Endometriózis! (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnék egy kis tanácsot kérni. Nekem most fog befejeződni a fél éves injekciózás, a belemen van endometriozis,sajnos vérzett is már. Műtétem nem volt még. Az orvos azt ajánlotta,hogy ha akarok gyereket,akkor teherbe kell esni,de nekem ez még nem aktuális. A másik két megoldás,hogy kaphatok még egy két hónapig szurit,vagy folyamatosan kell fogamzásgátlót szednem. Utóbbiról mi a véleményetek? Kicsit félek hogy csak ártana,főleg hogy folyamatosan szedem. Valaki volt már így? De néha meg arra gondolok,hogy ha orvos ajánlotta,akkor csak nem lehet káros. Nem tudom mit csináljak!
Szia T.Nóri!
Igaz, annyira nem merültem bele a vargaintézet honlapjába, csak átfutottam, de szerintem nincs köze a varga féle gyógygombákhoz. Először én is azt hittem, de úgy tűnt ezt egy másik Varga nevű (doktor) ember vezeti.
Sajnálom, hogy Neked Heidi13 nem vált be, biztos mindenkinek máshogy reagál a szervezete, még az is lehet, hogy az a lány, aki ajánlotta, csak endom. gyanús cisztával ment oda (közben sima ciszta volt, amire lehet hogy hatott a varga féle módszer):-((
Heidi13
Nekem nem vált be, rakat pénzt ott hagytam, hosszú hónapokig jártam, miközben a pf. cisztám növögetett szépen.
Az első laparos műtétem 24éves koromban volt,és akkor még azzal biztattak,hogy természetes úton is sikerülni fog...Akkor ismertem meg a férjemet,és akkor derült ki,kb egy évre,másfél évre rá,hogy ez igy nem igen fog menni...közben meghalt az édesanyám,majd kb 2év múlva az apukám is,úgyhogy mondhatom,kb.3 évem azzal telt el,hogy próbáltam összeszedni magam...Aztán jött igazán a sok-sok fájdalom.,majd ciszta hegyek folyamatosan,...És így keveredtem egy idős professzorhoz, a semmelweis klinikán Pesten,aki megműtött,/vágás/,és még ő is azt mondta,adjunk magunknak egy évet...Majd következtek volna a vizsgálatok, a lombikkezdéshez...de nem jutottunk túl sokáig,mert p4 lett a rákszűrés,majd újabb műtét,és így tovább...Aztán kerültünk ki ide,és mostmár ott tartunk,hogy addig nem állunk meg amíg csak lehet még próbálkozni.És itt oda jutottunk,hogy petevezetékek ki,és most várjuk,hogy műtét után mikor kezdhetünk..röviden ennyik az okok,amiért ennyi év eltelt,és most kezdünk,remélem hamarosan..Te hány éves vagy?gondolom,még nagyon fiatal..Annyira jó lehet,és mekkora boldogság,hogy két babucit vársz :) :)
Szia!
Én más megközelitésben hallottam a vargagyógygombáról, nekem egy kolleganőm férjénél rákgyógyitás mellett volt nagyon hasznos! Elindult egy teljes leépülés, fogyás, gyengülés, és ez forditott a helyzeten nagyon rövid időn belül. Sokat van szó róla a tv-ben, újságokban is, és nagyon hatékonynak tartják! Tényleg érdemes megpróbálni!!!
Sziasztok!
Gondoltam, megosztok veletek egy hírt. Napokban összefutottam egy anyukával, akinek endom. cisztája volt az egyik petefészkében, de a végén nem kellett a műtét, mert ide elment:
[link]
Hátha valakinek segít!:-)
Hűűha kkor neked is megvan a "kis" történeted...:( mikor volt az első laparos műtét? utána miért nem kezdtetek egyből lombikot? nem mondták meg hogy spontán nem sok az esély?? nem értem miért kellett ez a halom műtét, és baba még nincs...nekem is most újbb műtét köveztkezett volna ha ez a lombik nem sikerül, mert újra fájdogált folyamatosan mensitől függetlenül, voltak újabb ciszták és a CA125öm is felő határérték volt (a lombikok is felerősitik az endot...), de igy ugy néz ki megúsztam...nekem már az első percben megmondták hogy CSAK egy terhesség tud meggyógyitani....vagyis 80%ban...Remélem azért hamar összejön a baba és vége lesz a Te szenvedéseidnek is...teljesen együttérzek, és nagyon nagyon sok erőt kivánok a lombikokhoz, nem egy könnyű menet, volt hogy majdnem feladtam én is, de kitartás, mert végül csak megéri!!! Miyen kint az egészségügy?
Sziasztok! Kaptam egy hírlevelet a Női Egészség Csapatától. Ők szoktak ilyen endometriózissal meg más női betegségekkel kapcsolatos ingyenes rendezvényeket szervezni. Szerintem már csak azért is érdemes elmenni mert ott lesz Bokor és Fülöp doki is, ha még van aki nem találkozott velük, esetleg itt lehet róluk egy első benyomás.
Íme az email: A Női Egészségért Klub Salamon Adrienn, Kocsi Gabriella és Forró Csilla szervezésében
INGYENES női egészségnapot hirdet 2013. június 8-án szombaton neves előadók közreműködésével
és ingyenes makrobiotikus desszertkóstolóval.
Programok:
10:00-10:40 Női lélek
Előadó: Somogyi Péter lélekszerelő
11:00-11:40 “Női Egészségért” bemutatkozó
Ciklus, mire figyeljünk
Előadók: Salamon Adrienn, Kocsi Gabriella, Forró Csilla
11:50-12:30 Endometriosis diagnosztikája és korszerű kezelése
Előadó: Dr. Bokor Attila PhD, egyetemi adjunktus, laparoscopos csoportvezető, SE ÁOK I.Szülészeti
és Nőgyógyászati Klinika
12:45-13:00 “Éntörténetem” – 5 percesek
Előadók: Bagoly Júlia, Forró Csilla, Garancsy Katalin
13:00-13:30 Ebédidő, desszertkóstoló
13:30 -14:10 Makrobiotika – éntörténetem
Előadó: Mixtay Zsuzsanna természetes gyógymódok tanácsadó
14:20-15:00 Kerekasztal beszélgetés: Nyugati orvoslás vs alternatív gyógyászat
Asztaltársaság: Dr. Fülöp István (Róbert Károly Magánklinika Meddőségi és Endoszkópos Centrum Részlegvezető Főorvos) – Ráth Zsuzsanna (makrobiotika tanácsadó, fényháló terapeuta, kundalini jógaoktató)- Gubányi Andrea (kineziológus, shiatsu gyógyász)
A beszélgetést moderálja: Joób Sándor
15:10-15:50 Kerekasztal beszélgetés: Makrobiotika, Paleolit és Nyers táplálkozás
Asztaltársaság: Verbovszky Gabriella (makrobiotika), Stifter-Kajári Cecília (paleolit), Lénárt Gitta (nyers táplálkozás)
Helyszín:
Sanoma székház, Budapest, 1037 Montevideo utca 9.
Időpont:
2013. június 8. Szombat
A rendezvény partnerei és kiállítói:
Donum Terrae
www.nekedterem.hu
Nyersétel Akadémia – nyers ételek, aszalványok, nyers édességek, szendvicsek
NiceRice – makrobiotika, vegan, bio
Róbert Károly Magánklinika Meddőségi és Endoszkópos Centrum
SE ÁOK I.Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
A részvétel ingyenes, jelentkezni az info@noiegeszsegert.hu email címen lehet! A regisztráció a terem befogadóképessége miatt KÖTELEZŐ!
A helyszínen büfé nem működik, makrobiotikus egytálétel 990.- forintért rendelhető az info@noiegeszsegert.hu címen.
Várunk szeretettel!
Női Egészségért Csapat
Sziasztok lányok!
Tudnátok nekem segíteni? Bokor doki Halmos doktornőhöz irányított ultrahangra, de lehet, hogy rosszul adta meg a tel.számát, mert az automata azt mondja nem kapcsolható előfizető.Nekem egy 20-as szám van felírva, bár attól a többi rész még lehet rossz :).Valaki meg tudná írni nekem privátban a számát? Nagyon hálás lennék érte, mert doki bácsit nem szívesen zaklatnám ilyen aprósággal.
sziasztok! engem 6-án müt bokor doki, nagyon be vagyok szarva..mindkét petefészekben Nagy ciszta,6 és 7 centisek :( de Benne nagyon bìzom, nem is tehetek màst. holnap Kell AZ. altatorvossal talalkoznom, es a 3. számù pavilonba kell. mennem. tud valaki segìteni, hogy AZ pontosan hol van? köszi!
Hát nem is tudom hol kezdjem...Mert nem is tudom mikor kezdődött..Már kislánykoromban nagyon erős,és fájdalmas menzijeim voltak,aztán egy laparosc.-al kiderült a rengeteg összenövés,tönkrement petevezetők,stb...aztán egy vágásos műtét,mert Pesten egy idős prof.javasolta,hogy lássuk végre rendesen,mi is a probléma...még ekkor sem mondták ki teljesen az endót..aztán újra lapar.majd közben egy p4-es szűrés eredmény...conisatios műtét...és így tovább...mostanra már a negyedik szűrés eredményem is p1-es,teljességgel megállapították az endometriózist,és sajnos eltávolították mindkét petevezetékemet,mert borzasztó állapotba kerültek,és csak állandó problémákat okoztak...Ezt mostanra,/39leszek/itt kint Németben,egy Darmstadti klinikán műtötték,és állapították meg...És most itt kezdjük,az első lombikot,mert itt élünk egy ideje,és hát ezért itt próbálkozunk..A dokinő azt mondta,kb 2hónapot kell várni a műtét után,és kezdhetünk...Bár sajnos az AMH 0.1 alatti,ugyhogy azzal kezdte,sajnos nem biztos h.sikerül...Mi azért nagyon reménykedünk..:)Nagyon szorítok neked...és nagyon irigyellek:) az ikerbabákért:)
Szia!Nekem is szinte onnantól nem stimmelt valami hogy elkezdtem menstruálni....mindig mindenki azt hitte csak rinyálok és kényeskedek, mert egy menstruáció nem visleheti meg az embert ennyire...én meg nem értettem mi van...aztán orvoshoz járkáltam állandóan, de szerintük is minden rendben volt, szedjem az apranaxot (amiből szült nő ehet 1-at ebból én napi 3-at volthogy 4-et nyomtam be, ráadásul az 500asat) ... és igy teltek az évek, mire 23 éves koromra olyan szövődmények lettek, (hetekig tartó folyamatos fájdalom után derült ki) mint teljes kismedence összenövés, belek, hugyhólyag károsodása, petevezetékek tönkrementek...fasza volt, depressziós lettem, onnantól megfordult a világ, a régi gondtalan fiatal éveknek ott lett vlége...:S műtét után fél éves Gnrh kezelés, amit nagyon rosszul viseltem (tényleg nagyon rosszul) majd kezdődtek a lombikok,...1 év alatt 4 lombikot toltunk le, (innentől már nem dolgoztam, mert a kettő együtt nem ment volna...) mire most a 4. lombikunk lett sikeres, és most 8 hetes ikerbabák vannak a pociomban :) a lombikok sem voltak zökkenőmentesek, mindig kiderült valami, első volt hogy férjem spermaszáma is nagyon alacsony ( spontán azzal sem ment volna) majd Ir, MTHFR, FII problémák (véralvadási), ami miatt most is és lehet végig szúrnom kell a clexant...na de remélem több már nincs a rosszból, és elfelejthetjük végre az aeészet, ha teljesen nem is lehet soha, talán egy kicsit...És Neked hogy hogy ilyen későn vették észre? Műtlét volt? Lombik első lesz?
nem mondták meg, csak ma voltam anesztesnél, és ő látta a gépben, és ezeket megmutatta. szted...?!
én a magánban kértem, és mondta, h persze, h lehet.
Sajnálom, hogy nem jutottatok előrébb. Ugyanazok a tünetei megvannak még mindig?
Nem vágom ezeket az értékeket. Mindjárt megmondták az eredményeket?
Ja, hogy ezt kérni kellett volna? Nálunk a nőgyógy.-on a rendelőben mindig uh-oz a doki, magától... Na, mindegy most már. Ma vettek tőle vért ca-125-re, crp-re, tsh-ra és ir-ra. Hátha okosabbak leszünk jövő héten..
ányok, aki volt a SOTE ARO-n (vagy máshol) a pé utáni 7. napi terheléses vérvételen:
nekem a sima prolaktin 17, 17 lett, a terhelt 434, ?. ez most jó? a terhelt nekem ultragáznak tűnik...(a ref. tartományokat csak a simánál láttam sajna, ott beleesett, de a terheltnél nem tudom)
és az ugye nem létezik, h a pé utáni 5. napi vv-n az ösztrogén és a progeszteron szintem NULLA?!???
eléggé beparáztam...Ági, valaki...??
ha kéritek, persze, h csinál uh-t.
Sziasztok lányok!
Voltunk Bokor dr.-nál a lányommal és sajnos nem sokkal lettünk okosabbak:(. Megvizsgálta, de nem talált semmit, és elküldött belgyógyászhoz, hogy kizárja a bélbetegségeket, kapott egy Mesulid nevű fájd.csillapítót. Ja, és ne szedje folyamatosan a fog.gátlót, ne egyen cukrosat és vöröshúst. Ebben az a jó, hogy már januárban voltunk gasztro-sebész dokinál, aki nőgyógyászati dolgot gondolt akkor, nem colitist meg chront. Valaki szedett Mesulidot? Mert neki eddig nem használt. Uh-ozni nem szokott a magánrendelésén vajon?
Szia!Olvastam a 8 évnyi szenvedésről,amit írtál,és gondoltam hozzá kell szólnom,mert az én kálváriám méghosszabb...kb 14éves már...Azóta 38 lettem,/az idén 39/és lombikra várakozok,mert sajnos baba még nem sikerült...veled mi a helyzet?Babát szeretnél,gondolom..
na akkor megkaptad a megnyugtató szavakat :) fontos hogy bízz a dokidban :). Egyébként én is hallottam olyat, hogy a progeszteron készítményektől elszíneződhet a hüvely váladék :) szóval akkor semmi gond. :)
Én pl. azért n em szedek már Gravidát, mert abban is van hidrogénezett szójababolaj :(
Maradtam a multivitamin3 folsav kombinációnál egyenlőre.
Egyébként nem értem, 3 mg-osa folsav, az 3000 mikrogramm, a terhesvitaminokban 800 mikrogramm van, a gyógyszerész (a betegtájékoztatóról olvasta fel) aztmondta, napi 1,5-2 tabletta ajánlott. Ez hogy lehet?
Igen, a szója minden formája elvileg tilos! Sajnos sok mindenben benne van.
Sziasztok,
tudom a szója téma már többször felmerült, de még pontosan most sem tudom, hogy minden kaja, ami a szójával kapcsolatos az tilos nekünk? lehet hülyeséget kérdezek a szójaszósz és a thai kaja is teljesen tilos?
most voltasm hétfőn és úgy mentem oda, hogy tuti baj van mert már akkor 3 napja sötét volt a crionon mikor jött ki (igen az is progeszteron, hüvelykrém) de a doki azt mondta nincs bevérzés, minden rendben, az bármitől lehet...igy most megnyugodtam, remélem nem lesz gond! Köszi! :)
sajnos nem tudok többet :(
miután volt szívhang nem néztek csak havonta egyszer, nem mondták hogy sűrűbben menni kell, mikor véreztem akkor mentem be a klinikára de mire oda értünk elmúlt és még ott volt a két szívhang. Ne rettegj, bocsánat nem azért írtam le tényleg! Nagyon sok ikres siker lombikos van :). Crionon az progeszteron pótlás? Ha valamiben kételkedsz hívd fel a dokidat, hogy megnyugtasson, ne várj szerintem, de ne rettegj! Remélhetőleg minden a legnagyobb rendben van!
hű ez engem is érdekelne.... meg gondolom mindannyiónkat :9
Szab, ezt én is olvastam és egyszerűen nem tudtam hova tenni. Nem értem miért kellett egy ilyen egyoldalú cikket közölniük.
További ajánlott fórumok: