Callanetics tapasztalatok. (beszélgetés)
Én hamarosan újrakezdem a tornát a kék könyv alapján. Cél a heti 2 torna (bár félő, hogy csak több részletben lesz időm megcsinálni, bár korábban is volt úgy hogy a hasizom gyakorlatok után leálltam és később folytattam csak).
Kedves Knatali! Ez a fórum tényleg leült, de azért kitartás, ne add fel! Én is úgy ismerem, hogy a gyakorlatok egymásra épülnek, ahogy a kék könyvben is van. Nekem az jött be annak idején, sajnos mostanában nem tudom csinálni, ezért nem vagyok itt aktív.
Hát ez a fórum nem akar menni...feladom :(:(:(:(:(
Igeeen? És jó így? A kék könyv szerint úgy emlékszem,nem jó csak bizonyos gyakorlatokra fókuszálni ,mert az egy órás direkt úgy van felépítve,hogy egymásra kell épüljenek a gyakorlatok. De ha azt is Callan írta...ő tudja :D
Én még sose Callanoztam azelőtt,most találtam rá.
A te könyveid magyarul vannak? Én úgy érzem a csípő gyakorlatot nem jól csinálom még mindig,azért nem hat. Egyszerűen nem érzem,hogy ott dolgozna az izom. A csípős könyvedbe az "alap" csípő gyakorlatot elemzi ki,vagy van több is?
Szia Knatali😊
Köszi a választ. Én úgy csináltam, hogy több callanetics könyvem van, egy hónap ami a hasra épül , a másik ami a lábra , a harmadik ami a csípő és fenékre. Mindennap le van írva hogy mennyit csináljak. Naponta 11 gyakorlat van benne. Az első 5 nap nagyon kevés az ismétlések száma, de ahogy a napok telnek így mindig fokozódik. A könyvek 30 napos programot tartalmaznak. Szeretem csinálni, ha az eredményt is lehetne már látni. 🙈 De nem adom fel, mert jobb lett a közérzetet. Jobban érzem magam tőle .
Régebben csináltad már a callaneticst? Tehát újra kezdő vagy?
Kellemes estét és jobbulást kívánok neked. 😊
Ui. Remélem, hogy ez a fórum nem fog kihalni. Kár lenne
Szia Judith :)
De örülök neked, már teljesen egyedül maradtam a fórumon és elkeseredtem .
Én most kezdtem el csak, ma lesz a 10. alkalmam. Túl nagy eredményt én sem tapasztalok még :S Feszesebb vagyok valamivel,ennyi:( Pedig már -1cm csípőt vártam :(
Én nem értek hozzá,de egyrészt az lehet,hogy nem jó ha mindennap csináljuk (sajnos én is mindennap csinálom ha van időm) ,mert nem tud az izom épülni. Másrészt én túl erőltettem szerintem az egyik lábam zsibbad egy részen és nem múlik el...:D:D Szóval azért óvatosan kell. Az anyagcseréhez szerintem nincs köze. A mozgásnak elvileg gyorsítania kell azt. Te hol tartasz óraszámban?
Sziasztok! Új vagyok itt. Szeretnék ebben a fórumban részt venni. Régebben csináltam a callaneticst. Remekül éreztem magam tőle. Jó alakot formált. De ez már nagyon régen volt. /Amikor ez divatba jött. / Most megint újra elkezdtem, január óta, de nagyon lassan látszik az eredménye, pedig folyamatosan csinálom minden nap. Mozgékonyabb és hajlekonyabb lettem tőle, az igaz. Diétával vegyítem, de mintha az anyagcserém le állt volna. Igaz, le ment 2-3 kiló január óta, de nagyon döcögve. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mi lehet az oka? Előre is köszönöm 😊
Sziasztok!
Ti,hogy álltok? Inspiráljatok már légyszi :D:D
Radírpók köszönöm :) Hát nem is tudom erőltetni "sajnos" mert olyan egy merev bebetonozott tagjaim vannak,hogy alig bírok mozogni. Én olyan hajlékony sose leszek. A csípő gyakorlat lenne nekem a legfontosabb de valamiért azt érzem,hogy nem jól csinálom. Nem a farizmot érzem dolgozni és nekem nem billen automatikusan fel a lábam hátul mikor "előre tolom "a csípőt. Pedig a könyv szerint kéne.
Nem kell erőltetni. Az elején mindenből csak annyit csinálj, amennyi jólesik. És ez nem is időre megy ☺.
Nincs szükség a szuperre, hidd el nekem 😊. Elég, ha a "sima" gyakorlatokat megtanulod.
Sziasztok!
Én is újrakezdő vagyok :) Próbálom az egy órás alapprogramot minél többször megcsinálni. A Ditrói Mária féle szinten tartó dvd-ről vélemény? Hétköznap csak hol a comb hol a has részt tudom megcsinálni.
Ma nem volt időm végig csinálni az 50perces programot. Akkor így nem is ér semmit? 40 percig jutottam,rohannom kellett valahova. A könyv szerint ha jól emlékszem csak akkor lesz jó az eredmény ha pontosan úgy és az egészet végigcsináljuk.
30 év...pfff akkor te mindent tudsz:) Heti legalább 4re gondoltam én is. A Ditrói alap dvd-t vettem meg. Ezt gondoltam egy darabig,aztán megvenném a supert. Még 100ig nem tudok mindenben elmenni szóval elég ez most szerintem. Eddig egy alkalmon vagyok túl,próbálom kibírni,hogy ne méricskéljek legalább 1 hétig,de még a tükröt is kerülöm:D Így látványosabb lesz az eredmény,ha lesz :)
Jó bizony, hogy "lett élet", én elfelejtkeztem róla.
Más a gépen is tavaly óta, letöltöm megint a könyvet.
Az alakod meg fog változni, az biztos. A callaneticsben az is jó, hogy akár már 1-2 hét után is látható eredmények vannak ☺. De ehhez heti legalább négyszer kell tornázni. Szerintem. Ezt csak azért mondom, mert kb 30 éve vagyok callan szerető, hol abbamarad, bizonyos esetekben, hol újra elkezdem. De mindig nagy nagy sikerélmény 😊
Jaj de jó,lett élet:D Köszönöm :) Nekem 90%ban csípő bajom van. Valamennyire kiáll a csontom is ami kilöki a hájat. Összességében egyátalán nem vagyok kövér 170cm 61 kg. De a rajtam lévő összes zsír csakis a csípőmön,combomon van természetesen :( Akkor az ott lévő háj lehet,hogy eltünik? Nekem elég lenne 2-3 cm is,már teljesen megváltozna az alakom.
...bocsi, véletlenül ráentereztem. ...szóval, amit elérhetsz: feszes, izmos, gömbölyű csípő és popsi. (És has és comb) ☺☺. És izomfájdalom 😀😀
Üdv a fórumon! !!
Szia Knatali, centiméterekben nem tudom megjósolni, mennyire fog átalakulni a csípőd. Mert azt, ugye nagyban befolyásolja a medencecsontod mérete. Amit viszont garantáltan elérhetsz ezen a tájékon
Sziasztok!
Van még itt valaki? Én most töltöttem le az 1 órás alapprogramot meg a könyvet és holnap el is kezdem. Valakinek van a széles csípőről tapasztalata? Van esélyem a keskeny csípő,kis fenékre? Nem vagyok kövér :) Légyszi induljon be újra a fórum,hogy segítsük egymást XDXD
Végül nem kezdtem el, de ami késik....! :D
Tespedt hónapjaim után ma elkezdem, én is nagyon szeretem. Este írok, hogy milyen volt! 😊
Sziasztok, örülök, hogy a callaneticsről van egy kis csoport, azt gondoltam teljesen meszűnt ez a típusú torna. Én most újra kezdtem, mert amiket csinálok erőnlétet ad, de az alakot nem formálja olyan hatékonyan. Főleg a hasam csípőm nem mozdul egy ideje, de talán a kornak is köszönhető. Most 5. napja csinálom a hasizmokat 40es ismétléssel 1 körben és utána még a szokásos gyakorlataim, izomlázam egyáltalán nincs, de az már nagyon rég nincs. Célom hogy a 100at elérjem és a héten kezdem a csipő gyakikat is. Ti milyen gyakorlatokat végeztek, mindet végig csináljátok, ami a könyvben van?
Attól függ, sikerül-e ráérezned a helyes mozdulatokra. Én könyvből kezdtem...kb 26 évvel ezelőtt. ☺
És úgy is folytattam, mindig egyedül csinálom itthon, közben zenét hallgatok.
Jennyvagyok, aranyos vagy, köszönöm ❤.
Rég jártam már itt, és örülök, hogy nem halt ki a fórum.
Igyekszem visszatérni a jó útra, ez a callannal nem is nehéz, csak úrja bele kellett vágni. Imádom 😊
Én a könyvből, de elmentem órára, ott tanultam meg igazán. De a neten is van sok videó, amiből megtanulhatod a pontos mozdulatot. Vagy rendeld meg DitróimMária videóit. Ő pontosan elmagyarázza, a könyv nem volt nekem teljesen érthető. 🤪
Tanárral kezdtem, csoportban. Nem árt ha egyszer valaki pontosan beállítja a mozdulatokat, mert nem biztos hogy hatásos lesz, ha rosszul csinálod.
Letöltöttem és nézegetem a könyvet.
Ti hogy kezdtétek? Órára járással? Vagy otthon?
Üdv a klubban Radírpók!!!! De jó hogy itt vagy! Te voltál a csoport lelke!!! Hajrá!!!!
Többszörös "visszaesőként" ma ismét elkezdtem. Örök szerelmem a Callanetics, a világ legjobb tornája.👌👍
(Sajnos az elmúlt másfél évben sokat kivett belölem a depresszió és többet voltam pszichomókusnál, mint a tornaszőnyegen)
De most, hogy a fejem már rendben van itt az idő, hogy a test is örüljön 😊😊😊
Köszi! És mennyi idő alatt láttál eredményt?
További ajánlott fórumok: