Endometriózis! (beszélgetés)
Hát igen Ragadós :)Te mikor voltál először Dokinál???Én ma megyek,számításaim szerint
5-2.napnál járok!!!! :)
Szia probako!
Hát, hogy jogos-e az ijesztgetés, nem tudom. Nekem is folyton Bokor doktor azt mondta, hogy nagyon krónikus betegség ez, oda kell nagyon figyelni rá, illetve műteni kell, ha rossz helyen van, nehogy nagyobbra nőjjön....stb. Akárhányszor elmentem hozzá, a frászt hozta rám.
Én Fülöp doktornál is jártam, ebben a témában és vetélés miatt is. Ez utóbbi miatt felvetette a lehetőségét egy méhfelvarró műtétnek, mert annyira extrém módon hátrahajlik a méhem. Jól megijesztett, aztán utána látott vagy négy orvos, mind azt mondta, hogy dehogy, ez a méh egész egyszerűen csak hátrahajlik....
Ezeket csak azért mesélem el, mert én mindkét orvosnál éreztem, hogy kissé túlzásokba esnek, de ennek ellenére - nem tudom, hol van az endometriózisod- szerintem azért fontos, hogyha a műtét mellett döntessz, akkor biztos jobb, ha minél hamarabb megtörténik, nem tudom, nem ismerem a Te történetedet:-( Azért fel a fejjel! Talán ha nincsenek bélhez köthető fájdalmaid, csak nincs még nagy gond, reméljük.
Szia!
Bokor Attila és az I.sz. Női Klinikán rendel.
Üdv
Kriszti
Sziasztok,
Új vagyok ezen a fórumon. Azt szeretném megkérdezni, hogy Bokor doktor, akiről írtok az a Bokor doktor, aki a Bajcsy-ban rendel? Őt ajánljátok endometriózis gyanúval? Nekem inzulinrezisztenciám van, de még régebben felmerült az endo gyanúja is, így szeretném egy szakorvossal is megnézetni magam.
En ugy tudom hogy akinek endoja van az alapból veszelyeztettnek minősül.
Van itt valaki olyan akinek hólyagbol is szedtek ki endot es utana terhes lett es nem szedettek vele hormont?
Sziasztok Csajok!!!!!Talán valaki emlékszik rám,éngem április elején műtött Bokor Doki és már 5 hetes terhes vagyok!!!!!:) Szerintetek kaphatok veszélyeztetett terhességit(kicsit fájdogál a hasam)am már a munkahelyemen felmondtam,de nem szóltam,hogy miért!!!Nehéz volt a munka számomra vendég látás 9 óra álló munka,pörgés...Írjatok csajok,Köszike :))
Jah,és aki babát szeretne,annak sok síkert kívánok!!!!
Szia Milla!
Köszi, jól vagyok. Bár én nem érzem azt, hogy az egészségem teljesen rendben van, ezért kicsit kételyeim vannak a következő menstruáció utáni pikk-pakk teherbeeséssel. Alapvetően semmi panaszom, csak valami most ezt mondatja velem. Igen, szedem a gyógyszert, nagyon megnyugtat, hogy nyertem vele egy hónapot, hihetetlen jó érzés mostanában, hogy nem hagyom magam. Azt hiszem sokat tanultam a féléves herce-hurcámból, csak a felét hiszem már el annak, amit az orvosok mondanak. Mióta gyermekeim vannak, úgy érzem, ebben végre fejlődtem (ideje volt már, no azért van még bőven amiben csiszolódnom kell). Most elutazunk Balatonra két hónapra, ezért nem sűrűn fogom tudni olvasni ezt az oldalt, de kívánok Mindannyiotoknak addig is jó egészséget, annak aki pedig vágyik rá, két csíkos tesztet!!!
Milla mégegyszer sok szerencsét, írj majd, ha nem naprakészen, de követni fogom, mi lesz Veled:-)
Akkor erre célzott az altatóorvos...:-)
Örülök, hogy kezdesz jobban lenni! Megértem, hogy úgy elsőre 3 átszállással kicsit sok volt a terhelés. Mindenfélét mondanak amúgy a dokik, ebben a témában is, nekem az előző orvos, akivel Bokor előtt konzultáltam, azt mondta, hogy a műtét után már másnap mehetek is dolgozni, ha birok. Én ezt már akkor se nagyon hittem el...Hát, majd kiderül mikor tudok menni, manapság a munkahelyről sem jó túl sokat hiányozni, nem örülnek neki.
Köszi a tanácsot, majd igyekszem mozogni. Neked további jobbulást kívánok, most már biztos egyre jobb lesz!
Szia! :-) Hát, igen, én is itt tartok már! :-)
Alig várom, hogy túl legyek rajta. Eddig eléggé sikerült lelkileg mélypontra kerülni, de most ez a sok biztatás nagyon jót tett! Arra fogok koncentrálni, hogy milyen jó lesz utána, megszabadulok az endótól, plusz még amit talál a doki, azt rendbeteszi.
Nagyon köszi, hogy drukkolsz nekem!
Nálatok mi újság? Szeded a Bromo-t?
Köszi a biztatást! :-) Én is izgulós vagyok, nem bánnám, ha első lennék...Nekem azt mondta az altatóorvos, hogy kell is inni reggel 6-ig, hogy ebben a nyári melegben ne kiszáradva kerüljenek a betegek a műtőbe, bár azt is mondta, hogy ezzel a nővérek lehet, hogy nem fognak egyetérteni (mármint az ivással).
Sokat segít, hogy biztattok, már nem is izgulok annyira!:-)
Te hogy vagy?
Milla! Hát végre elérkezett Nálad is a műtét napja? Örülök, hogy néhány nap és minden rendben lesz Veled!:-)
Ne izgulj semmi miatt, mindenkinél más ám a műtét. Van, aki meg sem érzi, van aki egy kicsit legyengül, de tényleg nem kell tőle félni. Az éjszakás nővér nekem meg tudta mondani, hogy hanyadik leszek másnap, kérdezz rá majd nyugodtan. Nekem még lombikom nem volt, de szerintem ugyanaz történhet mindkét esetben altatásnál. Kapsz egy injekciót és rögtön elalszol vagy nem is tudom, ilyenkor mi történik, mert én most és más műtétemnél sem emlékszem arra, hogy elbóbiskolnék, csak arra, hogy szólnak, hogy fogok kapni valamit és biztosan villámgyorsan el is aludtam, mert innentől képszakadás..
Igen, várni kell arra, hogy jöjjenek érted, illetve van egy telefon a szobában, volt akit "felhívtak" és kérték, hogy gyalogoljon a folyósón a műtő elé. Gyakorlatilag begyalogolsz a műtőbe, altatnak, felébredsz az intenzíven, ott alszol vagy fent vagy 3 órán keresztül és ha minden rendben, mész vagy kísérnek vissza a szobádba. Szerintem párod ott lehet melletted a műtét napján, bár biztos számít, melyik nővér lesz odabent.
Gondolok Rád sokszor, szorítok, ahogy Te is tetted értem! ginik
Sziasztok!
Megosztom veletek is az örömöm,2013.06.21-én megszületett a kisfiam 3980g és 51cm lett. :D
Mindenkinek kitartást aki babára vágyik!Soha nem szabad feladni!
Sziasztok!
Köszönöm szépen az infókat és a biztatást! :-)
Nekem az altatóorvos azt mondta, hogy műtét után még náluk maradok pár órát, hogy megfigyeljenek, utána mehetek majd vissza a szobába.
bobo78, szerencsés vagy, hogy csak 1 órás volt a műtét, remélem, hogy az enyém sem lesz túl hosszú. Én is a várakozástól tartok kicsit, de az orvos csak azt mondta, hogy délelőtt lesz, azt nem tudom hánykor.
marilu29, jól emlékszem, hogy Téged Bokor dr műtött? Előző nap azért kiderül, hogy hanyadik vagy másnap a sorban? Olyan jó lenne elsőnek lenni. Vagy inkább másodiknak...az elsőnél bemelegít, a másodiknál már lendületben lesz a doki...:-)))
Szab, nekem is kb. az általad leírt menetrendet mondták.
Reggel a műtét előtt egyszerűen csak várakozni kell a szobában, amíg jönnek értem? Olyankor odajöhet hozzám a párom egy kis bátorításra?
Gondolom, azért a szobában a lakótársak is biztatják egymást. Itt is mindenki olyan kedves, biztos a szobában is a helyzethez mérten azért jó a hangulat...
Szeretném megkérdezni azoktól, akiknek már volt lombiknál altatása, hogy érzésre ez az altatás ugyanolyan? Nekem a lombikos altatás egyáltalán nem volt kellemetlen.
Bocsánat a sok-sok kérdés miatt...:-)
Szia!
Engem Pécsett műtöttek, ott ez az eljárás. Azt írtad, hogy Nálatok mindenki előbb az intenzívre ment. Mondjuk nekem ez tök fura. Mert ha nagyműtét van, vagy esetleg komplikáció, akkor érthető, hogy utána az intenzívre viszik az embert. De előtte miért? Nekem is volt egy szobatársam, akinél nagyműtét volt, Ő pl utána pár napig az intenzíven volt, és csak utána ment vissza a sima kórterembe.
A sima kórházi szobából sétáltál a műtőbe??? És műtét után már nem is kellett az intenzíven lenned??? :-o Hmmm... Változik az eljárás - ha jól értem.
Amikor én voltam béltől mindentől függetlenül mindenki az intenzívre ment először, aztán onnan át a műtőbe. Műtét után ott volt egy kis pihi mindenkinek, aztán a saját lábán visszasétált a szobájába.
Maya Drága! Őszintén sajnálom!!! :( :( Ölellek!!!
Mindenképpen írd meg az MR eredményét!!
Szia! Átmásolom, amit a tudásbázisba írtam (nem tudom, hogy olvastad-e)
Nekem 2 hete volt laparom, méhtükrözésem, illetve átjárhatóságim. A műtét előtti napon kellett bemenni, déltől már nem ehettünk semmit. Délután keserűsót kellett inni, majd késő este beöntés, kora reggel beöntés. Nálam a várakozás volt a legrosszabb, mert utolsónak műtöttek, kb 1 kor. Mindenkiért műtősfiú jött. Gyalog kellett a műtőbe menni, ott kellett levetkőzni, majd felfeküdni a műtőasztalra. Letakartak, majd leszíjaztak, majd megkaptam infúzió formájában az altatót. Mindennel együtt kb 1 órás volt a műtét. Majd a műtőből visszatoltak, a műtősfiú áttett az ágyamra, és ott ébresztgettek. A műtét egyáltalán nem vészes. Én jobban féltem a beöntéstől, mint magától a műtéttől. A fájdalom, és a műtét utáni vérzés az egyénfüggő. Pl a szobatársamnál nem találtak semmit, és elég szépen vérzett a műtét után. Nálam találtak endometriózist, de én pl csak egy kicsit barnázgattam a műtét után. Remélem tudtam segíteni.
Engem kb 2-kor toltak ki a műtőből, utána nemsokára jött a párom. Kb 4-kor a nővér felöltöztetett, és mehettem wc-re, sétálni.
Remélem tudtam segíteni. Ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok.
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet gyógyulni az endometriózisból?
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Vékony endometrium (méhnyálkahártya) kezelése - tapasztalatok?
- Most derült ki, hogy endometriozisom van.Jó orvost, aki precíz, jó diagnoszta, tudtok esetleg?
- Lehet ez endometriózis?
- Laparoszkópia - endometriózis gyanúval