe,és ki is "lökte" a szervezetem a babákat.A 4. terhességnél új dokihoz jártam,ő mindjárt ezzel kezdte.Végig csináltam úgy,ahogy a nagy könyvben meg van írva.....és gond nélküli terhességem volt...:)
Sajnos kell idő ahhoz,hogy a gyógyszer a prolaktin szintet rendbe rakja.És véleményem szerint annak,akinek hasonló problémája van,igen is érdemes már a terhesség elött elkezdeni8e a kúrát,mert mire észre veszi,hogy babát vár,már lehet,hogy késő....Nekem a 3 sikertelen terhességből 2 a 6.hét körül szakadt meg.Ezt csak azért írom,mert aki nem veszi észre azonnal,hogy babát vár,lehet,hogy már későn jut el a dokihoz......
Ne bánd,hogy szedned kell!!!!!!Ez a biztos!!!!Néz.....engem kitettek 3 vetélésnek,mire kiderült a baj........
Ha a terhelted magas,szerintem benne van a pakliban hogy egyébként is feljebb szökjön.....a várandósság sok mindent megváltoztat az ember szervezetében...
"Aki szedi, folyamatosan kell szednie, mert abbahagyás után a szervezetben a prolaktin szint újra megemelkedik, sőt sokszorosára nő."
ez most komoly?! elég gázosan hangzik...:S nekem a normál prolaktinommal eddig semmi bajom nem volt, csak ez a hülye terhelt volt a felső határérték kétszerese...ha máshová mentem volna lombikozni, ki se derült volna, és most nem szedném a Bromot...:S :S :S
Sziasztok!
Nekem annyi lenne a kérdésem,hogy hat havi injekciòkúra után kinek mennyi időre jött meg a menstruáciòja? Én június elején kaptam az utolsòt,és egy hònap múlva mennék új dokihoz,nem szeretném ha addig megjönne. De egy hònap után még úgysem valòszìnű,ugye?
Sziasztok Lányok!
Szeretnék hozzászólni ehhez a Clostylbegy - Bromocriptin témához. Én a Bromocriptint lassan 7 hónapja szedem folyamatosan, mert magas a prolaktinom. A prolaktin csökkentésére írta fel nekem az orvos, hogy a lombik kezelések után ne lökődjenek ki az embriók. Viszont nem lombik esetén is azt segíti elő, hogy a magas prolaktin ne akadályozza a terhességet. Aki szedi, folyamatosan kell szednie, mert abbahagyás után a szervezetben a prolaktin szint újra megemelkedik, sőt sokszorosára nő. Azt hiszem, hogy ha már megvan a sikeres terhesség, akkor fokozatosan abba lehet hagyni. (Erről még sajnos saját tapasztalatom nincs.)A folyamatos szedése javítja a peteérést is.
A Closty-t arra szokták használni, hogy stimulálják a peteérést inszem vagy lombik során, ennek a szedésekor több petesejt is megérhet. Ugyanez nem igaz a Bromocriptinre. Szerintem a kettő nem helyettesíti egymást. Úgy gondolom, hogy az, akinek magas a prolaktinja vagy ingadozó, érdemes szednie a Bromocriptint, persze orvosi javaslatra, mert nem fog megmaradni a terhesség.
Valószínű, hogy közös lehet bennük, hogy mindkét szer valahogy a peteérésre hat, de erről sajnos nincs részletesebb infóm.
Szia,
sajnos ezt a Clostylbegy gyógyszert nem ismerem, erről nem tudok én nyilatkozni semmit. A Bromocriptinről való leírást itt találod, nézd meg mit is ír róla, mire hat: [link]
Az van benne, hogy a sárgatest és a tejelválasztára hat.
ezt köszi Ági, hogy megírtad, mert én is azt hittem, csak a prolaktinra hat (persze még sosem láttam a dobozát a gyógyszernek).
Azt tudja valamelyikőtök, hogy akkor ez a gyógyszer kiváltja/helyettesíti a Clostylbegyt?
Nekem eddig a nőgyógyászom ez utóbbit akarta mindig prog.pótlásra adni, de most a SOTE-n azt mondta az orvos, "okozhat sárgatestelégtelenséget is" a Clostylbegyt. Már semmit nem értek, eddig a nőgyógyászom azzal magyarázta a Clostyt, hogy mivel több pete érhet meg mellette, emeli a sárgatesthormon mennyiségét (persze ez nem mond feltétlenül ellen annak, hogy sárgatestelégtelenséget okozhat)..... valamelyikőtök tud ebben segíteni?
Köszönöm! :)
Bizony CsillagTM, nem kesergünk, megyünk előre! ;)
Szia,
Üdv a klubban :) de jó még egy siker siker siker. :) mindenkinek kell hogy sikerüljön, aki szeretne Babát!
Csillag,
Neked is fog ;)
Ez szuper! GRATULA! :)))
Én nem emlékszek olyanra, hogy valakinek ilyen hamar összejött volna itt lapar után. Nagyon szerencsés vagy :) Vigyázz magatokra és boldog babavárást!
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval