Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯
3431. Lousha (válaszként erre: 3430. - ATAMAN)
2011. okt. 29. 08:56
Legjobb tudomásom szerint ez egy sima kerámia patron, csak "kövérebb", semmi extra. Keress rá, hogy kerámia patron tisztítása, és kövesd az ott leírtakat.
3430. ATAMAN (válaszként erre: 3429. - Papirmase)
2011. okt. 29. 02:04

Üdv Mindenkinek!

Korábbi hsz-ben érdeklődött valaki F1 tapasztalatok kapcsán.

Jómagam kb. 2hete használom, és nagyon meg vagyok elégedve vele.

Ha tudja valaki, hogy a hozzá tartozó C kerámia patront lehet e tisztítani, és esetleg azt is hogy hogyan, nagyon megköszönném ha megosztaná velem.

Használok még greentech g220-at és 808T-t, integrált patronnal. Nagyon jók.

3429. papirmase
2011. okt. 28. 18:14

Megérkezett a kerámia patronom!!!

Kipróbáltam... Istenkirály!

eGo 1300-as akksin 510-es, 6 zsinóros kerámiapatron.

Ez nagyon bejön! Kicsi slukktól is nagyon füstöl.

Azt hiszem az integrált, vatelines patronok megpihennek egy kicsit...

Végre tiszta íz, normális füst!

Eddig csak e-kínlódtam, nem e-cigiztem.

3428. Lousha (válaszként erre: 3427. - Nessy86)
2011. okt. 28. 10:05

Ha minden igaz, simán forró vízzel most át alaposan, míg szép fehér lesz. Utána ha kiszáradt, és már kicsit lappadtnak látod a vatelint, akkor egy tűvel piszkálgasd addig, míg megint szép "kövér" lesz.

Ha meg már nem akarsz vele vacakolni, vegyél újat :-)

3427. Nessy86
2011. okt. 28. 00:20

Sziasztok!

NG tank patront hogyan tisztítsam? Elszíneződött a vatelin benne... Már olvastam régebben itt ilyen hozzászólást, de nem találom :S

3426. Lousha (válaszként erre: 3425. - Natalyel)
2011. okt. 27. 15:09
Valóban!
3425. natalyel
2011. okt. 27. 14:59
3330-as az... :)
3424. Lousha (válaszként erre: 3422. - Imisz)
2011. okt. 27. 12:30

Az e-Health nem csak vacak, de ennyiért még kimondottan drága is :-)

Amúgy ha minden kínai, akkor képben vagy, minden e-cigi kínai :-)

Amúgy 3338-as hsz.-t olvasd el, a "hol"-ra meg mindjárt megy a privi.

És ne linkelj, mert Hoxa bácsi/néni az orrodra koppint.

3423. natalyel (válaszként erre: 3421. - Lousha)
2011. okt. 27. 10:15
Ott. :)
3422. Imisz
2011. okt. 27. 09:39

Sziasztok!

Most jutottam oda, hogy gondolkodom e-cigin.

Ne haragudjatok, teljesen tudatlan vagyok ebben a témában és csak olvasom - olvasom a fórumot vissza, de nekem sokminden még kínai:)

A lényeg, kaptam ma egy hírlevelet ahol jó áron ajánlanak e-cigit de nem tudom meg szabad-e venni? nem adnak túl sok felvilágosítást.Kapok hozzá utána ezt-azt ami kell?

Lentebb írta Lousha, hogy pl. "Minden 510-es termék minden 510-essel kompatibilis" ez azt jelenti, ha pl. bemegyek a lakóhelyemen az üzletbe (megnéztem, van) akkor nagy valószínűséggel kapok hozzá cuccot?

Szimpatikus az ajánlat, mert ha mégsem jönne be, nem dobzam ki ugymond egy rakat pénzt az ablakon:) ha meg bejön, még nézhetek jobb fajtát.

Egyébként próbáltam egyszer egy ismerősét, de csak 3-4 slukk erejéig. Ez az össz tapasztalatom.

Ha tudtok, adjatok tanácsot.

Köszönöm előre is. Szimi

3421. Lousha
2011. okt. 26. 19:50
Jut eszembe, nat, elmeséled, milyen a turbo kibelezve? Mert nekem egy van, imádom, állati füstös, de eddig ugye csak azt láttam, hogy az anyag benne nem vatelin, hanem valami jobb nedvszívó képességű cucc. A fűtőszála milyen? (Nincs szívem szétbelezni, amíg működik.)
3420. Lousha (válaszként erre: 3417. - Natalyel)
2011. okt. 26. 19:10

A tartáj nekem is fájt :-)

(A szerkeszthetőség hiánya pl. az egyik ok, amiért nem ez a kedvenc fórumom.)

Szívesen belinkelném, mire gondoltam "nincs hídja" alatt :-) Mondjuk úgy, abban a shopban, ahol mától elérhető a BUD, pl. van egy 510-es drip tip kazán. Nincs klasszikus értelemben vett, fémszivacs, középen V- vagy U-alakban kiemelkedő hídja, hanem egy 3 lyukkal ellátott fémlap van az alján. Az alatt bizonyára van fémszivacs.

Ezt nyilván csak drippeléshez lehet használni, mivel tüske vagy híd híján patronnak nem sok esélye lenne a fűtőszálhoz juttatni a lét.

Tank esetében meg mint említettem, azért gondoltam, hogy nem jó drippeléshez, mert a száraz üvegszál hajlamos égni. De ezek szerint nem gond.

Egyébként én is mindent hasonlóképp használok, csak én nem drip tippel, hanem BUD-ról mentett szipkával, mivel ennek a kialakítása számomra tökéletes. Szép, kényelmes, sokat javít a füstön.

3419. pavoes (válaszként erre: 3417. - Natalyel)
2011. okt. 26. 17:01

Mindent leírtál a drip tip használatáról. Azért azt is meg kell tanulni, hogy milyen löttyöt (PG/VG) milyen sűrűn adagolunk. Én már sokszor eláztattam az akksiaimat. :)

Nekem a műanyag drip tipek jöttek be, persze én is minden patronba teszek. Három méretet is használok (510/A/B). Leginkább a Heaven-Gifts típus vált be. Nem hosszú, de kellemes használni.

3418. natalyel
2011. okt. 26. 16:01

Jézus, bocsánat, ilyen hibát sosem vétek, nem is tudom, hogy került bele:

tartáj (juj) helyett tartály.

sry

3417. natalyel
2011. okt. 26. 15:59

Pavoesnek annyira igaza van, hogy nincs is nagyon mit hozzátenni :)

Drip Tip - csepegtető feltét. Csak azért nem hívják szipkának, mert a belső lyukának átmérője nagyobb, épp csak annyira, hogy az eliquid-es üvegből pontosan cseppentve beletalálj és ne "akadjon fenn" az oldalán.

Dripelni bármivel lehet :). De komolyan.

Lousha:

"Kifejezetten drippelésre való kazán alatt azt értem, hogy nincs benne se tüske, se híd."

Ez így nem teljesen igaz... bár mit értesz híd alatt? A legtöbb kazánban van fémszövet híd - ez nemhogy akadályoz a drippelésben, hanem előnyös, hisz az adja a "puffert" az izzószálnak.

... Olyan távolinak, különlegesnek tűnik ez a drippelés, pedig halál egyszerű dolog, nem kell túlmisztifikálni. egyszerűen arról van szó, hogy az épp aktuális kazánodat nem patronnal használod, hanem te cseppentesz bele közvetlenül 2-3 cseppet, bele a kazánba, és úgy szívod. 10-15 slukkig elég is ez a 2 csepp, aztán ha tovább akarsz füstölögni, megint mehet bele 2 csepp. A Drip Tip egy ezt komfortosabbá tevő kis kézség, tárgy.

És tényleg szinte bármivel lehet drippelni (cseppentéssel használni): próbáltam már különböző kazánokat, de kerámiás patront, kibelezett turbo patront is használtam így. Pl. mikor nem volt még kazánom, a kibelezett (de a fűtőszála érintetlen volt) turbo patront használtam arra, hogy más vapercimborák ismeretlen liquidjeit, ízeit kóstolgassam, kipróbáljam. BUD patront szétkapva, a műanyag tartájrészét kisebbre vágva, a leeresztő csöves részt kiszedve is lehet kreálni drippelhető cuccot (bár minek?) :).

Az NGP-t sem patronnal használom, hanem az üvegszál-masnira csepegtetek, átitatom lötyivel, ratekerem a felső szipka részt (kazántakarót), és úgy élvezem.

Persze van sokféle formájú, anyagú drip tip. Én az anodizált alumínium drip tip-eket szeretem a legjobban: szép, jó alakja van, a szájbavételkor is nagyon komfortos, minőségi munka, sehol egy hiba, tökéletesen sima, fém, így hűti kicsit a gőzt, de a festése miatt még sincs fém íze, jól vezeti a gőzt és az ízeket.

Én _minden_ patronomat drip tippel használom (oké, a BUD-ot nem, mert annak van saját jó szipkája). Nem, nem csepegtetem a patronokat, normálisan feltöltöm őket, ahogy kell, csak a legfelső, szájba veendő műanyag dugócska, vagy épp gagyicska műanyag hajlékony szipka helyett drip tip-et dugok bele, és azon keresztül szívom. A színeik is gyönyörűek, úgyhogy még az EGO-mat is ékesíti :) Magyarul tök jól néznek ki. :)

Na, megint hosszú lettem, bocs.

3416. Lousha (válaszként erre: 3415. - Winterkate)
2011. okt. 25. 22:08
Hát ebben nem tudok segíteni, én is a teljes palettát szoktam felpakolni... :-)
3415. winterkate (válaszként erre: 3414. - Lousha)
2011. okt. 25. 21:50
Már csak az ízeken filózok, a kínálat fele van a kosaramban, még egy kicsit redukálni kell:) Tök jó, hogy ennyiféle van, mert féltem, hogy analóg cigi helyett átszokom a kajára, de így nem fogok:)
3414. Lousha (válaszként erre: 3412. - Winterkate)
2011. okt. 25. 21:20

Nem használódik el jelentősen hamarabb a porlasztó. Minden 510-es termék minden 510-essel kompatibilis (azért van pár kivétel, de azt jelzik), szóval bátran használd! Az 510-es tank patronja kb. ugyanakkora, mint maga a kazán. A kettő együtt, összeszerelve akkora, mint a kisujjad két ujjperce, kis apróság az egész. De nagyon tud!

A nagy dualon tényleg nem szipka van, hanem drip tip, én tévedtem.

A különbséget az előbb már leírtam: a szipkán kis lyuk van, a drip tipen nagy. Csak emlékezetből dolgoztam, nem néztem meg a konkrét patront újra, és rosszul emlékeztem.

Nem mérvadó, hogy nekem meddig elég 10 ml lötyi, mert aligha ugyanannyit dohányzunk, nem ugyanolyan kazánnal, aksival, lötyivel. Pont annyit érsz az én adatommal, mint ha megkérdeznél egy "sima" dohányos, mennyit cigizik... Az egyik ennyit, a másik annyit. Majd kitapasztalod! :-)

Ugyanolyan porlasztóval némileg több fogy, ha nagyobb az aksid, mert erősebben fűtögeti a fűtőszálat, de azért nem horribilis a különbség. Különböző kazánok között van inkább nagy eltérés. Egy NG tank pl. félelmetes füstöt tud csinálni, de "zabál is", mint az állat. A kis 510-es tank füstje szerényebb, de az étvágya is jóval mérsékeltebb.

A segítséget szívesen ismét, értelmeseket kérdezel, látszik, hogy egyre többet készülsz :-) Viszont sokat majd ne filózz a vásárláson, mert mindjárt hosszú hétvége, hétfő-kedden sem jön a postás! :-)

3413. winterkate (válaszként erre: 3410. - Lousha)
2011. okt. 25. 21:07
Ja a Joye tankhoz nem a driptipet akartam, hanem a SZIPKA is kisebb,..:)
3412. winterkate (válaszként erre: 3410. - Lousha)
2011. okt. 25. 21:03

És nem megy hamarabb tönkre a Joye porlasztó, ha eGoval használom? Vagy csak annyi különbség, hogy az eGoé durvább füstöt csinál és többet fogyaszt? Mert akkor tényleg Joye tankot veszek, a driptipje is kisebb, gondolom.

A patron végén lévő fekete cucc ugyanúgy néz ki szerintem, mint a képeken a driptip, de tényleg ez van írva róla: "A patronhoz tartozik egy Drip Tip rendszerű rugalmas szipka, mely kényelmes használatot és könnyű utántöltést (a szipka levétele nélkül) tesz lehetővé." Akkor nem értem, mi a különbség a szipka és a driptip között:/

Neked 10ml likvid hány napig elég? Nagyon nagy a különbség az eGo és a Joye fogyasztása között (ugyanazzal a porlasztóval)?

Nagyon rendes tőled, hogy mindig segítesz, köszönöm!

3411. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3406. - 85c4f23b3d)
2011. okt. 25. 20:35
Sajnálom, hogy így döntöttél:(
3410. Lousha (válaszként erre: 3408. - Winterkate)
2011. okt. 25. 19:19

Szívesen.

Ha sebtiben akarsz ízeket váltogatni/kóstolgatni, nekem arra legjobban a sima 510-es tankkazán vált be. Gyönyörűen kihozza az ízeket, jól füstöl, és pillanatok alatt "átmegy" rajta az előző íz, ha kicseréled a patront rajta. A dual integráltak vatelinesek, abból még kimosni is nehéz egy ízt, de a tankokban csak tartály van, így nincs, amibe beragadjon az íz. A kazán fémszivacsába esetleg, de csak a nagyon intenzív ízek, mint a kávé. Amúgy patroncsere után 2-3 slukk és kész, már csak az új ízt érzed.

Kifejezetten drippelésre való kazán alatt azt értem, hogy nincs benne se tüske, se híd. Ahol nézelődsz, ott nincs ilyen. (Valamint szerintem te csak az eGo menüben nézelődsz, pedig a Joye 510-nél is kéne, mert az 510-es patronok/kazánok egy része ott van.)

A harmadiknál is van megkötés, A porlasztót A patronnal, B-t B-vel, NG-t NG patronnal lehet használni. (Vagy ugye drip tippel, az nem "fajtaspecifikus" ennyire, mivel az csak egy kis cső, egy szipkaféle.)

A nagy dual patronon tudtommal egy szipka van, nem drip tip. A szipkán kis lyuk van, hogy "összenyomja" és intenzívebbé tegye a füstöt, a drip tipen meg nagy, hogy kényelmesen csepegtethess közvetlenül a kazánba a nélkül, hogy a tipet folyton le kéne venni.

A VG gyorsabban fogy, igen. Desztvízzel hígítható, max. 10% hozzáadott víz ajánlott, de inkább 5. De PG és VG alapú lötyiket is összevegyíthetsz, a PG is hígít rajta, és az ízek is intenzívebbek PG-ben.

Az a megjelölés, hogy x mg-os egy lé, azt jelenti, hogy 1 ml-ben x mg van. Tehát ha egy 10 ml-es üvegen van az, hogy x mg-os, akkor abban az egész üvegben x*10 mg van.

Szerintem a keverést hagyd későbbre, egyelőre a cigivel kerülj gyakorlott stádiumba, a keverés ráér utána desszertnek.(De persze nem tilos :-) )

Cigire átszámolni felesleges, próbálgasd, hogy melyik mg-os lötyivel érzed magad kellemesen, és maradj annál a százaléknál. Egyébként azt szokás mondani, hogy 30-as a szorzószám, tehát a korábbi cigisobozodon feltüntetett mondjuk 0,4 mg-ot szorozd 30-cal, akkor 12-t kapsz, akkor ehhez legközelebb eső mg-os lötyit vegyél. De ez hol bejön, hol nem. Elsőre próbálj ki egy 18-asr szerintem, ha azt már néha erősnek érzed, akkor jöhet a 12, ha az is sok, akkor 6, majd egyszer csak 0, akár.

Kérdezni nem égő, csak ne légy "lusta" magad is olvasni, guglizni, fórumokat lapozgatni, keresni a válaszokat. De ha valami nem érthető, kérdezzél csak.

3409. zupper (válaszként erre: 3395. - Vakrepulo)
2011. okt. 25. 19:18
én árulok egy ilyen akkutöltős dobozt... akkor vettem, amikor még volt 808asom.
3408. winterkate (válaszként erre: 3402. - Lousha)
2011. okt. 25. 17:45

Köszi Lousha és pavoes! Akkor inkább először sima porlasztóval próbálom, mert igazából nekem az a füst, amit a dual-coil csinál, már sok is! Szóval nagyon jó ez az integrált patron, csak szeretném megpróbálni az ízkeverést, és hátha egyszerűbb patron nélkül csöpögtetni (bár lehet, hogy így is totál összekeverednek az ízek majd).

Lousha, amikor azt írtad, hogy kivéve, ha kifejezetten dripelésre való tank, akkor melyikre gondoltál? Mert 3 féle tank porlasztó van eGohoz, és a harmadiknál nincs megkötés, hogy milyen patronnal kell használni, "A" típusú LR, ez lenne az? Amúgy az eGos nagy dual-coil driptipje vajon ugyanaz, amit külön is lehet venni B típushoz?

És esetleg azt tudjátok-e, hogy a VG azért csinál nagyobb füstöt, mert gyorsabban is fogy? Nem lehet nagyon picit hígítani deszt vízzel? Megül a vatelin legtetején, olyan sűrű az egyik VG-s likvidem.

+ ha tudtok linket, hol találok a nikotinos alaplé pontos keverésére tippet, annak is nagyon örülnék, mert belezavarodtam, hogy 1ml-ben mennyi nikotin van, meg cigire átszámolva mennyinek felel meg.. de addig is keresgetem, hátha.

Én is átmegyek majd másik fórumra kérdezgetni, ha kicsit belejövök, és nem a legalapvetőbb kérdéseket teszem fel, addig inkább itt égetem magam :D

3407. Lousha
2011. okt. 25. 17:45

Ki-ki nyilván vérmérséklete és szájíze szerint szabadon dönthet, el lehet akár hagyni egy fórumot.

Nekem sem tetszik a Hoxa szabályozása, de ha olyan helyen vagyok, ahol azt kérik, hogy csak a leterített újságpapírra lépve közlekedjek, akkor úgy fogok tenni, még ha hülyeségnek tartom is.

Nekem eddig mindig sikerült válaszolnom itt is mindenkinek, akinek akartam, bár sokszor volt bonyolultabb, mint szeretném. Privátjaimban meg sosem tapasztaltam moderálást, nem is tartanám elméletben lehetségesnek, bár persze minden lehetséges :-)

Minden rosszindulat nélkül pedig én a be-nem-linkelhető oldalt sajnos nem találtam hasznosnak. Ahogy végigkattintgattam rajta, arra jutottam, hogy ha kezdőként próbálnám onnan megszerezni a szükséges infókat, nem lenne könnyű dolgom. De ez megint csak magánvélemény.

2011. okt. 25. 16:49
Arra jutottam, hogy a moderáció miatt segíteni nem tudok, kérdezni meg nem érdemes (a szabályzatnak megfelelő módon válaszolni képtelenség), ezért számomra haszontalan/ használhatatlan ez a fórum, így törlöm a felhasználómat.
3405. 85c4f23b3d (válaszként erre: 3404. - 763c1a87a1)
2011. okt. 25. 16:02
Nyugodt vagyok én, itt párologtatok békésen, miközben azon morfondírozom, hogy töröljem-e a júzerem vagy se.
3404. 763c1a87a1 (válaszként erre: 3403. - 85c4f23b3d)
2011. okt. 25. 15:59

A privátot csak az olvashatja, akinek küldték.

Még a moderátor sem láthatja, nyugodj meg!

3403. 85c4f23b3d (válaszként erre: 3401. - 763c1a87a1)
2011. okt. 25. 15:43
Hoxa privátban megkért, hogy privátban se reklámozzam a weboldalam. Szerintem nem reklám volt, mert nem árulok semmit, viszont az oldalon volt konkrét válasz a kérdésre. Az "igazi" fórumot is be szoktam egyébként linkelni, mert tényleg használhatóbb, ha valaki választ is vár. Itt valóban nehéz segíteni, főleg, ha a privát üzeneteket is moderálják ;/ Nagyon nem 2011.
3402. Lousha
2011. okt. 25. 14:28

A drippelésre visszautalva azért ítéltem erre nem ajánlottnak a tankos patront, mert ha csak úgy "vaktában" csöpizünk bele, szvsz az üvegszál meg fog égni előbb-utóbb. Legalábbis eddig mindenkitől azt olvastam, hogy ha már valamiért drippelésre akar használni egy tankot, akkor kiszaggatja belőle a tüskét. De persze lehet, tévedek :-) Nem olyan lényeges.

Ami meg a moderálást illeti, meg hogy sok minden miatt kell folyton privizni, az valóban kényelmetlen, de szvsz ha itt ez a szabály, hát ez a szabály. A felhasználók érdekeit nem igazán segíti, mivel így nehezen elkerülhető, hogy egy kezdőre mondjuk lecsapjanak azok, akik a legdrágább shopokba invitálják a tájékozatlanokat, ami egy nyitottabb fórumon kisebb kockázat, mert ott rögtön reagál rá a közösség, és közli a kezdővel, hogy nem biztos, hogy az lesz a legjobb ám...

Valamint nem vagyok róla meggyőződve, hogy egyik fórum "megöli" a másikat azzal, hogy tudomást vesznek egymásról. Mint látható, mi is legnagyobb számban itt is, ott is, horribile dictu 3. vagy 4. fórumokon is jelen vagyunk.

Ez a jelen fórum sosem lesz olyan hatékony, mint a "nagy", jellegénél fogva, mivel ugye pl. nincsenek külön altémák. Ettől még itt is lehet tanulni is, segíteni is.

De még egyszer: ha ez a szabály, hát ne háborogjunk, fogadjuk el, ez van.

❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook