Milyen ízű a koffein? (tudásbázis)
tegnap 07:06
Köszönöm az infókat, érdekes. Egyébként tényleg rákereshettem volna a neten, de gondoltam hátha van itt olyan, aki olyan körökbe mozog hogy megkóstolta, és a személyes vélemény ilyenkor mindig jobb.
6. srcrss
tegnap 07:01
Nem tudom. Nem szoktam önmagában fogyasztani. 😄 Szedtem tablettát, de abban nem csak koffein van.
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Kacsahercegno)
tegnap 06:56
Amúgy létezik koffeintabletta is, persze abban is vannak stabilizáló anyagok, de szopogass el egyet :-)
4. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 06:55
Életemben nem láttam még senkit a decigram mértékegységet használni :-O Szerintem pont ezért nem hallottál róla, mert annyira jelentéktelen. 50-60 mg van egy egész bögre/doboz folyadékban, és teljesen mindegy, hogy milyen íze van, mert egy pohár vízben sem lehetne érezni, nem hogy a tuttifrutti ízű kotyvalékokban. Ma már amúgy nem szokás rákeresni dolgokra a neten? 😅
3. semleges
tegnap 01:57
"A koffein íze keserű, mivel egy alkaloid. Szagtalan, de keserű ízű, kristályos vegyület"
2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 00:50
Régen volt ampullában. Mármint injekció.
tegnap 00:20
Mivel gyümölcs ízű üdítőkben és kávéban is található meg még ki tudja miben amiknek nem hasonlít egyáltalán az íze egymásra megfordult a fejembe hogy lehet hogy ízetlen. De mivel kb másfél dg van egy csésze kávéba pl, ezért ha van is íze, olyan jelentéktelenül kicsi mennyiség hogy nem érezzük. Pedig valahogy biztos kimérik, tehát van ember aki látta már közelről vagy ki tudta vonni valamiből vagy beletenni valamibe. Hát ha egy szem borsó méretnyit bevenne belőle valaki az is csak 3 dg, ami 2 csésze kávéba van meg, szóval nem lenne rosszul tőle. A rosszullétek kb 1 g-tól kezdődnek és 1.6 dkg a halálos adag egy átlag embernél ami 113 adag kávénak felel meg, de nyilván egy marék koffeint senki se kapna be. De egy késhegynyit miért ne? Az alkoholról tudjuk hogy erős és az %-os arányba is jelentős, tehát érezzük. A nikotint se eszik magába, de volt akit megmérgeztek vele és azt mondta keserű volt. A só, cukor pedig szinte alap. Koffeines dolgokat hány ember iszik? Rengeteg( kávé, energiaital, cola, sport italok), mégse hallotam sehol arról hogy maga a koffein milyen ízű.
További ajánlott fórumok:
- Le szeretném csökkenteni a napi kávé adagomat, mit javasoltok a koffeinmentes kávé helyett, ami nem tartalmaz cukrot?
- Minden tea tartalmaz koffeint?
- A koffeinmentes kávé megbízható? Tényleg nem tartalmaz koffeint?
- Finom teák, koffeinmentes teák..Te melyiket szereted és hogyan?
- A török kávénak nagyobb a koffeintartalma vagy az ilyen 2 in1, 3 in 1 kávéknak?
- Gyermekek és a koffein