Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
"Aki itt szeretne kérdezni, az kérdezzen itt!"
Igen, kérdezni lehet, válaszolni viszont nem:)
"Muszáj rébuszokban beszélni, de bizonyos dolgokat képtelenség."
Tényleg röhejes, hogy úgy kell beszélni valamiről, hogy "ha beírod a K betűs szót a google-ba akkor alulról a harmadik találat, de nem a barna, hanem a lila" ...politikai viccet mesélhettek így a rákosi érában. (..de lassan már ma is ez lesz módi mindenhol...)
Ha kicsit sikerülne a rövidlátást elkerülni, gyorsan kiderülne, hogy nem akarok senkit átvinni a másik fórumra, hiszen az ittlévők többsége a másik fórumon is van. Csupán segíteni szeretnénk olyan dolgokban, hogy egy kezdő ne egy rossz minőségű szart vegyen meg majdnem dupla áron és utána csalódottan gondoljon az egészre. Tiszteletben tartom, hogy nem lehet linkelni, pedig nagyon leegyszerűsítené a dolgokat, úgy hogy semmilyen kereskedelmi jelleg nem lenne benne. Muszáj rébuszokban beszélni, de bizonyos dolgokat képtelenség.
Én csak segíteni szerettem volna, de mindegy. Ahogy nézem a stílusodat, az maga az ember, vagy inkább a fórum.
Megsérteni nem akartalak, remélem nem is tettem, de lehetett volna máshogy is kommunikálni.
részemről ennyi
sehol sem lelek olyan akkus dobozt, amelyben utántölthető a joye510 vagy a kr808d 280-as nyomógombos akksija gond nélkül
tud valaki ilyenről?
viszont találtam jó szettet 'super 808'-as és 'slider 808'-as elnevezéssel amelyeknek van feltöltős dobozuk
ismeri valaki ezeket? jó tapasztalat? rossz tapasztalat?
Köszi!
vakrep
sokszor elhangzott már itt, hogy aki kisméretű ecigit keres annak a legjobb választás lehet nyomógombos 2800mah-es akkuval a Joye 510 vagy a kr808-d.
A bennem felmerülő kérdések:
De a kettő közűl melyik a jobb, miben különböznek?
Melyikhez van moderált áron olyan tok, amibe símán belefér a nyomógombos 2800-as akku is? (én egyenlőre még nem nagyon találtam)
Van a kettő hosszú távú üzemeltetésében lényeges anyagi különbség?
Köszi
vakrep
Dripelni bármivel lehet, ami fizikailag alkalmas rá. Akár sima porlasztóval, akár tank porlasztóval, de még kerámia patronnal is.
A sima "hidas" porlasztó gyakorlatilag ugyan úgy van kialakítva az alján, mint a tankos. Az eltérés a liquid izzószálra juttatásában van. Az elsőnél a híd vezeti az izzószálra, míg a tankosnál egy üvegszál, ami a tüskében van.
Kerámiásnál közvetlenül az izzószálra jut a csepp. Itt nyilván nagyobb az átfolyás veszélye is.
Kíváncsi lennék azért Natalyel véleményére, mert köztudottan ő rendesen ott van drip tip témában. :P
Az alján van egy csatlakozó, amivel rögzíted az aksihoz. Ennek a közepén van egy kicsit mozgatható rész. Egy erősebb gemkapoccsal, körömollóval stb. piszkáld meg, hogy egy fél mm-rel kijjebb jöjjön, mert HA az a gond, hogy nem érintkezik rendesen az aksi és a patron, akkor ez segít rajta.
De a legvalószínűbb hibaforrás a nem megfelelő feltöltés.
Joye 510-et úgy általában nem ajánlanak dualokhoz, bár a tapasztalatom ezt cáfolja, a 280-as aksik simán viszik a kisebb dualokat, és a nagyobbakat is, csak azokkal elég hamar merülnek.
Passhtrough-t, madzagos aksit meg általánosságban nem ajánlanak alacsony ellenállású holmihoz, mint a dual coil patron. Ha az USB alatt azt érted, hogy csak madzagra kötve megy, akkor nem tökéletes kombó duallal. Ha azt érted alatta, hogy töltés közben IS használható, akkor nem lesz vele gond.
Dualnál a TH elmaradása érintkezési hiba miatt is lehet, piszkáld meg a csati közepét, hogy kicsit kijjebb jöjjön. Érdekes a dolog, mert a dual kifejezetten erős TH-jú füstöt varázsol egy gyengébb lötyiből is általában. Így vagy nincs rendesen megtöltve az a patron, vagy nem érintkezik normálisan. (Vagy tényleg madzagos aksid van, és alig-alig tudja meghajtani.)
Joye 510-ből ha bármit szeretnél hozzá, akkor is 280-asat vegyél, ajánlottan a kapcsolóst. Nyilvános helyen meg bármilyen e-cigivel megnéznek egy kicsit, esetleg kérdezgetnek is.
Alkohol szvsz dualhoz csak akkor kell, ha megégetted, illetve ha már extrán elnyűtt. Amúgy elég a forró víz.
Az eGo aksik 99%-ban 510-esek. Ezen kívül kizárólag 808-as csatival fordulnak elő, nagyon ritkán. A kettő jelentősen különbözik egymástól, tehát ha a képek alapján úgy látod, passzol, akkor passzol.
Átlagos fogyasztás nincs, a magadét majd látod, ahogy telik az idő. (Mit mondanál arra a kérdésre, hogy egy dohányos mennyi cigit szív egy nap? Az egyik ennyit, a másik meg annyit.)
Privi mindjárt megy.
Köszi!:) Nekem Ego USB-s van(ez az első) dual-coil patronnal, és olvastam egy olyan véleményt, hogy az USB-s Joye a dual coil patront nem tudja rendesen "meghajtani", ez vajon az USB-s Egora is vonatkozik? Bár gondolom nem, hanem akkor a nikotin hiánya miatt van az a problémám, hogy szinte semmi torokhatást nem érzek, mert a füst viszont nagyon szuper:)Megpróbálkozom dupla aromával majd, hátha.
Azért szeretnék egy Joye-t is, mert a mostani együttesem elég veszélyesen néz ki, kb 20 cm:)Mindenképp kapcsolósat szeretnék, csak a méret miatt vacilálok, mert szeretnék egy nyilvánosan kicsit vállalhatóbb méretűt és kinézetűt is. Ha dual-coil patront szeretnék hozzá, akkor ugye a 280-asat vegyem?
És még egy kérdés a vatelines dual-coil patron tisztításáról, hogy alkohol nem kell hozzá, elég a desztillált víz? Vagy alkohollal csak vatelin nélküli (vagy más fűtőszálas vagy nemtom) dolgokat szabad ? Nagyon köszönöm még egyszer a sok segítséget!
Köszi a tanácsot!
De amúgy passzolna rá a cucc? mármint az 510-es az ego akkura..
Egyébként nem a macera a gond. Kicsit bénáztam az elején. Meg zavart, hogy nem látom mi történik, és azt hittem kevesebbet fogyaszt. De lehet, hogy a dohányzási szokásaim változtak, azért néha szippantok egy kettőt két "cigi" között is.
-Nálatok mennyi az átlagos havi lötyi fogyasztás?
ja, meg tudnátok linkelni priviben néhány jó boltot nekem is? Nem tudom, hogy jókat dobott-e a gugli vagy vannak jobbak is?
Ha a vatelines patron gondot okozott, nem a kerámia lesz a legjobb megoldás, azt hiába látod, kicsit macerás. Fecskendős töltés, gumigyűrű-vagdalás, megfolyhat stb.
Javasolom a tank kazánt+tank patront, utóbbiból majdnem mind átlátszó, így látod a lét. Vagy átlátszó dual coil integrált patron, ez is vatelines, csak többet tud, mint a sima, kevésbé "gyúlékony" a vatelinje, és ha rendesen feltöltöd, akkor úgy füstöl, mint a gyárkémény. Az aksid elég erős hozzá. E mellett a dual kevesebbet eszik, mint a tank. A tank viszont tartósabb.
Sziasztok!
Kb. másfél hete boldog tulajdonosa vagyok egy eGo 1300i szettnek. Analóg csak hébe-hóba. Az e cigi édeskés ízére rákattantam, mint gyerek az édességre. Azt hiszem sikerült átfüggnöm a digitális "dohányzásra"!
Problémám a hozzáadott integrált patron. Szerintem sikerült megsütnöm kicsit a vatelint (biztosan szárazon szívtam). Meg a kezdeti bénázások...
Első volt az utántöltés,aztán az akksicsere. Rendszeresen túltöltöttem a cuccot. Szerintem több "doboznyi" cigi papírzsepiben végezte...
Kérdés:
-Jó döntés lenne, ha az 510-es átlátszó kerámiáját szerelném-e az akksimra?
..olyan elgondolásból, hogy tudjam kontrollálni, hogy mennyi van még a patronomban, dönteni tudjak, hogy mit is kell cserélnem....
-Mik a kezdeti buktatók a kerámiásnál?
-Mire figyeljek? (bár visszaolvastam a fórumot, nagyjából képben vagyok)
Vagy más:
-Milyen patronok a jók még?
..az egy dolog, hogy baromira jól füstöl, ha mellette 10ml-t fogyaszt óránként...
Optimális ár/fogyasztás/minőség megoldásokat keresek!
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?