Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
A szett tartalma:
1db akkumulátor ego 650mah fekete lcd kijelzős (töltöttség mérő és kapcsoló lenyomás számláló kijelzéssel)
1db 510/ego CE2 kerámia integrált fém XL méretű patron fekete
1db 510/ego turbo integrált patron fekete
1db 510/ego xl dual LR dupla fűtőszálas patron (smoketech)
1db 510/ego integrált xxl LR dual átlátszó nagy patron (smoketech)
1db usb töltő egység (bármelyik EGO akkuhoz) 420mah
1db töltőfej és 1db 1ml fecskendő
Átmérő 14mm
Teljesítmény : 650mah
A kapcsolós akkuknál egy kézreeső kapcsolót folyamatosan nyomva kell tartani amíg szívjuk a cigarettát.
A patronok üresek,a kerámia patronokhoz töltőfej és fecskendő az EGÉB főkategóriában található!
ehhez mit szólnak a hozzáértők? válaszokat előre is köszi
Az F1-et elegancia, praktikum, hosszú élettartam, és kimagasló dohányzási élmény jellemzi. 40-50 alkalommal újratölthető kerámia patronja csodálatos kalandra hív az ízek világában.
Az F1 Premium induló készlet tartalma:
2 db F1 Premium akkumulátor (nyomógombos)
USB akkutöltő
230V hálózati adapter USB töltőhöz
2 db kerámia patron
2 db szipka a patronokhoz
2 db patron köntös (külső borítás, ablakkal)
Ajándék 30 ml e-liquid
Patrontöltő készlet
Magyar nyelvű használati útmutató
Matt fekete és bordó színben rendelhető! Deso ezt ajánlja nekem az EGO 1300i helyett. Szerintetek?
Várom a tanácsokat, mert viszonylag sürgős lenne, mondhatni egészségügyi okokból.
Hali!
Nekem kitűnően bevált.
Üdv!
Teljesen új vagyok ebben a villanybagós dologban, olyannyira, hogy most szeretnék venni egyet. Konkrétan ezt néztem ki magamnak: EGO 1300i - Új, hatalmas kapacitású e-cigaretta!
Kiemelkedő teljesítmény, nyomógombos akkumulátorral, akár százszor is újratölthető szipkás integrált patronnal - elsősorban erős dohányosok számára. A készlet 4.000 Ft értékű ajándék e-liquidet tartalmaz.
Az EGO 1300i induló készlet tartalma:
2 db EGO 1300i akkumulátor (nyomógombos)
USB akkutöltő
230V hálózati adapter USB töltőhöz
2 db új generációs integrált patron
2 db szipka a patronokhoz
Ajándék 30 ml e-liquid
Patrontöltő készlet
Magyar nyelvű használati útmutató
No ennek a csodának az ára 19900Ft. A kérdésem nem más, minthogy jó-e ez? Nem vagyok erős bagós mindössze 4-6 szálat szívok el egy nap. Nyilván piálásnál elpukkan egy doboz is. Standard piszkoscigi méretű cuccot nem akarok, mert olvastam, hogy az nem igazán jó. Ez, ahogy nézem élég tartós (itt az akksira, és a patronra gondolok), illetve annyira nem is csúnya. Érdekelne, hogy ezzel a felszereléssel, kijönnék-e kb havi 2-3000Ft-ból? Szerintetek elég megbízható így ahogy van, vagy venni kell még hozzá valamit? Jó ebben az árban, vagy meg tudom szerezni valahol olcsóbban, vagy jobbat ugyanezért a pénzért?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv!
Megyi
pontosan ez a veszély szerintem benne, hogy ott is cigizni akarsz, ahol eddig nem
én pl lakásban, zárt helyiségben (kivéve kocsma és anno a kolesz és iskola wc) sosem dohányoztam, most az ecigivel ott a kisértés, hogy megtehetném, de továbbra sem akarom, mert akkor több lehetőségem lesz, így többet fogok dohányozni, úgy meg hiába szívok kevésbé károsat ha besárgulok a nikotintól
csövi
vakrep
Sziasztok!
Új vagyok, most gondolkodunk a párommal ecigin, körbenézegettünk a neten, van pár ezer forinttól a csillagos égig! Az olcsó mennyivel rosszabb? A 20 ezer forintos annyival jobb lenne? Milyet érdemes venni?
Előre is köszönöm!
Erről az jutott az eszembe, hogy próbálj jobb kézzel pötyögni a klaviatúrán, bal kézzel vaperolni.
Én legalábbis ezt teszem, de te lehet 10 ujjal gépelsz. Akkor meg jobb lenne az automata:DDD
sziasztok
leírom a részletes tapasztalataim ide, mivel én is itt kérdeztem, remélem másnak is ad jó ötletet az élménybeszámoló.
előzmények: 17 éve dohányzom kisebb nagyobb intezitással, a csúcsidőszak napi 1,5 doboz tigrisszofi, a minimum az a 4-5 alkalom mikor leraktam a cigit 2-től 4 hónapig terjedő időszakra. Mikor leraktam mindig azért raktam le, mert büdösnek éreztem, mikor visszavettem mindig azért vettem vissza, mert nem volt ellenérvem, hogy miért ne dohányozzak. Az utolsó 1 évben napi 10-12 szál narancssárga pall mall-t szívtam, de esti sörözésnél elszaladt 1-1,25 doboz is.
Lakásban, gyerek előtt nem szívtam cigit.
Történés: Az ecigin kb 2 hónapja gondolkozom, a végső lökés az volt, hogy sógorom vett pár hete egy ego vagy vgo 1300-at (most nem tudom melyiket), amiből szívtam pár slukkot. Nekem nem tetszett az 1300-as mert túl bunfordi volt számomra, sokkal inkább cigiformájút akartam. Viszont féltem azoktól a fórumhozzászólásoktól is, akik azt mondták, hogy szinte mindenki cigi formájúnál kezdi, de később átmegy majd nagyobbra. A fenti két dolog szummájaként választottam a super 808t duo tötődobozos szetett, így egyszerre 2060 egységnyi áram van nálam. Azért ezt és nem más töltődobozosokat, mert nem találtam más olyan dobozt, amibe becsukott állapotba belefér a 280-as akksi és a nyomógombos akksi is.
Tapasztalat 3 nap használat után (most leírom az érzéseket, meg majd 2 hónap múlva is): Alapvetően bevált. A cigi akkuja nekem 1,5 napot bír, ami olyan 15 szál környéki lehet, de nagyon nehéz megítélni, mivel itt nem tudom olyan pontosan, hogy kb hány szál ciginyit szívok. A patronja kb 15-20 szálnyit, de ugyan az a mérési probléma mint az előbb. A töltődoboz mindig nálam van (kb 1,5 hagyományos cigisdoboznyi nagyságú és az én sebességem mellett kb 5 napig ellát mindennel, ami kell a cigizéshez. A töltés (áram/lé) nem nagyobb macera, mintha cigit vásárolnék a boltban heti több alkalommal.
Részletesebben a patron: Szerintem jobb csöpögtetve tölteni (miután levettem a patron végét), mint fecskendővel és az 5-6 patron feltöltése kb annyi idő, mintha elugrottam volna a boltba cigiért. A patron színe lehetne kicsitt szebb, nem olyan műsárga színű. Nekem megfelelő a fűstképzése a használt lé mellett.
Részletesebben akku: a nyomógombos szerintem jobb, bár nem próbáltam a másikat, de később kiderül a leírásból, hogy miért jobb.
Részletesebben maga a cigizés: Az első pár szálnyi kicsit meglepett, mert:
(1) édeskésebb az íze, de állítólag ez minden lénél így van egy alap összetevő miatt
(2) változik a nyomógomb miatt a kéztartás, amit 17 év után kicsit zavaró azonnal megszokni, de lehet. Jobb kézzel már jól megy, de a balkéz határozottan zavar (én sok mindenben két kezes vagyok, pl cigizésben is, ott eddig 50-50%-ban használtam a kezeim) Az biztat, hogy ha pl 1 év múlva akarok véglegesen leszokni akkor már csak egy 1 éve rögzűlt mozdulatsort kell abbahagynom és nem egy 17 éve rögzültet.
(3) picit máshogyan kell szívni. pl: ha nagyobb füstöt akarsz, akkor a hagyományos egy rövid szívással megpöffented és utána beleszívsz egy jó nagyot. Itt nem szabad pöffenteni, viszont inkább lassabban kell szívni, de hosszabban. Ezért is gondolom, hogy jobb a nyomógombos. Nekem az jött be, hogy benyomom a gombot, utána emelem fel a számhoz és szívok bele, úgymond előmelegítem, szerintem így jobb a füst.
(4) nincs az a megszokott ritmus, hogy megnyújtod és kinek hogy, nekem pl 7 perc alatt vége a ciginek, elnyomod és végeztél. Itt valahogy rá kell érezni, hogy mennyit akarsz egyszerre szívni, mert nem fogy el. Ezt az időmenedzselést még gyakorolni kell.
(5) a torok érzés, pl hő és füst, megtévesztésig hasonlít az igazi cigihez
(6) hang: határozottan szelel, hangja van mikor szívod, ez nekem nagyon szokatlan, bár már nem zavar de még mindig észreveszem
Veszélyek: ingerenciád lesz olyan helyen is rágyújtani, ahol eddig nem, pl lakásban vagy gyerek előtt. Remélem ezt el fogom tudni kerülni.
+ költség: én már elvittem több ruhám is tisztítóba, mert megéreztem a büdösségüket
szummázva mindent: szerintem az ecigi 90%-ban visszadja a normál dohányzás adta élményt, én örülök, hogy kipróbáltam és kb 2 hónap múlva visszatérek és elmesélem a hosszúávú tapasztalatokat is
csövi
vakrep
+ egy kérdés: a patronok tárolásához van patrononként 2 db gumi sapka. Ezekből az egyiknek a belsejében középen van egy kis kiálló pöcs ami belemegy a patronba mikor ráhúzod a sapkát. Kérdés: A patron melyik oldalára érdemes azt a pöcsös sapkát rárakni? Arra amit szívok, vagy arra amit az akkura tekerek? Köszi
Nem annyira az idő a lényeg, hanem a használat intenzitása. Ha minden nap ezt használtad, sztem cseréld le, az a legegyszerűbb. 200 Ft egy ilyen patron, nem éri meg macerálódni vele.
De addig is, míg megjön, a membránt folyó víz alatt öblögesd át, majd azt is szárítsd ki teljesen, mielőbb újra használnád. Meg a "tűzést" is megpróbálhatod.
Ha desztvizet nem találnál, ioncserélt is jó, az minden illatszerben kapható.
Okés. Ahhoz nem kell sem szétszerelés, sem videó. Tanknak hívják ugyan, de ez egy "átmenet" a tank és a sima porlasztó között, nincs tüskéje, nem kell kiszedni. Híd van benne, az nem ég meg.
Vagyis vedd ki a patront, tedd a porlasztót egy kislábosnyi meleg desztillált vízbe, kis lángon forrald fel, és hagyd pár percig gyöngyözőn forrni. Ha alapos akarsz lenni, akkor öntsd le a vizet és ismételd meg még egyszer, akár kétszer. Ha kihűlt a porlasztó, alaposan fújd ki belőle a vizet, majd tedd mondjuk a radiátorra. Ha úgy látod, már nem nedves (radiátoron pár óra mondjuk), akkor tekerd aksira, és nyomd meg a gombot. Izzíts 4-5 mp-ig, közben füstöl, sziszeg a kazán. Aztán 2 mp szünet, közben fújj bele erősen a kazánba. Megint 4-5 mp izzítás, megint szünet és fújás. Ha már nem sziszeg, nem füstöl, akkor megszáradt teljesen, és ha ügyesen oldalt döntve belenézel, elvileg látod, ahogy pirosan felizzik az izzószál. (Ha nem látod, próbáld sötétben, úgy látod majd, ahogy izzik.)
Ha ez megvolt, akkor már jó is, száraz is. Mehet a töltés.
Közben nézd meg a patronodat is. Ha már jó sokszor használtad, és nagyon belapult, összetömörödött a vatelinje, attól is nehezedhet a szívás. Mivel nem drága, legegyszerűbb új patront használni, de megteheted azt is, hogy egy tűvel óvatosan "felborzolod", fellazítod a szálakat, hogy megint jó kövér legyen a vatelin.
A Spectrumot azért írtam, mert azzal együtt vettem szettben, de utánanéztem és elméletileg NG tank porlasztó, az egyik normál, a másik LR--> ez Neked biztos többet mond mint nekem.. Egyformán jól füstölt, csak az utóbbi pár napban lett kisebb a füstje és néha behorpad a homlokom. A "hagyni alaposan kiszáradni" mennyi időt jelent kb? És honnan tudom, hogy már kiszáradt? Tüske?...
Keresgélek még videót hozzá és nagyon köszönöm a válaszod!!!
A Spectrum az aksi neve, ebből nem derül ki, milyen porlasztó az, amit szeretnél tisztítani. Általában egy kazánból 1-2 naponta érdemes egyszerűen kifújni a benne lévő "szonnyadt" liquidet. Aztán 3-4-5-6 naponta forró desztvízzel lazán átmosni, ízlés szerint beleáztatva, átfecskendőzve rajta stb., majd hagyni alaposan kiszáradni. Ha meg már ennek ellenére is csökken a füst és/vagy nem jó az íz, akkor mondjuk kifőzhető, mint a cumisüveg, patron nélkül.
A különbség annyi az ilyen-olyan porlasztók között, hogy a végén, ha nagyjából megszáradt egy nagyobb pucolás után, akkor ki kell égetni, vagyis addig izzítgatni aksira tekerve 4-5 mp-ekig a fűtőszálat, míg már nem füstöl, nem sziszeg, és szép pirosan izzik az fűtőszál; ha tankos a porlasztó, vagyis van benne egy tüske, akkor azt előtte ki kell venni, ha nem tankos, akkor csak égeted és kész.
De ez így nem tuti, hogy érthető, tehát érdemes lenne mondjuk ***tube-on rákeresni egy pucolós videóra, ha kiderítetted, milyen porlasztód is van.
A desztvíz meg azért lenne fontos (vagy legalább ioncserélt), mert a sima víztől bevízkövesedhet a kazán, akkor meg nem fog jól működni.
Rég jártam erre. A héten beújítottam magamnak egy EGO 1300i-t, nagyon durván jó kütyü, hátránya hogy kicsit nagy, de meg lehet szokni. Én már elég sokfélét próbálgattam, de eddig ez hozza közülük a legjobb füstöt és e-liquid ízt. Nem tudom annyit használni, hogy lemerítsem 2 nap alatt, pedig tényleg mindent megtettem, a teszt kedvéért. :)
Az F1 is biztos hogy hasonlóan jó, de kisebb is, ezért kb. fele annyit bír az akksija, de napi mondjuk 1 dobozhoz az is bőven jó. Az kerámia patronos, ami nagyon jó dolog, bár szerény véleményem szerint a kerámia patronok nem hozzák ki annyira jól az aromákat mint a vattásak, igaz nem is változik el az ízük sok újratöltés után sem.
Sziasztok!
Mennyi időközönként kell a porlasztót tisztítani? (Ego Spectrumom van) Csak desztvízzel ajánlott? Hogyan csináljam? Köszi a válaszokat!
sziasztok
Van köztetek olyan akinek Ego1300i készüléke van??? Mit tudtok róla mondani,vagy F1 prémium készüléke???
Melyik a jobb????
Az 1.690-es, "prémium minőségű" lötyihez meg csak egy apró idézet máshonnan:
"Sziasztok!Valaki járt már úgy,mint a barátom,akinek fekete lett a nyelve egy (nem itt vásárolt) bizonyos e-liquidtől? Régóta használ e-cigit, és most először járt így!Mi lehet????"
Azért az elég durva :-)
Igen, a 790-es kiváló :-)
A 100* újratölthető patron és hasonlók a habszöveg kategóriába tartoznak, jobbára a gagyi shopok oldalain találhatók ilyen szövegek. Persze amíg van kezed meg lötyisüveged, annyiszor töltesz egy patront, ahányszor akarsz. Max.a fűtőszál hal meg közben alatta :-)
E-cigi-ügyben a legtöbb esetben az árkülönbség köszönőviszonyban sincs a minőséggel. (Tisztelet a kivételnek.) Van pár olyan bolt, ahol vagy igyekeznek kihasználni a viszonylagos tájékozatlanságot, ami a legtöbb friss érdeklődőre jellemző, vagy maguk sincsenek tisztában a korrekt árakkal, adatokkal, az árult termékek használhatóságával.
Van köztetek olyan akinek Ego1300i készüléke van?
El lehet hinni amit irnak róla akik el akarják adni(100x ujratölthető patron, stb...)?
3 oldalon néztem e-liquid-et:
A legdrágább 1690,-; utána 1400,-; a legolcsóbb pedig 790,-! Gondolom minöségi különbséget is takar az ár.
Most kerültem csak gép elé az utolsó válaszod ota, amit köszönök. Olvasgattam azota mi történt és én is megköszönném ha valaki elküldene nekem privibe egy-két linket,hátha én is drága helyen nézegetem :D
Még mindig nem sikerült döntenem :D
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?