A lelkiismeretesség változik az élet során? (beszélgetés)
11. srcrss
tegnap 06:56
A lelkiismeretesség úgy változik, ahogy az ember, és az értékrendje. Pl. most nem azért "izgulok", amiért 10 évvel ezelőtt, és nem úgy.
10. semleges
tegnap 02:05
Igen, változhat.
9. Érdekes73
tegnapelőtt 21:57
Lehet ha olyan hatások erik
8. libikóka
tegnapelőtt 21:37
Talán nem,,de néha jó lenne eldobni,, jó messzire 😀
Persze vissza jön mint a bumeráng.
7. Enissa (válaszként erre: 6. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 21:29
Van, aki a tartozásától nem tud aludni, van, aki attól, hogy nem tudott még mindent másra íratni. A különbség? Az egyiknek lelkiismerete van, a másiknak ügyvédje.
Döntsd el magad, kinek a jobb.
6. kentaurcica
tegnapelőtt 21:16
Én nagyon lelkiismeretes vagyok. Esténként egy félresikerült mondat miatt is képes vagyok egy órát forgolódni. Jobb lenne kevésbé lelkiismeretesnek lenni. Képtelen vagyok hosszabb ideg tartozni például. A másik véglet, aki pl mindent másra átirat, hogy rajta semmit se tudjanak behajtani a hitelezői, sosem lehetett lelkiismeretes?
5. Enissa (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 21:01
A lelkiismeret olyan, mint a füstjelző. Akinek van, azt néha nem hagyja aludni. Akinek meg nincs,az nyugodtan alszik a tűz közepén.
Olyan témát választottál, amiről lehet filozofálni, de egy konkrét emberre nem fog illeni.
4. kentaurcica (válaszként erre: 3. - Enissa)
tegnapelőtt 20:50
És a lelkiismeret? Van, aki rossz útra lép. De vajon odabent érez-e valami rosszat és ez mitől függ?
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 20:37
A becsület nem örökség, hanem döntés, nap mint nap újra.
2. srcrss (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
tegnapelőtt 20:29
Szerintem nevelés kérdése. De van, akire nagyobb hatással van a (rossz) baráti társaság, mint a család.
1. kentaurcica
tegnapelőtt 20:25
Velünk születik, belénk nevelődik a lelkiismeretesség? Vagy ki is halhat belőlünk? A dörzsölt becstelenek így is nőttek fel?
Becsületben felnevelt emberből is lehet másokat megkárosító, vastag bőrű, adósságelkerülő “üzletember“?
További ajánlott fórumok:
- Használd az agyad és megváltozik az életed
- Az aura színe változik-e életünk során? Vagy születésünktől fogva halálunkig ugyan olyan színű marad?
- Ha a párod hozzádköltözik, mennyire változik az életed (vagy változott)
- Az életjáradáki szerződés összege változik-e az évek során? Akár csökkenthet is vagy nőhet is?
- Hogyan változik a mell és mérete diéta során?
- Mennyire változik meg fogszabályozás során az arckarakter?