Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
"PG érzékenység _nem_ egyenlő a dupla aromával."
Vagyis máshogy fogalmazva:
Vg használat nem egyenlő a dupla aromával, maradhatok a normál aromamennyiségnél VG alapúnál?
ömmm
"PG érzékenység _nem_ egyenlő a dupla aromával."
Mit értesz ez alatt? Azt hogy ha VGst veszek nem is kell a dupla aroma vagy mit? :)
*hugs*
Vagy hogy mást mondjak: 10 perce elővettem az egy hónapja a fémdobozkában pihenő LV-kazánomat, rátekertem a 900-as EGO+-ra, csöpögtettem 5-6 HELM Málnát (50%pg-50%vg, 6mg) és: voáá! Úgy kell akarattal rákényszeríteni magam, hogy mostmár rakjam le, mert ezalatt az idő alatt háromszor csöpögtettem bele a drip tipen keresztül 2-2 csöppet, és hatalmasakat gőzölögtem... még a végén kicsit túlszívom magam, és megint enyhén megfájdul a fejem (ritkán, de előfordul, ha hirtelen kicsit nagyobb mennyiségű nikotint visz be az ember a szervezetébe, mint amennyit szokott).
Persze kell lenni a kezed ügyébe egy üveg víznek is, ha sokat pöfékelsz, nagyon jót tud tenni mind a toroknak, mind az ízlelőbimbóidnak, ha leöblíted olykor. De az analógnál meg minden 2-3 slukk után kellett egy korty akármit innom, mert az meg már zavaróan kapart és sokkal jobban szárított engem, pedig csak 0.4-es cigit szívtam.
Ééés Virággal ismét egyre jár az agyunk. :)
És kiegészítjük egymást ;).
:)
Mindenki igazat mond.
Adam gondolom olyan patronnal, liquiddel, akksival szipákol, hogy azt tapasztalta, hogy ha sűrűn szívja, akkor nem olyan élmény, mintha lassan.
Lousha sűrűn szívja a mini akksival a BUD vagy a kerámiás patronját - mert megteheti. A BUD-ot lehet szívni mint állat :). A kerámiást is, ha kap elég liquidet.
PG érzékenység _nem_ egyenlő a dupla aromával. Pg=propilén glikol, vg=növényi glicerin, aroma=aroma. Nézz utána, hogy mi egy liquid alkotóeleme. propilén glikol és növényi glicerin, ÉS aroma, és egy lehelletnyi desztvíz (és időnként egyes gyártmányoknál még egy-két egyéb adalékanyag).
Nekem van olyan kerámiásom, aminek valóban kell egy kis időt hagyni két slukk között, de nem ez jellemző. Általában szívom, mint a veszett egér :). Én is sokkal többet vaperolok, mint amennyi analógot szívtam anno. Amúgy meg az, hogy többet szívsz villanycigit _nem feltétlenül_ jelenti azt, hogy az egyes slukkokat sűrűbben szívod, jelentheti azt is, hogy sokkal gyakrabban veszed elő. Míg analógból tegyük fel 20x5 percet füstölögtél, addig az ecigi lehet, hogy majdnem egész nap a kezed ügyében van, és percenként beleslukkolsz 2-3-at: ez sokkal több slukk egy nap alatt, mint analógból. Amúgy az én esetemben mindkét értelmezése is igaz: sokkal több slukk megy el egy nap alatt, és olykor két slukk között még másodpercek is alig telnek el... Persze nyilván nem mindig, de akad olyan is, hogy fél-egy percen át szinte csak ezen keresztül veszek levegőt (annyira finom). Most pl. az NGP-mmel mialatt elolvastam a rövid hozzászólásodat, vagy tíz méretes slukkot letoltam :). És nem vagyok diszlexiás :).
Neked kell megtalálnod a számodra megfelelő akksi-patron/kazán-liquid kombinációt, ami jó ízt és füstöt ad, és kielégít, élvezetet nyújt. Mi csak ajánlásokat tudunk adni, olyan ajánlásokat, ami a nagyszámú vaper közösségben a legnagyobb arányban, mondhatni szinte teljes megegyezéssel és egyöntetű vélemények alapján a jelenlegi választékból a legjobb konstans élményt nyújtja.
Jóindulatból mondom: kicsit olvasgass szerintem még utána a dolgoknak, mert elképzelhető, hogy egy-két fogalom nem teljesen tiszta. Ajánlom az igazi ecigiforum-ot, van alapok kezdőknek, alapok haladóknak gyűjtemény. Még az öreg vaperek és vaperinák is mindig találnak ott hasznos információt.
Amúgy nem értem,hogy mit nem értesz?
Azért nem érzed az ízeket, mert valszeg PG allergiás vagy. Lousha meg nem,ezért tudja non stop szívni, te meg nem.
Neked a VG az ajánlott, amit azért érdemes 2x-es ízzel kérni,mert gyengébben adja ki az ízeket, mint a PG-s alap. Nem az aromák miatt nem érzed az ízeket, hanem a feltételezett allergia miatt.
A tapasztalást mindenkinek magának kell megélnie, nem vagyunk egyformák.
Amúgy jó lenne ha eldöntenétek mi van... :)
42adam42 azt mondta hogy csak 20secenként szívjak erre Lousha írja hogy ő még az analógnál is sűrűbben slukkol.
A másik meg az íz. Valaki azt mondja (Lousha) hogy a PG érzékenységem miatt van az hogy nem érzem az ízeket mert túlzásba van víve a PG nálam.
Erre natalyel mondja hogy ha VGst veszek akkor dupla aromásat vegyek. XD
Most akkor mi az igazság és kire hallgassak? :D Kérlek benneteket tisztázzuk ezt!
Elmondanád mi az az LR-kazán és drip tip? XD
Szerintem amúgy nekem nincs szükségem ilyen kiegészitőkre merthogy eleinte mikor elkezdtem minden stimmelt csak most 10 nap után valahogy semmi nem kóser a készülék meg jól működik azzal sem lehet gond és frissen töltött patronnál is ugyanaz a bajom. O_O
Sziasztok! VGO808-i-hez tudtok ajánlani valami helyet ahol olcsón lehet venni folyadékot?
köszi
Eszke
gBeesoft:
VG-alapút vegyél, kicsit erősebb aromával. Ha a vatelined megég, mert sokszor szívod, ne használj vatelines patront. Vegyél LR-kazánt és drip tip-et. Cseppentesz bele kettőt, majd 8-10 slukk után ismét cseppentesz... Ha mindig nedvesen tartod, nem ég meg. Lesz bőven nagy füst és íz is.
Tudod, mindenkinek máshogy jön be, de szinte mindenkinek bejön :). Csak meg kell találni a megfelelő konfigurációt.
Pl. freedomsmokeusa-nál sok lötyinél vásárláskor te állíthatod be a pg-vg arányt. Nemsokára Laca is ismét kinyit, tőle is vehetsz, akár full VG-s lötyit is (csak írni kell neki, hogy full VG-ben kéred). Ez esetben mondjuk nem árt a 2x-es ízesítés.
Hajrá, drukkolunk neked! :)
szerintem ne erőltesd a mellow dew löttyöket. a legvacakabbak és eléggé drágán árulják.
nemrég futottam bele én is kényszerből, fogyott a cucc, hétvége volt (péntek). abban voltam, hogy otthon van még lötty, de csak nullás vg volt otthon, aroma meg semmi. a gyógyszertárban vettem egy flaskát 4000ft-ért. még semmi nem kormolta így össze a dualcoilomat. ráadásul elképesztően szar íze volt. ilyen trutymót többet nem veszek, inkább literekkel veszem a löttyöket. ja, nem ez volt az első találkozásom ezzel a "márkával". úgy látszik én sem tanulok a hibáimból :)
Csak úgy próbaképpen feltöltöttem újra 2 patront a jelenlegi löttyömmel és használatba is vettem.
A lötyi mellow dew premium tobacco.
Tapasztalatok:10-15 vagy 20 perc szívás után már égette a számat és megintcsak igen hamar jelentkezett az említett mellékhatás hogy bármi kerül a számba ez esetben csak kávé, hogy nem érzem sem a kávé ízét szinte olyan mintha vizet innék vagy valami még fel nem talált itókát és maga az e-liquid íze sem akart átjönni...
Igen ezt akartam is írni hogy valszeg a PG miatt van ez. Nem baj kb másfél hét múlva megint lesz pénz cumóra és akkor beruházok VG alapúra!
öö na várj csak Louska! Azt akarod mondani hogy lehet még ugyanezt az ízt is érezném ha VG alapú lenne?
Jaj most nagy bajban vagyok segítsetek! Nem tudom milyen VG lötyit vegyek!
Ugyanis megszerettem ezt az oriental meg premium tobacco ízeket és nem is tudom lehet ilyet kéne venni megint csak épp VG-ben! Tudtok valami ezeknél is édeskésebbet? PL mellow dew: mellow dew a legédeskésebb mi? Ha igen akkor olyat veszek meg mborot. Kiváncsi vagyok ezekre mit mondotok.
Epekedve várom a válaszaitokat!
Az ízt valószínű azért nem érzed, mert túlzásba vitted a PG-t, ami okozhat átmeneti ízvesztést. Mivel a szádat is szárította, valószínű enyhén érzékeny vagy a PG-re. Tehát a megoldás: vegyél VG alapú lötyiket, és helyrejön minden.
Ami meg a 20 másodperc várást illeti, én gyakrabban slukkolgatok, mint a sima cigiből. Ha vatelines patronod van, akkor néha nézz bele, ha szárazodik, csöpögtess bele, ennyi. (Vagy tarts magadnál egy szett előre töltöttet, és időnként cseréld le azt, ami már nem olyan szottyos.) Vagy használj kerámiás patront, vagy tank porlasztót.
szal a lényeg: Csak szomorúan iszogatom a sörömet kávéimat és vörös boros kóláimat mert már nem az igazi... :'(
Ne akarj erre a sorsra jutni!
És ahogy látom a hszedből kocsmába mennél...oda nem lesz jó mert nem szabad olyan sűrűn szívni mint a normál analógot különben kiég a vatta és akkor ágyő.
Hát ha dohányzok akkor pl én ugye mindig iszok mellé valamit. (sör, kávé, vörösboroskóla)
Már nem olyan jó ízűek ezek a dolgok e mellett, egyszerűen mindennek pocsék ize van kombinálva semmilyennel.... :(
A másik meg hogy 42adam42 tanácsát követve nem is tudom annyira élvezni ezeket mert én 7-8 sec után újra szívnék belőle merthogy egy korty és utána rögtön slukk aztán azonnal még egy korty és így tovább.
Szioka :)
Örülöm hogy irsz ide te is!! de komolyan!!
Remélem ez a topik sosem hall meg,vagy max én életben tartom a sok sok irásommal :D
És annak is örülök hogy neked be vált az e-cigi,ill hogy jo véleménnyel vagy rola....
Hát igen,mindenkinek saját magának kell ,,mérlegelnie,, hogy csak leszokásbol akar-e e-cigizni vagy esetleg hosszabb távon használja!! Ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni..
Remélem irsz még ide a forumra...
irjatok és üdv: hamyka :)
Sziasztok!
Nekem annyira bejött hogy abba is hagytam teljesen.
Napi 2 doboz analógot szívtam,aztán áttértem az e-cigire (V-go 1300).Eleinte nem is gondoltam a leszokásra,csak egészségesebben szerettem volna élni.A nikotinos lötyit lassan felcseréltem 0 ra,azt vettem észre hogy már nem is hiányzik,persze ehhez kellett 6 hónap.
Én hálával gondolok azokra akik kitalálták az e-cigit.Többszöri próba után sikerült úgy leszokni hogy nem görcsöltem közben.Megértem azokat akik csak az élvezetért vaperolnak,hiszen a lehetőségei határtalan.
Rere
Igyvan,asszem én is igy akartam tömören és röviden fogalmazni Köszy Virágék és üdv :)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?