Első babát váró kismamik! (beszélgetés)
Napi egy az már szerintem kevés a 29-30. héten,azt olvastam, hogy pihenes közben fél óra alatt 5 mozgás kell,hogy legyen. Meg az, hogy már megszoktam hogy egész nap jelentkezik reggel,délben,este,éjjel és ez így nagyon rossz volt! :-(
Nekem is mellső fali a méhlepényem,én a 15. héten kezdem érezni mocorgást, kapirgálást és a 19. héten már apuci is érezte. :-)
Hanyadik hétben vagy? Csak nagyon figyelj... ;-)
Mindenesetre ma pótol a drágám egész nap aktív, hullámzott a hasam volt minden :-D
na akkor hamarosan nálunk is jön :)
Szerintem érezni a belső mozgásokat hamar lehet mellső falinál, csak tudni kell megkülönböztetni a bélmocorgástól :) de a rúgásokat és külsőleg érzékelni később lehet csak, mert a méhlepény mint egy vastag takaró betakarja a babut és először még nem olyan erős. Na akkor várom a következő heteket :)
Nekem is mellső fali a lepényem. Érdekes amúgy, mert józan paraszti ésszel azt gondoltam volna, hogy akinek mellső falon talapd, az érzi meg előbb... De nem ezt írják a szakkönyvek. :)
Én mocorgást már viszonylag korán, a 15. hét körül éreztem, viszont az első egyértelmű erős rúgást a 20. héten.
Aztán a 21. hétre már úgy beindult, hogy a párom is érezhette, amikor rátette a kezét. Sőt, szemmel látható volt a hasamon a rugdosódás. :)
Jaj szegény, szrintem mi is mindannyian megijedtünk volna hasonló helyzetben, rendes volt a dokitól hogy megnyigtatott. annak ilyen napok és még biztosan lesznek is amokor a gyerkőc lustizik. nincs szívhanglehallhatód otthon?
én meg pont amiatt parázok 1 napja hogy a baba folyton fent van és kapálózik, akig nyugszik meg egy kis időre, mi baja lehet...:)
én úgy tudom napi egy mozgás elegendő, nem?
ezeknek a kis babóknak a napját 95%-ban alvás teszi ki. Én is nagyon várom már a mocorgást, van már bugyborékolásom, de mozgást még nem annyira pontosan érzem, sajna mellső fali a lepényem.
Szegény! Jól megijesztett... :(
De a lényeg, hogy megnyugodhattál, hogy minden rendben.
És milyen "trükköket" próbáltatok bevetni, hogy megmozgassátok a kis picúrt?
Hogy vagytok lányok? Mi tegnap este bementünk az ügyeletre mert egész nap nem birtam rávenni a kis huncutkámat,hogy rugdalódzon...már nagyon ideges voltam... :-(
Hála Istennek mindent rendben találtak és azt mondták,hogy menjek vissza ma is ha továbbra se érzem. Aztán éjszaka beindult. Apukájávan már minden trükköt bevetettünk és semmi,jól ránk hozta a frászt, közben meg csak lehet lustibb napja volt :-)
Biztos leszerelhető a kerék, csak nem tudom mennyire egyszerűen. :)
De ennél a webáruháznál a legolcsóbb ez a fajta babakocsi. A vaterán is árulja valaki, ott 89.990,-.
Én már írtam ennek a webáruháznak, mert engem meg az érdekelt, hogy később, ha esetleg a sportrész kisebb kerekekkel szeretném használni, akkor tudok-e rá másfajtát csatlakoztatni. Visszaírtak, hogy megkérdezik a forgalmazót és majd jelentkeznek.
Mert találtam egy webáruházat, ahol babakocsi alkatrészeket árulnak, és ott van szinte ugyanilyen kerék, csak 10 cm-rel kisebb. Aztán gondoltam később a sportrészhez jó lesz a kis kerék is.
De még folyamatban van a válaszuk. :)
Ez is gyönyörű főleg bézs színben :-)
Extra nagy ketekei vannak :-) esetleg levehetők?
Még elcsábitasz vele... :-D csak ha nem lehet lepattintani a kerekeit így tuti nem férne be a csomagtartóba nekünk.
Csajok megrendeltük a babakocsit :-)
Kinek hogy tetszik?
A sportrész is teljesen dönthető,kerekei levehetők szóval minden tök jó,remélem jól fog funkcionálni ;-)
igen, a méretek alapján valóban nagyobbacska és inkább 22 hetes van közelebb:)
az én kislányom pont 21 hetesen:
BPD: 50 mm
Ac: 160 mm
a combika viszont ehhez képest hosszabb, 36,5 mm :) apa meg is jegyezte hogy lányoknál az előnyös:)
:)
Na igen, karácsonykor már azért jobb itthon. :)
Gratula a fütyishez :D
Én december 9 re vagyok kiirva :)
Lelet:
A köldökzsinórba 3 ér található
Kp. mennyiségű magzatvíz
Placenta a mellső falon tapad "O"
koponya és gerinc szabályos szerkezetű
szabályos, négyüregű szív, a szívcsúcs balra helyezett
szabályos, rhytmusos szívműködés, rekesz ép
végtagok hiánytalanok
BPD 56 mm (fejszélesség)
AC 167 mm (haskörfogat)
FL 35 mm (combcsont hossza)
GRAV.S. 22w0d
A vásárlásról meg... már ruhákat elkezdtem beszerezni. A héten voltunk a Keletitől nem lessze lévő Hádában, ahol bébi és gyerekruhákat lehet csak kapni. Ráadásul pont egy készletkisöprést fogtunk ki, úgyhogy az alapból olcsó most még 50%-kal olcsóbb volt.
Három bébiinget vettem (499 helyett 249 Ft/db), bodykat, kis sapkákat (99,- ért), bébinadrágokat (999,- helyett 499,-ért) és nagyon jó állapotúak. A naplómba töltögettem fel képeket is. :)
Aztán jövőhéten hétvégén pedig festik a babaszobát. Ma meg is rendeltük a kiságyat, az három hét múlva fog megérkezni, úgyhogy addigra már a szoba is kész lesz. :)
Sziasztok!
Ma voltunk UH-n.
21+0 hetes vagyok, de a méretei alapján 22+0, úgyhogy vagy nagyok vagyunk, vagy elszámolták eddig nem tudom. :)
A szonográfus nő azzal kezdte a vizsgálatot, hogy "Fiú". Mondtam, hogy két hete a doki is ezt mondta, de mondom meg akartam várni biztos, ami biztos ezt az ultrahangot is. Aztán mondta a nőci, hogy "hát itt akkora Fütyi van, hogy nyugodtan elkezdhetünk fiús cuccokat vásárolni". :)
Meg azt is hozzátette, hogy amúgy "nagyon formás kis Törp". :)
Úgyhogy most nagyon örülök a nagyon formás kis törpénknek. :D