Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Hááát... És ha az anyuka olyan "háklis", mint pl. én, és kifut a világból egy tömzsi, nagydarab eGo láttán?
Kértem priviben már, hogy kapjunk egy kis leírást a célszemélyről, főleg a dohányzási szokásairól, aztán azzal talán többre lehet jutni.
Normál esetben amúgy persze, nagy melléfogás nem lehet egy NG-s eGóval, de azért a nők tudnak variálni :-)
Épp most hallottam ennek az ellenkezőjét, a nem régóta e-cigiző jóember már egy hete alig tudott az eGójához jutni, mert az asszony folyton elszedte, és közben kiötölték, hogy akkor kell neki is e-cigi, de nem ilyen bumszli, hanem szép, nőies. Meg is érkezett a Joye szett, de még kibontás előtt közölte a hölgy, hogy izé... ő inkább mégis eGót szeretne :-) Szóval azért nem egyszerű eset ez...
Helyet meg persze, majd csak ír valaki... :-) Ha majd meglesz már, hogy mit is kell ott venni.
Ehhez bizony egy tapasztalt felnőtt kellene.
Szerintem vegyen eGo-t NG kazánnal, azzal nem lő nagyon mellé. Mit szólsz hozzá? Írni kéne boltot neki priviben:)
Tényleg, igazad van!
Akkor helyesbítek: nem helyesbítek :-)
Viszont másnak e-cigit venni még inkább fogas kérdés, főleg egy nemdohányosnak... :-)
Helyesbítek, közben megnéztem az adatlapodat.
Ha a regisztrációs adataid valósak, akkor NEKED semmilyen e-cigi nem tökéletes. 15 évesen ne cigizz, semmilyen formában!
Először javaslom, olvasd el újra Virág kettővel lejjebbi válaszát, majd az általa ajánlott 3330-as hsz-t.
NEM fogunk tudni neked "legjobb" e-cigit ajánlani, mert a fene tudja, mi válna be neked. Nincs "legjobb" mobiltelefon, autó, cipőmárka sem.
Hogy egy érthető példát hozzak, kell nekem egy kutya, milyen ajánlasz, melyik a legjobb kutya a világon...?
Ha házőrzésre kell, akkor mondjuk egy farkaskutya. Ha nyájterelésre, akkor border collie. Ha cukiságnak, akkor mini csivava. Ha elrettentésnek, akkor moszkvai őrkutya. Ha gyerekes családba kölyökjátszótársnak, akkor labrador. Ha vadászni, akkor magyar vizsla. Ha idős néninek szeretgethető, okos és "költséghatékony" társnak, akkor tacskó. Ha vízimentőnek, akkor újfundlandi. Stb.
Ha én mindezek ismerete nélkül veszek a panellakásomba egy border collie-t, majd napi 9-10 órára magára hagyom, míg melózok, este meg rá sem nézek, mert fáradt vagyok foglalkozni vele, egy héten belül mindketten megőrülünk.
Szánj egy kis időt utánaolvasgatásra, mert ha csak megveszel egy x fajta e-cigit, mert "azt mondták", hogy az hű de jó, nagy eséllyel elégedetlen leszel a végén.
Nekem tökéletes e-cigi a Joye 510. Virágnak meg az NGP, ha jól emlékszem. Homlokegyenest különböző e-cigik. Mégis mindkettő "legjobb".
Ez van írva a fórum felett:
Kattints ide a FÓRUMSZABÁLYZAT elolvasásához!
Kérjük, ne reklámozz (se terméket, se üzletet, se más honlapot)!
Ha népszerűsíteni szeretnél valamit weboldalunkon keresztül, kérjük olvasd el MÉDIAAJÁNLATUNKAT!
Szívesen. Ha kapcsolós, akkor tök jó, innentől meg majd olcsóbban is veszed a többi cuccot :-)
A "mit vegyek" jellegű kérdéseket feltevőknek javaslom, olvassák el a 3330. hsz-t (ezúttal remélem, jó számot írtam :-) ), aztán fontolják meg, mennyire fontos nekik, hogy cigis forma legyen, vagy esetleg lényegesebb, hogy ne kellejen túl gyakran tölteni az aksit, patront.
Ha aztán bizonytalanság marad, hogy mindezt hol vegyétek, priviben erre is lehet segítséget kapni többektől.
Önálló keresgéléshez egy alapszabály: ha egy webshopban, boltban, ahol sok szép színes kép, jól hangzó szlogen van, de adat alig, nem derül ki, hány mAh az aksi, hány Ohmos a patron, PG vagy VG alapú az e-liquid stb., ott rossz helyen jártok :-) Bármilyen csicsás a bolt, alighanem túlárazott és nem kifogástalan minőségű holmit kaptok.
Sziasztok!
Ma kezdtem el jelentősebben gondolkodni az e-cigire való áttérésen.Melyiket javasolnátok? Melyik a jobb?F1 Premium E-Cigaretta vagy EGO 1300i vagy EGO Tank. E három közül szeretnék választani.A patronok közül melyik a jobb Mini510 Ego tank patron,vagy kerámia patron vagy a szipkas-integralt-patron-ego-1300i/ Választ előre is köszönöm
Privit küldtem.
A töltődobozban sztem bátran tarthatod. Ezek lítiumos aksik, nem zavarja őket az "össze-vissza" töltés.
És igen, vegyél még, ráadásul ha automatád van, akkor neked is javaslom a kapcsolós beszerzését. Pénz, ez tény, de megéri a macera csökkentését a plusz aksi.
Még egy kérdés:
tarthatom a cigimet töltőn,hogy mindíg startra készen legyen ? Maga a töltés 5 óra hosszat tart, így ért már meglepetés, lemerült és jött az igazi bűzrudacska.A másikat a párom használja, így csak eggyel gazdálkodhatom. Tudom, vegyek még! :)
Ha nyomógombos az aksid, akkor egész jó cuccot vettél, max. drágábban a szükségesnél. Javaslom, a továbbiakban löttyöt és patront máshonnan szerezz be, mindkettő van jelentősen olcsóbban és jobb minőségben. (Bármilyen 808-as csatis patron jó neked, de figyelj az átmérőre, mert amit VGO aksira terveztek, az szélesebb. Rámegy az aksira, csak sz*rul néz ki.)
Ha automata az aksid, akkor előbb-utóbb javasolnék egy kapcsolóst beszerezni, egyrészt mert bizonyos kazánokhoz/patronokhoz kell a pucoláshoz, másrészt mert 2-3-szor ilyen élményt nyújt, mint az automata. Vehetsz ugyanilyen aksit is kapcsolósban, vagy VGO-t, annak ugyanilyen 808 csatija van, tehát minden eddigi patront tudsz vele használni, de jóval vaskosabb (és erősebb), mint amid most van.
1, A legtöbb e-cigi ad némi hangot. Patronfüggő, aksifüggő, használatfüggő is. Egyrészt megszokod, másrészt kísérletezz. Általában a sima integrált vatelines patron a leghalkabb, illetve a BUD, de az jelenleg csak 510-es csatival van, tehát ahhoz kellene neked egy 808-510 átalakító (kb. 700 Ft), hogy használni tudd.
2, Túl van töltve a patron és/vagy túl erősen szívod és/vagy felfelé tartod szívás közben, így beszívod a lötyit is. Tartsd a cigid végét enyhén lefelé. Amúgy ennyitől bajod nem lesz, letörlöd és kész. Esetleg vehetsz drip tipet, ami olyan, mint egy kis szipka, és azt teheted a patron dugója helyére, akkor kevésbé valószínű a lötyi benyalása.
3, Nem lényeges, ha nem kétnaponta használod. Sapizni a használaton kívüli, töltött patront érdemes, azt esetleg hűtőben is tarthatod, főleg hosszas tárolás esetén.
4, A legbiztosabb, ha teljesen széttekerve tárolod, akkor biztosan nem folyik az aksidba lé. De egy vatelines integráltnál elég kicsi az esély a lötyifolyásra. Ha kapcsolós, akkor viszont simán zsebben hordva benyomódhat a gomb, és összetekerve szanaszét égeti a vatelint, kidobhatod a patront. Ha ezt megoldod, és fejjel lefelé tartod akár összetekerve is, akkor nem lesz löttyös az aksid. (Kerámia patronnál pl. nem javasolt, mert az amarra is szeret folyni, a szipka felé.)
5, Sima vatelinesnél nagy jelentősége nincs. Kerámiát ajánlott csatlakozóra állítva tárolni, ha épp nem használod, és nagyon nem javasolt összetekerve, egyáltalán, pucéran zsebbe tenni, mert időnként folyat mindenfelé, és arra is hajlamos, ha átlátszó a háza, hogy az egész ház lejöjjön a csatiról, így aztán szétfolyik a lé.
szevasztok
a napokban barátkozom a s 808t-mel.
Alepvetően eddig nem csalódtam, de kérdések is merültek fel bennem:
1)
mikor megszívom a levegű valami szelelő/süvítő hangot add ahogy átáramlik az akku és az i-patron közt. Kicsit szokatlan, mert ez a hanghatás eddig nem kisérte a dohányzásom. Lehet ezzel valamit kezdeni? Minden típusú e-cigi így működik?
2)
miután cigiztem vele egyet, nem is közvetlen abban a pillanatban de 1-2 perc múlva érzem az e-likvid ízét halványan a szájam szélén. (premium tobacco) Ez mindenkinél így van?
3)
A dobozomban ott figyel a pót akku és a pót patronok, a zsebemben az összcsavart éppen használat alatt lévő cigi. Az éppen használat alatt lévőre - mikor nem szívom- tegyem vissza a gumi sapkát, hogy ne párologjon a lötty, vagy annyi nem számít, mert a patron úgy is kifogy 1-2-2,5 nap alatt?
4)
Azt írta a használati utasítás, hogy mikor nem használom, akkor az akkut és a patront félig csavarjam szét biztonsági okokból, hogy nehogy lé kerüljön az akksiba. Ez ti is így szoktátok? Van ennek értelme? Félig összecsavartan is oda folyik a folyadék szerintem.
5)
Számít valamit, hogy hogy tárolod a patront? fektetve vs állítva vs állítva de nem mindegy melyik felével felfelé stb stb
ne hirtelen ennyi kérdés, ami soknak tűnik, de nem annyira dúrva problémák, egyenlőre azt mondom 1 napi használat után, hogy a sima cigi élményének 80-90%-a számomra.
vakrep
A lehető legdrágább helyen vásároltál be, ha jól sejtem...
Viszont legalább nem valami teljesen vacakot vettél, ez egy nem rossz e-cigi. Ha nyomógombos lenne az aksija, akkor kifejezetten jó lenne :-)
Javaslat: vegyél hozzá máshol 808-as csatlakozású patront. Szerintem azzal van a gond, nem elég jó a minősége. Lehet kapni kerámiásat, sima integráltat, mint amid most van, vagy akár dupla fűtőszálasat. Illetve lötyit is kapsz jobbat és olcsóbban, mint amit most szívsz. Ha kéred, küldök javaslatokat a beszerzés helyét illetően.
Kérlek segítsetek, ha lehetséges! 2hete használnálom az ecigimet,de mindíg van valami gondom.
Pl.:csípős lesz az íze 40-50 slukk után, s lötyis a patron vége. Csere után detto. Így elég drága az üzemeltetés.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?